przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-26, 11:13   #4351
lalalabamba
Wtajemniczenie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Pytanie do tych dziewczyn, które używały kidyś Nizoralu albo innego szamponu leczniczego - czy tego typu specyfiki wzmagały u Was przetłuszczanie się włosów?
Ja normalnie mogę myć włosy co 3-4 dni i nie przetłuszczają się znacznie. Natomiast po Nizoralu i Sebiproxie włosy mam tłuste już na drugi dzień.
I tak sobie żyje już od roku - albo łupież i normalne włosy, albo brak łupieżu i tłuste włosy
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-29, 06:41   #4352
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Pytanie do tych dziewczyn, które używały kidyś Nizoralu albo innego szamponu leczniczego - czy tego typu specyfiki wzmagały u Was przetłuszczanie się włosów?
Ja normalnie mogę myć włosy co 3-4 dni i nie przetłuszczają się znacznie. Natomiast po Nizoralu i Sebiproxie włosy mam tłuste już na drugi dzień.
I tak sobie żyje już od roku - albo łupież i normalne włosy, albo brak łupieżu i tłuste włosy
Ja używam Nizoralu od jakiegoś czasu, ale nie ze względu na łupież, tylko na swędzącą skórę głowy i bardzo mi pomaga. Używam raz na kilka tygodni. Jeśli chodzi o przetłuszczanie się po nim włosów, to raczej nie zauważyłam większej różnicy. Też mam niewielki problem z tłustymi włosami, muszę myć min. co drugi dzień, ale włosy po Nizoralu są u mnie takie same jak po innych ziołowych szamponach - ani mniej ani bardziej tłuste

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 15:29   #4353
201607260936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
Oczywiście. Pierwszy szampon kupiła mi Mama w aptece bo wiedziała jak strasznie rozpaczam przez przetłuszczające się włosy. Stosowałam go przez 3 tygodnie prawie codziennie bo raz w tygodniu myłam innym szamponem żeby moje włosy nie przyzwyczaiły się aż tak do Seboradinu bo wtedy może przestać działać.
Potem dokupiłam jeszcze dwie butelki i przez wrzesień postępowałam tak samo. Na butelce napisali, żeby trzymać go na głowie 2 minuty co robiłam. Jest oczywiście minus bo przez całą kurację włosy lecą ale nie przejmowałam się tym bo na opakowaniu bodajże tak było napisane. Poza tym on też pomógł w zahamowaniu wypadania , które towarzyszyło mi już wcześniej. Na skroniach i na przedziałkach widzę też dużo baby hair więc cieszę się, bo miałam kiedyś wysokie czoło, teraz to przeszłość.
Dzisiaj (po kuracji) mam nie przetłuszczające się włosy.
Często nawet robię taki sprawdzian włosom i nacieram skórę głowy odżywkami, których wcześniej nie mogłam stosować. Stosuję wszystkie szampony jakie chcę.

Dodam, że brałam też w tym okresie Humavit Skrzyp polny i Pokrzywa i Humavit Witaminy A,C,E.

To chyba warto ten szampon kupić. Jest do tego jeszcze jakiś Lotion i balsam. Mi włosy wypadają, są suche i cienkie..i oczywiście przetłuszczające się. Myślisz, że to pomoże?
201607260936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 16:51   #4354
nafiyqa
Zakorzenienie

Wciagnelam sie w czytanie watku
Przetestowalam sporo sposobow z niego, ale i tak nie znalazlam tego magicznego, ktory pozwolilby mi z czystym sumieniem myc wlosy co 2 dzien.

Mam cienkie, przetluszczajace sie wlosy. Czesto maltretuje swoja grzywke dotykaniem przez co jeszcze bardziej sie przetluszcza (walcze z tym ).
Uwielbiam swoje wlosy w dzien mycia, sa puszyste i miekkie. Natomiast na drugi dzien jest juz gorzej. Nie wygladaja moze jak smalec, ale czuje sie nieswiezo.
Szukam czegos, co pozwoliloby mi nie myc codziennie wlosow. Fajnie by bylo, jezeli udaloby sie jeszcze zwiekszyc ich objetosc.
Dotychczas stosowalam szampony (nie licze tych cudeniek z drogerii zawierajacych silikony):
Altera https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ya-bambus.html (przepieknie pachnie!)
Fitomed https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html

Obecnie mam:
Malwa https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rna-rzepa.html

Uzywam tez olejku rycynowego i naturalnego mydla z nanosrebrem, ale niestety nie widze wiekszych efektow.

Zastanawiam sie nad kupnem wody brzozowej/pokrzywowej i szamponu Barwy.
Mozecie mi cos polecic?

Ktora odzywka poradzi sobie z rozplatywaniem wlosow, ale jednoczesnie ich nie obciazy?

Dziekuje za pomoc

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 17:04   #4355
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mozecie mi cos polecic?
Woda pokrzywowa i brzozowa mi bardzo nie pomogły... Ale są osoby, którym wiele dały.

Cytat:
Ktora odzywka poradzi sobie z rozplatywaniem wlosow, ale jednoczesnie ich nie obciazy?
Emulsja Gloria. Dostępna w Auchan.
Stary 2011-11-05, 10:12   #4356
MariaKatarzyna
BAN stały

ostatnio moja fryzjerka poradziła mi znowu abym nie myła kila dni włosów i wtedy one się przyzwyczają i przestaną się przetłuszczać, też mi rada chyba zmienię fryzjerkę
MariaKatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-05, 10:22   #4357
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Woda pokrzywowa i brzozowa mi bardzo nie pomogły... Ale są osoby, którym wiele dały.

Emulsja Gloria. Dostępna w Auchan.
Bardzo dziękuję za odpowiedzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-06, 07:43   #4358
paulaa6

Cytat:
Napisane przez zlotko21wroc Pokaż wiadomość
To chyba warto ten szampon kupić. Jest do tego jeszcze jakiś Lotion i balsam. Mi włosy wypadają, są suche i cienkie..i oczywiście przetłuszczające się. Myślisz, że to pomoże?
Ja używałam tylko szamponu a po nim stosowałam odżywkę jak zawsze, jakieś serum na końcówki, odżywkę b/s. I nic nie przeciążało moich włosów.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:17   #4359
Chatul
ma zielone pojęcie

paulaa6, po jakim czasie używania szamponu Seboradin zauważyłaś poprawę? Bo kupiłam sobie ten z rzodkwią, używam od 6 dni... I jest coraz gorzej
Stary 2011-11-17, 20:29   #4360
aaniko
Przyczajenie

Witam. chyba odnalazłam odpowiedni wątek. Niestety jestem posiadaczka przetłuszczających się włosów, muszę je myć co 2 dzień żeby wyglądały na świeże. Niestety jakiś czas temu pojawił się także łupież. Zdarzał mi się wcześniej, ale wtedy wystarczała jedna, może 2 saszetki Nizoralu i problem znikał. Teraz niestety Nizoral nie pomaga, nawet wydaje mi się że bardziej swędzi mnie po nim głowa. Problem z łupieżem zwiekszył się także po farbowaniu. Chyba używałam za mocnych kosmetyków. W każdym razie zmieniłam szampon na mniej inwazyjny, o prostszym składzie, mianowicie Czarna Rzepa z Malwy. Jestem zadowolona z niego. Choć przetłuszczania nie ograniczył. Może na początku były dłużej świeższe.
Farbuję już także czym innym, ale przez kilka dni po farbowaniu, skóra się chyba złuszcza, bo sypie sie tego troszkę. Po jakiś 2 tygodniach wraca na szczęście do normy. Ale zastanawiam się czy nie mam przypadkiem łojotokowego zapalenia skóry?
Zastanawiam się nad jakimś leczniczym szamponem. Słyszałam że na takie przypadłości może pomóc szampon z błota z minerałami morza mineralnego? Używałyście może?
A może ten z serii Pharmaceris?Do łojotokowego zapalenia, miałyście go??Jak myślicie. Będę wdzięczna za pomoc
aaniko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:28   #4361
judge
Zadomowienie

Powiem Wam że odkąd nie farbuję włosów wydłuzył mi się czas świeżości włosów Chyba gruczoły sie troche unormowały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 11:50   #4362
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aaniko Pokaż wiadomość
Witam. chyba odnalazłam odpowiedni wątek. Niestety jestem posiadaczka przetłuszczających się włosów, muszę je myć co 2 dzień żeby wyglądały na świeże. Niestety jakiś czas temu pojawił się także łupież. Zdarzał mi się wcześniej, ale wtedy wystarczała jedna, może 2 saszetki Nizoralu i problem znikał. Teraz niestety Nizoral nie pomaga, nawet wydaje mi się że bardziej swędzi mnie po nim głowa. Problem z łupieżem zwiekszył się także po farbowaniu. Chyba używałam za mocnych kosmetyków. W każdym razie zmieniłam szampon na mniej inwazyjny, o prostszym składzie, mianowicie Czarna Rzepa z Malwy. Jestem zadowolona z niego. Choć przetłuszczania nie ograniczył. Może na początku były dłużej świeższe.
Farbuję już także czym innym, ale przez kilka dni po farbowaniu, skóra się chyba złuszcza, bo sypie sie tego troszkę. Po jakiś 2 tygodniach wraca na szczęście do normy. Ale zastanawiam się czy nie mam przypadkiem łojotokowego zapalenia skóry?
Zastanawiam się nad jakimś leczniczym szamponem. Słyszałam że na takie przypadłości może pomóc szampon z błota z minerałami morza mineralnego? Używałyście może?
A może ten z serii Pharmaceris?Do łojotokowego zapalenia, miałyście go??Jak myślicie. Będę wdzięczna za pomoc
Moim zdaniem po prostu wysuszyłaś sobie skórę głowy. Spróbuj używać delikatniejszych kosmetyków. Np. szamponu-żelu Alterry (takiego bezzapachowego). Albo zacznij myć włosy odżywką.
Stary 2011-11-19, 07:00   #4363
uca
Rozeznanie

Mnie sie cos ostatnio pogorszylo i sie zastanawiam czemu i juz nie wiem czy probowac od srodka czy od zewnatrz. Moze kupie jakies mydlo do wlosow, bo SLES jest na mojej liscie podejrzanych - moze nagle zaczal mi szkodzic .
uca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:38   #4364
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja stosowalam jakis czas temu mydlo z nanosrebrem, ale wiekszej poprawy nie widzialam...

Mam pytanie: plukanki (z cytryny, szalwi czy kopru) stosuje sie jako ostatnie plukanie czy po niej trzeba jeszcze dodatkowo uzyc wody?

Stary 2011-11-19, 08:45   #4365
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja stosowalam jakis czas temu mydlo z nanosrebrem, ale wiekszej poprawy nie widzialam...

Mam pytanie: plukanki (z cytryny, szalwi czy kopru) stosuje sie jako ostatnie plukanie czy po niej trzeba jeszcze dodatkowo uzyc wody?
Ja używałam jako ostatniego płukania, już nic nie spłukiwałam wodą

Tylko pamiętaj, że np. szałwia może lekko zafarbować ręcznik (tak samo pokrzywa i kora dębu, ale schodzi w praniu)
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:54   #4366
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja używałam jako ostatniego płukania, już nic nie spłukiwałam wodą

Tylko pamiętaj, że np. szałwia może lekko zafarbować ręcznik (tak samo pokrzywa i kora dębu, ale schodzi w praniu)
O, dziekuje Szalwi jeszcze nie stosowalam, ale wyczytalam w tym watku, ze moze byc pomocna.

Poki co uzywam rumianku z cytryna

Stary 2011-11-19, 09:24   #4367
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
O, dziekuje Szalwi jeszcze nie stosowalam, ale wyczytalam w tym watku, ze moze byc pomocna.

Poki co uzywam rumianku z cytryna
A jaki masy kolor włosków?
Przypuszczam, że skoro stosujesz płukankę z rumianku, to masz jasny odcień

Pytam, bo gdybyś chciała spróbować płukać w szałwii, to ma ona również działanie przyciemniające na włosy.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-11-19, 15:47   #4368
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki masy kolor włosków?
Przypuszczam, że skoro stosujesz płukankę z rumianku, to masz jasny odcień

Pytam, bo gdybyś chciała spróbować płukać w szałwii, to ma ona również działanie przyciemniające na włosy.
Wlosy mam jasnobrazowe
Wiem, ze rumianek polecany jest blondynkom, ale u mnie w polaczeniu z cytryna ladnie wydobyl rudawe refleksy, o co mi wlasnie chodzilo
Poza tym niektore pasma na grzywce rzeczywiscie staly sie jasniejsze.

O, to w takim razie dziekuje za informacje - przynajmniej szalwia nie bedzie mnie kusic

Stary 2011-11-19, 17:25   #4369
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Wlosy mam jasnobrazowe
Wiem, ze rumianek polecany jest blondynkom, ale u mnie w polaczeniu z cytryna ladnie wydobyl rudawe refleksy, o co mi wlasnie chodzilo
Poza tym niektore pasma na grzywce rzeczywiscie staly sie jasniejsze.

O, to w takim razie dziekuje za informacje - przynajmniej szalwia nie bedzie mnie kusic
Ja mam właśnie odwrotnie, unikam rumianku
Ogólnie w płukankach nie jestem systematyczna, ciągle zapominam sobie przygotować

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Szukam czegos, co pozwoliloby mi nie myc codziennie wlosow. Fajnie by bylo, jezeli udaloby sie jeszcze zwiekszyc ich objetosc.

Mozecie mi cos polecic?

Dziekuje za pomoc
Ja stosuję wodę brzozową i pokrzywową, bardzo mi pomogły (głównie firmy Barwa lub Kulpol). Włoski są dłużej świeże, po zastosowaniu unoszą się u nasady, do tego mam mnóstwo baby hair odkąd ich używam

Szampon z Barwy polecam Brzozowy, jednak nie używam go codziennie, stosuję na zmianę z Babydream.

Odżywka, która mi nie obciąża, a jednocześnie ułatwia rozczesywanie, fajnie dba o włoski i jest bez silikonów to Garnier z avocado i masłem karite.

Dużo zależy też od techniki mycia, żeby włosy się nie plątały, ja już u siebie to rozpracowałam
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 17:50   #4370
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam właśnie odwrotnie, unikam rumianku
Ogólnie w płukankach nie jestem systematyczna, ciągle zapominam sobie przygotować

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Ja stosuję wodę brzozową i pokrzywową, bardzo mi pomogły (głównie firmy Barwa lub Kulpol). Włoski są dłużej świeże, po zastosowaniu unoszą się u nasady, do tego mam mnóstwo baby hair odkąd ich używam

Szampon z Barwy polecam Brzozowy, jednak nie używam go codziennie, stosuję na zmianę z Babydream.

Odżywka, która mi nie obciąża, a jednocześnie ułatwia rozczesywanie, fajnie dba o włoski i jest bez silikonów to Garnier z avocado i masłem karite.

Dużo zależy też od techniki mycia, żeby włosy się nie plątały, ja już u siebie to rozpracowałam
Fakt, latwo zapomniec o stosowaniu plukanek. Wymagaja one jednak niewielkich poswiecen, bo wiadomo - nie zawsze sie chce

Juz sie zdecydowalam na wode (nie wiem tylko czy brzozowa czy pokrzywowa) i przy nastepnym zamowieniu na dozie na pewno je wezme. Poza tym przekonalas mnie jeszcze bardziej tymi baby hair

Bardzo fajne oceny ma ta odzywka na KWC

Jesli chodzi o Babydream, to w tym tygodniu zaczelam go stosowac.
Ciekawa jestem efektow.

Bardzo dziekuje za pomoc

Stary 2011-11-19, 19:19   #4371
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Juz sie zdecydowalam na wode (nie wiem tylko czy brzozowa czy pokrzywowa) i przy nastepnym zamowieniu na dozie na pewno je wezme. Poza tym przekonalas mnie jeszcze bardziej tymi baby hair
Ja używam obydwóch, pokrzywową wieczorem po umyciu włosów, brzozową rano (fajnie odbija włoski od nasady). Wydaję mi się, że brzozowa ma wszechstronniejsze zastosowania Tylko pamiętaj, żeby nanosić na samą skórę głowy, bo może wysuszać włosy.

Cytat:
Bardzo fajne oceny ma ta odzywka na KWC
Moim zdaniem warto spróbować, jest niedroga. Ja płaciłam 6 z groszami w Rossmannie

Cytat:
Jesli chodzi o Babydream, to w tym tygodniu zaczelam go stosowac.
Ciekawa jestem efektow.
Na początku możesz nie być zadowolona, może Ci się wydawać, że włosy robią się matowe i plątają się strasznie. Włoski muszą się przyzwyczaić do zmiany pielęgnacji, ale jak się przejdzie ten gorszy okres, to już wtedy zaczyna się widzieć ogromną poprawę
Od siebie mogę Ci polecić mój sposób na plątanie, a mianowicie ja myję bardzo delikatnie sam skalp, resztę włosów lekko ugniatam ze spływającą pianą, w ten sposób mniej się plątają podczas mycia. Później jak nakładam odżywkę d/s to daję ją również w miejsce gdzie najczęściej robią się kołtuny (u mnie z tyłu głowy) i gdy mam tą odżywkę na włosach delikatnie przeczesuję je palcami, wtedy po spłukaniu już nie są takie poplątane

Cytat:
Bardzo dziekuje za pomoc
Nie ma za co, służę pomocą
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-11-20, 10:15   #4372
lea88
Zakorzenienie

Ja ostatnio stosowałam na przetłuszczające się drugiego dnia włosy puder dla dzieci nakładany na włosy przy nasadzie (wcirałam go po prostu w przetłuszczone włosy). Potem dla wygody i lepszego efektu używałam suchego szamponu, ale widać było nieco "posiwiałe włosy", bo szampon słabo rozciera się.
Teraz odkryła przypadkowo lakier do włosów mojej mamy Syoss ten różowy Shine & Hold. Spryskałam nim włosy u nasady, bo akurat nie chciałam, żeby fryzura mi się rozwaliła (zazwyczaj tego nie robię, bo potem włosy następnego dnia są jeszcze bardziej przetłuszczone i do tego obklejone). Ku mojemu zdziwiniu okazało sie, że wytrzymału 2,5 dnia nienaruszone. Ekspertyment powtórzyłam na kolejnej imprezie i znów 3 dni (ostatniego podratowałam się suchym amponem, ale to i tak suces olbrzymi u mnie). Mama też powiedziała, że zauważyła, że lakier przedłuża jej świeżość włosów o kilka dni (ona myła co ok. 3 dni, a teraz 4-5). Dodam, że teraz stosuje go regularnie i efekt nadal się utrzymuje. Mam nadzieję, że nie spaprzą niedługo składu lakieru, albo że moje włosy się za szybko nie przyzwyczają.
Lakier nie niszczy tak strasznie włosów i nie obciąża ich masakrycznie. Nie są tak bardzo przyklapnięte, więc pewnie dlatego nie przetłuszczaja się tak szybko. Nie wiem czy na kogoś jeszcze to podziała, ale zawsze można popróbować.

Edytowane przez lea88
Czas edycji: 2011-11-20 o 10:17
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 10:46   #4373
aniaamelia
Zadomowienie

Lea88, lakier Syoss o którym piszesz ma w swoim składzie alkohol denat. Ten alkohol wysusza włosy, więc odnosisz wrażenie że włosy są dłużej świeże. Na dłuższą metę nie polecam tego sposobu
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 13:47   #4374
Chatul
ma zielone pojęcie

Wiele lakierów ma alkohol denat w składzie

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Nie wiem nawet czy nie wszystkie
Stary 2011-11-20, 16:21   #4375
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele lakierów ma alkohol denat w składzie

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Nie wiem nawet czy nie wszystkie
Owszem, tak samo jak wiele odżywek w sprayu. Większość preparatów na skórę głowy do włosów przetłuszczających w tym wody brzozowe także. Dlatego lepiej nie stosować na całe włosy często. Na górze nigdy nie miałam problemów z przesuszonymi włosami, jedynie na końcówkach. Z resztą to pierwszy lakier przy którym ja i mama obserwujemy taki efekt. Normalnie lakier oblepiał włosy i były jeszcze szybciej brudne.

EDIT: Nawet suchy szampon Klorane ma w składzie alkohol denat, także oprócz talku dla dzieci nie znam kosmetyku, który nie miałby tego w składzie i działał w ten sposób :/.

Edytowane przez lea88
Czas edycji: 2011-11-20 o 16:59
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 17:03   #4376
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
EDIT: Nawet suchy szampon Klorane ma w składzie alkohol denat, także oprócz talku dla dzieci nie znam kosmetyku, który nie miałby tego w składzie i działał w ten sposób :/.
Można jeszcze używać glinek i alg. Tak samo jak talku
Stary 2011-11-20, 17:07   #4377
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lea88 Pokaż wiadomość
Owszem, tak samo jak wiele odżywek w sprayu. Większość preparatów na skórę głowy do włosów przetłuszczających w tym wody brzozowe także. Dlatego lepiej nie stosować na całe włosy często. Na górze nigdy nie miałam problemów z przesuszonymi włosami, jedynie na końcówkach. Z resztą to pierwszy lakier przy którym ja i mama obserwujemy taki efekt. Normalnie lakier oblepiał włosy i były jeszcze szybciej brudne.

Tak woda brzozo9wa składa się w bardzo dużej mierze z alkoholu, który ułatwia wnikanie ekstraktom, dlatego jest tam niezbędny. No i w tym przypadku, to oczywiste, żeby w żadnym wypadku jej nie stosować na włosy, lecz na samą skórę głowy
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2011-11-20, 17:18   #4378
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używam obydwóch, pokrzywową wieczorem po umyciu włosów, brzozową rano (fajnie odbija włoski od nasady). Wydaję mi się, że brzozowa ma wszechstronniejsze zastosowania Tylko pamiętaj, żeby nanosić na samą skórę głowy, bo może wysuszać włosy.

Moim zdaniem warto spróbować, jest niedroga. Ja płaciłam 6 z groszami w Rossmannie

Na początku możesz nie być zadowolona, może Ci się wydawać, że włosy robią się matowe i plątają się strasznie. Włoski muszą się przyzwyczaić do zmiany pielęgnacji, ale jak się przejdzie ten gorszy okres, to już wtedy zaczyna się widzieć ogromną poprawę
Od siebie mogę Ci polecić mój sposób na plątanie, a mianowicie ja myję bardzo delikatnie sam skalp, resztę włosów lekko ugniatam ze spływającą pianą, w ten sposób mniej się plątają podczas mycia. Później jak nakładam odżywkę d/s to daję ją również w miejsce gdzie najczęściej robią się kołtuny (u mnie z tyłu głowy) i gdy mam tą odżywkę na włosach delikatnie przeczesuję je palcami, wtedy po spłukaniu już nie są takie poplątane

Nie ma za co, służę pomocą
W takim razie na poczatek kupie wode brzozowa

Jesli chodzi o platanie wlosow po BD, to zupelnie mi to nie przeszkadza.
Uzywam suszarki (niestety nie potrafie sie jej wyrzec) i nawet jak wlosy po umyciu wydaja sie poplatane, to suszac jakims dziwnym trafem pozbywam sie tego problemu

Stary 2011-11-20, 19:17   #4379
aaniko
Przyczajenie

Cytat:
Moim zdaniem po prostu wysuszyłaś sobie skórę głowy. Spróbuj używać delikatniejszych kosmetyków. Np. szamponu-żelu Alterry (takiego bezzapachowego). Albo zacznij myć włosy odżywką.

Ale żeby aż tak przesuszyć? Póki co dostałam od znajomej szampon z czarnego błota firmy Jericho. ma w składzie minerały z morza martwego i jest przeznaczony do przetłuszczających się włosów, ma łagodzić świąd i nie wysuszać. jestem bardzo ciekawa czy pomoże. Póki co stosowałam go 2 razy, i jest nieźle, co do przetłuszczania to spokojnie wytrzymują 2 dni. Ale jest postęp nie swędzi mnie skóra! zobaczymy jak bedzie dalej, bo już przechodziłam takie etapy z innymi szamponami.
W najbliższym czasie przejdę się do Rossmanna i zerknę na szampony Alterry. Może się skuszę, a czy Ty ich używałaś?Powiem szczerze, że miałam jeden kosmetyk tej firmy, żel pod prysznic i nie byłam z niego zadowolona.
Mam jeszcze jedno, może głupie pytanie odnośnie mycia włosów odżywką. Nie pomyślałabym o tym, ale zaciekawiło mnie.Tylko czy po takim myciu włosy nie będą się szybciej przetłuszczać? i czy masz na myśli jakąś konkretną odżywkę?
aaniko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 19:36   #4380
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez aaniko Pokaż wiadomość
Ale żeby aż tak przesuszyć?
A dlaczego nie? Farby bardzo przesuszają. Szampon z czarną rzepą również może wysuszyć.

Cytat:
W najbliższym czasie przejdę się do Rossmanna i zerknę na szampony Alterry. Może się skuszę, a czy Ty ich używałaś?Powiem szczerze, że miałam jeden kosmetyk tej firmy, żel pod prysznic i nie byłam z niego zadowolona.
Ja lubię szampony Alterry. Najdelikatniejszy to ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43227,sensitiv-shampoo-mandel-jojoba.html&next=1

Cytat:
Mam jeszcze jedno, może głupie pytanie odnośnie mycia włosów odżywką. Nie pomyślałabym o tym, ale zaciekawiło mnie.Tylko czy po takim myciu włosy nie będą się szybciej przetłuszczać? i czy masz na myśli jakąś konkretną odżywkę?
Zależy. Odżywki są różne. Włosy też są różne
Tu masz cały wątek o myciu włosów odżywką: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=267906
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości