|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zwątpienie
Czy znacie taki stan kiedy wszystko mimo, że się staracie, wydaje się być przytłaczające?
Co zrobić kiedy nie można zasnąc a rano gdy powino się wstać to nie ma się na to ochoty i najchętniej łykneło by się coś na mocny sen? Jak zebrać się w sobie i powiedzieć najbliższym, że muszą mi pomuc, tak by nie wyjś na egoistkę, idiotkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zwątpienie
i co chwile chce Ci sie ryczec-bo przeciez to wszystko jest bezsensu.... a czasem to i juz nawet na placz nie masz sily..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że to jak odbiorze Cię rodzina zależy od Nich, od tego jacy są. Proszenie o pomoc nie może Cię stawiać w świetle "egoistki" czy "idiotki". Dla mnie wręcz przeciwnie, uważam, że to bardzo sie chwali ze potrafisz wyciągnąć rękę, że chcesz sobie pomóc.
Wiem jak to jest ciężko kiedy wieczorem człowiek kładzie się i włącza mu się analiza wszystkiego i zamiast spać przewraca się z boku na bok, a rano wstaje a za 5 min okazuje sie, ze nie ma sil bo sie nie zregenerowal w nocy ![]() Twoi bliscy moga Ci okazac wsparcie, ale nie zawsze mozna sie przelamac i opowiedziec im o sobie, do tego byc dobrze zrozumianym, dlatego myslalas moze o wizycie u psychologa? Łatwiej czasem porozmawiac z kims kogo sie nie zna ![]() Bradzo sie ciesze, ze chcesz sobie pomoc i nie zaprzepaszczaj tego, chocby na poczatku nie układało się tak jak sobie to obmyslisz ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kiedy u mnie pojawiają się takie okresy to kładąc się spać faktycznie wszystko staje mi przed oczami-wszystko to co zrobiłam zle i za co mi teraz wstyd! Czasami, gdy mam takie mysli przypominaja mi sie naprawde odległe sprawy! Nie lubie tego, ale jakos nie potrafie tego z pamieci wyczyscić i myslec o czyms miłym, o tym co chce jeszcze zrobić, co mnie cieszy, albo poprostu spac i nie myselc o niczym.
Tez czasami mam wrażenie, ze wszytsko jest bez sensu i nie wiem czy jest jakis sens by sie wysilac w czymkolwiek. Wiesz, wydaje mi sie ze takie "cos" przechodza kiedys chyba wszyscy. Co nam moze pomoc? Chyba nadzieja na coś, coś co chcemy osiagnać, co nada nam sensu w calym monotonnym dniu? Pozdrawiam ![]() Najgorsze jest to ze wszyscy wokoł też sa zdania, że wiekszosc spraw nie ma sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Wszystko jest bez sensu. Czy sie staramy czy nie to i tak nie wyjdzie. Nie jestem pesymistką ale tak myslę po dzisiejszym dniu i wlasnie mam ochote coś rozwalic i plakac.......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() po burzy wychodzi słońce ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam tyle roboty przed sobą, że nie wiem, w co ręce włożyć. Skutkiem czego - nie robię nic. Więc moja wściekłość na siebie i poczucie zagubienia się pogłębia. Ciężko się z tego wyplątać. Czasem ta burza zdaje się nigdy nie kończyć... Ale głowa do góry. W końcu nic nie trwa wiecznie, nawet taki koszmarny stan ducha ![]() (No proszę, ja to powiedziałam ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
mysle, ze takie stany dopadaja wiele z nas co jakis czas... i trudno sie z tego wygrzebac bez czyjejs pomocy... bo jak sobie samej pomoc, kiedy wszystko wydaje sie bez sensu...
mnie tez od jakiegos czasu dopada zwatpienie... spycham je gleboko na dno... i ciagle mam nadzieje, ze jakos sie to rozwiaze... i tylko wsparcie bliskiej osoby jakos mnie trzyma... bo tak to pewnie bym juz zrezygnowala...
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się obudziłam po krótkiej (nie wiem, ile godzin...) drzemce i od samego momentu jestem wkur... Zła.
Wszystko mnie wkurza; facet mnie wkurza (że mu za mało uczuć okazuję, cholera, znalazł się niedokochany ![]() Normalnie tragedia, mam dość siebie i dość wszystkiego. Wkurza mnie to, że jutro muszę zwlec się z łóżka po cholerny wpis do cholernego indeksu, a pojutrze mam zaległe zaliczenie, i sama myśl, że znowu mogę tego nie zaliczyć... Ojezu, no żyć mi się nie chce ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Wszystko było by ładnie gdybym nie oszukiwała najbliższych jak się pytają co u mnie...
Ale co ja mam mówić? O tym jak czasem patrze no okno i tylko pilnuję się aby nie zrobić nic głupiego. Większość ludzi z mojego otoczenia uważa mnie za pogodną i pełną radości. Tyle, że częst to gra. Bo przecież nie powiem słuchajcie wcale nie jestem taka jak myślicie i nic u mnie nie jest wspaniałe. Więc w środku biję się sama z tymi okropnymi myślami a dla świata nauczyłam się pokazywać uśmiechniętą, szczęśliwą twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kazdy ma chyba czasem cięższe momenty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasami jak mi sie nazbiera tych zlych uczuc to czuje taki bol w srodku ,ze chcem krzyczec.Zyje nadzieja ,ze bedzie lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.