|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy zwrócą za bilet lotniczy - jak odzyskać pieniądze za niewykorzystany lot?
Miałam lecieć ze szwagrem do męża na święta - okazuje się,że maż dostał wolne i on przyleci do domu. Ja natomiast zarezerwowałam już 2 miesiące temu bilety do Anglii i chciałabym odzyskać pieniądze. Czy jest to możliwe? Miałam lecieć liniami RYANEIR z Krakowa. Czy miała któraś z Was taki problem?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy zwrócą za bilet lotniczy - jak odzyskać pieniądze za niewykorzystany lot?
Nie jestem pewna czy rayanair mozna oddac bilet, dlatego ludzie czasami sie oglaszaja i sprzedaja te bilety innej osobie.Sprawdz na ich stronie.Tak bedzie najlepiej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy zwrócą za bilet lotniczy - jak odzyskać pieniądze za niewykorzystany lot?
Oto co znalazłam na stronie Ryanair:
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2006-11-19 o 17:24 Powód: 200. post :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
W zacytowanym przez Ciebie fragmencie chodzi o zwrot podatku a nie o zwrot pieniędzy za bilet.
Leciałam SkyEurope i Norwegian - w obu przypadkach zwrot biletu nie był możliwy i zaznaczono to przy zakupie. Sprawdź na bilecie. Raczej masz tam dopisek, z informacją że zakupiony bilet nie podlega zwrotowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ach, wybaczcie
![]() Ale znalazłam coś jeszcze, może bardziej się przyda: Linie Ryanair nie przewidują zwrotu kosztów opłat, z wyjątkiem przypadków odwołania lotu lub znacznej zmiany planowanej godziny odlotu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co mi wiadomo to żadne linie lotnicze nie zwracają pieniędzy za zakupione, a niewykorzystane bilety. Po prostu strata klienta :/. U większości przewoźników nawet zmiana daty wylotu lub przylotu, czy nawet zmiana nazwiska na danym bilecie wiąże się z ogromnymi kosztami, w porównaniu do ceny biletu. Nie znam tych linii lotniczych u których zakupiłaś bilet (sądzę że są to linie pokroju wizzair - tanie latanie) ale nawet Lufthansa zastrzega sobie prawo do zwrotu kosztów biletu niewykorzystanego.
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ryanair nie oddaja pieniędzy za niewykorzystany lot, chyba ze jest to spowodowane pobytem w szpitalu i tylko w takim wypadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]()
cóż,szkoda
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Podbijam wątek. czy ktoś miał taką sytuację z liniami wizzair?? Na ich stronie nie mogę się doczytać, czy cokolwiek zwracają. Kolega twierdzi, że znalazł taki paragraf ale ja nie potrafię.
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam problem. Wypełniałam karte pokładową z Ryanair i zrobiłam błąd w ważności dowodu osobistego. Zamiast 15.02 dalam 18.02. Czy jest szansa, że jak do nich zadzwonie to zmienia to? Czy będę cos musiała dopłacac?
Jeżeli mi nie zmienią daty, to taka osoba może leciec? I czy obsługa sprawdza czy karta pokładowa jest zgodna z tą wypełniana w necie? Bo mogę to na własną rękę poprawic ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
w ubiegłym tygodniu zdazyło mi się odzyskać w całości pieniądze od Ryanair
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej! Też chciałabym zrezygnować z lotu. Miałam lecieć do Maroka, ale ze względu na sytuację polityczną rezygnuję z wylotu. Jak ubiegać się o zwrot pieniędzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast jesli lecisz panstwowymi liniami lotniczymi (nie niskobudzetowymi) to wtedy w zaleznosci od biletu jaki masz. Czasami mozna zmienic date wylotu doplacajac roznice czasami roznice i doplata np 50 Euro w zaleznosci od lini. A czasami traci sie niewykorzystany lot. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.