|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() test owulacyjny wynik pozytywny
3 dni pod rzad wyszly mi pozytywnie testy owulacyjne. czy to normalne?obawiam sie ze jest cos nie tak. prosze o rade!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: test owulacyjny wynik pozytywny
Pewnie to zależy od rodzaju testu, nie znam sie na tym. Ale wiem, ze testy owulacyjne nie działają tak jak testy ciążowe i nie wystarczy by pojawiły się dwie kreski, ale ważna jest ich intensywność. kreska wskazująca owulację musi mieć taki sam kolor jak kreska kontrolna, ani jaśniejszy ani ciemniejszy. dlatego testy owulacyjne robi się przez kilka dni pod rząd i czeka na ten najlepszy. Nie wiem, czy o to Ci chodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
To fakt - kreska testowa musi byc równie ciemna jak ta kontrolna, albo ciemniejsza. Poza tym jakość tych testów zalezy od firmy.Niektóre bardzo często się mylą. Na innym wątku była o tym długa dyskusja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
od trzech miesięcy staramy się z mężem o dzidzię niestety nic z tego, postanowiłam wypróbowć testy owulacyjne, z tego co przeczytałam to przy 26 cyklu badania powinno się rozpocząć najlepiej 10 dnia, tak też zrobiłam wynik wyszedł pozytywny z tym, że kreska wyszła nieco słabsza, następnego dnia wynik był już negatywny i 2 kolejne również, nie wiem co o tym myśleć, z tego co czytałam testy których użyłam mają opinię dosyć skutecznych i wiarygodnych, jak to zatem jest z tą owulacją, zaczynam się matrwić gdyż rok temu poroniłam, badania wyszły wszystkie prawidłowo i lekarz stwierdził, że nie powinno być problemów a jednak są, może to moja wina i coś ze mną jest nie w porządku? na ile można wierzyć w testy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
negra78, spokojnie!
wyglada na to, ze owulacja byla wczesniej niz sie spodziewalas (zakladajac, ze testy nie byly uszkodzone i dokonalas badania prawidlowo - no ale w koncu to zadna filozofia ![]() trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na ile dni wcześniej powinnam wykonać test? okres mam jak w zegarku, testy z pewnoscią nie były uszkodzone, zatem co wpływa na to, że owulacja zaczęła się wcześniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
specjalistka nie jestem, bo ja raczej uzylam tych testow z ciekawosci, zeby zobaczyc jak dzialaja - zaszlam szybko w ciaze, ale "dzialalismy" i przed, i w trakcie, i po owulacji, wiec nie sugerowalam sie zbytnio wynikami.
jednak, skoro piszesz, ze w 10 dniu kreska sie pojawila, a pozniej juz nie, to mozliwe, ze owulacja miala miejsce albo wlasnie tego 10 dnia albo wczesniej. z tego co pamietam, to od dnia kiedy kreska jest tak samo intensywna jak testowa, a nawet mocniej, to owulacja nastepuje jakos 12-48 godzin od tego czasu. ja jednak nie mialam takiej mocnej kreski, ale na drugi dzien juz byla slabsz, wiec wychodzi na to, ze tamten dzien byl tym, ktory powinnam przyjac za zwiastujacy owu... najlepiej zatem zaczac w twoim przypadku wczesniej, gdzies 7-8 dnia mysle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
negra ja też mam cykle 26 dniowe, testy zaczynam robić 8 dc i robię je do testu pozytywnego tj najsilniejszej kreseczki testowej i dzień później. Tak naprawdę to mi ta druga kreseczka nigdy nie wyszła tak ciemna jak kontrolna a mimo to owulka była, potwierdzone USG
Jakich testów uzywasz, ja tych z allegro na sztuki
Natalia, moje szczęście ![]() --------------------------------------------------- Kocham Cię www.suwaczek.pl/cache/73f8097926.png Edytowane przez niunieczek Czas edycji: 2008-03-03 o 13:07 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]()
to były testy bobo plan, już chyba straciłam nadzieję na to, że wyjdzie coś z tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja polecam te:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny... mam taki problem... rano o 10 robilam test owulacyjny i pokazal on wyrazne 2 kreski natomiast powtorzylam ok 16 i test owulacyjny pokazal juz tylko 1 kreske... co to oznacza?? i odlaczego nie pokazuje nadal 2??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja tez tak miałam i prawdopodobnie u mnie owulka byla dzien wczesniej w nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny nie wiem czy to komus pomoze, ale ja przez ostatnie dwa miesiace mialam objawy owulacji, a testy nic nie wykryly. Mieszkam w stanach wiec przeszukalam ich fora i podobno kobiety na polkuli polnocnej maja w wiekszosci owulacje w nocy i czasami jest tylko 10 godzin, a nie 24-48h. Testy najczesciej mowia ze trzeba je wykonac rano. Podobno trzeba je wykonac na wieczor albo popoludniu. Trzeba tylko pamietac, zeby nie pic duzo wody i nie sikac 4h przed. (powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.