|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czesanie na mokro vs na sucho
Witam!
Proszę o wymianę opinii na temat czesania włosów. Ja mam dość suche włosy i zniszczone końcówki i nie wyobrażam sobie rozczesywania włosów na sucho..koszmar. Dlatego po umyciu włosów nakladam bardzo dużą ilość odzywki, rozczesuję je palcami, a pózniej grzebieniem z szerokimi zębami. Tym sposobem wypada mi zaledwie kilka włosów. Czy mimo wszystko robię źle i powinnam je czesac na sucho (brr)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czesanie na mokro vs na sucho
ja zauwazylam, ze najmniej wlosow, a wlasciwie wcale wypada, gdy robie tak:
przed myciem rozczesuje szeroka plaska szczotka, naprawde polecam, pare przeciegniec i wlosy rozczesane idealnie. czesanie zawsze zaczynam delikatnie od koncowek i podtrzymuje je ręką, aby nie ciagnely calych wlosow, ide stopniowo w gore ![]() potem myje szamponem, nakladam odzywke, ktora splukuje, zawijam wlosy w recznik, gdy sa lekko podeschniete ku gorze, przeczesuje je dlonmi. dopiero gdy wyschna calkowicie, uzywam szczotki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja robie identycznie jak Truskawkowawiosna , z tym ,że ja czeszę włoski jedynie przed mysiem , po myciu juz nie , bo mam loki i jak je rozczeszę to się siano na maxa robi
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie dość że mam mało włosków to one mi nadmiernie wypadają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wax, nafta itp
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767
wiem, ze to obszerny watek ale mysle, ze warto poczytac ![]() za swojej strony polecam lotion Seboradin, szampony ziolowe i jak najrzadsze czesanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja czesze tylko na mokro... mam falowane i suche wlosy..wiec czesanie na sucho nie wchodzi w gre
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ostatnio staram się nie rozczesywać włosów na mokro - choć zawsze robiłam to grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. I nawet niegłupi pomysł bo włosy na sucho też były możliwe do rozczesania...Ale! Chyba godzinę zajmuje im wyschnięcie gdy są nierozczesane. Więc odpada jeśli zaraz mam się ludziom na oczy pokazać.
Sama nie wiem co o tym myśleć. Gdy mam rozczesane włosy po umyciu i wyglądam jak człowiek i czuję się jak człowiek a nie jak Bob Marley. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
przeczytalam na wizazu (nie wiem,czy nawet to truskawkowawiosna nie napisala
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ale jeżeli po umyciu zakładam ręcznik na włosy (oczywiście tylko na chwile, bo czytałam że jeżeli się długo trzyma to robi się tam sauna i włosy sie szybciej przetłuszczają) to potem aż same proszą się o rozczesanie ?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gdy czesalam mokre, to plakac mi sie chcialo ile wlosow wypadalo samoistnie przy czesaniu ![]() mozna najwyzej przeczesac od razu grzywke i wlosy calkiem z przodu, zeby się nie robił "kogutek" ![]() a szeroka szczotka to super rzecz, sczerze polecam dlugowlosym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
A ja rozczesuję mokre, podczas mycia, gdy mam maskę na głowie. Wtedy idzie w ruch grzebień z szeroko rozstawionymi ząbkami- i idzie bardzo dobrze
![]() Potem spłukuję, przeczesuję tylko palcami i pozostawiam do wyschnięcia naturze :P Dodam, że mam grube, kręcone włosy, które uwielbiają się puszyć. I to jest na nie najlepszy sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja tam na mokro
![]() ale żyją
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
ja też na mokro
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Talus, postępujesz identycznie jak ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a ja zawsze czesałam na mokre i leciały włosy.. teraz właśnei przeczesuje palcamia później dopiero czesze i o wiele mniej włosków wypada;]
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja przyznam, że rozczesuję włosy na mokro, tzn. po odwinięciu z ręcznika, kiedy już nie leci z nich woda. Ale robię to w sposób mozliwie najdelikatniejszy, najpier boki, potem przód, potem z tyłu na karku i posuwam sie coraz wyżej, zaczynając czesanie od połowy włosów, nie od razu od skóry.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
a co zrobić jesli codziennie susze włosy suszarką modelując na szczotce...jak poczekam az wyschną to juz ich nie wymodeluje
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.