rakotwórczy chrom? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-05-15, 18:36   #1
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

rakotwórczy chrom?

Przed chwilą na TVN'ie mówili, że zamierzają wycofywać chrom ze sprzedaży, ponieważ okryli, że jest RAKOTWÓRCZY!
Czyżby producent nowego "cudownego" leku zapłacił za te badania, czy może to prawda?
mala-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-15, 18:39   #2
malenstwo797
Raczkowanie

Re: rakotwórczy chrom?

Nie, to prawda!!!
malenstwo797 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-15, 18:42   #3
kreska
Raczkowanie

no czlowieka szlag moze trafic - czy wszystko musi byc rakotworcze?? [img]icons/icon31.gif[/img] wlasnie od niedawna stosuje chrom (no i z jedzonkiem jest chyba lepiej), a tu podaja kolejne rewelacje!!
kreska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-15, 18:46   #4
malenstwo797
Raczkowanie

Kiedyś sama chciałam go jeść, bo mam mała obsesję na punkcie słodyczy i myślałam, że chrom pomoże. Wcześniej jednak poczytałam i popytałam kogo trzeba i mi odradzono stosowanie chromu.
malenstwo797 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-16, 09:24   #5
sarenka
Zakorzenienie

a kogo popytałaś?

bardzo interesują mnie wszelkie opinie na temat chromu, gdyz moja mama jest naukowcem, który BADA wpływ pierwiastków na organizmy żywe.. a i jakby co - to dysponuję rzetelną wiedzą w na ten temat [img]icons/icon7.gif[/img]

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-16, 18:34   #6
Justy
Zakorzenienie

Na razie niepokojące są jedynie wyniki badań na muszkach: http://www.zdrowie.med.pl/nowosc.phtml?id=4771
Dmuchającym na zimne proponuję tabletki z drożdżami (lub po prostu drożdże)- naturalne źródło chromu.
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-16, 18:38   #7
sarenka
Zakorzenienie

chrom sześciowartościowy jest kancerogenny. trójwartościowy nie. jednak przy "metamorfozie" z 6- w 3-wartościowy tworzą się rakotwórcze substancje.

chrom jest pierwiastkiem tajemniczym i nie do końca poznanym. w USA naukowcy go kochają [img]icons/icon7.gif[/img] -> pasze dla zwierząt są suplementowane chromem, natomiast w UE nie wolno "wspomagać" zwierząt tym pierwiastkiem.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-05-17, 14:31   #8
Justy
Zakorzenienie

Tabletek z drożdżami jest mnóstwo, począwszy od Lewitanu, przez Dromin, Humavit po "Dolovit drożdże Torula"...
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 14:10   #9
doomka
Raczkowanie

GG do doomka
Dot.: rakotwórczy chrom?

Kupiłam dziś CHROM PLUS w sklepie zielarskim. Nie sądze, żeby w zielarskich sprzedawali trucizny?
doomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 15:00   #10
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doomka Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś CHROM PLUS w sklepie zielarskim. Nie sądze, żeby w zielarskich sprzedawali trucizny?
No niestety, już wiele mc temu czytałam o rakotwórczości chromu i nie jest to jakiś głupi wymysł... Teraz to sprzedają wszystko - byle zarobić.
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-20, 17:34   #11
dagmara_9
Raczkowanie

a mi jak sie wydaje..to slyszalam ze chrom jest rakotworczy tylko wtedy kiedy dzienne zapotrzebowanie na ten pierwiastek zostanie przekroczone....

Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto!

"czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?"
dagmara_9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-20, 23:43   #12
korin
Zadomowienie

nawet jeśli to skąd bedziesz wiedziec ze zostało przekroczone?
do mnie jakos stwierdzenia "dzienne zapotrzebowanie organizmu wynosi tyle a tyle" nie przemawiają w końcu to zależy od naszego organizmu a każdy jest inny
korin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 07:42   #13
dagmara_9
Raczkowanie

ok.....we wszelkich mozliwych stronach o chromie -jest podane zapotrzebowanie naszego organizmu na ten pierwiastek, wynosi ono minimum 1 mg,
tej dawki nie przekraczaja wszelkie dostepne srodki w aptekach....wiec spokojnie, nawet jeżli dostarczasz go w posilkach w naturalniej postaci to
nadal nie bedziesz w stanie przekroczyc dziennej normy, musialbys chyba caly dzien jesc..a i tak nie jestm pewna czy dalabys rade....
a po zatym o przekroczenie granicy to chodzilo mi o takie przypadki...gdy ktos jednorazowo łayka kilka tabletek......

Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto!

"czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?"
dagmara_9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 15:30   #14
BliskaKa
Przyczajenie

Uważam prawie w 100% ze chrom jest rakotwórczy !!!
Zawsze miałam skłonności do nadwagi i próbowałam wszystkich metod wspomagających odchudzanie. Chrom brałam jakiś czas. Rzeczywiście działa...zmniejsza łaknienie na słodycze...ALE... po jakims czasie brania chromu miałam duzy kłopot z żyłami. Bardzo bolały mnie nogi. Uwidoczniły się żylaki. Moja koleżanka, która tez stosowała chrom miała zapalenie żył. Po paru latach u mnie stwierdzono BIAŁACZKĘ a moja koleżanka ma juz usuniętą pierś w wieku 35 lat.
Znam też pare innych dziewczyn, które narzekały na zły wpływ chromu na żyły.
Mam ogromne wewnętrzne przekonanie ze duzy wpływ na nasze zdrowie a raczej jego utratę miał CHROM.
Chciałabym, żeby napisały do mnie wszystkie osoby o podobnych doświadczeniach.
BliskaKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości