|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Trening kardio??
Zwykle zaniedbywałam tę część treningu i stawiałam raczej na siłowy- ale niestety żeby schudnąć trzeba połączyć obydwa. Co oprócz biegania, steppera, skoków na skakance, tańca, turbo jam można zaliczyć do treningu kardio?? Nie mam specjalnych sprzętów i najchętniej ćwiczyłabym w domu (przynajmniej do wiosny). Co byście doradziły?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Trening kardio??
Ściągnij sobie program Ypurself!Fitness - tam jest opcja cardio. Jeśli będziesz miała czas możesz sobie wybrać max. 60 min ćwiczen, a min. to 15 min. Może Ci się spodoba. Ja ćwiczę bez wychodzenia z domku (oprócz basenu, nart).
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Trening kardio powinien wynosić absolutne minimum 30 minut w strefie aerobowej jeśli chcę się maksymalnie spalić tłuszcz. Optimum to 45 minut i dłużej. Polecam również używanie pulsometru jak i jakiegoś sportu wytrzymałościowego: bieganie, rower, rolki.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
rożne skoki podskoki marsze bieg w miejscu
ja bym np zrobiła sobie w domu interwały najszybciej się po nich chudnie poważnie polecam!!!
![]() |
#6 | |
♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie, a w ostatnim SHAPE były napisane że ten czas można dzielić na mniejsze odcinki. np. po 15min..? Dzięki , poszukam interwałów, dodam basen i stepper i jakoś to będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Procesy spalania rezerw tłuszczowych uruchamiają się po około 20 minutach wysiłku aerobowego. Interwały - serce przyspiesza, zostaje uruchomionych więcej mięśni, energia zostaje wykorzystana głównie z węglowodanów - efekt - więcej jemy, szybciej budujemy masę mięśniową. Żywy przykład: maratończyk - długodystansowiec, tempo średnie biegu, "chudy jak szkapa" sprinter - krótkodystansowiec, szybki bieg, zbudowana masa mięśniowa
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.