|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ćwiczenia na pośladki, bez obciążania mięśni ud. Czy to możliwe?
Witam,
poszukuję ćwiczeń na podniesienie pośladków, które jednak w jak najmniejszym stopniu angażowałyby mięśnie ud. Mam genetycznie (taki ma babcia, ojciec) płaski, dosyć długi tyłek i skłonność do szybkiego umięśniania nóg. Problem wiąże się z tym, że jestem szczupła i nie za wysoka. Każde ćwiczenia na nogi (step, rower, biegi) wiążą się z szybkim przyrostem masy mięśniowej ud, co daje efekt dosyć nieproporcjonalny w stosunku do tali, braku bioder i dosyć drobnych ramion. Jeśli chodzi o pośladki reagują odwrotnie. Był czas, że ćwiczyłam dosyć intensywnie: aerobik, joga, taniec, basen, i nic. Zauważyłam, że po ćwiczeniach na uda i pośladki (zazwyczaj te ćwiczenia są łączone), bolą mnie tylko mięśnie ud, a pośladków wcale nie czuję. Jakby całe obciążenie szło na te mocniejsze mięśnie. Może wykonuję je nieprawidłowo. Będę wdzięczna za radę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia na pośladki, bez obciążania mięśni ud. Czy to możliwe?
wydaje mi się, że ostatnie ćwiczenia z 8minute buns nie angażują zbyt mocno ud.
wszelkie ćwiczenia z klękiem podpartym- tutaj nie czuć prawie w ogóle nóg. a jeśli chodzi o wykonywanie- należy pamiętam, że wypychamy piętą, a nie palcami. bo jeśli będziesz rbić to przednią częścią stopy, to pracuje mięsień czworogłowy. a jak piętą- to ładnie pośladeczki. tamilee o tym mówiła w swoim programie. ale z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze łatwo jest nie odepchnąć się palcami ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ale jak wypycha sie piete?bo nie bardzo rozumieme i o ktore dokladnie cwiczenie chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no np. przy tym wykrokach (lunges). tamilee to wszystko mówi zawsze..
akurat przy 8 minute tego nie ma. ale właśnie u niej są tego typu ćwiczenia ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy zadam pytanie w temacie ??? ale ja osobiscie mam płaski tyłek i mały chciałabym go troche umiesnić, w tym celu kupiłam sobie kilogramowe cięzarki na kosti , mam zamiar wykonywac wykopy w kleku podpartym jak sadzicie to działa na posladki czy bardziej na nogi??? bardzo proszę o porade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a ja robie 8 minutes i mnie kolana bola.pewnie zle robilam te cwiczenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za rady. Co do kolan, to mnie też zawsze bolą po ćwiczeniach z uginaniem, ale ja kiedyś brałam leki na zwiększenie ilości mazi w kolanach. Zawsze sobie tłumaczę, że to może coś ze stawami. Staram się tak bardzo nie obciążać.
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Był czas, że co drugi dzień ćwiczyłam z Tameeli. Uwielbiam ją ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- ehhhh... się zastanawiałam, gdzie wstawić to podwójne ee i źle napisałam;/ Oczywiście Tamilee. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.