|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
znowu Diane 35+zapomniana pigułka z wczoraj
Dziewczyny! Wiem, że takie wątki pojawiały się już wiele razy, ale naprawdę nie mam teraz czasu szukać w archiwum. Codziennie rano przy śnaidaniu biorę Diane 35. No i stało się: wczoraj pierwszy raz zapomniałam wziąć tabletki, zorientowałam się dopiero dziś rano. Czy to oznacza, że, mam teraz wziąć dwie tabletki na raz (tą z wczoraj i dzisiejszą)? Zerknijcie proszę do ulotki Diane, jeśli macie. Ja miałam taką dłuuuuuuuuuuugą ulotkę, którą przeczytałam w całości ok. 3 tyg. temu, ale już jej nie mam, bo moja mama kilka dni temu wyrzuciła ją do śmieci.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: znowu Diane 35+zapomniana pigułka z wczoraj
niestety ulotki od diany nie posiadam ale z tego co pamiętam (biore cilest)powinnaś łyknąć teraz tą zapomnianą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odzew. Tzn. tylko wczorajszą a dzisiejszą nie? Dziewczyny, które biorą Diane: pomóżcie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wyrzucanie ulotek od leków odradzam na przyszłość. a postępowanie w przypadku zapomnienia pigułki zależy od tego, o którą pigułkę z kolei chodzi:
1 tabletka zapomniana w pierwszym tygodniu stosowania. Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Przez następne 7 dni należy stosować dodatkową metodę antykoncepcji (metoda barierowa). Istnieje możliwość zajścia w ciążę w przypadku stosunków płciowych w tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki. Należy zasięgnąć porady lekarza. 1 tabletka zapomniana w drugim tygodniu stosowania Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Skuteczność tabletki jest zachowana i nie potrzeba stosować dodatkowych metod antykoncepcyjnych. 1 tabletka zapomniana w trzecim tygodniu stosowania Istnieją dwie możliwości bez potrzeby stosowania dodatkowej metody antykoncepcyjnej: Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Po przyjęciu ostatniej tabletki z opakowania, nastepnego dnia należy rozpocząć przyjmowanie tabletek z nowego opakowania nie robiąc przerwy. Krwawienie miesiączkowe może wystąpić dopiero po zakończeniu przyjmowania tabletek z drugiego opakowania. Jednakże w trakcie przyjmowania tabletek może wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. lub Można zaprzestać przyjmowania pozostałych tabletek z opakowania, zrobić 7 dniową lub krótszą przerwę (licząc również dzień w którym zapomniano przyjąć tabletkę) i rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Stosując tę metodę można rozpoczynać kolejne opakowanie tego samego dnia tygodnia jak zazwyczaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jestem weteranką Diany
![]() Weź jak najszybciej tą zapomnianą, a dzisiejszą o zwykłej porze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wczorajszą+dzisiejszą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ojej, Justy!!!!!!! Dziękuję pięknie!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() No z tą ulotką to strasznie się dziś zdenerwowałam. ![]() ![]() Jeszcze raz dzięki za pomoc!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za pomoc.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
I Tobie Pixie też dziękuję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.