![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciaza i porod w UK
Czesc dziewczyny. Pomyslalam sobie ze zaloze nowy watek dla dziewczyn w UK. Ja mieszkam w Londynie i jestem w 14 tygodniu ciazy. Czuje sie troche samotna i zagubiona w tej mojej ciazy. Fajnie by bylo z kims pogadac i podzielic sie spostrzezeniami. Piszcie jak sie czujecie, jakie macie dolegliwosci. Ja ostatnio mam straszne problemy ze spaniem. Budzie sie kilka razy w nocy i nie moge spac, a potem w pracy czuje sie wykonczona. A do tego czasami miewam bole glowy.
Zastanawiam sie ostatnio nad szczepionka na grypa. Co o tym sadzicie? Czy bezpiecznie jest szczepic sie w ciazy? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
Ja również mieszkam w UK, tyle że w Szkocji (Edynburg). Jestem w 6. tygodniu ciąży, a dziś właśnie byłam na pierwszej wizycie u GP. I właśnie ten lekarz zapisał mnie na szczepienie przeciw świńskiej grypie. Oboje z mężem podjęliśmy decyzję, że nie pójdę na to szczepienie-uważamy, że to za duże ryzyko, zwłaszcza w pierwszym trymestrze ciąży. Nie powinno się brać żadnych leków, a tu nagle wszczepienie wirusa ![]() Co do objawów: mdłości od rana do wieczora i ogólne zmęczenie (o 22 mogłabym zasnąć gdziekolwiek, nawet na stojąco). W nocy za to źle sypiam, często wstaję do toalety. I tylko czekam, aż te ciążowe "upierdliwości" w końcu miną ![]() MAMUSIE OBECNE, PRZYSZŁE I STARAJĄCE SIĘ, MIESZKAJĄCE W UK ROZPAKOWANE ![]() ![]() ![]() Weriidiana.......Filip 19.09.2007 AgaMili.......... Milenka 01.02.2008 Ursull...............Milena Róża 10.05.2009 Blonde_hair....Sebastianek 02.01.2010 Nikha ……….….Julianek 08.03.2010 Kasiowa24….. Alexander 25.03.2010 Indiria……….… Lidia 27.03.2010 Sparkly…….… Nadia i Iga 08.04.2010 Koglus..............Alicja 22.04.2010 Angkorcz…......Nikodem 22.05.2010 Magdus25….… Julia 23.05.2010 Kasia_don........ Bianka 29.05.2010 Hanjah.…….…. Dorota 31.05.2010 Thebestme82. Aleksandra 02.06.2010 Jola00…….…… Oliver 14.06.2010 Darianna25…..Aleksandra 21.06.2010 Zocha23…….....Aleksander 30.06.2010 Diari…………….Tomasz 04.07.2010 Vedma ............... Adaś 30.07.2010 CIĘŻARÓWKI ![]() Potty.................... .11.08.2010 - Michalinka Anilkadro………... 30.08.2010 - Jagódka Awika………...…….09.09.2010 - Maja 1985ewa……….….10.09.2010 - Norbert Syusunia_d………..24.11.2010 - Nikola Ursull…………..……25.11.2010 - Aaron Beatacc………... …..28.11.2010 – Maja lub Mateusz Agadorota…...…….10.12.201 0 - ? ***Luna……...…….23.12.2010-? uwaga………..……...31.01.2011 -Jacob Tomasz lub Nicole Izabella STARACZKI ![]() ![]() peorth aniaxxxxx maatra AgaMili Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-08-02 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
![]() dolaczam sie do waszego wateczku zawsze razniej ja jestem w snodland w kent jestem w 12 tyg ciazy bylam dzisiaj w szpitalu na pobranie krwi na syndrom downna i usg na usg duzo niebylo widac bo moj maluch za bardzo leniwy byl ![]() ![]() ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
Lekarz kazał mi czekać na telefon od położnej-orientujecie się kiedy to pierwsze spotkanie powinno się odbyć? Podobno midwife ma przyjść do domu-zawsze tak jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pierwsza wizyta zwykle powinna miec miejsce w okolicach 8 tygodnia.
![]() |
#7 |
BAN stały
|
To i ja dołączam. Zmierzam starać się o dzidzie od przyszłego miesiąca. Mam już 2 letnią córeczkę. Mieszkam w Dartford (Kent)
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
![]() ![]() ![]() ![]() hanjah ja moja pierwsza wizyte u poloznej mialam w 8 tyg i to ja sama sie do niej umawialam a nie lekrz ale zalezy pewnie od regionu ![]() agamili trzymamy kciuki uda sie ![]() ![]() ![]()
#9 |
Raczkowanie
|
Dołączam sie i ja. W ciąży jestem 9 tygodni -około, bo to jeszcze nie potwierdzone żadnym badaniem. Jakies 4 tygodnie temu byłam u GP i kazał mi czekać na telefon od położnej. Zadzwoniła, a dzis przysłała list, że jako w przyszłym tygodniu mam 10 tydz to odwiedzi mnie w domu w przyszłą srodę. Dziwne to mi się wydało, że w domu no ale widzę, że mówicie, że tak jest. Ja nie mam porównania bo to moja pierwsza ciąża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | ||
Rozeznanie
|
To i ja sie melduje na watku
![]() Magda, 29 tc. Na razie mieszkam w Norwich ale za miesiac przeprowadzam sie do Dagenham (Essex) Cytat:
Cytat:
![]() Niedlugo bedziemy mieszkaly calkiem blisko siebie ![]()
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-04 o 21:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Dziewczyny to fajnie ze blisko siebie mieszkamy
![]() Ja wlasnie sobie pije cole i sie nudze, tzn. szukam nowego łóżka dla Milenki bo juz wyrasta z dzidziusiowego, mysle o takim http://cgi.ebay.co.uk/DISNEY-PRINCES...item27aa658b06 A Milenka spi sobie juz od 20.00 i mam cisze i spokój (tż w pracy) I dzięki za kciuki i zyczenia powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
melduje sie na nowym watku
tydzien juz 32 u mnie polozne za leniwe zeby chodzic po domach ![]() szczepic sie nie zamierzam, choc przyznaje ze to trudna decyzja, szczegolnie w moim przypadku bo mam dwie prace, co jedna to gorsza pod wzgledem ryzyka, bo nie dosc ze w hazardzie (kontakt z masa ludzi) to jeszcze w szkole. a mieszkam w essexie, ale niedaleko od londynu
#15 |
Raczkowanie
|
Hi hi jak fajnie
![]() Moja pierwsza wizyta z położną odbyła się u mnie w domu. Ale u mnie w mieście tak jest, że pierwsze wizyty odbywają się w domu, a każda następna w przychodni bądź w anetanal wydziale w szpitalu. Pierwsza wizyta była bardzo długa, bo ok. 1.5h! Ale to dlatego, że oprócz papierków i pytań(obustronnych) miałam również pobieraną krew etc. Koleżanka wyżej napisała o wymiotach i mdłościach- szczerze współczuję, na prawdę, jestem szczęściarą, bo żadnych mdłości nie miałam. Aczkolwiek pod każdym innym względem ciążę przechodzę dość ciężko. Miałam nawet badania na anemie, ponieważ po opisaniu objawów lekarzowi, on stwierdził, że to anemia musi być i wysłał mnie na badania. Na szczęście żadnej anemii. Jako jedna z tych 'starszych ciężarnych' chciałabym coś poradzić albo odpowiedzieć na pytania typu kiedy to a kiedy tamto, ale szczerze nie pamiętam ![]() Pozdrowienia i wszystkiego dobrego przyszłym mamuśkom! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj rozmawiałam z kolegą z pracy (dwa miesiące temu został ojcem). Bardz się zdziwił, że byłam najpierw u lekarza a nie u midwife (tak mnie pokierowano w mojej przychodni) i że ta midwife przyjdzie do mnie do domu. Niby jedno miasto, a takie różnice.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Witam przyszłe i obecne mamy
![]() Tabletki odstawiłam w kwietniu i od tej pory bierzemy obydwoje (z mezem) kwas foliowy. Od dwoch miesiacy nie stosujemy zadnych zabezpieczen i powoli i bezstresowo staramy sie o coreczke ![]() Jestem dobrej mysli i zycze tego samego Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do szczepienia, to tez nie zamierzam. ![]()
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak poszłam do przychodni w zeszłym tygodniu i powiedziałam, że zrobiłam w domu test i wyszedł pozytywnie, to od razu chcieli mnie zapisać do lekarza. Ale ja miałam próbkę moczu (ta pielęgniarka mi poradziła żeby im przynieść, żeby i oni mieli potwierdzenie) i musiałam kilka dni poczekać na wynik i wizytę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ja przyjechalam do UK w 18 t.c. wiec nie wiem jak to jest na poczatku, ja zaczelam od wizyty u poloznej i chodzilam do niej co 4 tygodnie az do konca, mialam usg 2x w 20t.c i 21 t.c. bo byly male komplikacje ale w drugim usg sie wyjasnilo wszystko i bylo ok. Poza tym w 28 t.c mialam jakis zastrzyk w ramie robiony i nawet nie wiem po co ![]() A i polozna tez sie mnie pytala czy ciaza byla planowana , jaki mam do niej stosunek czy jestem zadowolona itp. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-11-06 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I poczytałam, że szanse wzrastają jeśli przytulanki będą przed owulacja to plemniki "męskie" już padną i do owulacji przeżyją te odpowiedzialne za dziewczynkę ![]() Pożyjemy- zobaczymy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Czesc, ja tez mieszkam w UK, jestem w 6 tygodniu ciazy. Mam juz coreczke. U nas tez polozna przychodzi do domu na pierwsza wizyte - z moja pierwsza ciaza i odwiedziami poloznej mialam przygode, bo moj pies pogryzl jej buta, bo zamknelam psa w holu i nie zauwazylam, ze buty poloznej tam zostaly, ale bylo.... na szczescie babka ok. Teraz bede musiala pieska zamknac w ogrodzie.
Przy pierwszej ciazy mialam straszne wymioty a teraz jak na razie tylko mdlosci. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Scoobs a ile ma Twoja coreczka? Ja tez sie staram o drugie dziecko, a moja mala ma 21 miesiecy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Moja ma 15 miesiecy
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- A jesli chodzi o szczepionke, to tez nie bede chciala sie zaszczepic. Nikt mi na razie nie oferowal, ale dziwi mnie troche, ze ciezarne sa w jednej z grup, ktore pierwsze dostana szczepionki. A przeciez to nowa szczepionka, na pewno nie przerstowana dokladnie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
![]()
czesc dziewczyny!~Ja mam 25 lat, mieszkam w Londnie i zamierzamy sie starac juz za tydzien (bo wtedy owulacje bede miec). Wiec dam znac co i jak. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-11-10 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
Czesc kobitki. Znalazlam to forum i sie bardoz ciesze, bo mozemy sie nawzajem wspierac. Jestem w 19tc, mieszkam w Lester. Na obecna chwile opieke oceniam bardoz nisko, ale dla anglikow to normalne, poprostu my jestesmy zupelnie do czegos innego przyzywczajeni. Ponoc porod jest lepszy niz w Polsce. Mama ndzieje, ze wszystko bedzi eodbrze. A Wy z brzuszkami jak sie czujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.