|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() 100 pompek :)
Hej
![]() Na tej stronce macie wszystkie informacje ![]() http://www.100pompek.pl/ Jest tam program treningowy dzięki któremu możemy dojść własnie do 100 pompek ![]() ![]() ![]() Ktoś również chętny? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 100 pompek :)
Hej
![]() Ja się chętnie dołączę, ale zacznę chyba od damskich pompek - a jakie Ty robisz ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj po rowerku zrobię test
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Chyba też się dołącze. Ale zaczynam od damskich pompek. ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
no ok, 100 pompek robi wrażenie, tylko jaki jest cel trzaskania tych pompek poza własną satysfakcją? Bo przecież nie wyrobienie kondycji czy poprawa sylwetki. To tak samo, jak trzaskanie 200 brzuszków czy słynne a6w. Choć i tak jest lepsze od tego, bo pompki przynajmniej angażują trochę więcej mięśni niż brzuszki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a kształtowanie mięśni ramion? myślałam, że to ma wpływ, przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej przez aeroby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
na kształtowanie czegokolwiek lepiej wykonywać różnorodne ćwiczenia - min. 2. Bo przy jednostajnym ruchu jednego ćwiczenia sylwetka nie kształtuje się harmonijnie. Pompki są fajnym ćwiczeniem, ale nie mogą być podstawą rozwijania sylwetki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ze 3 miesiące temu robiłam ten program (nie cały oczywiście!) Zaczynałam od... 7 damskich pompek
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No tak, a jeśli wykonuje się jeszcze inne ćwiczenia na ramiona? Czy wtedy te pompki mają sens?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że jak znam życie, gdy leci się na taką ilość, to ćwiczenia robi się z "rozmachu" tzn. unoszą nas nie mięśnie tylko wybijamy się masą ciała. Tak samo robi się przecież przy brzuszkach na czas - to tylko oszukiwanie siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
♥
|
dla mnie ten program po prostu nastawiony na wykonanie 100 pompek dla własnej satysfakcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja robie zwykłe
![]() oczywiście nie robie tylko pompek, są raczej dodatkiem ![]() Chciałabym zwiększyć siłę i właśnie też dla własnej satysfakcji ![]() chcę zobaczyć ile wytrzymam ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam 2 poprawne
![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Czyli przez pompki nie zwiększymy siły mięśni?
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
odpowiednio wykonując ćwiczenie zwiększymy siłę mięśni naramiennych, bicepsów i tricepsów, ale nie można robić setek pomek w nadziei, że dzięki temu będziemy piękni, szczupli i wysportowani. Pompki to jedno z wielu ćwiczeń, które powinno znaleźć się w naszym planie treningowym. A żaden rozsądny plan treningowy nie składa się wyłącznie z jednego ćwiczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jeśli połączyłabym hula-hop (50min) co drugi dzień i pompki w inne dni niż HH, to czy taki trening byłby ok?
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ćwiczenia siłowe muszą obejmować całe ciało i tak prosto z głowy, bez potrzeby chodzenia na siłownię: na nogi różnego rodzaju przysiady na ramiona m.in pompki i pompki odwrócone na brzuch różnego rodzaju brzuszki O zasadach budowania treningu i rodzajach ćwiczeń SIŁOWYCH wszystko jest tu: http://www.kulturystyka.pl/atlas/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Annan, dziękuję za odp
![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dołączam się do treningu. Jestem po 6 dniach pompek i dziś zaczynam podciąganie. Jak dla mnie pompki są super na początku robiłam tak ze 3 a teraz 7 już spokojnie dam radę zrobić. I nie zawsze robię dzień przerwy chyba że mam zakwasy
![]() A jak tam u Ciebie Kaczusia17 w którym dniu już jesteś ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]()
hej hej
![]() Wiesz co... ja to sobie robie po swojemu ![]() ![]() Chciałabym nabrać tyle siły, żeby umieć zrobić tak z 50 pompek, tak dla siebie ![]() ![]() No to wytrwałości i daj znać jak ci idzie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.