|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Płacz dziecka w czasie snu . Nie wiem co robić !!
Wszystkie mamy pomozcie mi i doradzcie co robic .Otóż mam synka ponad pół roku po jedzeniu zasypia okapany wszystko ladnie chodz ostatnio bardzo boi sie tak jakby zasypiac ma opory przed zasnieciem dpiero w wozku jak sie jezdzi to wkoncu zasnie grzecznie.
Dzisiaj spał i zaczal plakac wzielam prztulilam go i dalej plakal normalnie nie wiedzialam co robic bo spal kopal tak jakby mu sie cos snilo i chcial sie obudzic zanosil sie nie nie mogl zlapac powietrza po jakims czasie jak juz wszyscy do niego mowili zaswiecilismy swiatlo obudzil sie ale tak jakby nikogo nie poznawal i dalej plakal nie wiedzialam co robic az mi sie cos robilo ze nie moglam mu pomoc, doradzcie cos co robic zal mi go bardzo tak sie uplakal , dalam mu jesc i po zjedzeniu dalej plakal i to tak baardzo glosno teraz naszczescie spi, ale to juz korys raz jak tak ma tylko ze dzis bylo najgorzej. Co robic poradzcie mi . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Płacz dziecka w czasie snu . Nie wiem co robić !!
Takie zreczy sie zdarzają u dzieci - ze budzą sie w nocy z wielkim płaczem - za dużo wrażeń było, dużo nowych rzeczy, albo nei wiadomo co.
Moim zdaniem, jakd ziecko sie zanosi, to tzreba wybudzic ebzwzględnie i rozpocząć robić coś, co dziecko lubi - najpierw ponosic, potem poakzac moze ulubioną zabawkę?? Albo czymś je zaskoczyć ( najlepiej chyba jakims delikatnym, ale przyjemnym dźwiękiem), aby odwrócić uwagę. Potem powoli wyciszać, dużo tulic, aby znów usnął. Sporadycznie moze się taka akcja zdarzyc, ale jeśli powtarza sie kilka razy, to ja bym poszła do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
West - a czy Twoje dziecię przypadkiem nie ząbkuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Możesz mu spróbowac dać czopka przed snem np. Viburcol - na stany niepokoju u dzieci kupiłam bez recepty , ale to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę , jeśli się to powtarza idź do lekarza , mój syn tez skończył pół roku i zdarzało się ,że budził się i od razu się zanosił - nie mógł złapać powietrza , trzeba mocno dmuchać w otwarte usteczka ale tak na prawdę mocno z całej siły żeby zaciągnął powietrze albo pochlapac buźkę zimną wodą ,żeby spowodować szok jeśli nic innego nie pomaga.
U ciebie przypuszczam to też ząbkowanie wtedy dzieci są bardzo nerwowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Może Twój synuś zaczyna ząbkować.
Niektóre dzieci właśnie w ten sposób reagują. Poza tym powinnaś zapewnić małemu jak najwięcej spokoju i rutyny na co dzień. Posiłki, pory drzemek, spacerów, zabawy w miarę możliwości o tych samych godzinach. Najlepiej wprowadzić stały rytuał wieczorny przed kąpielą. Np. spokojna zabawa, kąpiel, delikatny masaż, potem mleczko i do łóżeczka. To da dziecku poczucie bezpieczeństwa, będzie wiedziało jakie zdarzenie nastąpi po danej czynności. Nie będzie czuło się zagubione. A jeżeli już zbudzi się zapłakane to przytulić, spokojnie mówić do dziecka, może dać się napić... Jeżeli taka sytuacja powtarzałaby się zbyt często, to podobnie jak Jaatkaa85 skontaktowałabym się z lekarzem. Życzę spokojnych i cichych nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
sprawdz czy nie zabkuje, u nas wlasnie to bylo przyczyna placzu. jak wyl to przeciwbolowy lek i bylo po wszystkim. u nas viburcol nie dzialal, dziecko strasznie przezylo zabkowanie zanim sie nie kapnelismy co jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
mojemu też się tak zdarzyło jak opisałaś jakiś tydzień temu, poszliśmy do lekarza, powiedział, że go coś bolało, następnym razem kazał dać czopek przeciwbólowy i powiedział żeby się nie martwić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie ma to jak lekarz pzrepisuje chemie, aby pacjent mu głowy nie zawracał...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama bym była ostrożna z podawaniem jakichkolwiek medykamentów, szczególnie na uspokojenie. Przeciwbólowe, pzreciwgoraczkowe - w razie potzreby - owszem ( w ostateczności), ale uspokajaące - szczerze mówiac, nigdy bym dziecku nie dała bez wyraźnej przyczyny ( typu choroba emocjonalna). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko z kąd wiadomo dlaczego dziecko płacze czy je coś boli i podać przeciwbólowe czy to z emocji i nie podawać nic bo nie boli. no i kiedy jest ostateczność ?Ile musi płakać żeby mu podać. Miałam taki przypadek ,że byłam z moim dzieckiem w szpitalu miał wtedy 5 miesięcy.W dzień jeszcze jakoś to było płakał nosiłam go na rekach ale w nocy rozpętał się horror. Zasnął owszem ale po pół godz się zerwał rozejrzał pewnie się wystraszył i tak zaczął płakać , bardziej nawet krzyczeć .Po prostu darł się jakby go diabeł opętał za nic w świecie nie mogłam go uspokoić .Noc , dziecko się drze już pół godz proszę pielęgniarkę o jakiś czopek a ona mówi "wie pani on za krótko płacze" przyniosła mi dopiero po godzinie kiedy mój synek był już schrypnięty z tego krzyku i aż go wstrząsało.Czy godzina płaczu to ostateczność? Nie mówię żeby faszerować dziecko ale czasem jest taka sytuacja że można coś podać żeby się nie męczyło.A czopki Viburcol np. są sprzedawane bez recepty więc nie jest to silny lek Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-08-30 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Viburcol jest bardzo dobry oczywiscie mamy go w apteczce uzywałam go 3 razy sprawdził sie wiec moge polecic
Libra ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mialam identyczna sytuacje z moim synkiem gdy mial pol roku. Plakal przez sen bralam go na rece i nie moglam go obudzic. Po tygodniu wyszedl pierwszy ząbek
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Aneczkkaa
![]() Albo paracetamol w czopku też można podać są takie dla niemowląt .Ogólnie czopki szybciej działają. Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-09-03 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zgodzę się, że czopki szybciej działają niż inne środki. Viburcol jest już teraz na receptę i zmienił nazwę na Viburcol Compositum, właśnie wczoraj je kupiłam ale skład jest ten sam. Dyrektywy UE tak wpływają na to. Niedługo chyba po witaminę C też będziemy chodzić do lekarza po receptę na nią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam,
Czy mogę prosić o kontakt mailowy lub telefoniczny do Pani? ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.