![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Orofluido eliksir do wlosow
Witam!
Jestem ciekawa czy ktoras z Was korzystala kiedys z tego produktu no i oczywiscie jakie sa wasze opinie na temat tego Eliksiru? Moja fryzjerka mi go polecila.... mam mala buteleczke 5 ml, ale raczej z takiej ilosci wielkich rezultatow nie bedzie dlatego licze na Wasza pomoc! OROFLUIDO ELIKSIR DO WLOSOW Info z neta: Receptura Orofluido Revlon Professional została zainspirowana kosmetycznymi rytuałami tradycji starożytnej. Jest to pielęgnacja bez spłukiwania dla każdego rodzaju włosów, która zapewnia im niezwykłą jedwabistość, rozświetlenie i połysk. Zawiera trzy naturalne olejki organiczne w subtelnej mieszaninie o przyjemnej, jedwabistej konsystencji szybko wchłanianej i nieobciążającej włosów. Olej argonowy jest bogaty w witaminę E i olejki eteryczne o wysokiej zawartości tłuszczu, w składzie podobny do naszej własnej skóry. Wzmacnia włosy i pozostawia je wyjątkowo rozświetlone i jedwabiste. Olej lniany uszczelnia i wygładza łuskę włosa, ujednolica i kontroluje, wyłapuje światło i odbija je, co nadaje włosom efektowny połysk. Olej z papirusa zawiera kwasy wysokotłuszczowe i tokoferol, które stanowią naturalną ochronę przed wolnymi rodnikami. Nadaje miękkość i objętość pozostawiając włosy łatwe do układania, gładkie i elastyczne. KONSYSTENCJA jedwabisty fluid, przyjemny w dotyku, w kolorze starego złota. ZAPACH Bursztynowy zapach wraz z nutką wanilii przeniosą Cię w fascynujący świat orientalnych perfum. APLIKACJA OROFLUIDO Rytuał piękna Nanieś parę kropel eliksiru na opuszki palców, aplikuj na wilgotne, osuszone ręcznikiem włosy. Ilość uzależniona od rodzaju włosów, długości i grubości. Stosuj na włosy suche dyscyplinując je i nadając trwałego blasku: jego jedwabista konsystencja jest natychmiast wchłaniana i nie obciąża ani nie zostawia żadnych osadów na włosach. Nie spłukuj. APLIKACJA NA WŁOSY WILGOTNE: - Ułatwia rozczesywanie - Pozostawia włosy rozświetlone, jedwabiste i łatwe do czesania - Nadaje włosom objętość - Wzbogaca blask włosów APLIKACJA NA WŁOSY SUCHE: - Nadaje trwały połysk - Zapobiega plątaniu się włosów i ułatwia rozczesywanieo - Sprawia, że włosy stają się miękkie, zdyscyplinowane i elastyczne SUBTELNA MIESZANINA NATURALNYCH OLEJKÓW Olej arganowy: Płynne złoto dla Twoich włosów Wyciąg z pestek owoców drzewa arganowego, olejek arganowy jest bogaty w witaminę E i olejki eteryczne o wysokiej zawartości tłuszczu, w składzie podobny do naszej własnej skóry. Wzmacnia włosy i pozostawia je wyjątkowo rozświetlone i jedwabiste. Olej lniany: Trwały połysk Nasiona lnu są źródłem cennego olejku, który uszczelnia i wygładza łuskę włosa, ujednolica i kontroluje. Wyłapuje światło i odbija je, w efekcie czego nadaje włosom efektowny połysk . Olej z papirusa: Czysty jedwab w dotyku Papirus jest rośliną, która uprawiana była w Egipcie od ponad 4.000 lat. Jest źródłem oleju o wysokiej zawartości kwasów wysokotłuszczowych i tokoferolu, które stanowią naturalną ochronę przed wolnymi rodnikami. Nadaje miękkości i objętości, pozostawiając włosy łatwe do układania, gładkie i elastyczne. Cena: okolo 90 zl za 100 ml.... na Allegro chodzi taniej ![]() Edytowane przez lopi8 Czas edycji: 2010-08-28 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Orofluido eliksir do wlosow
Sama byłam ciekawa składu tego kosmetyku i poprosiłam pewną miłą Wizażankę o skład
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
osobiście użyłam dwóch buteleczek po 5 ml, i więcej nie zamierzam, mam wrażenie że włos jest bardzo oblepiony, czujesz to nawet podczas następnego mycia włosów, po wysuszeniu włosów nie widać żadnych efektów, dla mnie np. alfaparf diamante jest dużo lepszy, może na włosach traktowanych prostownicą lepiej się sprawdza. Też jestem tego zdania co koleżanka że lepiej inwestowac w olej.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
myślę że to nie jest warte swojej ceny, coś podobnego a nawet lepszego możesz sama ukręcić, a 100ml starcza na tydzień codziennego używania
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Strasznie niewydajny ... ale lepszy od jedwabiu biosilka według mnie. Używam tego olejku od miesiąca i szczerze mówiąc nie zauważyłam poprawy kondycji włosów jednak bardzo pomaga mi przy rozczesywaniu i nie plączą się tak
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja go nawet lubie do prostowania włosów i suszenie jest ok.. Tylko jednak to droga impreza. A czy te wszystki oleje kokosowe itp mozna tez uzywac jako serum na końce?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To zależy co oznacza to Twoje enigmatyczne itp. Kokosowy i inne lekkie oleje można, jednak przed temperaturą nie obronią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
wszystkie serum moim zdaniem tez nie chcronia tylko daja tłustawa powłokę
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dużo jest teraz na rynku kosmetycznym produktów do włosów chroniących przed wysoką temperaturą - praktycznie każda seria coś takiego posiada, na twoim miejscu wybierała bym produkty które nie mają ,,alcohol,, wysoko w składzie.
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ma ktoś może skład tego kosmetyku? Kupiłam niedawno buteleczkę 5 ml, ale etykietka jest starta, a jestem ciekawa,co w nim siedzi, oprócz wymienionych olejków i silikonów
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
cyclopentasiloxane, cyclotetrasiloxane, dimethiconol, argania spinosa kernel oil, cyperus esculentus root oil, parfum, isopropyl palmitate, linum usitatissimum (linseed) seed oil, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, CI 4700 (yellow 11), CI 26100 (red 17)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, Weegirl
![]() W sumie krótki - to dobrze. Może jednak zagości u mnie na dłużej,bo lubię ciężkie silikonowe specyfiki, ale jeszcze zobaczymy jak się będzie sprawdzał...
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
U mnie się w ogóle nie spisał. Jest zbyt silikonowy jak na odżywkę i zbyt ciężki jak na jedwab.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Bo to nie jest ani odżywka, ani jedwab, tylko fluid
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Fluid czyli co? Kosmetyk do pielęgnacji czy stylizacji? Mówiąc "jedwab" mam na myśli silikonowe serum, które tak naprawdę ma za zadanie chronić włosy przed wysoką temperaturą i urazami mechanicznymi a także doraźnie poprawić wygląd włosów (i prawdopodobnie w założeniu jest to taki kosmetyk, tylko, że trochę za ciężki, zdecydowanie cięższy niż np. jedwab CHI czy Biosilk). W konsystencję aż tak bardzo nie wnikam. Inna rzecz, że to bardziej olejek niż fluid. A nazwa to już inna para kaloszy. Tak czy inaczej- ani to do odżywiania włosów ani do stylizacji, ale komuś może pasować.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Oj, bo jeszcze się pokłócimy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jak masz taki typ włosa to może Ci faktycznie to serum pasować. Moje są lżejsze od Twoich i falowane, więc po Orofluido mam puszaka + obciążenie. Swoją drogą, zazdroszczę typu włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Na ponad rok
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Mi się zdarzyło raz tego wyprobować, i doraźnie, efekt był super.
Jednak przestraszyłam się silikonów w składzie - nie byłoby tak, że po odstawieniu włosy byłyby strasznie zniszczone i przesuszone? (taki efekt miałam np. po biosilku, który jest ponoć bezpieczny) /Mam włosy cienkie, słabe, ze skłonnoscią do przesuszania, etc, typowe słowiańskie/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
no i tak myślałam, nie wart tej ceny, ja podobne serum kupuję w body shopie tylko tam jest olejek z pestek winogron zamiast arganowego i kosztuje 36zł za 75ml
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulinko, to zależy, czego się oczekuje od kosmetyku ![]() Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2011-07-14 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
http://estyl.pl/blog/2011/09/cyclopentasiloxane/ ten silikon nie wygląda na szkodliwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez weegirl Czas edycji: 2012-06-15 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
no i zastosowałam - dla mnie super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.