|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
|
Narzędzia |
2010-10-09, 01:30 | #1 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2010-10
Wiadomości: 1
|
smazenie piersi z indyka/kurczaka (w jaki sposob i jak dlugo? krew na patelni itp.)
Jak długo powinno sie smażyć na patelni teflonowej (bez tluszczu) pokrojone w dosc grube plastry mieso z indyka? do tej poru trzymałem je na patelni około 30 minut i zawsze wychodzą gumowe, mieso z kurczaka jest bardziej delikatne i niemam z nim zbytnich problemow, ale tez czasami wychodzi twarde i nieapetyczne.
dodatkowo przy obecnym smazeniu w wysokiej temperaturze mieso zabarwia mi sie na czerwono (podejrzewam ze to od krwi z miesa bo na patelni tez troche jej zostaje) i tworzy sie na nim dosc twarda powloka. Mieso na pewno niejest zepsute, kupowalem i smazylem w ten sposob mieso z wielu źródeł wiele razy, problem na pewno tkwi w mojej niewiedzy. Jak dlugo i w jaki sposob powinno sie smazyc mieso z kurczaka i indyka bez uzycia tluszczu zeby bylo delikatne a nie gumowe z zabarwieniem od krwi z miesa? PS: mam kuchenke elektryczną |
2010-10-09, 09:03 | #2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2010-09
Lokalizacja: De
Wiadomości: 9 061
|
Dot.: smazenie piersi z indyka/kurczaka (w jaki sposob i jak dlugo? krew na patelni
nie wiem jak z teflonową,ale ja kiedys smazylam na zwyklej bez tluszczu. odrobina wody na patelnie, piers z kurczaka,5-10 min i gotowa. Zeby byla w miare smaczna, to multum przypraw sie przyda^^
|
2010-10-09, 11:02 | #3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2010-06
Wiadomości: 134
|
Dot.: smazenie piersi z indyka/kurczaka (w jaki sposob i jak dlugo? krew na patelni
A nie możesz pokroić dość cienko?
Ja zmniejszam ogień i przykrywam patelnię dobrze dopasowaną przykrywką - nawet bez tłuszczu, dość grube kotlety mielone są w środku gotowiutkie , drobiowe dusze tak 20-30 minut.
__________________
|
2010-10-16, 19:13 | #4 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-11
Wiadomości: 4 244
|
Dot.: smazenie piersi z indyka/kurczaka (w jaki sposob i jak dlugo? krew na patelni
No to mi na piersi starcza na mojej teflonowej góra 7-8 minut, żeby był gotowe po obu stronach
__________________
Jesteś architektem moich snów, projektantem uśmiechu, wynalazcą szczęścia cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze! |
2010-10-17, 10:37 | #5 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: smazenie piersi z indyka/kurczaka (w jaki sposob i jak dlugo? krew na patelni
mieso indycze jest zupelnie inne niz z kurczaka, wiec stad te roznice.
Ja uzywam filetow z kurczaka, indycze raczej nie, no chyba ze mielone, ale i takie tez niechetnie. I Tobie tez tak radze. a trudno to sie dopiero kaczke przyrzadza. |
2010-10-17, 12:56 | #6 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: wcześniej Mysłowice, teraz Jaworzno
Wiadomości: 12 812
|
Dot.: smazenie piersi z indyka/kurczaka (w jaki sposob i jak dlugo? krew na patelni
Dokładnie, kaczka jest bardziej problemowa... ja z indykiem nie mam problemu jako takiego... często go używam do placuszków, choć ostatnio taniej mnie wychodzi kurczak...
|
2010-10-20, 07:29 | #7 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2010-06
Lokalizacja: Gdzieś w NECIE
Wiadomości: 992
|
Dot.: smazenie piersi z indyka/kurczaka (w jaki sposob i jak dlugo? krew na patelni
Trzymam na patelni około 10min. Pierwsze 5 na większym a drugie na mniejszym ogniu. 30min to bardzo długo jak na kurczaka i indyka/pierś/ Ogólnie smażę krótko mięsa-nie lubię suchych
pozdrawiam Doczytałam ze masz elektryczną to inaczej niż ja. Na elektrycznej jest chyba 2razy dłużej?
__________________
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-20 o 07:31 |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.