Moja Mama to Dar z Nieba - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Moja mama jest NAJ

Notka

Moja mama jest NAJ Maj to miesiąc miłości, budzącego się życia i miesiąc naszych kochanych mam. W związku z tym przygotowaliśmy dla Was razem z marką Rossmann kolejne zadanie konkursowe, w którym prosimy Was o wątki poświęcone Waszym Drogim Mamom.

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 14:09   #1
EdithS
Zadomowienie

Moja Mama to Dar z Nieba

Moja Mama to Dar z Nieba...:roza :

innymi słowami nie potrafię wyrazić do Mamy mojej miłości, bo wszystkie są zbyt małe, zbyt lekkie, zbyt proste, by mogły mieścić w sobie to, jak bardzo dziś doceniam moją Mamę - taką, jaka jest, z Jej zaletami i wadami, z Jej wartościami i popełnionymi błędami, z Jej charakterem i z Jej sercem, przede wszytskim z Jej sercem, które mieści w sobie całą historie Jej życia, życia mojej rodziny, mojego życia...:cmok :

Mamo, zapraszam Cię do udziału w tym wątku, który chciałabym dla Ciebie poprowadzić i Tobie go zadedykować:e hem:

Będziemy się razem dobrze bawić
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:16   #2
Krystynka86
Przyczajenie

Dot.: Moja Mama to Dar z Nieba

Witaj Edith,

cieszę się, że będę mogła znowu doglądać Twój wątek, lubię jak piszesz.
Ale tym razem to mnie wzruszyłaś...piękne słowa, Twoja mama na pewno jest szczęśliwa, że jej córka ją tak docenia. Ja nie mam dobrego kontaktu z rodziną, ale mam nadzieję, że swoją stworzę taką, o jakiej marzę.
Krystynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 15:35   #3
EdithS
Zadomowienie

Mamo,

dziś pierwszy dzień naszej wspólnej podróży pod dachem Nieba
- zima, mróz, ciemność, ponad dwadzieścia lat temu, zwycięstwo w walce

pamiętam jak opowiadałaś o trudnej sytuacji, jak mieszkałam jeszcze w Twoim brzuszku, jak lekarze kazali usunąć Ci ciążę z podejrzeniami chorób...na pewno było Ci ciężko, tylko mogę sobie wyobrazić, co czułaś, jakie to było trudne...mogło być trudne...ale Ty nie zawahałaś się ani na chwilę, wiedziałaś, że chcesz mnie urodzić i musiałaś mnie bardzo kochać od samego mojego poczęcia, skoro tak o mnie walczyłaś. Za tę decyzję, za dar życia, za moje bycie tu i teraz...DZIĘKUJĘ Ci MAMO...za Twoją wiarę, że wszystko może się odmienić, za Twoje modlitwy o moje zdrowie, które zostały wysłuchane. Według lekarzy mogło mnie już nie być, ale dzięki Tobie jestem, zdrowa - jak ryba, normalna, szczęśliwa

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2011-05-08 o 15:49
Stary 2011-05-08, 16:27   #4
Krystynka86
Przyczajenie

klask i: cieszymy się razem z Tobą i Twoją Mamą
Stary 2011-05-08, 21:03   #5
Dzikun
Zakorzenienie

Wzruszająca historia, to na pewno były ciężkie chwile dla mamy...
(5)
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 14:17   #6
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Wzruszająca historia, to na pewno były ciężkie chwile dla mamy...
(5)

Dziękuję:-*

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Krystynka86 Pokaż wiadomość
klask i: cieszymy się razem z Tobą i Twoją Mamą

Cmok:-*
Stary 2011-05-10, 15:28   #7
isiaczekk
Zakorzenienie

Gratulacje dla Twojej mamy za tyle sily, wiary i nadziei

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 20:01   #8
Onnaa88
BAN stały

pięknie napisane
5 zostawiam
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:44   #9
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isiaczekk Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Twojej mamy za tyle sily, wiary i nadziei

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
pięknie napisane
5 zostawiam
dzięuję
Stary 2011-05-12, 20:25   #10
EdithS
Zadomowienie

Mamuś...

dziś jakoś szczególnie myślę o pierwszych latach mojego życia, kiedy oboje z Tatą staraliście się dać nam - swoim dzieciom- kolorowe dzieciństwo. Teraz dostrzegam, że z 4 małych dzieci było Wam ciężko. Dlatego nic nie jest w stanie wynagrodzić Waszego wspólnego trudu, jaki włożyliście w to, byśmy mogły się kształcić i żyć jak inne dzieci. Mamo, jak oglądam ubranka, któe uszyłaś dla moich lalek nie moge sie nadziwić. Zostawiłam je, by moje dzieci, jeśli je będę kiedyś miała, mogły się nimi pobawić. Pamietasz, jak Tata strugał dla nas mebelki, żeby nasze lalki miały domek? ...to były najpiękniejsze zabawaki, jakie mogliście nam dać. I wcale nie brakowało nam tych ze sklepu, orginalnych, czy reklamowanych. Miałam swoje zabawki, których na świecie nie miał nikt inny - zrobione przez Was, bezcenne!
Mamuś, pamiętam także pierwsze marzenie, które dla mnie spełniłaś! Mimo trudności finansowych odkłądałaś grosz po groszu, by kupić lalkę, o której marzyłam - Barbie Murzynka, pamiętasz? Na pewnpo pamiętasz, na pewno żyć Ci nie dawałam z tego powodu. A Ty zrobiłaś wszystko, by po kilku miesiącach to marzenie spełnić...
Mam nadzieję, że opowiem kiedyś moim dzieciom, jaką historię i jakie znaczenie niosą te zabaweczki.
Heheh, przypomniałam też sobie, jak zamykałam się w łazience na klucz i zakładałam w ukryciu Twoje buty na obcasach i malowałam się Twoimi kosmetykami, zakładałam Twoje kapelusze i naszyjniki...czułam się jak Mała Królewna! Na pewno o tym wiedziałaś, bo niejedną pomadkę Ci złamałam...hehhe...ale Ty wiedziałaś na pewno, jaka przynosi mi to frajdę i udawałaś, ze się nie domyslasz, by nie zepsuć mi frajdy.
Lubię wracać do tych wspomnień...bardzo lubię!

Mamo, zaśpiewajmy, jak dawniej naszą ulubioną piosenkę, którą zawsze mi śpiewałaś! ALE BĘDZIE ZABAWA hehhee!!!

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1a0acd6b9e8ca34emed[1].jpg (25,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1803325_400[1].jpg (11,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg barbie-kolekcja-ubranek-dla-gwiazdy-r6815[1].jpg (13,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg selecta-drewniany-domek_10342_m[1].jpg (4,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z7065087X[1].jpg (44,0 KB, 0 załadowań)
Stary 2011-05-12, 20:36   #11
Krystynka86
Przyczajenie

Ale się uśmiałam, też się bawiłam w małą modelkę i zakładałam kiece mamy, nawet babci, też po cichu ;-) Rodzice naprawdę się dla Was poświęcali, szkoda, że dzisiaj rodzice najchętniej obkupuja dzieci w najdroższe zabawki i sami potem mają swięty spokój, by dziecko samo się sobą zajęło...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 20:42   #12
spititout
Raczkowanie

Oj, też często zabierałam mamie ciuchy i kosmetyki Połamałam szminki, wyglądałam jak klaun a mama się ze mnie śmiała xD
Don't be plasticine

spititout jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:08   #13
Krystynka86
Przyczajenie

jak niewiele dziecku do szczęścia potrzeba, hehhe
Stary 2011-05-14, 12:36   #14
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krystynka86 Pokaż wiadomość
Ale się uśmiałam, też się bawiłam w małą modelkę i zakładałam kiece mamy, nawet babci, też po cichu ;-) Rodzice naprawdę się dla Was poświęcali, szkoda, że dzisiaj rodzice najchętniej obkupuja dzieci w najdroższe zabawki i sami potem mają swięty spokój, by dziecko samo się sobą zajęło...

Cieszę się, że razem możemy do tych chwil powracać to były czasy...chciałoby się czasem wrócić

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez spititout Pokaż wiadomość
Oj, też często zabierałam mamie ciuchy i kosmetyki Połamałam szminki, wyglądałam jak klaun a mama się ze mnie śmiała xD

wtglądałaś na pewno jak słodki klaun

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Mamo,to przecież nasze słowa, dialogi, zacytowane rozmowy!

„ Pamiętaj, że zawsze będę Cię kochać i cokolwiek się w życiu wydarzy będziesz moim dzieckiem”

Mamo…jesteś Darem z Nieba. Mam najwspanialszą Mamę na świecie”

„Przepraszam”

Dzieci…Życie przyniesie na pewno wiele trudów, staram się wychowywać Was tak, byście wiedziały jak w życiu postąpić i według jakich wartości warto jest żyć”

„Córeczko! Jesteś jeszcze młoda, całe życie przed Tobą, jeszcze nie raz przyjdą chwile smutku. Ale staraj się ludziom wybaczać, bo Tobie będzie z tym lżej, nawet jeśli to nie Twoja wina, to Twoje serce będzie odczuwało pokój, że nie ma nic na sumieniu”

„Mamo, miałaś rację…czemu byłam taka ślepa i od razu nie posłuchałam Twojej rady!?”

„Mamo, bardzo Ci dziękuję, że jesteś dla mnie wzorem kobiety, żony, matki”

„Jestem z Ciebie dumna”
Stary 2011-05-14, 13:59   #15
Krystynka86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez EdithS;26908203 [SIZE=5
„Córeczko! Jesteś jeszcze młoda, całe życie przed Tobą, jeszcze nie raz przyjdą chwile smutku. Ale staraj się ludziom wybaczać, bo Tobie będzie z tym lżej, nawet jeśli to nie Twoja wina, to Twoje serce będzie odczuwało pokój, że nie ma nic na sumieniu” [/SIZE]

Chyba te slowa Twojej mamy wywarły na mnie największe wrażenie...ma rację...choćby dla swoejgo własnego spokoju warto wybaczać ludziom, a ich chamstwo to ich problem. Chyba każdy kiedys dostał kopa w życiu...
Stary 2011-05-21, 16:40   #16
EdithS
Zadomowienie

Każdego dnia powinniśmy doceniać ludzi, którzy są nam w życiu dani. Każdego dnia powinniśmy kochać równie mocno...

...przeżyłyście kiedyś taki moment, taką chwilę, kiedy zadawałyście sobie pytanie...czy będę jeszcze mogła cieszyć się obecnością i życiem mojej mamy?

Ja już 3 razy zadawałam sobie to pytanie...

Mamo, pamiętasz wszytskie Twoje operacje, które przeszłaś? Nigdy nie zapomnę tego dnia, kiedy dowiedzieliśmy się, że leżysz na stole operacyjnym, a Twoje serce przestało bić. Trwała walka o Twoje serce, reanimacje...a my staliśmy za drzwiami i nic nie mogliśmy zrobić...mogliśmy się jedynie modlić. A serca rozrywał ból i niemoc, okrutna bezradność, że nie możemy pomóc. I potem to czekanie, co się z Tobą dalej dzieje... Gdyby nie pielęgniarka, pewnie nigdy nie dowiedzielibyśmy się, co się wtedy podczas tej operacji stało. Lekarze milczeli...

Mamo! Jak dobrze, że Twoje serce zaczęło na nowo bić!!!
Jak dobrze, że Cię odzyskaliśmy!!!!!! Nie wyobrażam sobie życia bez Ciebie... Wiem, że każdy z nas rodzi się i umiera, takie jest życie. Ale jak się kogos badzo kocha, to nigdy nie jest się gotowym na jego odejście. Mamo, tamta chwila wtedy była jak wieczność...przed oczami miałam całe życie...w którym nie mogło zabraknąc Ciebie.

Dziękuję Bogu każdego dnia, że jesteś nadal z nami i możemy się cieszyć sobą nawzajem, dziękuję Mu za Ciebie - bo jesteś Darem z Nieba - to będę zawsze wszystkim powtarzać: Moja Mama to Dar z Nieba.
Nigdy nie zamieniłabym Ciebie Mamo na żadną inną...jesteś moją Mamą, Przyjaciółką, wzorem Kobiety, Żony i Matki...
Chcę to wciąż powtarzać!!!

Stary 2011-05-21, 16:54   #17
Krystynka86
Przyczajenie

...popłakałam się...

Nowe wątki na forum Moja mama jest NAJ

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości