|
Notka |
|
Moja mama jest NAJ Maj to miesiąc miłości, budzącego się życia i miesiąc naszych kochanych mam. W związku z tym przygotowaliśmy dla Was razem z marką Rossmann kolejne zadanie konkursowe, w którym prosimy Was o wątki poświęcone Waszym Drogim Mamom. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Moja Mama to Dar z Nieba
Moja Mama to Dar z Nieba...
![]() ![]() innymi słowami nie potrafię wyrazić do Mamy mojej miłości, bo wszystkie są zbyt małe, zbyt lekkie, zbyt proste, by mogły mieścić w sobie to, jak bardzo dziś doceniam moją Mamę - taką, jaka jest, z Jej zaletami i wadami, z Jej wartościami i popełnionymi błędami, z Jej charakterem i z Jej sercem, przede wszytskim z Jej sercem, które mieści w sobie całą historie Jej życia, życia mojej rodziny, mojego życia... ![]() ![]() Mamo, zapraszam Cię do udziału w tym wątku, który chciałabym dla Ciebie poprowadzić i Tobie go zadedykować ![]() ![]() Będziemy się razem dobrze bawić ![]() ![]()
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moja Mama to Dar z Nieba
Witaj Edith,
cieszę się, że będę mogła znowu doglądać Twój wątek, lubię jak piszesz. Ale tym razem to mnie wzruszyłaś...piękne słowa, Twoja mama na pewno jest szczęśliwa, że jej córka ją tak docenia. Ja nie mam dobrego kontaktu z rodziną, ale mam nadzieję, że swoją stworzę taką, o jakiej marzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mamo, dziś pierwszy dzień naszej wspólnej podróży pod dachem Nieba ![]() - zima, mróz, ciemność, ponad dwadzieścia lat temu, zwycięstwo w walce pamiętam jak opowiadałaś o trudnej sytuacji, jak mieszkałam jeszcze w Twoim brzuszku, jak lekarze kazali usunąć Ci ciążę z podejrzeniami chorób...na pewno było Ci ciężko, tylko mogę sobie wyobrazić, co czułaś, jakie to było trudne...mogło być trudne...ale Ty nie zawahałaś się ani na chwilę, wiedziałaś, że chcesz mnie urodzić i musiałaś mnie bardzo kochać od samego mojego poczęcia, skoro tak o mnie walczyłaś. Za tę decyzję, za dar życia, za moje bycie tu i teraz...DZIĘKUJĘ Ci MAMO...za Twoją wiarę, że wszystko może się odmienić, za Twoje modlitwy o moje zdrowie, które zostały wysłuchane. Według lekarzy mogło mnie już nie być, ale dzięki Tobie jestem, zdrowa - jak ryba ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d0vr3qeic.png Edytowane przez EdithS Czas edycji: 2011-05-08 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wzruszająca historia, to na pewno były ciężkie chwile dla mamy...
![]() (5) |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziękuję:-* ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Cmok:-*
#7 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Twojej mamy za tyle sily, wiary i nadziei
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN stały
|
pięknie napisane
5 zostawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- dzięuję ![]() ![]()
#10 |
Zadomowienie
|
Mamuś...
dziś jakoś szczególnie myślę o pierwszych latach mojego życia, kiedy oboje z Tatą staraliście się dać nam - swoim dzieciom- kolorowe dzieciństwo. Teraz dostrzegam, że z 4 małych dzieci było Wam ciężko. Dlatego nic nie jest w stanie wynagrodzić Waszego wspólnego trudu, jaki włożyliście w to, byśmy mogły się kształcić i żyć jak inne dzieci. Mamo, jak oglądam ubranka, któe uszyłaś dla moich lalek nie moge sie nadziwić. Zostawiłam je, by moje dzieci, jeśli je będę kiedyś miała, mogły się nimi pobawić. Pamietasz, jak Tata strugał dla nas mebelki, żeby nasze lalki miały domek? ...to były najpiękniejsze zabawaki, jakie mogliście nam dać. I wcale nie brakowało nam tych ze sklepu, orginalnych, czy reklamowanych. Miałam swoje zabawki, których na świecie nie miał nikt inny - zrobione przez Was, bezcenne! Mamuś, pamiętam także pierwsze marzenie, które dla mnie spełniłaś! Mimo trudności finansowych odkłądałaś grosz po groszu, by kupić lalkę, o której marzyłam - Barbie Murzynka, pamiętasz? Na pewnpo pamiętasz, na pewno żyć Ci nie dawałam z tego powodu. A Ty zrobiłaś wszystko, by po kilku miesiącach to marzenie spełnić... Mam nadzieję, że opowiem kiedyś moim dzieciom, jaką historię i jakie znaczenie niosą te zabaweczki. Heheh, przypomniałam też sobie, jak zamykałam się w łazience na klucz i zakładałam w ukryciu Twoje buty na obcasach i malowałam się Twoimi kosmetykami, zakładałam Twoje kapelusze i naszyjniki...czułam się jak Mała Królewna! Na pewno o tym wiedziałaś, bo niejedną pomadkę Ci złamałam...hehhe...ale Ty wiedziałaś na pewno, jaka przynosi mi to frajdę i udawałaś, ze się nie domyslasz, by nie zepsuć mi frajdy. Lubię wracać do tych wspomnień...bardzo lubię! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mamo, zaśpiewajmy, jak dawniej naszą ulubioną piosenkę, którą zawsze mi śpiewałaś! ALE BĘDZIE ZABAWA hehhee!!!
#11 |
Przyczajenie
|
Ale się uśmiałam, też się bawiłam w małą modelkę i zakładałam kiece mamy, nawet babci, też po cichu ;-) Rodzice naprawdę się dla Was poświęcali, szkoda, że dzisiaj rodzice najchętniej obkupuja dzieci w najdroższe zabawki i sami potem mają swięty spokój, by dziecko samo się sobą zajęło...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Oj, też często zabierałam mamie ciuchy i kosmetyki
![]()
#13 |
Przyczajenie
|
jak niewiele dziecku do szczęścia potrzeba, hehhe
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się, że razem możemy do tych chwil powracać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
wtglądałaś na pewno jak słodki klaun ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Mamo,to przecież nasze słowa, dialogi, zacytowane rozmowy! ![]() ![]() ![]() ![]() •„ Pamiętaj, że zawsze będę Cię kochać i cokolwiek się w życiu wydarzy będziesz moim dzieckiem” ![]() •„ Mamo…jesteś Darem z Nieba. Mam najwspanialszą Mamę na świecie” ![]() •„Przepraszam” ![]() •„Dzieci…Życie przyniesie na pewno wiele trudów, staram się wychowywać Was tak, byście wiedziały jak w życiu postąpić i według jakich wartości warto jest żyć” ![]() •„Córeczko! Jesteś jeszcze młoda, całe życie przed Tobą, jeszcze nie raz przyjdą chwile smutku. Ale staraj się ludziom wybaczać, bo Tobie będzie z tym lżej, nawet jeśli to nie Twoja wina, to Twoje serce będzie odczuwało pokój, że nie ma nic na sumieniu” ![]() •„Mamo, miałaś rację…czemu byłam taka ślepa i od razu nie posłuchałam Twojej rady!?” ![]() •„Mamo, bardzo Ci dziękuję, że jesteś dla mnie wzorem kobiety, żony, matki” ![]() •„Jestem z Ciebie dumna”
![]()
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chyba te slowa Twojej mamy wywarły na mnie największe wrażenie...ma rację...choćby dla swoejgo własnego spokoju warto wybaczać ludziom, a ich chamstwo to ich problem. Chyba każdy kiedys dostał kopa w życiu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Każdego dnia powinniśmy doceniać ludzi, którzy są nam w życiu dani. Każdego dnia powinniśmy kochać równie mocno... ...przeżyłyście kiedyś taki moment, taką chwilę, kiedy zadawałyście sobie pytanie...czy będę jeszcze mogła cieszyć się obecnością i życiem mojej mamy? Ja już 3 razy zadawałam sobie to pytanie... Mamo, pamiętasz wszytskie Twoje operacje, które przeszłaś? Nigdy nie zapomnę tego dnia, kiedy dowiedzieliśmy się, że leżysz na stole operacyjnym, a Twoje serce przestało bić. Trwała walka o Twoje serce, reanimacje...a my staliśmy za drzwiami i nic nie mogliśmy zrobić...mogliśmy się jedynie modlić. A serca rozrywał ból i niemoc, okrutna bezradność, że nie możemy pomóc. I potem to czekanie, co się z Tobą dalej dzieje... Gdyby nie pielęgniarka, pewnie nigdy nie dowiedzielibyśmy się, co się wtedy podczas tej operacji stało. Lekarze milczeli... Mamo! Jak dobrze, że Twoje serce zaczęło na nowo bić!!! Jak dobrze, że Cię odzyskaliśmy!!!!!! Nie wyobrażam sobie życia bez Ciebie... Wiem, że każdy z nas rodzi się i umiera, takie jest życie. Ale jak się kogos badzo kocha, to nigdy nie jest się gotowym na jego odejście. Mamo, tamta chwila wtedy była jak wieczność...przed oczami miałam całe życie...w którym nie mogło zabraknąc Ciebie. Dziękuję Bogu każdego dnia, że jesteś nadal z nami i możemy się cieszyć sobą nawzajem, dziękuję Mu za Ciebie - bo jesteś Darem z Nieba - to będę zawsze wszystkim powtarzać: Moja Mama to Dar z Nieba. Nigdy nie zamieniłabym Ciebie Mamo na żadną inną...jesteś moją Mamą, Przyjaciółką, wzorem Kobiety, Żony i Matki... Chcę to wciąż powtarzać!!!
#17 |
Przyczajenie
|
...popłakałam się...
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.