![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cieniowane paznokcie
Chciałabym nauczyć się robić takie cieniowane paznokcie :
http://www.samosia.pl/pokaz/2147677/...wanie_paznokci https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...53816584_n.jpg Proszę o podsuwanie pomysłów, opisów, linków itp....... P.S. Słyszałam o metodzie z gąbką, ale dokładnie takie paznokcie tą metodą chyba nie wyjdą. Proszę o jakieś inne pomysły...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cieniowane paznokcie
Przy metodzie z gąbką widać miejsca przechodzenia kolorów. Są takie jakby "babelki'
![]() Żeby wyszło jak najlepiej musisz kombinować z nakładaniem na siebie kilku warstw kolorów. Na początek malujesz kolorem bazowym, potem gdzieś około od połowy innym i tak na przemian, żeby powstał gradient. Też używasz przy tym gąbeczki, tylko takiej do makijażu i robisz to bardzo delikatnie, żeby kolor przechodził płynnie w gradient.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też długo szukałam jakiś tutoriali, a wystarczy wpisać "ombre manicure" w youtube/google. Okazało się, że robi to się gąbeczką do cieni. Jeszcze nie próbowałam, więc nie moge powiedzieć, czy wychodzi
![]() http://www.youtube.com/watch?v=4am5lA2LWoY http://www.youtube.com/watch?v=f74jF...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dzięki, za pomoc
![]() Ja także zdolności nie mam, ale muszę poćwiczyć, bo strasznie mi się takie paznokcie podobają.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() 1. bierzesz zwykłą żółtą gąbkę z biedronki (6 gąbek chyba 1,50 kosztuje) i ucinasz nożyczkami mały kawałek ![]() 2. jeśli masz już pomalowane paznokcie na neonowy róż to robisz na gąbce dwie kreski obok siebie- na górze neonowy róż a pod nią pomarańcz. i "dziubiecie" tą gabką od góry i ruszacie jednocześnie góra-dół, góra-dół. czekasz aż wyschnie i niżej- od środka paznokcia- mieszasz pomarańcz z żółtym ![]() przepraszam za łopatologiczne tłumaczenie, bo ja i moje koleżanki sądziłyśmy przez długi czas, że wystarczy tylko "dziobać" gąbka a ombre zrobi się samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tu masz wszystko fajnie wyjaśnione --> https://wizaz.pl/Makijaz/Trendy-w-ma...-krok-po-kroku . Możesz oczywiście zastosować inne kolorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Łaaaadne... Szkoda, że ja takich nie umiem zrobić. ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
stare
Edytowane przez Karinchan Czas edycji: 2015-06-29 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja próbowałam gąbką kosmetyczna i klapa totalna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mi gąbeczkami do podkładu wyszło całkiem okej. Tutaj opisałam klik, a bez bazy robiłam.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Jestem świeżo po;D zobaczylam gdzies zdjecie takich paznokci i wiedziałam ze nie spoczne, jesli nie wypróbuje. Wpisalam "ombre manicure" na YT i znalazlam mase filmików. W prawdzie tam dziewczyny polecaly gabeczke do makijazu, ale chwycilam pierwsze co mialam pod reką, a byla to gabka do naczyń;D wyszło!
fakt- gaabka odcisnięta w lakierze nie wygladała najlepiej, ale na górę użyłam top coatu z essence- gel look i ladnie to wszystko wygladzil. nie jest takie skomplikowane jak na to wygląda, wystarczy troszkę cierpliwości ![]() ![]() Edytowane przez aidi90 Czas edycji: 2012-10-04 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
moja kosmetyczka mówiła, że hybrydowy manicure taki może być - są żele, które zmieniają kolor pod wpływem ciepła -stąd końcówki są w innym kolorze, reszta paznokcia - w innym. Oczywiście - im dłuższe paznokcie, tym lepszy efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja dopiero dochodzę do wprawy ;P jakoś moje początki były baardzo słabe;P
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Gąbką wyjdzie tylko musisz mieć taką specjalną , którą np. rozprowadza się puder na twarzy dostępną w każdej drogerii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
to chyba wymaga trochę wprawy , bo niektóre paznokcie naprawdę ślicznie wyglądają. Podobno można tez to zrobić pacynką do cieni.
ombre-nails1.jpg 60f4685e00019af84ff04aa0.jpg ombre 1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Silveris
|
Jest doskonały sposób na to, żeby ombre wyszło jak należy. Otóż na początku zdarzają się "wpadki" i możemy je zatuszować brokatowym lakierem. Ja zrobiłam wczoraj swoje pierwsze i w kilku miejscach nie byłam zadowolona z efektów więc "zamaskowałam" niedociągnięcia - oto efekt...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Super to wychodzi!!!
![]() |
#19 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Wygląda to świetnie! Chyba muszę w końcu spróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() aaa zamiast gąbki do podkładu użyłam kuchennej, ale zgięłam ją na pół i skleiłam końce taśmą - bo tak mi jakoś było wygodniej ![]() Następnym razem do tego zestawu kolorów zamiast pomarańczowego dam żółty, bo pomarańcz z różowym się za bardzo zlał |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
ja już robiłam to parę razy i mogę poradzić,ze najlepsze gąbeczki, które przetestowałam do nakładania lakieru kupiłam w rossmanie-6 gąbeczek do podkładu. W przypadku lakieru zawsze musiałam robić dwie warstwy i na koniec by uniknąć pęcherzyków nakładam bezbarwny lakier nabłyszczający.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja używam jakieśtam gąbeczki znalezionej wśród szpargałów w pokoju - moim zdaniem nie ma to aż tak dużego znaczenia jaką wykorzystamy.
Żeby przejśćie między kolorami było bardziej płynne wystarczy natychmiast po naniesieniu kolorów (ja najczęściej maluje paseczki na zwilżonej gąbce i to odbijam na paznokciu) pomalować całość bezbarwnym lakierem, który dodatkowo pięknie wszystko wygładzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Używałam różnych gąbeczek i jednak ja widzę ogromną różnicę między tym co da się zrobić gąbką do mycia naczyń (bo taką przez jakiś czas robiłam- myśląc że jest super) a gąbeczką do podkładu. Przy tej do podkładu wszystko ładniej się zlewa, jest gładsze, bo warstwy są też cieńsze.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
a ja z kolei zastanawiam sie jak wyszloby takie ombre na hybrydach
![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ombre na hybrydach wychodzi świetnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
dzieki za dokladny opis
![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja 2 dni temu po raz pierwszy w życiu wypróbowałam ombre na paznokciach. Nie jest to bardzo trudne, ale strasznie dużo roboty (głównie z zaklejaniem skórek dookoła palców, bo doszłam do wniosku że dużo bardziej opłaca się to zrobić i później nie musieć ich czyścić... użyłam do tego papierowej taśmy klejącej). Najpierw nałożyłam kolor bazowy - coś pomiędzy białym a beżem (bardzo ważne jest, aby ładnie wysechł, równo i gładko, bez rozmazania) a potem na delikatnie zwilżonej gąbce (ucięty kawałek zwykłej gąbki do mycia naczyń ![]() ![]() Na koniec pomalowałyśmy paznokcie bezbarwnym lakierem (ale dopiero jak wyschły). Zastanawiam się tylko, czy te gąbeczki można teraz ponownie wykorzystać, czy będą zbyt twarde... Edytowane przez cocomusli Czas edycji: 2012-12-16 o 12:24 Powód: dodatkowe informacje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dawno nie było tu żadnego postu. Wstawię więc moje dzisiejsze malowidła ![]() Jeśli mam w malowanie włożyć trochę więcej wysiłku to wolę pomalować paznokcie u stóp, bo dłużej się trzyma i dłużej mogę podziwiać ![]() ![]() Jeśli chodzi o ponowne używanie gąbek to ja staram się jak najlepiej wymyć lakier zanim całkiem zaschnie i coś tam da radę następnym razem nią podziałać ![]() Zachęcam drogie Wizażanki do odkopania tego tematu i wstawiania swoich ombrowych paznokci. Ombre wciąż jest modne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
całkiem ładnie Ci to wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.