Dobry krem przeciw rozstępom? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-12, 19:06   #1
HoneyTea
Przyczajenie

Dobry krem przeciw rozstępom?

Dziewczyny, trzeci miesiąc i zaczyna mi się zaokrąglać brzuszek.
Czas pomyśleć o jakimś specjalistycznym kremiku... profilaktycznie
Czego używacie, co polecacie?
Nie wiem czy brać coś z drogerii czy z apteki...
HoneyTea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 19:16   #2
dobbinka
Zakorzenienie

Dot.: Dobry krem przeciw rozstępom?

Cytat:
Napisane przez HoneyTea Pokaż wiadomość
Bratowa używała Bielendy i jest zachwycona, nie ma żadnego rozstępu praktycznie.
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 20:20   #3
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez HoneyTea Pokaż wiadomość

Ja używam Musteli tylko, że jest droga w aptece zapłaciłam 97 zł wiem że na allegro jest dużo tańsza, więc kolejne opakowanie kupie właśnie przez internet nie mogę Ci powiedzieć czy jest skuteczna bo tak jak i ty jestem w 3 miesięcy

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 21:32   #4
rumianek79
Rozeznanie

Ja używałam olejków z Weledy i rossmannowego na zmianę. Ani jednego rozstępu pomimo ciąży bliźniaczej
rumianek79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 22:11   #5
margi86
Raczkowanie

ja używam z Palmersa serię przeciw rozstępom jak narazie jestem zadowolona. Dziewczyny czy po kąpieli też czujecie że macie wysuszona skórę? Jeśli tak to czego używacie do kąpieli?
margi86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-12, 23:51   #6
delilahinsomnia
Zadomowienie

Seria z Mamma Mio
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 05:31   #7
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tak naprawdę na rozstępy nie trzeba kupować żadnego specjalistycznego kremu, to tylko chwyt marketingowy. Wystarczy silnie nawilżający balsam lub krem do ciała. Ja używam takiego czerwonego kremu do ciała z Biedronki, 300ml kosztuje 6,99zł.
A fakt faktem, jeśli masz mieć rozstępy, to będziesz je mieć, niezależnie od tego, czy coś stosujesz na skórę czy nie - wszystko zależy od danego rodzaju skóry oraz od ciała. Tylko nigdy nie wiemy, która skóra jest na tyle wrażliwa, żeby popękać, nie da się tego przewidzieć, co najwyżej mogłabyś się dowiedzieć, czy Twoja mama miała rozstępy ciążowe i ewentualnie siostra, jeśli masz i jest już po ciąży.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-13 o 05:33
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 07:50   #8
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Ja używam Musteli tylko, że jest droga w aptece zapłaciłam 97 zł wiem że na allegro jest dużo tańsza, więc kolejne opakowanie kupie właśnie przez internet nie mogę Ci powiedzieć czy jest skuteczna bo tak jak i ty jestem w 3 miesięcy

ja tez uzywam mustelli i jak na razie nic a jestem w polowie 8 miesiaca.
jedynie to mam po dwa takie 1 cm na piersiach ale tam nie smarowalam sie od poczatku mustella tylko czyms innym a i jestem z tych ze sklonnosciami, mam sporo z okresu dojrzewania na posladkach.
warto tez robic 1-2razy w tyg peeling.

duzo placisz za swoja, ja w krakowie kupuje za 74 zl-gdy biore 2 szt albo jedna za 78 zl.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 10:44   #9
onyks
Zakorzenienie

Jestem zainteresowana tematem bo narazie używam tylko oliwki, a muzę dodać do tego krem bo mam skłonność do rozstępów

Słyszałam dobre opinie o Mustelli, o Pat&Rub, albo Elasti-Q.

Widzę, że piszecie o Mustelli, chyba się w nią zaopatrzę

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-13, 11:43   #10
Emilka_j
Raczkowanie

Ja używałam różnych kremów: ziaja, tołpa, perfecta i wiele innych. Piling co 2-3 dzień. Przytyłam 15 kg i jestem posiekana jak nieboskie stworzenie. Piersi, uda, pośladki. Najmniej mam paradoksalnie na brzuchu. Więc według mnie jeżeli ma się skłonność do rozstępów to nie ma rady
Stary 2012-08-14, 09:29   #11
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja tez uzywam mustelli i jak na razie nic a jestem w polowie 8 miesiaca.
jedynie to mam po dwa takie 1 cm na piersiach ale tam nie smarowalam sie od poczatku mustella tylko czyms innym a i jestem z tych ze sklonnosciami, mam sporo z okresu dojrzewania na posladkach.
warto tez robic 1-2razy w tyg peeling.

duzo placisz za swoja, ja w krakowie kupuje za 74 zl-gdy biore 2 szt albo jedna za 78 zl.
Hej to mnie pocieszyłaś, że mustela jest skuteczna oby i mi pomogło, pierwsze opakowanie kupiłam w aptece i zapłaciłam 97 zł wiem wiem przepłaciłam cholernie widziałam, że na allegro jest za 69 zł więc kolejne opakowanie kupie przez internet

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 13:18   #12
marsi11
Zakorzenienie

używam na przemian mustele, elancyl i babydream oliwka i balsam choć nie przepadam za oliwkami

w pierwszej ciąży używałam tłustych kremów na rozstępy i oliwek i niestety nie udało się ich uniknąć
na szczęście po porodzie stały się niewidoczne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 13:29   #13
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tak naprawdę na rozstępy nie trzeba kupować żadnego specjalistycznego kremu, to tylko chwyt marketingowy. Wystarczy silnie nawilżający balsam lub krem do ciała. Ja używam takiego czerwonego kremu do ciała z Biedronki, 300ml kosztuje 6,99zł.
A fakt faktem, jeśli masz mieć rozstępy, to będziesz je mieć, niezależnie od tego, czy coś stosujesz na skórę czy nie - wszystko zależy od danego rodzaju skóry oraz od ciała. Tylko nigdy nie wiemy, która skóra jest na tyle wrażliwa, żeby popękać, nie da się tego przewidzieć, co najwyżej mogłabyś się dowiedzieć, czy Twoja mama miała rozstępy ciążowe i ewentualnie siostra, jeśli masz i jest już po ciąży.
Niestety, ale mam podobne doświadczenia. Piszę niestety - gdyż mi się nie udało uchronić przed rozstępami.
Kremów używałam już od 3 m-ca, czasami masowałam też brzuch oliwką. Jak zaczęły pojawiać się na dole brzucha większe rozstępy to podwoiłam intensywność zabiegów, wprowadziłam dłuuugie masaże. Mimo to mam cały brzuch w sino-czerwone pręgi. Teraz używam kremów na istniejące rozstępy

To wszystko zależy więc od tendencji skóry. U mnie rozstępy pojawiały się już w okresie dojrzewania na biodrach - dziś są białe i prawie niewidoczne, ale jednak są dowodem na to, że skóra ma takie skłonności. Ale jakby nie było pielęgnacja i masaże na pewno nie zaszkodzą

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 07:05   #14
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Jestem zainteresowana tematem bo narazie używam tylko oliwki, a muzę dodać do tego krem bo mam skłonność do rozstępów

Słyszałam dobre opinie o Mustelli, o Pat&Rub, albo Elasti-Q.

Widzę, że piszecie o Mustelli, chyba się w nią zaopatrzę
Ja używam Elasti-Q a mój brzuszek widziałaś
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 09:33   #15
elena_100
Wtajemniczenie

Na początku ciąży stosowałam oliwkę w żelu z Johnsona (czy jak się to pisze), ale działanie mnie nie powaliło, skóra tłusta na powierzchni a od spodu wyraźnie przesuszona. Kupiłam więc z Rossmana babydream takie różowe mleczko do ciala dla mam na rozstępy. Jest dosyć gęste, pięknie pachnie, skóra jest dobrze nawilżona i elastyczna. Dziś zaczynam 9 miesiąc i ani jednego rozstępa.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 12:27   #16
Violette_24
Zakorzenienie

ja uzywałam oliwy z oliwek, potem oliwki bambino ale mnie uczuliła po jakims czasie
fajna jest oliwka rossmanowska, uzywałam krótko
bardzo sobie chwaliłam Elasti-Q- rewelacyjny krem
na noc uzywałam Fissan ale nie mozna tego za duzo nakładac bo to tłuste jest strasznie

rozstepów nie mam zadnych a brzuszysko miałam ogromnee..

niestety z tymi rozstepami jest tak, ze niektore dziewczyny uzywaja super kremów a rozstepy i tak maja, podczas gdy inne nie smaruja sie niczym i nie maja nic, osobniczo zmienne
Violette_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 16:11   #17
Almariel
Zakorzenienie

Ja od początku ciąży smaruję się olejkiem dla mam z Babydream, teraz stosuję go na przemian z olejkiem Alterra na noc, a rano używam kremu z Bielendy. 34 tydzień i póki co nie mam rozstępów.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 13:05   #18
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Uzywalam Palmersa - smarowalam brzuch, piersi, nogi - nie mam zadnego rozstepu.

Jakos tak o moim biednym tylku zapomnialam i niedawno tak sie sobie przygladalam w lustrze i sa! Zrobily mi sie jedynie na (niesmarowanej) dupie

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 13:15   #19
Green_Butterfly
Przyczajenie

Witajcie
Polecam krem przeciw roz. Perfecta mama . Świetnie sie wchłania, nawilza i pozostawia ładny delikatny zapach. Dodatkowo nie tylko zapopiega jak i redukuje te co juz sa. Mi sie pojawiły małe na biodrach i sa jakby jasniejsze juz. Dodatkowo tez stosuje balsam Baby dream z rossmana, pieknie pachnie ( przypomina zapachem kremiki dla niemowląt), jest niedrogi a ładnie nawilza skóre i nie pozostawia tłustych sladów.
Green_Butterfly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-22, 12:16   #20
irmina779977
Przyczajenie

Ja używałam na początku Perfect'y a teraz Mustelli i jestem zadowolona.
Rozpoczęłam 22 tc i nie pojawiło się jak na razie nic a do oliwek niestety nie jestem przekonana.
irmina779977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 22:04   #21
Nouvelle87
Raczkowanie

Ja na początku kupiłam z serii Pharmaceris Foliacti, ale jakoś średnio mi podpasował. Teraz kupiłam Mustellę i zobaczymy. Niestety mam skłonność do rozstępów, ale mam nadzieje, że przynajmniej je jakoś zminimalizuje :/
Siostra bardzo sobie chwali krem firmy Palmers. Świetnie pachnie czekoladą, ale nie polecam go paniom, które mają mdłości bądź wymioty na skutek intensywnych zapachów ale później, gdy te najgorsze miesiące miną, to jak najbardziej!!
Nouvelle87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 08:11   #22
advena85
Zadomowienie

Ja tam mogła bym się taplać w kremach, a i tak wyjdzie co ma wyjść, już widać pierwsze "okazy" Smaruję się, jak głupia i nici
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 10:08   #23
glamourous
Zakorzenienie

mam za soba 2 ciaze, w tym jedna blizniacza i stosowalam mnooostwo roznych preparatow, rano i wieczorem i fakt- ani jednego rozstepu

szczegolnie polecam olejek w sprayu ROC- kupowalam go na all, stosunkowo niedrogi, swietnie sie wchlania, jest leciutki zaraz po zastosowaniu mozna sie ubierac- moj hit

olejek Eucerin- tlusty, trzeba czekac az sie wchlonie, podobnie jak maslo do brzuszka Palmers (specyficzny zapach, nie wszystkim sie podoba)- polecam ale na noc ze wzgledu na to ze "tluszcza" ubrania

ziajka i babydream- mi sie nie sprawdzily. Bio Oil tez mi jakos cudow nie zdzialal i zapach mnie odrzucal
dla przyszlych mam z UK czy Irl- Burts Bees mama bee oil- wspanialy cytrynowy zapach

ale tez mysle ze rozstepy to sprawa indywidualna, sa kobitki ktore niczego nie stosuja a maja ladna skore, sa takie ktore seie smaruja ale im wylaza. aczkolwiek lepiej zapobiegawczo czyms smarowac niz potem miec wyrzuty sumienia

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-08-23 o 10:10
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 12:21   #24
katek81
Przyczajenie

Ja używałam oliwki Babydream (super zapach) i to już od początku ciąży. Kupiła mi ją siostra, bo niestety mamy skłonności do rozstępów. Sama jej używała przy drugiej ciąży i nic nie wyszło (poi pierwszej ciąży ma pamiątkę w postaci brzucha pociętego sinymi pasami). Pamiętam jak przypominała żebym używała czegokolwiek do nawilżania skóry na brzuchu, żeby potem nie było przykro patrzeć i narzekać.
A ta oliwka podpasowała mi jak żadna Zużyłam w ciąży chyba z 5-6 butelek, pod koniec przy każdym pobycie w łazience masowałam brzuszek TŻ gderał że wiecznie jestem tłusta, ale skutkiem jest śliczny, gładki brzuch bez śladu rozstępów, a i na pośladkach i biodrach zmniejszyły się te pozostałe po okresie dojrzewania. Dodam tylko że w ciąży przytyłam 20kg.
katek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-25, 10:45   #25
_bagheera_
Wtajemniczenie

A ja używam L'biotica EVOLET - krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży i jest bomba to, co zdążyło mi się zrobić na pupie już jest praktycznie nie widoczne, tak samo stare rozstępy...

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-25, 19:11   #26
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Ja jestem w 6 mies ciąży, używam po każdej kąpieli bio olejku od kneipp (jest dla kobiet w ciąży ) Narazie nie widzę żadnych rozstępów na brzuchu
Stary 2012-09-01, 13:52   #27
Sovilo
Zakorzenienie

Od czasu gdy dowiedziałam się o ciązy stosuje olejek BDFM, ładny zapach, dobra cena i dostępność, świetny skład, polecany od pierwszego miesiąca ciązy, nie tylko do ciała- stosuję również do olejowania włosów Jestem dopiero w 16 tc, ale mam nadzieję, że może rozstępy mnie ominą... ?Mama, ciotka i babcia nie miały Z drugiej strony co ma być to będzie, trezba robić wszystko żeby się nie pojawiły, żeby później nie mieć sobie nic do zarzucenia Smarować, umiarkowania przybierać na wadze, ale na geny nic się nie poradzi... Szwagierka smarowała się całą ciążę zachwalaną, drogą Mustellą, ale niestety rozstępy jej nie ominęły.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-14, 18:13   #28
izasalamon
Wtajemniczenie

Ja co prawda nie w ciąży, ale kremy na rozstępy stosuję. Wcześniej był jakiś z Avonu, ale teraz przerzuciłam się na ten --> klik. Stosuję go od jakiegoś miesiąca - na uda i pośladki. Wydaje mi się, że rozstepy są torchę mniej widoczne przez to że nie są wypukłe. Zobaczymy jak będzie dalej, bo zamierzam kupić jeszcze kilka opakowań.
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-14, 18:48   #29
Sovilo
Zakorzenienie

Ok 6 mc odstawiłam oliwkę BDFM, bo na brzuchu zaczęły mi wyskakiwać czerowne krostki-zapchała mnie Kupiłam balsam Bielendy Sexy Mama (mała pojemność za ok 18 zł, ale cóż) i stosuję go do dziś. Balsam używam rano, szybko się wchłania, ładnie, delikatnie pachnie, dobrze się rozsmarowuje, nie mam uczucia ściągnięcia skóry, swędzenia-czyli nawilża dobrze. Rozstępów-odpukać- nie mam, ale jak wspominałam we wcześniejszym poście, to chyba sprawka genów. Pod koniec 8 m-ca przeprosiłam się też z BDFM, zaczęłam go stosować ostrożnie, raz dziennie, po kąpieli na noc i jest ok, nic nie wyskoczyło Czyli rano i wieczorem oliwka to było zbyt wiele dla mojej skóry
Stary 2013-02-15, 22:53   #30
BlackSanctum
Zakorzenienie

Oliwkę trzeba stosować na mokrą (odpowiednio zwilżoną) skórę, wtedy nie zapycha.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości