![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dobry krem przeciw rozstępom?
Dziewczyny, trzeci miesiąc i zaczyna mi się zaokrąglać brzuszek.
Czas pomyśleć o jakimś specjalistycznym kremiku... profilaktycznie ![]() Czego używacie, co polecacie? Nie wiem czy brać coś z drogerii czy z apteki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobry krem przeciw rozstępom?
Bratowa używała Bielendy i jest zachwycona, nie ma żadnego rozstępu praktycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam Musteli tylko, że jest droga w aptece zapłaciłam 97 zł wiem że na allegro jest dużo tańsza, więc kolejne opakowanie kupie właśnie przez internet ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja używałam olejków z Weledy i rossmannowego na zmianę. Ani jednego rozstępu pomimo ciąży bliźniaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja używam z Palmersa serię przeciw rozstępom jak narazie jestem zadowolona. Dziewczyny czy po kąpieli też czujecie że macie wysuszona skórę? Jeśli tak to czego używacie do kąpieli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Seria z Mamma Mio
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę na rozstępy nie trzeba kupować żadnego specjalistycznego kremu, to tylko chwyt marketingowy. Wystarczy silnie nawilżający balsam lub krem do ciała.
![]() A fakt faktem, jeśli masz mieć rozstępy, to będziesz je mieć, niezależnie od tego, czy coś stosujesz na skórę czy nie - wszystko zależy od danego rodzaju skóry oraz od ciała. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-13 o 05:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez uzywam mustelli i jak na razie nic a jestem w polowie 8 miesiaca. jedynie to mam po dwa takie 1 cm na piersiach ale tam nie smarowalam sie od poczatku mustella tylko czyms innym ![]() warto tez robic 1-2razy w tyg peeling. duzo placisz za swoja, ja w krakowie kupuje za 74 zl-gdy biore 2 szt albo jedna za 78 zl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jestem zainteresowana tematem bo narazie używam tylko oliwki, a muzę dodać do tego krem bo mam skłonność do rozstępów
![]() Słyszałam dobre opinie o Mustelli, o Pat&Rub, albo Elasti-Q. Widzę, że piszecie o Mustelli, chyba się w nią zaopatrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja używałam różnych kremów: ziaja, tołpa, perfecta i wiele innych. Piling co 2-3 dzień. Przytyłam 15 kg i jestem posiekana jak nieboskie stworzenie. Piersi, uda, pośladki. Najmniej mam paradoksalnie na brzuchu. Więc według mnie jeżeli ma się skłonność do rozstępów to nie ma rady
![]()
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
używam na przemian mustele, elancyl i babydream oliwka i balsam choć nie przepadam za oliwkami
w pierwszej ciąży używałam tłustych kremów na rozstępy i oliwek i niestety nie udało się ich uniknąć ![]() na szczęście po porodzie stały się niewidoczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kremów używałam już od 3 m-ca, czasami masowałam też brzuch oliwką. Jak zaczęły pojawiać się na dole brzucha większe rozstępy to podwoiłam intensywność zabiegów, wprowadziłam dłuuugie masaże. Mimo to mam cały brzuch w sino-czerwone pręgi. Teraz używam kremów na istniejące rozstępy ![]() To wszystko zależy więc od tendencji skóry. U mnie rozstępy pojawiały się już w okresie dojrzewania na biodrach - dziś są białe i prawie niewidoczne, ale jednak są dowodem na to, że skóra ma takie skłonności. Ale jakby nie było pielęgnacja i masaże na pewno nie zaszkodzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Na początku ciąży stosowałam oliwkę w żelu z Johnsona (czy jak się to pisze), ale działanie mnie nie powaliło, skóra tłusta na powierzchni a od spodu wyraźnie przesuszona. Kupiłam więc z Rossmana babydream takie różowe mleczko do ciala dla mam na rozstępy. Jest dosyć gęste, pięknie pachnie, skóra jest dobrze nawilżona i elastyczna. Dziś zaczynam 9 miesiąc i ani jednego rozstępa.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja uzywałam oliwy z oliwek, potem oliwki bambino ale mnie uczuliła po jakims czasie
fajna jest oliwka rossmanowska, uzywałam krótko bardzo sobie chwaliłam Elasti-Q- rewelacyjny krem na noc uzywałam Fissan ale nie mozna tego za duzo nakładac bo to tłuste jest strasznie rozstepów nie mam zadnych ![]() niestety z tymi rozstepami jest tak, ze niektore dziewczyny uzywaja super kremów a rozstepy i tak maja, podczas gdy inne nie smaruja sie niczym i nie maja nic, osobniczo zmienne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja od początku ciąży smaruję się olejkiem dla mam z Babydream, teraz stosuję go na przemian z olejkiem Alterra na noc, a rano używam kremu z Bielendy. 34 tydzień i póki co nie mam rozstępów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Uzywalam Palmersa - smarowalam brzuch, piersi, nogi - nie mam zadnego rozstepu.
Jakos tak o moim biednym tylku zapomnialam i niedawno tak sie sobie przygladalam w lustrze i sa! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Polecam krem przeciw roz. Perfecta mama . Świetnie sie wchłania, nawilza i pozostawia ładny delikatny zapach. Dodatkowo nie tylko zapopiega jak i redukuje te co juz sa. Mi sie pojawiły małe na biodrach i sa jakby jasniejsze juz. Dodatkowo tez stosuje balsam Baby dream z rossmana, pieknie pachnie ( przypomina zapachem kremiki dla niemowląt), jest niedrogi a ładnie nawilza skóre i nie pozostawia tłustych sladów. ![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja używałam na początku Perfect'y a teraz Mustelli i jestem zadowolona.
Rozpoczęłam 22 tc i nie pojawiło się jak na razie nic a do oliwek niestety nie jestem przekonana.
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja na początku kupiłam z serii Pharmaceris Foliacti, ale jakoś średnio mi podpasował. Teraz kupiłam Mustellę i zobaczymy. Niestety mam skłonność do rozstępów, ale mam nadzieje, że przynajmniej je jakoś zminimalizuje :/
Siostra bardzo sobie chwali krem firmy Palmers. Świetnie pachnie czekoladą, ale nie polecam go paniom, które mają mdłości bądź wymioty na skutek intensywnych zapachów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja tam mogła bym się taplać w kremach, a i tak wyjdzie co ma wyjść, już widać pierwsze "okazy"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
mam za soba 2 ciaze, w tym jedna blizniacza i stosowalam mnooostwo roznych preparatow, rano i wieczorem i fakt- ani jednego rozstepu
![]() szczegolnie polecam olejek w sprayu ROC- kupowalam go na all, stosunkowo niedrogi, swietnie sie wchlania, jest leciutki zaraz po zastosowaniu mozna sie ubierac- moj hit ![]() olejek Eucerin- tlusty, trzeba czekac az sie wchlonie, podobnie jak maslo do brzuszka Palmers (specyficzny zapach, nie wszystkim sie podoba)- polecam ale na noc ze wzgledu na to ze "tluszcza" ubrania ziajka i babydream- mi sie nie sprawdzily. Bio Oil tez mi jakos cudow nie zdzialal i zapach mnie odrzucal dla przyszlych mam z UK czy Irl- Burts Bees mama bee oil- wspanialy cytrynowy zapach ![]() ![]() ![]() ale tez mysle ze rozstepy to sprawa indywidualna, sa kobitki ktore niczego nie stosuja a maja ladna skore, sa takie ktore seie smaruja ale im wylaza. aczkolwiek lepiej zapobiegawczo czyms smarowac niz potem miec wyrzuty sumienia ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-08-23 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ja używałam oliwki Babydream (super zapach) i to już od początku ciąży. Kupiła mi ją siostra, bo niestety mamy skłonności do rozstępów. Sama jej używała przy drugiej ciąży i nic nie wyszło (poi pierwszej ciąży ma pamiątkę w postaci brzucha pociętego sinymi pasami). Pamiętam jak przypominała żebym używała czegokolwiek do nawilżania skóry na brzuchu, żeby potem nie było przykro patrzeć i narzekać.
A ta oliwka podpasowała mi jak żadna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
A ja używam L'biotica EVOLET - krem z masy perłowej i olejku z nasion dzikiej róży i jest bomba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja jestem w 6 mies ciąży, używam po każdej kąpieli bio olejku od kneipp (jest dla kobiet w ciąży ) Narazie nie widzę żadnych rozstępów na brzuchu
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Od czasu gdy dowiedziałam się o ciązy stosuje olejek BDFM, ładny zapach, dobra cena i dostępność, świetny skład, polecany od pierwszego miesiąca ciązy, nie tylko do ciała- stosuję również do olejowania włosów
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ja co prawda nie w ciąży, ale kremy na rozstępy stosuję. Wcześniej był jakiś z Avonu, ale teraz przerzuciłam się na ten --> klik. Stosuję go od jakiegoś miesiąca - na uda i pośladki. Wydaje mi się, że rozstepy są torchę mniej widoczne przez to że nie są wypukłe. Zobaczymy jak będzie dalej, bo zamierzam kupić jeszcze kilka opakowań.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ok 6 mc odstawiłam oliwkę BDFM, bo na brzuchu zaczęły mi wyskakiwać czerowne krostki-zapchała mnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Oliwkę trzeba stosować na mokrą (odpowiednio zwilżoną) skórę, wtedy nie zapycha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.