|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Czy częste mycie włosów im szkodzi?
Witam
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy częste mycie włosów im szkodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
myję codziennie i szkodliwego działania nie zauważyłam.
tylko tyle, że czuję się komfortowo a włoski są lejące, świeże, lekkie i pachnące. ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Delikatny szampon, przeznaczony do codziennego mycia i nic nie powinno się stać. Ja zwykle myje codziennie, jak kiedyś rozmawiałam na ten temat z koleżankami, to większość z nich też. Tylko nie radzę suszyć suszarka, niech same sobie schną, bo tak codziennie to ładnie zniszczyć można
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja myje codziennie. Nie zamierza się męczyć z tłustymi włosami.
Przy odpowiedniej pielęgnacji nie powinno źle to na nie wpływać. Poza tym tez słyszałam rożne opinie za i przeciw. Wybieram wiec to, co mi pasuje ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli ktoś zauważa przesuszenie, to ma do wyboru łagodniejsze szampony albo może stosować metodę OMO czyli nakładać odżywkę przed szamponem. Bo częstotliwość mycia dostosowujemy do potrzeb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że są osoby, które nie mogą sobie pozwolić na częste mycie z powody wrażliwej skóry głowy. Ale moim zdaniem to mniejszość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli używasz delikatnych szamponów to nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A czemu miałoby zaszkodzić? Przecież ciało myje się codziennie i o ile robi się to z głową (używa odpowiednich środków, nie za gorącej wody itp.), to nic mu nie szkodzi, wręcz odwrotnie. Z włosami wg mnie jest tak samo.
![]() Dodam jeszcze, że w moim przypadku ani "przetrzymywanie" włosów, ani pójście w drugą stronę czyli codzienne mycie drogeryjnymi szamponami nie zmniejszyło przetłuszczania. Dopiero używanie łagodnych szamponów bez SLS i SLES, oraz oczyszczanie skóry głowy peelingiem raz w tygodniu spowodowało, że mogę myć włosy co 2-3 dni, a to już sukces ![]() Edytowane przez valerianella Czas edycji: 2012-09-29 o 23:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak byś mogła napisać o jakich szamponach mówisz? Ja też używam bez SLS(w więkoszości), ale może znalazłaś coś i mi by bardziej podpasowało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Nie mówię, że u każdego to podziało, ale nie jest to zupełnie zła metoda. Do szamponów bez SLES, SLS też namawiam, bo na mnie świetnie działają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Peeling robiłam cukrem (podczas mycia dodawałam cukier do szamponu i na głowę), ale był trochę za ostry, więc przerzuciłam się na kawę. Miałam taką bardzo drobniutko zmieloną, trochę za drobno do ekspresu, więc do peelingu była idealna ![]() ![]() Myję jak większość dziewczyn które zaczeły "coś" robić z włosami, Babydreamem albo Facelle, ale szukam czegoś innego, bo trochę zaczynam się obawiać wypadania (na początku się zmniejszyło, a teraz jest takie jak wcześniej. w normie? ![]() Oczywiście jest to rozwinięcie tematu "czy częste mycie szkodzi włosom" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby mi się włosy przetłuszczały, to bym wolała myć co rano, mimo przesuszenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.