|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
"zła" woda
cześć kochane
![]() miesiąc temu przeprowadziłam się do Wrocławia, a tam podobno jest najgorsza woda w całym kraju i to niestety odbiło się na moich włosach, nawet moja współlokatorka zauważyła, że strasznie się przesuszyły, a końce wyglądają tragicznie (jak się poznałyśmy od razu była zachwycona moimi włosami); nie zmieniłam nic w swojej pielęgnacji, stale je olejuję, nakładam odżywki, maski, a mimo to ich stan jest coraz gorszy (teraz przyjechałam do domu i już po jednym myciu wyglądają o niebo lepiej niż tam) stąd też moje pytanie, czy da się jakoś zneutralizować działanie tej wody? jakaś płukanka na koniec? sama już nie wiem, mycie przegotowaną lub mineralną wodą odpada, bo mam długie włosy i byłoby to już totalnym świrostwem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "zła" woda
Kwaśna płukanka może pomóc.
![]()
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magduusx33 Czas edycji: 2012-10-29 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Płukanka woda+ocet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Tak jak wyżej. Woda i ocet. Winny albo jabłkowy bo nie wysuszają.
Ja daję chyba za dużo bo łyżkę stołową na szklankę wody ale włosy nie narzekają ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Ja stawiam na naturalność, i wiesz co ?! Jakoś nie ucierpiałam, wręcz przeciwnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;37384732]Od silikonów też się nie cierpi. Włosów nie niszczą. I nie zawsze produkty naturalne są lepsze od nienaturalnych.[/QUOTE] ![]() Edytowane przez CrimsonGhost Czas edycji: 2012-11-03 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny, spróbuję tej płukanki z octu, może coś pomoże
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Sama wiem jaka woda jest we Wrocławiu. Dramat. Walka z tą wodą to trochę walka z wiatrakami. Pozostaje patrzeć jak pięknie włosy wyglądają kiedy się gdzieś wyjedzie na dłuższy okres
![]() Ja też mam pielęgnację w małym palcu, a mimo to mieszkam w tym pięknym mieście i wiem jak ta woda wpływa na włosy. Dramat, dramat, dramat.
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Btw. jeśli chcecie zobaczyć co robi ocet z solami zawartywmi w twardej wodzie, to zagotujcie wodę z octem z "okamienionym" czajniku elektrycznym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;37417123]
Btw. jeśli chcecie zobaczyć co robi ocet z solami zawartywmi w twardej wodzie, to zagotujcie wodę z octem z "okamienionym" czajniku elektrycznym ![]() To jak to rozumieć? Woda z octem spowoduje, że kamień nie osadzi się na włosach, tylko w niej rozpuści i spłynie, czy wręcz przeciwnie? ![]() Moje włosy z kolei nie lubią kranówki z mojej rodzinnej mazurskiej wsi, a z kolei gdańska woda z kranu mojego chłopaka działa na nie rewelacyjnie...
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
A ja mam z kolei problem z gdańską wodą. Jest najtwardsza z całego kraju ;/ Zaczęłam się tym interesować po wakacjach w Karpaczu, kiedy pomimo ograniczonej pielęgnacji włosy wyglądały o niebo lepiej niż w domu. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Co to znaczy, że włosy się przyzwyczajają?
![]() Włos to tylko z góry zdefiniowana struktura białkowa. Nie może się do niczego przyzwyczajać. Albo coś tę strukturę zaburza, albo nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;37649373]
Woda w Gdańsku jest bardzo różna w zaleźności od tego gdzie mieszkasz. Ja najgorszej wody doświadczyłam w Brzeźnie. Była taka okropna, że butelki kosmetyków pod prysznicem aż robiły się szorstkie od niej ![]() Jak mieszkałam na Stogach woda była raczej w porządku, teraz mieszkam w okolicach Łostowic i włosy bardzo się "nie lubią" z tutejszą kranówką. Robią się suche i sianowate. Po części jest to "wina" tego, że zaczęły się bardzo kręcić, ale widać różnicę, gdy umyje je przefiltrowaną wodą, która jest troszkę miększa. Niestety dużo z tym roboty ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.