Alior Sync - wasze opinie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 16:59   #1
Ilena
Zakorzenienie

Alior Sync - wasze opinie

Zastanawiam się nad zmianą banku. Najciekawsza oferta jaką znalazłam to Alior Sync. Dużo kupuję na allegro więc pomyślałam że fajna jest ta opcja 5% zwrotu. Do tego nie ma opłat za prowadzenie konta nie to co w PKO BP . Na pewno ktoś z was ma tam konto. W internecie jest wiele opinii negatywnych, a także pozytywnych.

Jeżeli macie tam konto to proszę o opinie i odczucia.

Początkowo to by było moje drugie konto bo głównego nie mogę jeszcze zamknąć przez pół roku. Święta idą i płacenie za pomocą tego konta na allegro było by przyjemne Nigdy nic nie zyskałam za nic w banku.

Mam obawy bo istnieje to od czerwca bodajże i czytałam, że technicznie jest jeszcze bardzo niedopracowane.
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 17:02   #2
crippled
Wtajemniczenie

Dot.: Alior Sync - wasze opinie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad zmianą banku. Najciekawsza oferta jaką znalazłam to Alior Sync. Dużo kupuję na allegro więc pomyślałam że fajna jest ta opcja 5% zwrotu. Do tego nie ma opłat za prowadzenie konta nie to co w PKO BP . Na pewno ktoś z was ma tam konto. W internecie jest wiele opinii negatywnych, a także pozytywnych.
Tego już chyba nie ma (albo jest przy jakichś określonych comiesięcznych wpływach), bo wprowadzili jakieś zmiany
Stary 2012-11-16, 17:10   #3
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
"Z usługi cash-back, polegającej na zwrocie 5% wartości zakupów internetowych, wyłączone zostały: kody MCC: 4111, 6012, 6211, 6051, 4829". Co to oznacza? Ano, że nie będzie już można korzystać ze zwrotu 5% wartości zakupów za "usługi transportowe", "zakupy w instytucjach finansowych" i "zakupy u brokerów ubezpieczeniowych", nie będzie też premii za "internetowe przekazy pieniężne".
Allegro nie zostało wycofane już się o tym naczytałam, a także jest limit dla klienta określany tego zwrotu. Zawsze coś na +. Wprowadzili ograniczenia, żeby wyłapać oszustów. Chyba zwykłemu człowiekowi co robi kilka zakupów z Allegro miesięcznie nie zrobią te zmiany zbytnio różnicy.

Cytat:
od 1 stycznia 2013, aby dostać te 5% za zakupy w sieci poprzez "Płacę z Alior Sync" albo płatności przez internet (MOTEC) wykonane kartą, będzie trzeba spełnić przynajmniej jeden z czterech warunków:
1. Na konto klienta w Alior Sync co miesiąc będzie wpływać wynagrodzenie od pracodawcy bądź stypendium z uczelni
LUB
2. Średnie miesięczne saldo na rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym klienta w Alior Sync będzie wynosić minimum 1 500 zł,
LUB
3. Łączne średnie saldo miesięczne na lokatach terminowych (w tym na lokacie negocjowanej, standardowej, rekomendacyjnej oraz na lokacie z dopłatami „świnka skarbonka”), rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym i rachunku oszczędnościowym klienta będzie wynosić minimum 10 000 zł,
LUB
4. Łączne średnie saldo miesięczne zadłużenia w ramach posiadanych przez klienta rachunków kart kredytowych, pożyczki i limitu odnawialnego będzie wynosić minimum 3 000 zł.
A masz rację znalazłam coś takiego. Czyli kolejny sposób aby alior sync stał się naszym głównym kontem.

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2012-11-16 o 17:29
Stary 2012-11-16, 20:31   #4
hanusia505
Zakorzenienie

Od stycznia beda nowe zasady cashbacku. Zeby nadal dostawac 5% trzeba dostawac pensje lub stypendium co miesiac na to konto albo miec saldo konta nie mniej niz 1500zl.

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 20:53   #5
pinaplesss
Zadomowienie

Konto mam od lipca i jak na razie nie zauważyłam minusów, a wręcz przeciwnie.
Szybko założyłam konto, bo wystarczył elektroniczny wniosek, na którym podałam dane konta jakie posiadam w innym banku. Na tej podstawie otworzyli mi r-k w Alior Sync, bez dodatkowych formalności, nic nie podpisywałam. Kartę do bankomatu dostałam już po kilku dniach. Zwykła bankomatowa (mastercard), a używam jej wszędzie: zakupy zagraniczne, kupowałam bilet samolotowy, płacę zbliżeniowo.
Wypłacam pieniądze we wszystkich bankomatach za free. Nie ma opłat za kartę i konto. Zawsze dostaję (do 15-stego dnia miesiąca) cashback 5% za transakcje robione kartą on-line i płacę z Alior Sync. Parę groszy wpada miesięcznie jako odsetki.
Bardzo podoba mi się kontakt z bankiem, bo w każdej chwili można połączyć się z pracownikiem przez czat, rozmowę audio lub video. Odpowiadają na każde pytanie. Ze 3-4 razy łączyłam się z nimi przez czat, zawsze byli pomocni (i przesadnie mili).
Jak na razie jestem b. zadowolona. Oby trzymali poziom.
Mam też konto w PKO BP i wkurza mnie, że kasują 8,90 zł miesięcznie + opłaty za kartę i pewnie inne, których nie zauważam. Ostatnio wypłaciłam w małej placówce pko bp pieniądze z karty Sync, w kasie, a nie w bankomacie, bo tam go nie było. Bardzo uprzejma Pani, powiedziała, że nie ma problemu, wypłaciła pieniążki, a za kilka dni na wyciągu zobaczyłam, że za tą transakcję zapłaciłam 10zł!!! Rozbój w biały dzień. Nawet nie poinformowała mnie, że skasuje mi taka prowizję. A ja nie zapytałam, bo mi się spieszyło i myslałam, że to będzie max. 5 zł, jak to bywa w bankach. No tak się wkurzyłam na pko bp i rozważam jego zamknięcie. Póki co jestem ostrożna, bo Sync to młody bank i nie wiem czy się nie zmieni, więc trzymam te pko bp (mam od wielu lat), ale już nie jest moim głównym bankiem.
Aha, mam podpiety paypal pod Sync i jest też tam opcja szybkiego doładowania paypala, co też jest na +.
Jeżeli robisz dużo zakupów on-line czy allegro, to załóż sobie konto w Alior Sync. Nic za to nie płacisz, a dostaniesz cashback.
Też się naczytalam o tych technicznych problemach, ale to chyba jakieś bzdury, a może wpisy konkurencji, bo aktywacja konta internetowego i karty była banalna, polegała na wpisaniu kodu, który dostałam na telefon przy pierwszym logowaniu, czy jakos tak, już dokladnie nie pamiętam.

Edytowane przez pinaplesss
Czas edycji: 2012-11-16 o 20:55
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-16, 21:25   #6
Ilena
Zakorzenienie

bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
jak się wypowiadają wizażanki to od razu wiadomo, że to nie jest ktoś podstawiony chociaż

niestety ja jak tylko będę już miała możliwość to zamykam PKO BP bo to jakaś porażka
Stary 2012-11-17, 12:44   #7
arrinerek
Raczkowanie

Możesz sobie założyć tak na próbę, w końcu to chyba nic nie kosztuje a zobaczysz jak to działa. Ja osobiście mam "normalny" Alior i nie narzekam. Czasami tylko trochę zamula (wolno się ładują zakładki itp.) no i często robią jakieś konserwacje i wtedy nie działa (w godzinach późno wieczorno-nocnych).
arrinerek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-17, 14:59   #8
pinaplesss
Zadomowienie

Przypomniało mi sie dodatkowo, że Sync daje 10 darmowych przelewów natychmiastowych (pieniądze sa w innym banku po minucie). Zapytałam w Pko Bp o taką możliwość, to Pani się skrzywiła i powiedziała, że to kosztuje 40zł. Ludzie za mną w kolejce śmiali się... szok!
Stary 2012-11-17, 16:14   #9
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pinaplesss Pokaż wiadomość
Przypomniało mi sie dodatkowo, że Sync daje 10 darmowych przelewów natychmiastowych (pieniądze sa w innym banku po minucie). Zapytałam w Pko Bp o taką możliwość, to Pani się skrzywiła i powiedziała, że to kosztuje 40zł. Ludzie za mną w kolejce śmiali się... szok!
mam założone konto w Sync (i kartę) ale nie używałam go jeszcze w ogóle...
Ty się dobrze orientujesz to na pewno mi pomożesz Jak się tam wpłaca pieniądze na konto? Bankomaty mają za friko a wpłatomaty ? Kiedyś gdzieś przeczytałam, że za wpłacenie kasy na własne konto pobierają opłatę co moim zdaniem byłoby co najmniej dziwne
Stary 2012-11-17, 16:58   #10
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Od stycznia beda nowe zasady cashbacku. Zeby nadal dostawac 5% trzeba dostawac pensje lub stypendium co miesiac na to konto albo miec saldo konta nie mniej niz 1500zl.
mozna się było domyślać, że kiedy juz zdobędą klientów to cashback zlikwidują. Ja mam to konto jako dodatkowe, do zakupów, główne mam inne i nie zamierzam zmieniać wszędzie numeru konta. Pewnie przestanę z ich konta korzystać/zlikwiduję bo po co mi ono

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Ty się dobrze orientujesz to na pewno mi pomożesz Jak się tam wpłaca pieniądze na konto? Bankomaty mają za friko a wpłatomaty ? Kiedyś gdzieś przeczytałam, że za wpłacenie kasy na własne konto pobierają opłatę co moim zdaniem byłoby co najmniej dziwne
Możesz w oddziale alioru , ale musisz mieć numer konta przy sobie .
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-17, 17:07   #11
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Mieszkam w małym mieście i u mnie nie ma wpłatomatów. Po prostu dostaję wynagrodzenie na konto i dodatkowo dodaję środki z innego własnego konta czy przez paypal. Kiedyś w korespondencji od Sync dostałam maila, że na prośbę klientów wpłatomaty są już za darmo.
Ale jak to jest w praktyce, to Ci nie powiem, bo nie próbowałam.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
mozna się było domyślać, że kiedy juz zdobędą klientów to cashback zlikwidują. Ja mam to konto jako dodatkowe, do zakupów, główne mam inne i nie zamierzam zmieniać wszędzie numeru konta. Pewnie przestanę z ich konta korzystać/zlikwiduję bo po co mi ono
Nie koniecznie zlikwidują. Ja myślę, że banki będą co rusz wymyślać coś nowego co zachęci do korzystania z ich usług, zmusza ich do tego sytuacja na rynku, co dla nas jest na +. Mieszkałam długo za granicą i tam nie do pomyślenia były opłaty za konto, wypłaty z bankomatów czy przelewy... A u nas w niektórych bankach nadal kasują za to kosmiczne opłaty, a ludzie potulnie płacą. Dla mnie to nie do pomyślenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-18, 20:13   #12
Ilena
Zakorzenienie

No i założyłam konto. Zobaczymy jak będzie. Zawsze można zamknąć.
Stary 2013-03-29, 13:43   #13
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TvvinShadow Pokaż wiadomość
Spore ograniczenie cashbacku:

Od 1 czerwca będzie trzeba przelewać wynagrodzenie na konto, a do tego cashback obniżają do max 50 zł miesięcznie (wcześniej 1250zł) i zaledwie 200 zł rocznie (wcześniej bez limitu)!
Fakt, psują się...
 07.06.2012
Stary 2013-04-01, 10:30   #14
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Czy któraś z Was się orientuje czy w AS można otworzyć coś na wzór mbankowego emaxa czy emaxa plusa?
Mam na myśli jakieś oprocentowane konto.
Stary 2013-04-01, 10:47   #15
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrinerek Pokaż wiadomość
Możesz sobie założyć tak na próbę, w końcu to chyba nic nie kosztuje a zobaczysz jak to działa. Ja osobiście mam "normalny" Alior i nie narzekam. Czasami tylko trochę zamula (wolno się ładują zakładki itp.) no i często robią jakieś konserwacje i wtedy nie działa (w godzinach późno wieczorno-nocnych).
A ja narzekam. Nagle moje bezpłatne konto zamieniło się w płatne 8 zł za prowadzenie Podziękowałam im i przeniosłam się do mBanku.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 09:51   #16
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
A ja narzekam. Nagle moje bezpłatne konto zamieniło się w płatne 8 zł za prowadzenie Podziękowałam im i przeniosłam się do mBanku.
Widzę, że nie tylko mnie tak cichaczem skasowali Pożegnałam się z nimi oburzona...też prawda, że po prostu zapomniałam zlikwidować tego rachunku i nie pamiętałam już nawet hasła, żeby się zalogować i zobaczyć, że mi opłaty tam naliczają.
A zabawne było to, że pan w oddziale nie mógł przez 40 minut znaleźć odpowiedniego zapisu w regulaminie, który by mówił o tych opłatach (postanowiłam ich zmęczyć zanim się mnie pozbędą )

Mimo to też myślałam o tym Alior Syncu, właśnie do zakupów...ale zmartwiły mnie te ograniczenia w cashbacku - teraz to się mało opłaca (chociaż od mBanku zasadniczo nie dostaję nic, fajnie by było cokolwiek dostać ).

Teraz na grouponie znów jest oferta: http://www.groupon.pl/deals/special/..._0_0_93&a=1661

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 14:01   #17
Anka234
Przyczajenie

Czy to konto jest nadal darmowe i działa bez żadnych haczyków?

Jak działa wam ten zwrot 5%? Tutaj znalazłam informacje, że teraz trzeba mieć min. saldo:
http://www.forum-bankowe.pl/tematy3/...yce-vt5911.htm
http://www.banki-opinie.info/alior-sync-f5/

Czy to prawda?

Edytowane przez Anka234
Czas edycji: 2013-04-16 o 09:52
Anka234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 19:06   #18
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anka234 Pokaż wiadomość
Czy to konto jest nadal darmowe i działa bez żadnych haczyków?

Jak działa wam ten zwrot 5%? Tutaj znalazłam informacje, że teraz trzeba mieć min. saldo:
http://www.forum-bankowe.pl/tematy3/...yce-vt5911.htm

Czy to prawda?
Teraz trzeba mieć saldo 1500zl przez 14dni lub musi wpływać wynagrodzenie/stypendium, ale innych nowych oplat nie wprowadzili.
 07.06.2012
Stary 2013-04-10, 19:20   #19
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Alior Sync - wasze opinie

Ja mam konto w AS i to co serio przeszka to fakt, że ich strona nie działa pod Safari i specjalnie musiałam firefoxa ściągać tylko do obsługi tego jedynego konta..
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 19:13   #20
Ilena
Zakorzenienie

A ja po takim czasie jestem bardzo zadowolona z tego banku. Jestem dużo bardziej zadowolona niż z PKO BP gdzie lokaty są aktualnie śmieszne. Do tego cieszy mnie zwrot około 20 zł miesięcznie za zakupy przez internet.

Miałam też okazję rozmawiać przez czat z tymi z pomocy i to również bardzo sprawnie mi poszło

Jestem bardzo zadowolona. Wszystko jest za darmo. W PKO BP miałam za wszystko opłaty.
Stary 2013-04-17, 08:38   #21
seawhispeer
Przyczajenie

Witam Was,
zastanawiam sie nad tym kontem, dwie dziewczyny powyzej pisaly o miesiecznej oplacie 8 zl za prowadzenie?
Chcialam dopytac moze dziewczyny sie odezwa czy aby na pewno bylo to przy koncie Alior Sync czy przy koncie w Alior Banku?
W regulaminie konta Alior Sync nie ma zadnej informacji o oplacie 8 zl za prowadzenie konta (jest natomiast przy zwyklym koncie Alior jesli z niego nie korzystamy). Sama juz glupieje, bo pisalyscie ze ta oplata wprowadzona "po cichu", wiec moze faktycznie nie ma jej w regulaminie.
Moze dziewczyny majace konto Alior Sync moglyby sie odniesc do tego.
Pozdrawiam serdecznie
seawhispeer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 09:43   #22
Ilena
Zakorzenienie

One mówiły o Alior Banku. Jestem w Alior Sync już jakiś czas i do tej pory wszystko mam za 0 zł

bardzo mi się podoba, że nie ma tutaj wymagań co do tego żeby było za 0 zł, w PKO BP trzeba mieć comiesięczne wpłaty 1500 zł

za darmo są też:
- przelewy
- przelewy natychmiastowe
- wypłaty ze wszytskich bankomatów

dodatkowo atrakcyjne lokaty i zwrot 5% za zakupy

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2013-04-17 o 09:53
Stary 2013-04-17, 12:27   #23
seawhispeer
Przyczajenie

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
seawhispeer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 09:33   #24
RobCrane
Przyczajenie

Alior Sync to dziadostwo i nieprofesjonalizm . Podczas wykonywania przelewu nastąpiła pomyłka w numerze konta . Zamiast złotówkowego pojawiło się konto walutowe , nistety w żadnym potwierdzeniu przelewu nie było nawet zająknięcia że środki przelane zostaną przewalutowane ( oczywiście po bardzo niekorzystnym kursie ) .
Proces reklamacyjny na dzień dzisiejszy trwa ( pomimo ponagleń z mojej strony ) 68 dni ,chociaż w regulaminie mają napisane 30 dni . Pomimo mojej skargi na tak długi czas postępowania reklamacyjnego po prostu mnie zbywają pisząc że sprawa trafiła do odpowiedniej komórki która się tym zajmuje.
Jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z tak nieprofesjonalnym podejściem do klienta
ZDECYDOWANIE ODRADZAM KORZYSTANIE Z TEGO BANKU !!!!!
RobCrane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 12:01   #25
Delli
Zakorzenienie

A ja polecam!!!
Wczoraj zrezygnowałam z ING (tzn z karty, zostawiłam konto internetowe), brali mi ok9zł miesięcznie.
Stary 2013-08-23, 15:04   #26
paczusia
Raczkowanie

podbijam watek,bo mam kilka pytań,
pytan zupelnego laika dodam,wiec z gory prosze o wyrozumialośc:

1. nie ma koniecznosci regularnej wplaty na konto? tzn moge sobie zalozyc i niech sobie będzie nawet kilka miesiecy bez zadnego wplywu i nadal bedzie darmowe?
2. czy "bankomaty darmowe w całej Polsce" oznaczaja w praktyce ,że mogę sobie wyplacic pieniądze z konta aliosync powiedzmy z bankomatu PKO?
3. czy jesli polacze konto z paypalem to placac za zakupy ze stanow bede musiala jakos doplacic za transakcję?

jeszcze pewnie cos sobie przypomnę ,ale na razie tyle ,bede niezmiernie wdzięczna za kazda odpowiedz.

paczusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 15:10   #27
Whim
...

Cytat:
Napisane przez paczusia Pokaż wiadomość

1. nie ma koniecznosci regularnej wplaty na konto? tzn moge sobie zalozyc i niech sobie będzie nawet kilka miesiecy bez zadnego wplywu i nadal bedzie darmowe?
2. czy "bankomaty darmowe w całej Polsce" oznaczaja w praktyce ,że mogę sobie wyplacic pieniądze z konta aliosync powiedzmy z bankomatu PKO?
3. czy jesli polacze konto z paypalem to placac za zakupy ze stanow bede musiala jakos doplacic za transakcję?

jeszcze pewnie cos sobie przypomnę ,ale na razie tyle ,bede niezmiernie wdzięczna za kazda odpowiedz.
1. Nie ma obowiązku regularnych wpłat. Założysz konto to będzie aktywne i darmowe.
2. Tak.
3. Tutaj nie pomogę, bo nie wiem jak to jest dokładnie z PayPalem, ale za przelewy w obcej walucie nie ma dodatkowych opłat.
Wypłacałam z bankomatów/płaciłam kartą w dolarach, euro i forintach węgierskich i nie pobierali żadnej prowizji za transakcję,

Whim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-23, 15:12   #28
paczusia
Raczkowanie

bardzo ci dziekuję za pomoc

Stary 2013-08-24, 00:15   #29
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paczusia Pokaż wiadomość

ad 3 - nie ma prowizji za zakupy na ebayu itd. Ostatecznie placi sie jednak nieco wiecej, poniewaz Paypal liczy troszke wyzszy kurs przeliczajac zlotowki na USD.

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-24, 09:03   #30
paczusia
Raczkowanie

dziekuję hanusiu505

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości