![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Alior Sync - wasze opinie
Zastanawiam się nad zmianą banku. Najciekawsza oferta jaką znalazłam to Alior Sync. Dużo kupuję na allegro więc pomyślałam że fajna jest ta opcja 5% zwrotu. Do tego nie ma opłat za prowadzenie konta nie to co w PKO BP
![]() Jeżeli macie tam konto to proszę o opinie i odczucia. Początkowo to by było moje drugie konto bo głównego nie mogę jeszcze zamknąć przez pół roku. Święta idą i płacenie za pomocą tego konta na allegro było by przyjemne ![]() Mam obawy bo istnieje to od czerwca bodajże i czytałam, że technicznie jest jeszcze bardzo niedopracowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Alior Sync - wasze opinie
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-11-16 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Od stycznia beda nowe zasady cashbacku. Zeby nadal dostawac 5% trzeba dostawac pensje lub stypendium co miesiac na to konto albo miec saldo konta nie mniej niz 1500zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Konto mam od lipca i jak na razie nie zauważyłam minusów, a wręcz przeciwnie.
Szybko założyłam konto, bo wystarczył elektroniczny wniosek, na którym podałam dane konta jakie posiadam w innym banku. Na tej podstawie otworzyli mi r-k w Alior Sync, bez dodatkowych formalności, nic nie podpisywałam. Kartę do bankomatu dostałam już po kilku dniach. Zwykła bankomatowa (mastercard), a używam jej wszędzie: zakupy zagraniczne, kupowałam bilet samolotowy, płacę zbliżeniowo. Wypłacam pieniądze we wszystkich bankomatach za free. Nie ma opłat za kartę i konto. Zawsze dostaję (do 15-stego dnia miesiąca) cashback 5% za transakcje robione kartą on-line i płacę z Alior Sync. Parę groszy wpada miesięcznie jako odsetki. Bardzo podoba mi się kontakt z bankiem, bo w każdej chwili można połączyć się z pracownikiem przez czat, rozmowę audio lub video. Odpowiadają na każde pytanie. Ze 3-4 razy łączyłam się z nimi przez czat, zawsze byli pomocni (i przesadnie mili). Jak na razie jestem b. zadowolona. Oby trzymali poziom. Mam też konto w PKO BP i wkurza mnie, że kasują 8,90 zł miesięcznie + opłaty za kartę i pewnie inne, których nie zauważam. Ostatnio wypłaciłam w małej placówce pko bp pieniądze z karty Sync, w kasie, a nie w bankomacie, bo tam go nie było. Bardzo uprzejma Pani, powiedziała, że nie ma problemu, wypłaciła pieniążki, a za kilka dni na wyciągu zobaczyłam, że za tą transakcję zapłaciłam 10zł!!! Rozbój w biały dzień. Nawet nie poinformowała mnie, że skasuje mi taka prowizję. A ja nie zapytałam, bo mi się spieszyło i myslałam, że to będzie max. 5 zł, jak to bywa w bankach. No tak się wkurzyłam na pko bp i rozważam jego zamknięcie. Póki co jestem ostrożna, bo Sync to młody bank i nie wiem czy się nie zmieni, więc trzymam te pko bp (mam od wielu lat), ale już nie jest moim głównym bankiem. Aha, mam podpiety paypal pod Sync i jest też tam opcja szybkiego doładowania paypala, co też jest na +. Jeżeli robisz dużo zakupów on-line czy allegro, to załóż sobie konto w Alior Sync. Nic za to nie płacisz, a dostaniesz cashback. Też się naczytalam o tych technicznych problemach, ale to chyba jakieś bzdury, a może wpisy konkurencji, bo aktywacja konta internetowego i karty była banalna, polegała na wpisaniu kodu, który dostałam na telefon przy pierwszym logowaniu, czy jakos tak, już dokladnie nie pamiętam. Edytowane przez pinaplesss Czas edycji: 2012-11-16 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
![]() jak się wypowiadają wizażanki to od razu wiadomo, że to nie jest ktoś podstawiony chociaż niestety ja jak tylko będę już miała możliwość to zamykam PKO BP bo to jakaś porażka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Możesz sobie założyć tak na próbę, w końcu to chyba nic nie kosztuje a zobaczysz jak to działa. Ja osobiście mam "normalny" Alior i nie narzekam. Czasami tylko trochę zamula (wolno się ładują zakładki itp.) no i często robią jakieś konserwacje i wtedy nie działa (w godzinach późno wieczorno-nocnych).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Przypomniało mi sie dodatkowo, że Sync daje 10 darmowych przelewów natychmiastowych (pieniądze sa w innym banku po minucie). Zapytałam w Pko Bp o taką możliwość, to Pani się skrzywiła i powiedziała, że to kosztuje 40zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty się dobrze orientujesz to na pewno mi pomożesz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak to jest w praktyce, to Ci nie powiem, bo nie próbowałam. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Nie koniecznie zlikwidują. Ja myślę, że banki będą co rusz wymyślać coś nowego co zachęci do korzystania z ich usług, zmusza ich do tego sytuacja na rynku, co dla nas jest na +. Mieszkałam długo za granicą i tam nie do pomyślenia były opłaty za konto, wypłaty z bankomatów czy przelewy... A u nas w niektórych bankach nadal kasują za to kosmiczne opłaty, a ludzie potulnie płacą. Dla mnie to nie do pomyślenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No i założyłam konto. Zobaczymy jak będzie. Zawsze można zamknąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was się orientuje czy w AS można otworzyć coś na wzór mbankowego emaxa czy emaxa plusa?
Mam na myśli jakieś oprocentowane konto.
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zabawne było to, że pan w oddziale nie mógł przez 40 minut znaleźć odpowiedniego zapisu w regulaminie, który by mówił o tych opłatach (postanowiłam ich zmęczyć zanim się mnie pozbędą ![]() Mimo to też myślałam o tym Alior Syncu, właśnie do zakupów...ale zmartwiły mnie te ograniczenia w cashbacku - teraz to się mało opłaca (chociaż od mBanku zasadniczo nie dostaję nic, fajnie by było cokolwiek dostać ![]() Teraz na grouponie znów jest oferta: http://www.groupon.pl/deals/special/..._0_0_93&a=1661
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Czy to konto jest nadal darmowe i działa bez żadnych haczyków?
Jak działa wam ten zwrot 5%? Tutaj znalazłam informacje, że teraz trzeba mieć min. saldo: http://www.forum-bankowe.pl/tematy3/...yce-vt5911.htm http://www.banki-opinie.info/alior-sync-f5/ Czy to prawda? Edytowane przez Anka234 Czas edycji: 2013-04-16 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Alior Sync - wasze opinie
Ja mam konto w AS i to co serio przeszka to fakt, że ich strona nie działa pod Safari i specjalnie musiałam firefoxa ściągać tylko do obsługi tego jedynego konta..
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja po takim czasie jestem bardzo zadowolona z tego banku. Jestem dużo bardziej zadowolona niż z PKO BP gdzie lokaty są aktualnie śmieszne. Do tego cieszy mnie zwrot około 20 zł miesięcznie za zakupy przez internet.
Miałam też okazję rozmawiać przez czat z tymi z pomocy i to również bardzo sprawnie mi poszło ![]() Jestem bardzo zadowolona. Wszystko jest za darmo. W PKO BP miałam za wszystko opłaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam Was,
zastanawiam sie nad tym kontem, dwie dziewczyny powyzej pisaly o miesiecznej oplacie 8 zl za prowadzenie? Chcialam dopytac moze dziewczyny sie odezwa ![]() W regulaminie konta Alior Sync nie ma zadnej informacji o oplacie 8 zl za prowadzenie konta (jest natomiast przy zwyklym koncie Alior jesli z niego nie korzystamy). Sama juz glupieje, bo pisalyscie ze ta oplata wprowadzona "po cichu", wiec moze faktycznie nie ma jej w regulaminie. Moze dziewczyny majace konto Alior Sync moglyby sie odniesc do tego. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
One mówiły o Alior Banku. Jestem w Alior Sync już jakiś czas i do tej pory wszystko mam za 0 zł
bardzo mi się podoba, że nie ma tutaj wymagań co do tego żeby było za 0 zł, w PKO BP trzeba mieć comiesięczne wpłaty 1500 zł za darmo są też: - przelewy - przelewy natychmiastowe - wypłaty ze wszytskich bankomatów dodatkowo atrakcyjne lokaty i zwrot 5% za zakupy ![]() Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2013-04-17 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Alior Sync to dziadostwo i nieprofesjonalizm . Podczas wykonywania przelewu nastąpiła pomyłka w numerze konta . Zamiast złotówkowego pojawiło się konto walutowe , nistety w żadnym potwierdzeniu przelewu nie było nawet zająknięcia że środki przelane zostaną przewalutowane ( oczywiście po bardzo niekorzystnym kursie ) .
Proces reklamacyjny na dzień dzisiejszy trwa ( pomimo ponagleń z mojej strony ) 68 dni ,chociaż w regulaminie mają napisane 30 dni . Pomimo mojej skargi na tak długi czas postępowania reklamacyjnego po prostu mnie zbywają pisząc że sprawa trafiła do odpowiedniej komórki która się tym zajmuje. Jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z tak nieprofesjonalnym podejściem do klienta ZDECYDOWANIE ODRADZAM KORZYSTANIE Z TEGO BANKU !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam!!!
Wczoraj zrezygnowałam z ING (tzn z karty, zostawiłam konto internetowe), brali mi ok9zł miesięcznie.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
podbijam watek,bo mam kilka pytań,
pytan zupelnego laika dodam,wiec z gory prosze o wyrozumialośc: 1. nie ma koniecznosci regularnej wplaty na konto? tzn moge sobie zalozyc i niech sobie będzie nawet kilka miesiecy bez zadnego wplywu i nadal bedzie darmowe? 2. czy "bankomaty darmowe w całej Polsce" oznaczaja w praktyce ,że mogę sobie wyplacic pieniądze z konta aliosync powiedzmy z bankomatu PKO? 3. czy jesli polacze konto z paypalem to placac za zakupy ze stanow bede musiala jakos doplacic za transakcję? jeszcze pewnie cos sobie przypomnę ,ale na razie tyle ,bede niezmiernie wdzięczna za kazda odpowiedz.
![]() |
#27 | |
...
|
Cytat:
2. Tak. 3. Tutaj nie pomogę, bo nie wiem jak to jest dokładnie z PayPalem, ale za przelewy w obcej walucie nie ma dodatkowych opłat. Wypłacałam z bankomatów/płaciłam kartą w dolarach, euro i forintach węgierskich i nie pobierali żadnej prowizji za transakcję,
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
bardzo ci dziekuję za pomoc
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
dziekuję hanusiu505
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.