|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Temudżin, ziołolecznictwo, medycyna naturalna, medycyna niekonwencjonalna.
Chciałam zapytać czy któraś z Was korzysta z takiego leczenia lub miała do czynienia z medycyną naturalną, ziołolecznictwem, medycyną niekonwencjonalną?
Ja jesienią zeszłego roku poszłam do przychodni Temudżin w Warszawie z problemem torbieli na jajniku. Badanie polega na oglądaniu dłoni, oczu i języka i badaniu pulsu. Później krótka rozmowa o tym co mi dolega i wypisanie "recepty". W rejestracji pani od razu idzie do drugiego pokoju odmierzyć określone ziółka które trzeba brać przez miesiąc a później kolejna wizyta. Po dwóch miesiącach terapii poszłam na usg żeby zobaczyć czy są jakieś efekty i okazało się że torbiel zmniejszyła się o ponad połowę ![]() Niestety po trzecim miesiącu przerwałam terapię bo a to nie było czasu, a to brakło pieniędzy... Ale teraz wróciłam na terapię żeby raz na zawsze pozbyć się problemu. Tym razem jeszcze powiedziałam pani doktor że często mam dziwne zasłabnięcia i najszybciej przechodzi mi gdy zjem coś słodkiego. I że lekarze od kilku lat nie mają pojęcia o co chodzi. Niby nie zagraża to życiu ale jest bardzo uciążliwe jak jestem gdzieś na mieście czy w pracy i nagle słabnę i ręce mi się strasznie trzęsą. Pierwsze co to spytała o cukier. Ale robiłam badania i wszystko było w porządku, morfologia też. Więc stwierdziła że to na pewno Kadydoza. Mam odstawić wszelkie słodycze i produkty mączne, jeść więcej gotowanych rzeczy i na pewno poczuje się lepiej. Poczytałam trochę w internecie i rzeczywiście sporo objawów pasuje! Wieczne zmęczenie i senność, zaburzenia snu, problemy z łupieżem i dziwnymi krostkami na skórze głowy (których też nikt nie potrafił wyleczyć), te całe zasłabnięcia, przybieranie na wadze i ataki wilczego głodu, bóle głowy, problemy z koncentracją. Podobno nawet problemy z jajnikami mogą być przez to! Od jakiegoś czasu miałam wrażenie że mimo młodego wieku wręcz się rozsypuje, a teraz skoro znam diagnozę wiem jak się wyleczyć, choć na pewno nie będzie łatwo ze względu na dietę i zmianę nawyków żywieniowych ![]() Bardzo polecam takie metody leczenia, choć czasem na efekty trzeba trochę poczekać. Ale przynajmniej nie faszerujemy się chemią ![]() Któraś z was miała jakieś doświadczenia z tego typu leczeniem? Chętnie poznam inne opinie lub doświadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Temudżin, ziołolecznictwo, medycyna naturalna, medycyna niekonwencjonalna.
mam pytanie, czy drogie są takie wizyty i czy na początku terapii nie miałaś tzw. odtruwania organizmu?
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Temudżin, ziołolecznictwo, medycyna naturalna, medycyna niekonwencjonalna.
160zł to cena razem z ziołami.
ostatnio słyszałam jak recepcjonistka rozmawia z kimś przez telefon i chyba było że zioła kosztują 125zł a sama wizyta 35zł nie było żadnego odtruwania... tzn. pani doktor nigdy nie mówi na co są poszczególne zioła tylko jaki będzie po nich efekt. więc w sumie to nie wiem czy było coś na odtruwanie organizmu a saszetek z różnymi ziołami jest kilka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Leczyli mnie ziołami, masażami i akupunkturą (igłę miałam stale w uchu ze względu na bóle głowy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2013-03-27 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam o tej przychodni. Ktoś mi ją polecał tyle, że wtedy chodziło o masaże, nie o zioła.
A masaży tam próbowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja co jakiś czas chodzę do irydologa. Ładnych parę lat temu walczyłam z migrenami - tak bolało, że przestawałam funkcjonować, wyłam z bólu. Przez trzy lata chodziłam po różnych lekarzach medycyny konwencjonalnej, dostawałam leki przeciwbólowe, które nie działały, a diagnozy żadnej. Koleżanka podpowiedziała mi żeby właśnie do irydologa się wybrać - miała rację. Diagnoza na podstawie wyglądu tęczówki oka zajęła 5 minut, leczenie polegające na piciu naparów z ziół - miesiąc. Zaznaczę, że były to zioła dostępne w każdym sklepie zielarskim i kosztowały mnie niecałe 5 zł. Efekt jest taki, że od 5 lat nie bolała mnie głowa. Przyczyną migren okazało się zapalenie woreczka żółciowego na co zwykli lekarze nie wpadli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
http://lily-my-lifestyle.blog.onet.pl/ zapraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Ja korzystałam. Miałam wymieniony cały szereg schorzeń, począwszy od zablokowanego ogrzewacza (tabletki antykoncepcyjne) potrójnego, przez żołądek, kończąc na nerkach. Stosowałam ziołolecznictwo i pomogło - tętno wątrobowe spadło, nie miałam przegrzanego organizmu (ale muszę do tego wrócić, bo znowu się źle czuję). Oprócz tego miałam przystawiane pijawki na moje operacyjne kolana - gdyby nie to, że wróciłam na treningi, efekt poprawy (mogłam normalnie chodzić), utrzymywałby się koło miesiąca. Ale uprzedzam - nie bierzcie aspiryny dzień przed
![]() ![]() Akupunktura mi nie pomogła - na plecy miałam stawianą, ale to nie są jednak punkty energetyczne, a mięśnie/kręgi/nerwy. Dostałam nawet igłę w mostek - na sprawy sercowe, żeby odblokować energię (eh te rozstania). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Konkretnie piszą o wielu ziołach, o tym jak je zbierać i używać. Indformacje pewne, bo napisane przez pracowników Uniwerystetu w Budapeszcie. Pozdro Jolka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Moja mama bardzo choruje i była już u wielu specjalistów. Warto też zauważyć, że wieloletnie chorowanie skutkuje również nagromadzeniem stresu. Zaczęłam się interesować medycyną niekonwencjonalną i zaprowadziłam mamę do Domu Przestrzeni. Wizyta przede wszystkim bardzo miła i profesjonalna, trwa odpowiednia ilość czasu i kiedy idziemy na kolejną wizytę widać już poprawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
W Temudzin jest stosowana Medycyna Tybetanska?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Macie może aktualne info jak to teraz wygląda? Czy polecacie konkretnego lekarza, ile kosztuje wizyta i ogólnie czy nadal warto tam się wybrać?
Czytałam sporo dobrych opinii, ale znaczna większość jest o lekarzach, którzy tam już podobno nie pracują. Szkoda też, że nie mają strony internetowej.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Hej ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-08 o 00:13 Powód: Link. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jestem tu nowa, ale z pełna odpowiedzialnością mogę Wam polecić stosowanie medycyny naturalnej i ziołolecznictwa! To jest super sprawa, organizm jest oczyszczony, dzięki temu żyję w zgodzie z naturą!
![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-07-19 o 14:12 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam, ktoś gdzieś kiedyś powiedział mi o zielarce z Andrychów która potrafi zdziałać cuda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Witam Wszystkich. Od kilku lat staram się unikać leków, wiele dolegliwości próbuję leczyć za pomocą emocji i energii. Bardzo mi miło, że jest taki wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
emocjami i energia? jak dokładnie to działa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Jest chodzi o energię to wizualizuję sobie energię z nieba na chore miejsce. A emocje to przeczytaj o totalnej biologii
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Zbyt dużo opisywania.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.