![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sutasz i koraliki Moniki. Zapraszam!
Witam, niektórzy może kojarzą mnie z nicku: Dziabajka. To straszne ale pomimo różnych działań nie mogę odnaleźć hasła do tego starego konta
![]() ![]() Wraz z nowym kontem nowy post. Postanowiłam założyć jeden wątek, w którym będę kumulowała wszystkie swoje prace. Z perspektywy czasu wiem, że moje zamiłowania rękodzielnicze zmieniają się dość często, tak więc nie chcę zawalać Wizazu coraz to nowymi tematami ![]() Pierwszy post. Pierwsza wrzutka. Komentarze z opinią i krytyką mile widziane ![]() ![]() Trochę mało, ale nie chcę umieszczać zdjęć słabej jakości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sutasz i koraliki Moniki. Zapraszam!
Prosta forma, ale zszyte schludnie i równo, wielkie brawa za staranność
![]() Korale koralowe, które wybrałaś nie były najrówniejsze i przez to sznurek najbliżej centralnego elementu nieco inaczej się w każdym kolczyku układa, ale na to wpływu nie miałaś. Kolory całkiem nie moje, ale takie odważne, neonowe dodatki to obecnie szczyt mody ![]() Reasumując - bardzo ładna, staranna praca. Z niekłamanym zainteresowaniem i przyjemnością czekam na więcej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziękuję Eilo! Kolory jak najbardziej zamierzone dla koleżanki. Uwierz mi, mam całą małą szufladkę tak ciętych koralowców. B długo wybierałam te najrówniejsze :P Więcej prac? Ba. Tylko zrobię aparatem, bo tych zdjęć z komórki nie mogę ścierpieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Czekamy, czekamy
![]() A co do koralowca - taki urok naturalnych kamieni, pereł, korali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Fajne połączenie kolorów
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Z tym łączniem kolorów wiąże się mała anegdota.
Obecnie studiuję grafikę i na zajęciach z liternictwa i typografii mamy zadanie wykonać wizytówki sklepu zoologicznego. Moja koleżanka poszła ambitniej i wykonła projekt dodatkowy firmy z cukierkami„mniammniam”. Wizytówka wygląda tak: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a że dowiedziałam się tego, że Rosół (Koleżanka) uwielbia sutasz i chce żebym ją uczyła, to postanowiłam, że na zachętę zrobię jej kolczyki w gust kolorystyki jej pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Piękne kolorki
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
A dzisiaj nocowałam u Rosoła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]()
W końcu rozpracowałam aparat i mogę wrzucić zdjęcia
![]() ognisty3.jpgognisty1.jpgmorski2.jpgmorski.jpgbronz.jpgfiolet-b.jpgfiolet-b2.jpg Niektóre z nich to już b stare sutasze - brązowy. Aż się dziwie, że siedział w pamięci aparatu cały rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Super, widać jak się rozwinęłaś przez ten rok!
Cytat:
![]() Osobiście jeszcze nie mam nic sutaszowego w mojej kasetce, wielkie wzory to nie dla mnie, ale doceniam technikę i może kiedyś skusze się na jakiś drobiażdżek ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Niesamowite te Twoje prace- bardzo staranne i różnorodne!!! Podziwiam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale na szczęście tego postu nie zostawię „gołego”. Jakiś czas temu zrobiłam coś nowego. Mianowicie po kilku wizytach na stronach z wrappami postanowiłam zrobić coś swojego, a że nie mam odpowiednich drucików tak więc użyłam drucika miedzianego (0,8mm) z nawoju i jakiegoś posrebrzanego (0,4mm). Efekt: A Wy gdzie kupujecie druciki? Głównie zależy mi na grubości 0,8mm i 0,4mm. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Wow, cudne sutasze i wrapek ładny, dodatkowo jeśli to pierwszy, to jest naprawdę SUPER!
![]() ![]()
Mój raczkujący blog biżuteryjny (WZNOWIONY!) : http://artanki.blogspot.com Mój biżuteryjny wątek: Tak i owak, czyli moje początki w różnych technikach Biorę udział w konkursie na facebook'u, lajki mile widziane ![]() Link do wisiora |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Disiaj mobilnie, pisze z tbletu, troche to niewygodne i przeprszam za brak polskich znakow. Jestem jeszcze slabo zanajomiona z tym urzdzeniem.
![]() Dzisiaj popisze sie moimi elementmi sutaszowymi, z ktorych jeszcze nic ie zrobilam, ale juz cos tam widac w nich ![]() Moze Wam wizazki cos wpadnie do glowy. IMG_20130731_151046.jpgIMG_20130801_170935.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
Dobra odważam się
![]() Moje wrappy: ->>teraz widzę jak mi logo wizazu zasłania cześć pracy x(( Robię jeszcze drucikiem posrebrzanym, ale nie mam na razie porobionych zdjęć. Na srebro muszę trochę jeszcze poćwiczyć. Proszę o szczere i techniczne opinie, a także rady. Wiem, proszę o dużo rzeczy ale jak każda z Was chcę „rozgryźć” technikę, która spędza sen z oczu i powoduje motyle w brzuchu hehe ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No no, bardzo fajne
![]() Ciekawe, oryginalne prace, staranne. Pierwsza, "ważkopodobna" jest rewelacyjna ![]() Ja tylko bym Cię prosiła o dodawanie ostrzejszych i może ciutkę większych zdjęć, oczywiście jeśli masz taką możliwość. Będzie lepiej widać ![]() No, to tyle moich wywodów, czekam na więcej ![]()
Mój raczkujący blog biżuteryjny (WZNOWIONY!) : http://artanki.blogspot.com Mój biżuteryjny wątek: Tak i owak, czyli moje początki w różnych technikach Biorę udział w konkursie na facebook'u, lajki mile widziane ![]() Link do wisiora |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Podziwiam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale jeszcze postaram się zrobić aparatem w komórce. Bo to było robione tabletem... Matko te aparaty są okropnie słabe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Podziwiam! Ja nie potrafiłabym stworzyć takich cudeniek <3
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]()
anek123456
mamita fashion olapulanik Dziękuję. ![]() A mam jeszcze tylko porobię zdjęcia i wrzucam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
wrapy piękne
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Śliczne te wrapy. Ostatnio przerzuciłam się z drutu posrebrzanego na rzecz miedzianego i uwielbiam wszelakie prace z wykorzystaniem tego drutu. A szczególnie podobają mi się w Twoim stylu, wzory prac są po prostu cudne. Bardzo eleganckie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]()
Nooo ale do Twoich to mi jeszcze daleeko
![]() Uwielbiam Twoją ostatnią wrzutke, ta bransa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
O, a teraz znowu zmieniła mi się zachcianka i zaprezentuję Wam mój haft krzyżykowy
![]() ![]() Teraz mam nową krzepę i zapał na Twilight Sparkle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
Jej dziwie się, że jeszcze ten wątek istnieje.
![]() Zaniedbałam go troszkę, no nic, na wkupne wrzucę mój świeży wisior nałożony na starszy nieco naszyjnik. Na specjalne zamówienie. Mam nadzieję, że się spodoba (trafię w gust). ![]() 10569880_656286467811508_86512398_n.jpg10570630_656286624478159_1484816935_n.jpg10580501_656286341144854_1635964218_n.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Świetne prace, a jakie różnorodne. Widać, że zdolniacha jesteś
![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Sama sobie zrobiłam czółenko do frywolitki!
10589711_659595294147292_1437828731_n.jpg10589136_659595484147273_163334680_n.jpg10581288_659595467480608_327803087_n.jpg Już kombinuję jakby je ulepszyć ![]() Robi się na nim niezwykle wygodnie, jest lekko elastyczne bo robione z 2 mm pleksi a bolec z kosteczki pleksi ![]() Lepiej mi się nim robi niż tymi ostatnio kupionymi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Zazdroszcze talentu i wszechstronności!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.