|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Oferta Groupon- Orange -30%na abonament +300 zl
Hej dziewczyny,
ciekawi mnie czy któraś z wizażanek skusiła się na kupon na grouponie na 30% zniżki na abonament w sieci orange +300 zł do wykorzystania na groupon.pl? Ja tak i zaczynam żałować, bo jak abonament faktycznie jest obniżony, to 300 zł ani widu ani słychu. Wg oferty, konto groupon.pl miało zostać doładowane w ciągu 15 dni. Obecnie mija 30 dzień od podpisania umowy. Konsultanci groupon.pl mnie "olewają", odpowiadając zdawkowo. Zastanawiam się nad zgłoszeniem sprawy do Rzecznika Praw Konsumentów za naruszenie warunków umowy. Czy któras z was skorzystała z ww oferty i otrzymała środki na groupon.pl? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Szara Eminencja
|
Dot.: Oferta Groupon- Orange -30%na abonament +300 zl
Ja skorzystałam. Doładowania 300 zł nie mam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może wstawcie link do oferty, jeśli macie? Były jakieś szczególne warunki?
Swoją drogą, Orange cienko przędzie, skoro zdecydowało się na taką formę promocji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ważne
Przez 2 lata comiesięczny abonament niższy o 30%: np. Smart Plan Halo za 41,71 zł zamiast 59,90 zł, Smart Plan Multi za 48,93 zł zamiast 69,90 zł 300 zł do wydania na Groupon.pl: bilety do kina, kolacja dla dwojga, zabiegi spa i więcej pomysłów na spędzenie wolnego czasu i: Dodatkowe informacje: bon o wartości 300 zł do wykorzystania na Groupon.pl będzie ważny do 31.12.2013, konto na Groupon.pl zostanie zasilone wartością 300zł w ciągu 15 dni od momentu aktywacji nowej umowy w Orange.
![]() |
#6 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
Mi cały czas odpisują to z kontaktu groupona w cudzysłowiach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
reasumując..od kiedy masz aktywowany abonament? pytanie czy grupon.pl liczy kalendarzowe 15 dni czy robocze...
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
od 18 października
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
wezwij ich na piśmie do wywiązania się z umowy..jak nie to Rzecznik i masz prawo do rozwiązania umowy z orange wg tego co czytałam
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witajcie, ja również skorzystałam z tego grupona, czekałam długo na te 300 złotych, ale się nie doczekałam. Próbowałam się do nich dodzwonić, bezskutecznie, ciągle zajęte linie. Dzisiaj rano cudem odebrała jakaś Pani i powiedziała że pieniędzy nie dostanę bo nie wypełniłam vouchera, a termin już minął. Jestem wściekła , bo w ofercie nie bylo to napisane, przynajmniej ja tego nie zrozumiałam. Należało wypełnić po aktywacji umowy z orange. Ciekawe ile osób w ten sposob oszukali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
O jakim voucherzre jest mowa? Jako że nie bylo w ofercie ani słowa na ten temat to trzeba zgłosić sprawę do rzecznika
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem oni celowo tak skonstruowali zdanie aby nikt nie zrozumiał. Ja byłam pewna że 300 zł będzie przekazane automatycznie po aktywacji umowy.
A o jaki voucher chodzi, dowiedziałam się od Pani z groupona, która wyjaśniła to w prosty niby sposób. W Realizacja zamówienia, na samym dole jest zamieszczone takie zdanie : Następnie posiadając numer zamówienia należy wypełnić formularz na stronie http://oferty.orange.pl/grouponvoucher/. Jeżeli ktoś w to nie wszedł i nie wpisał numeru umowy z orange i kodu groupona, w ciągu 15 dni to 300 zł przepada. Nie wiem jak to wygląda prawnie, dla mnie to oszustwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie też to tak wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ciekawe co na to powiedział by rzecznik praw konsumentów, warunki umowy powinny być napisane w sposób zrozumiały, a tu tak nie jest. Tych gruponów sprzedano ponad 1000, to jest 300 000 złotych do rozdania, niech tylko połowa nie wypełni. Myślę że temat będzie rozwojowy, wiele osób jeszcze cierpliwie czeka aż środki wpłyną. Ja im tak łatwo nie odpuszczę, tylko jeszcze nie wiem co można zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
udać się/napisać do UOKiK
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jeśli masz na myśli tę promocję http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...-z-oo/28093561 to, aby można było skorzystać z vouchera na zakupy należało po złożeniu zamówienia wypełnić ten formularz: http://oferty.orange.pl/grouponvouch...ampaign=30i300 Szczegółowe informacje znajdowały się w opisie aukcji:
„Realizacja zamówienia: aby zamówić telefon ze zniżką na abonament, należy wejść na http://oferty.orange.pl/groupon.html i w pole „kupon promocyjny” wpisać kod grouponu. Po wpisaniu kodu Groupona na stronie orange.pl, zostaje on aktywowany, a zniżka będzie widoczna na ostatnim kroku zakupowym. Następnie posiadając numer zamówienia należy wypełnić formularz na stronie http://oferty.orange.pl/grouponvoucher/”. Regulamin znajdziesz tutaj http://oferty.orange.pl/grouponvouch...ge_groupon.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Szara Eminencja
|
Jak tam ktoś dostał te 300 zł? Ja voucher wypełniałam zaraz po zakupie telefonu na orange.pl i do tej pory kasy nie mam - było to 18 października a mamy grudzień zaraz... To moje ostatnie zakupy na gruponie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja owszem i dostałam, ale kupiłam 2 groupony a kasę dostałam tylko za 1
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Szara Eminencja
|
doripap, u mnie to samo... Pani na infolinii wmawia mi, że nie wypełniłam vouchera, a zrobiłam to. Już nie liczę, że dostanę kasę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja też i co najśmieszniejsze wysłali mi ankietę satysfakcji. Z wielką przyjemnością wypełniłam i skasowlam subskrypcję ich strony
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Szara Eminencja
|
Dziewczyny po reklamacji dostałam kasę! Przelali mi 200 zł a 12 grudnia jeszcze 100
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dostałaś od nich jakąś wiadomość?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Szara Eminencja
|
Nie, sprawdziłam tylko środki na koncie. Napisałam im wcześniej reklamacje, że chce odstąpić od umowy bo ja z umowy się wywiązałam - kupiłam telefon, abonament płacę, voucher wypełniłam, a tych 300 zł nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.