Ta rutyna mnie dobija... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 19:47   #1
Sylviana95
Przyczajenie

Arrow

Ta rutyna mnie dobija...

Witam, jestem tu nowa i nie wiem czy temat był, jeżeli tak to mi wybaczcie. Pisze do was, bo już nie daje sobie rady z rutyną...
Za 3 miechy kończę liceum, plany na przyszłość są i to nie jedne. Mam kilka opcji w razie jakby coś nie wyszło, więc tym się nie martwię. Jedyne co mnie dołuje to ta rutyna. Najpierw szkoła- ciągła nauka do matury, dom- sprzątanie, gotowanie, chora babcia (trzeba się zająć bo rodzice pracują od rana do wieczora), na weekendzie TŻ (z którym tylko siedzimy przed laptopami i smigamy po necie, czasem może znajomi wpadną) i odwieczny problem- brak kasy. Wiem, że to kolejne marudzenie (jak to TŻ mówi) , ale muszę się komuś wyżalić. Po prostu jak to mówią- żyć nie umierać. Tylko ja mam ochotę na to drugie. Już przytłacza mnie to wszystko. Nie mam pieniędzy na to ,żeby gdzieś jechać i się rozerwać( poza tym mieszkam na wsi). Hobby żadnego nie mam, znudzona, zmęczona, może smutna- sama nie wiem jak mam opisać mój stan emocjonalny. Wiem jedno- chce zmienić ten styl życia tylko jak? Przecież muszę jeszcze chodzić do szkoły, muszę zająć się babcią (bo umarła by z głodu hehe) . A wy jak sobie radzicie z rutyną? Co robicie żeby poprawić sobie humor i jak likwidujecie to zmęczenie życiem ? Poradźcie coś
Sylviana95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 20:15   #2
kicimordka
Raczkowanie

Dot.: Ta rutyna mnie dobija...

Cytat:
Napisane przez Sylviana95 Pokaż wiadomość
Witam, jestem tu nowa i nie wiem czy temat był, jeżeli tak to mi wybaczcie. Pisze do was, bo już nie daje sobie rady z rutyną...
Za 3 miechy kończę liceum, plany na przyszłość są i to nie jedne. Mam kilka opcji w razie jakby coś nie wyszło, więc tym się nie martwię. Jedyne co mnie dołuje to ta rutyna. Najpierw szkoła- ciągła nauka do matury, dom- sprzątanie, gotowanie, chora babcia (trzeba się zająć bo rodzice pracują od rana do wieczora), na weekendzie TŻ (z którym tylko siedzimy przed laptopami i smigamy po necie, czasem może znajomi wpadną) i odwieczny problem- brak kasy. Wiem, że to kolejne marudzenie (jak to TŻ mówi) , ale muszę się komuś wyżalić. Po prostu jak to mówią- żyć nie umierać. Tylko ja mam ochotę na to drugie. Już przytłacza mnie to wszystko. Nie mam pieniędzy na to ,żeby gdzieś jechać i się rozerwać( poza tym mieszkam na wsi). Hobby żadnego nie mam, znudzona, zmęczona, może smutna- sama nie wiem jak mam opisać mój stan emocjonalny. Wiem jedno- chce zmienić ten styl życia tylko jak? Przecież muszę jeszcze chodzić do szkoły, muszę zająć się babcią (bo umarła by z głodu hehe) . A wy jak sobie radzicie z rutyną? Co robicie żeby poprawić sobie humor i jak likwidujecie to zmęczenie życiem ? Poradźcie coś
Ile jesteście razem i jak długo się znacie? Bo jeśli Wasze spotkania polegają tylko na siedzeniu przed komputerem i każdy wpatrzony w ekran, to nie wygląda to za ciekawie. Nie potrzeba mieć pieniędzy, aby się rozerwać. Może znajdźcie w internecie jakiś kurs tańca na youtubie i ćwiczcie, jak macie czas? Potrzebujesz hobby, a możecie znaleźć jakieś wspólne .
Swoją drogą to nie powinien Ci mówić, że marudzisz, bo rutyna dopada i jest to problem, którego on nie traktuje poważnie. No chyba, że 24/7 mówisz mu tylko o tym, to inna sprawa.
kicimordka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 20:15   #3
DouxRebelle
Raczkowanie

Przyznam Ci, że też przez jakiś czas zaczęła mi doskwierać nuda i rutyna. Dom - praca - uczelnia i tak w kółko. Stwierdziłam, że muszę wziąć się za siebie i na dobre mi to wyszło. Zachodzę na siłownię, ćwiczę w domu - w Twoim przypadku też może się to sprawdzić. Puść sobie jakieś fajne motywujące filmiki i poćwicz trochę - od razu endorfiny skoczą w górę i będziesz szczęśliwsza.
Może dla rozrywki sięgnij po jakieś fajne książki ? Na pewno znajdziesz coś dla siebie, a zawsze to jakieś oderwanie od codzienności
DouxRebelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 20:26   #4
lanalee
Raczkowanie

zamiast siedziec z chlopakiem przed ekranem laptopa badz komputera, pojdzcie na spacer.
Poprzedniczka wspomniala o cwiczeniach,w sumie to bardzo dobry pomysl. Codzienne bieganie,albo szybki marsz rowniez wyjda ci na zdrowie i na twoja figure
lanalee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 20:31   #5
Faxu
Rozeznanie

Spacery i trochę ruchu to naprawdę świetny pomysł =)
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 20:47   #6
Sylviana95
Przyczajenie

z TŻ jestem juz prawie 2 lata... Może macie racje z tymi ćwiczeniami. Kiedyś troche ćwiczylam gimnastyke i dziennie potrafiłam 6 km iść do znajomych poddałyście mi jeszcze jeden pomysł jak wiosna przyjdzie na dobre to na rowerek się wybiorę
Stary 2014-02-18, 08:07   #7
DouxRebelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylviana95 Pokaż wiadomość
poddałyście mi jeszcze jeden pomysł jak wiosna przyjdzie na dobre to na rowerek się wybiorę
Super, ćwiczenia nie tylko wpłyną na dobry humor, ale i na zdrowie, i kondycję
A nie myślałaś np. o wolontariacie ? Może jest u was ktoś, komu możesz pomagać ?
DouxRebelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-19, 20:41   #8
Sylviana95
Przyczajenie

chodziłam już na wolontariat do świetlicy , mieliśmy zajęcia z niepełnosprawnymi dziećmi , ale niestety był to program unijny który po 2 latach się zakończył i już nie wróci Ale teraz znalazłam nowe hobby -ćwiczenia więc dziękuje wam za rady i temat uważam za zamknięty papa
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości