|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Deklaracje: Fundusz Pracy
Hej,
Czy mógłby ktoś pomóc?! Niedawno skończył mi się preferencyjny ZUS. Podlegam więc teraz Funduszowi Pracy. Średnio się w tym wszystkim orientuję (nie, nie średnio, tylko słabo ):wszelkie zmiany, korekty zawsze związane są z odpowiednimi deklaracjami i ich wysyłką. Przetrząsnęłam internetem i nie mogę dokopać się do wiedzy :- czy jeśli wysyłałam wyrejestrowanie z preferencyjnych składek ZUS i zgłoszenie do tych ,,normalnych" czy to jest też zgłoszeniem do Funduszu Pracy? (nie ma tego nigdzie na wysyłanej deklaracji) - czy może jakaś inna deklaracja jest potrzebna, aby zgłosić się do opłacania Funduszu Pracy? - w związku z tym, że nie wiem, a jest weekend to już spóźnię się z tym opłaceniem Fundusz Pracy; na jakim papierze muszę to zgłosić do ZUSu?Będę wdzięczna za pomoc!
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Deklaracje: Fundusz Pracy
Cytat:
Potem wyślesz DRA za miesiąc, w którym zmieni się wysokość składek. I ZUS będzie widział, że już nie płacisz: 160,78 + 270,40, tylko 716,99, 270,40 i 55,07 funduszu pracy. Nie spóźnisz się, bo 10 wypadło w sobotę, więc jeżeli załatwisz wszystko jutro, to będziesz w terminie. Mam nadzieję, że wiesz, że zapłata chociaż jeden dzień po terminie wiąże się z "wypadnięciem" z ubezpieczenia chorobowego
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Deklaracje: Fundusz Pracy
Tak, wiem - terminów trzeba trzymać.
Bardzo! dziękuję za pomoc!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

):
: