|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
|
Narzędzia |
2015-12-01, 15:04 | #1 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2009-01
Lokalizacja: Hamburg
Wiadomości: 672
|
Gofry
Hallo .
Nie tak dawno po raz pierwszy upieklam "Gofry"- ale niestety nie byly one takie chrupkie jak powinny byc . Albo mialam zly przepis (z internetu) albo zrobilam cos nie tak - albo moze Gofrownica do kitu (nowa) Czy ktos moglby doradzic co i jak powinnam zrobic zeby byly chrupiace Pozdrawiam i zycze milego popoludnia
__________________
Przerabiam tylko wtedy jezeli mam ochote i czas i przewaznie wysylam prace na priv. adres meilowy . Slowo -- DZIEKUJE-- nic nie kosztuje ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=429298 |
2015-12-02, 13:40 | #2 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 9 369
|
Dot.: Gofry
przede wszystkim jaką moc ma gofrownica? by były chrupiące muszą się piec a nie gotować, najlepsza taka powyżej 1200W, a najlepszy przepis na gofry jaki znam to ten:http://mpm.pl/pliki/325/przepis%20na%20gofry.jpg z niego zawsze wychodzą chrupiące
|
2015-12-02, 14:54 | #3 | |
rose rose
Zarejestrowany: 2015-11
Lokalizacja: CSE
Wiadomości: 220
|
Dot.: Gofry
Cytat:
|
|
2015-12-02, 16:25 | #4 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 9 369
|
Dot.: Gofry
Ja zawsze robilam z mlekiem i byly srednio chrupiace a jak zrobilam z sama woda z tego przepisu to wyszly takie jak nad morzem
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2015-12-02 o 16:26 |
2015-12-02, 23:26 | #5 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2009-01
Lokalizacja: Hamburg
Wiadomości: 672
|
Dot.: Gofry
Dziekuje : roza:
zrobie z woda . Moja gofrownica ma moc 1000W. Pozdrawiam
__________________
Przerabiam tylko wtedy jezeli mam ochote i czas i przewaznie wysylam prace na priv. adres meilowy . Slowo -- DZIEKUJE-- nic nie kosztuje ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=429298 |
2015-12-04, 14:33 | #6 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-12
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 31
|
Dot.: Gofry
Tak jak Koleżanki mówią, bardzo dużo zależy od mocy gofrownicy. Szczerze jako "płynnego" składnika ja zawsze używam mleka, bo wtedy lepiej smakują wg mnie.
|
2015-12-04, 14:58 | #7 |
BAN stały
Zarejestrowany: 2015-09
Wiadomości: 36
|
Dot.: Gofry
Mi najlepsze wychodziły na takiej starej metalowej gofrownicy
|
2015-12-07, 07:42 | #8 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: gdzieś :)
Wiadomości: 7 212
|
Dot.: Gofry
widzę, że tu jest woda gazowana, czyli jak w dodatku do naleśnikoów pewnie chodzi o spulchnienie.
ale też spróbuje. bo już różne testuje i jak narazie to jeszcze nie to. ostatnio widziałam przepis na gofry z użyciem drożdzy ale nie mam czasu sprawdzić. chciałabym taką mieć.
__________________
(; |
2015-12-07, 15:56 | #9 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2015-12
Wiadomości: 10
|
Dot.: Gofry
W zeszłym roku kupiłam sobie gofrownicę i niestety ale gofry zawsze mi wychodziły takie chlapnięte i dlatego już od kilku miesięcy jej nie używam. Ale widzę, że przepis z jakiego korzystałam był zupełnie inny i dan jej jeszcze szansę i zrobię ciasto na wodzie.
|
2015-12-07, 16:29 | #10 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2014-05
Lokalizacja: Trochę tu i tam
Wiadomości: 14 980
|
Dot.: Gofry
Robiłam kiedyś z przepisu na wizazu i były nawet po ostygnięciu chrupkie. Jak znajde ten przepis podam link.
Wiem tylko ze dodawłam do nich trochę smietany i ponoć dzięki niej były takie. Znalazłam: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,974,gofry,3 Z tego przepisu zawsze wychodziły mi chrupiące smaczne gofry Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2015-12-07 o 16:35 |
2015-12-11, 08:48 | #11 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-02
Wiadomości: 22 122
|
Dot.: Gofry
Ja mam 1100 W i niestety, faktycznie to nie są takie, jak te kupne.
Jakimś tam wyjściem jest, pakowanie gotowych gofrów do nagrzanego piekarnika. Tam dosychają i nabierają chrupkości.
__________________
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams |
2015-12-12, 14:09 | #12 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-11
Lokalizacja: Warszawa, Bydgoszcz
Wiadomości: 70
|
Dot.: Gofry
Gofry - mój największy kuchenny koszmar Dwa razy próbowałam... Dwa razy przykleiły się do powłoki. Kupne są niezłe I nie trzeba zeskrobywać nożykiem z gofrownicy...
|
2015-12-12, 15:23 | #13 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2014-05
Lokalizacja: Trochę tu i tam
Wiadomości: 14 980
|
Dot.: Gofry
mi sie tam nigdy nic nie przykleiło do gofrownicy
|
2015-12-13, 09:47 | #14 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2007-10
Wiadomości: 9 369
|
Dot.: Gofry
Jesli dodalas olej lub inny tluszcz do ciasta to nie mialy prawa przywrzec, nastepnym razem sprobuj moze naoliwic troche gofrownice najlepiej wylac niewielka ilosc oleju na recznik papierowy i dokladnie natrzec powloke
|
2015-12-18, 10:05 | #15 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-11
Wiadomości: 98
|
Dot.: Gofry
ciasto trzeba wlewać do mocno nagrzanej gofrownicy. trzeba też poczekać aż przestanie wychodzić bokami para i wtedy energicznie otworzyć gofrownicę. gwarantuję, ze się nie przykleją
|
2015-12-18, 13:15 | #16 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-12
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 31
|
Dot.: Gofry
mleko jako rozcieńczalnik no i gofrownica o dość dużej mocy
|
2015-12-18, 21:39 | #17 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: gdynia
Wiadomości: 392
|
Dot.: Gofry
Ja zauważyłam, że odkąd po upieczeniu studzę gofry na kratce z piekarnika to gofry wychodzą mega chrupiące bez względu na to jakiego przepisu użyję. Chociaż najbardziej polecam przepis z Moich Wypieków.
__________________
Edytowane przez rozowo Czas edycji: 2015-12-18 o 21:42 |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie |
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.