|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nawracający łupież i swędzenie głowy
Hej, mam poważny problem z włosami, już od dłuższego czasu
![]() Kiedy używam pirolamu wszystko ustępuje, ale wystarczy jedno umycie w innym szamponie, nie ważne czy zwykłym, czy nie - próbowałam też z szamponem dla dzieci z rossmana, żeby wszystko wracało. Wydaje mi się, że mój łupież nie jest tłusty, nie jest to więc pewnie łzs. Czy któraś z was miała podobny problem lub mogła by mi coś doradzić? Szampony typu nizoral itd. tylko wysuszaja mi skórę i jest jeszcze gorzej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nawracający łupież i swędzenie głowy
raczej nie probuj uzywac szamponoc dla dzieci-nic Ci nie pomoga,a niektore (np babydraem) moga nawet zaszkodzic
![]() a probowalas ziol? Jesli masz ciemne wlosy to kup amle, jesli jasne( o ile nie jest to platynowy blond) to cassie i kladz tak raz w tym na skore glowy na jakies 30-60min - do tego raz w tyg jakas maska nawilzajaca (bo jak dobrz zrozumialam masz wysuszona skroe glowy?) do potrzymania tak z 30 minu pod czepkiem i powinno byc ok, no i - zadnego dluzszego chodzenia z recznikiem zawineitym na mokrej glowie (poza trzymaniem odzywki), jak Twoje wlosy dobrze to znosza to je podszuszaj + szampon o odpowiednim ph i powinno byc ok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o mnie to mi zawsze pomaga kuracja 2 saszetkami Nizoralu w nastepujacych po sobie myciach. Natomiast u Ciebie oprocz lupiezu moze tez wchodzic w gre wysuszenie skory glowy. Wiec ja polecalabym Ci przed myciem wetrzec w skore glowy sok z aloesu, on fajnie nawilza i lagozi podraznienia. Absolutnie odradzam na skore glowy nakladanie jakiegokolwiek oleju - wtedy lupiez gwarantowany. Miedzy myciami tez polecalabym Ci wcierac ten sok z aloesu. Dopiero po kuracji myc wlosy normalnym szamponem, ale tez bez SLSu zey nie wysuszac. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Najlepiej kupic specjalistyczny szampon, ktory pozbedzie sie tego grzyba - Nizoral, Zoxin Med. Nawilzac sklap, ale nie olejami. I pozniej zainwestowac w jakis szampon z lagodnym deteregentem np. Alterra z migdalem( docelowo ejst do wrazliwej skory glowy) albo inne wersje. Babydream odradzam podobnie jak Fitomed, mimo ze ten ostatni ma rekomendacje dermatologow, ale tez jest dosc mocony w dzialaniu.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wizyta u dermatologa. Probelm sie utrzymuje od dluższego czasu więc jak dla mnie to juz poważniejsza sprawa.Żadne kombinowanie, nakładanie wielu substancji, bo to istna ruletka. Możesz sobie przypadkowo zaszkodzic jeszcze więcej.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Łupież dla mnie to najgorsze co może być ;/ szczególnie zimą jak jest duża różnica między temperaturą na zewnatrz i w pomieszczeniu. Mam wrażliwą skórę i włosy to też obejmuje. Dla mnie wszystkie "specjalistycze" szapony były za ciężkie, po nich miałam tak przesuszone włosy, że w ogóle nie mogłam ich rozczasać! Masakra! Pani w aptece zaproponowała mi coś delikatniejszego dla włosów, ale jednocześnie usuwającego łupież. Kupiłam xxx przeciwłupieżowi. Dla mnie to najlepsze rozwiażanie, bo z łupieżem się już nie męczę, a włosy dużo lepiej wyglądają!
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-05 o 17:11 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hair is ma life
|
Czesc!!Ja mialam taki problem z przesuszona skora i pomogla mi woda brzozowa wcierana dzien w dzien w skore głowy!!!Serio...Mam rowniez pytanie prowadze fanpage od jakiegos czasu(nie długo) i szukam nowych pomysłow,szukam kilka dziewczyn,ktore chciałyby sie podjac połrocznego zapuszczania włosów ja oczywiscie tez dolaczam do tego,bedzie to polegalo na pol rocznym zapuszczaniu i pielegnacj wlosow oraz opisywanie co miesiac jkai kosmetyki stosowalysmy,ile włosów nam przybylo ile podciełysmy itp moze bylabys chetna?szukam dziewczyn bo samej jest mi tak smutno sie zmobilizowac do zapuszczania.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Byłaś może u trychologa? Może masz łojotokowe zapalenie skóry głowy? To dziwne, że łupież ciągle Ci wraca...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Podepnę się pod wątek, bo mam bardzo podobny problem.
Cytat:
W zeszłym roku pomógł Head&Shoulders, ale tak sobie go lubię jako szampon. Teraz kupiłam bardziej leczniczą Neutrogenę i używam 2 razy w tygodniu przed zwykłym szamponem i odżywką (koszmarnie włosy po nim samym wyglądają, a do tego śmierdzi). Poprawa jest - po dwóch myciach zero swędzenia i łupież się zmniejszył. Spróbuję wyeliminować ręcznik, może trochę pomoże. Suszarka jakoś wpływa na łupież? Jak rezygnuję z ręcznika to jeszcze dłużej będą schły, to może się przełamię i podsuszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A próbowałyście może pilingu do skóry głowy? U mnie się to bardzo dobrze sprawdza
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.