|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tabletki antykoncepcyjne a Zinnat
Mam malutkie pytanko. Jestem w trakcie leczenia antybiotykiem Zinnat 500. Została mi jeszcze połowa opakowania ( na 2,5 dnia) a jutro powinnam zacząć pierwszą tabletkę Triquilaru , po 7-dniowej przerwie. Podobno Zinnat jest antybiotykiem nowej generacji ( tak jest napisane w rozmaitych opracowaniach), w zwiazku z tym, czy nalezy się dodatkowo zabezpieczać w początkowej fazie brania tabletek antykoncepcyjnych czy lepiej wogóle zrezygnowac z nich w tym miesiącu zupełnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne a Zinnat
zinnat najprawdopodobniej obniża skuteczność pigułek, jak i inne cefalosporyny. więc, jeśli rozpoczniesz pigułki, to pewnie powinnaś się dodatkowo zabezpieczać podczas leczenia i 7 dni po jego zakończeniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Tak właśnie myślałam, ale zawsze warto zapytać. Sedrecznie dziękuję za odpowiedź!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Też biorę ZInnat i czegoś tu nie rozumiem. Dlaczego o interakcji z tabletkami nie ma słowa ani na jednej ani na drugiej ulotce?
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo takie jest zycie...:| o niczym nas nie informuja jak nalezy... smutna prawda... dwie firmy dwa interesy Ja dzis wzielam ostatnia tabletke Zinnatu, no i na dzis przypada mi tez 15 pikulka Jeanine... Cefalosporyny zaburzaja metabolizm estrogenu no i cos tam sie dzieje.. Ps fajna str http://www.resmedica.pl/zdnewsarch6.html jest tez cos o antykoncepcji hormonalnej dla Panow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja brałam zinnat przy tabletkach i 2 dni po skonczeniu zinnatu chłopak skonczyl w srodku.. moge byc w ciazy?? jakie jest prawdopodobienstwo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Na ulotce Zinnatu jak w pysk strzelił jest napisane, że obniża działanie doustnych leków antykoncepcyjnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.