|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o smakowych wodach Żywca Zdrój???
Nio jak pewnie zauważyłyście jakiś czas temu Żywiec (moja ulubiona woda
) wypuścił na rynek swoje dwie siostry Żywiec Zdrój cytrynową i truskawkową Próbowałam i trzeba przyznać, że są bardzo smaczne Tylko czy aby na pewno tak samo zdrowe??? Przeszukałam cała butelkę i nie znalazłam informacji o kaloriach (może oślepłam) Nie wiem... W smaku są jakby słodzone, a jeśli faktycznie są słodzone to chyba powinny zawierać kalorie??? Zupełnie się na tym nie znam Może któras z Was mi to wytłumaczy??? Czy mogę te smakowe wody pić w takiej samej ilości co zwykłe? Czy mogę tą zwykłą wodę zastąpić smakową bez uczucia, że piję chociaż wcale mi to nie pomoże??? Liczę na wasza pomoc kochane
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co myślicie o smakowych wodach Żywca Zdrój???
up!
tez mnie to interesuje bo wody sa baaaardzo smaczne |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Coca-cola smaczne i kuszące
Kuszą aż strach No ale co tam krzyczmy głośno to może ktośudzieli Nam odpowiedzi
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
mniam te wody sa pyszne zwlaszcza truskawkowa
ja je pijama bo niestety po zwyklych mnie mdli, fee nie ceirpie juz smaku zwyklej wody przepila mi sie . I pijam je w takiej samej ilosci jak te zwykle a co do kalorii tych wód to sama jestem ciekawa
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Obyśmy tylko jakoś dziwnie nie utyły - bo ja też je piję zawsze to lepsze niż "cierpkość" zwykłej wody niegazowanej
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj oglądałam "Pytanie na śniadanie" i tam mówili o napojach. Otóż woda smakowa ma kalorie, gdyż jest z dodatkiem cukrów prostych,a te się świetnie wchłaniają i zamieniają w tłuszcz... Pomimo, że owe wody są smaczne, to jednak kaloeryczne. Pozdrawiam.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
te wody są dosładzane - właśnie stąd ich smak. Więc jakąś kaloryczność zapewne posiadają, jeśli już tak na to patrzycie.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to oznacza że musze wrócic do tych zwykłych cierpkich wod.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Wiedziałam, czulam, ze ta slodycz to zabojca
No coz bedzie trzeba ograniczyc ale przeciez raz kiedys mozna Szkoda tylko, że producent nie mowi nic o kaloriach wrrr Bo o tym, że jest tam jakas substancja slodząca to nie pamietam czy jest
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, nie musisz rezygnowac z nich całkowicie- od czasu do czasu- tak jak większość trzeczy- nie zaszkodzi...
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
pamietam ze kiedys patrzylam na te wody i nie jestem pewna czy byla informacja o kalorycznosci, ale wiem ze w skladzie byl CUKIER i to skutenie mnie odtracilo od zakupy tych pysznosci. a raz moj TZ kupil cytrynowa chyba i w ogole mi nie posmakowala. wode mineralke juz od paru lat pije i jak nie mam w domu takiej zwyklej to nie ma sily zebym sie napila - w sensie ugasila pragnienie czymkolwiek innym. musze miec wode mineralna bo usycham od samego jej braku....moze jestem uzalezniona hm hm.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm Nio może faktycznie to już uzależnienie Ale zazdroszczę Ci w sumie tego przyzwyczajenia Ja chocbym piła wode nie wiem jak długo to i tak ciągnie mnie do herbaty ;/ Dobrze, że chociaż kawy nie lubię
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
nio ja też oglądałam dzisiaj "pytanie na śniadanie" i teraz tęsknie spoglądam w stronę stolika z moją kochaną wodą o smaku cytrynowym i zastanawiam się "pić czy nie pić"?
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja piję wodę ale TYLKO Żywiec A próbowalam już wielu Jednak nie jest ona szczytem moich marzeń - zdecydowanie wolę herbatkę albo kalorycznego Kubusia <mniammniam> hihi Nio i gdyby te smakowe nie były słodzone - <marzy> Ale co tam Trzeba mieć troszkę przyjemności z tego życia PS. Nie pij tyle kawy bo jest niezdrowa ![]() ![]() ![]() hihihi
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam wode truskawkowa
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Ja też
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
sa tak nie dobre dla mnie ze przestalam wogule wode lubic
![]() moim zdaniem sa juz jakies sztuczne
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bardzo lubie tą wodę, zwłaszcza truskawkową
Ale niestety w 100 ml ma 25 kalorii. Znałazłam to na jakimś innym forum. |
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
JA wole Aqua minerale cytrynowa albo pomarańczową...są pyszne a słodzone tylko odrobinke...praktycznie różnica jest niezauważalna dla organizmu...=]]] ALe woda pycha
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Az tyle??? Eeee to już lepszy mały batonik niż butelka słodzonej wody Jak szaleć to na całego
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja tych smakowych nie pijam bo mam wrazenie ze to czysta chemia no bo jak woda truskawkowa czy pomaranczowa moze byc przezroczysta taka jak zwykla bez zadnych dodatkow?? obawiam sie ze smak tej truskawki czy pomaranczy to nic innego jak sztuczne konserwanty.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz nad tym też myślałam, ale łudziłam się, że tak nie jest A raczej wmawiałam sobie... A teraz widzę, że faktycznie możesz mieć rację i lepiej zjeść batonika przynajmniej humor się poprawi
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
A ja własnie lubię zwykłą wodę, przepadam za Nałęczowianką niegazowaną, żadnej innej nie moge pić
. Co do tych samkowych to nie za bardzo lubię( naszczęście), za to kawę ubustwiam
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hihi kolejna kawoszka Co wy dziewczyny widzicie w tej kawie to ja nie wiem ale oczywiście rzecz gustu Jeszcze z dużą ilością mleczka i cukru jakoś bym strawiła ale ile to kalorii Taką zwykłą czarną lub czystą rozpuszczalną chyba nie nawet nie działa na mnie pobudzająco Same minusy no ja nie wiem hihihi
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
A ja ogólnie nie przepadam za zwykła wodą niegazowaną
Jeszcze w lato to chociaż mam większe pragnienie i wtedy piję ją bardziej. Ale w zimę to nie mogę się zmusić do jej wypicia.
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm ja się nie znam Ale może dlatego, że latem jest większe pragnienie i to bardziej na zimne rzeczy a zimą to pierzynka i ciepła herbatka - przynajmniej u mnie Jejku przypomniałam sobie jaka cudowna jest herbatka z miodem i cytrynka o jaaaaaaa Trzymajcie mnie bo zaraz zgrzeszę
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja również dzis oglądałam ''pytanie...'' i to samo miałam napisac.niestety ale to prawda.te wody są poprostu dosładzane.a czy -to wiadomo.czyli kaloryjki dodatkowe są.natomiast ja polecam wodę ''muszynianka''-ma super smak i naturalny,delikatny gazik,dzieki czemu mozna ją pic bez obaw,ze po kolejnej szklance nas zemdli.mowie Wam,warto spróbowac |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
ja najbardziej lubie wlasnie zywiec zdroj ale zwylka bez udziwnien
kawke tez lubie, wypijam dwie filiznaki dziennie rozpuszczalnej z mleczkiem bez cukru i mi bardzo smakuje
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam cytrynową, truskawkowa to rozpuszczony kisiel
![]() Ma niestety w składzie benzoesan sodu, w nadmiarze przyczyniający się do bezpłodności u mężczyzn, dlatego panom kolegom nie polecam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

) wypuścił na rynek swoje dwie siostry 

Kuszą aż strach
ja je pijama bo niestety po zwyklych mnie mdli, fee nie ceirpie juz smaku zwyklej wody przepila mi sie
a co do kalorii tych wód to sama jestem ciekawa

Eeee to już lepszy mały batonik niż butelka słodzonej wody
. Co do tych samkowych to nie za bardzo lubię( naszczęście), za to kawę ubustwiam