Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kodeks Pudernic
Wątek: Kodeks Pudernic
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-06-10, 10:25   #7
admin
Gość

Re: Kodeks Pudernic - wyjasnienia i poprawki

niusia napisał(a):
> Cześć Zło! [img]icons/icon40.gif[/img]
> Dobry ten kodeks! Kilka rzeczy nareszcie wyjaśnia. Mam jednak kilka uwag:
>
> "NIE przepisuj sposobu użycia kosmetyku" - jeśli np. maseczkę trzeba trzymać 0,5 godziny, to mnie to do niej zniechęca. A taka informacja jest właśnie w instrukcji obsługi. Myślę, że w opisie kosmetyku, choć może rzeczywiście nie wyszystkich, warto podać tego typu informacje.

Mysle, ze to odnosi sie do niektorych tasiemcowych zgloszen, w ktorych 3/4 tekstu to instrukcja np. jak polozyc farbe na wlosy...

>
> "zanim napiszesz recenzję swojego kosmetyku, przeglądnij listę wszystkich produktów zgłoszonych w jego kategorii i listę wszystkich kosmetyków firmy, która go produkuje" - troszkę nie rozumiem po co? [img]icons/icon21.gif[/img]
>
Juz to poprawilem. Teraz mam nadzieje jest to napisane jasniej [img]icons/icon7.gif[/img]

> "Oceniaj obiektywnie, nie sugerując się ceną kosmetyku czy marką producenta" - od droższych kosmetyków, tych z wyższych półek mam większe oczekiwania. Z tego co zauważyłam inne wizażanki też.

Chodzilo nam tutaj o oceny np. takie: "Jak na swoja cene kiepsko" - jako nie wnoszace zadnej informacji DLACZEGO jest kiepsko, tylko stwierdzajace fakt i kropka.
Dodatkowo nie istnieje cos takiego jak minimum dochodow Wizazanki [img]icons/icon12.gif[/img] - tak wiec dla niektorych dany produkt jest drogi, dla innych cena jest OK, a dla jeszcze innych tani. Dlatego oceny bazujace tylko na cenie produktu nie sa oceami, ktore nas ciesza [img]icons/icon7.gif[/img]

[img]icons/icon35.gif[/img]
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując