Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-31, 09:06   #4262
ganimedea
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;16844565]Ja kiedyś nogi nim posmarowałam, po czym założyłam dżinsy - pachniały nawet po praniu
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------
STYCZEŃ

WYBYŁO: 10 szt. (pełnowymiarowe: 9 szt.)
PRZYBYŁO: 9 szt. (kupionych 8 szt.: 65,03 zł)[/QUOTE]

Gdy zaczęłam się udzielać w tym wątku, to narobiłyście mi ochoty na masła Farmony. Teraz cieszę się, że wtedy nie pobiegłam do sklepu

Drugie założenie też prawie udało się wykonać - 15zł to nie 150-200zł, jak w niektórych przypadkach

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Dzis podliczyłam ile rzeczy skonczy mi sie w lutym i juz naliczylam 14 pelnowymiarowek. Mam sporo kosmetykow juz na wykonczeniu na 1 lub 2 zuzycia, stad taka liczba. Pewnie po drodze skończy się coś jeszcze czego nie zapisałam. Niech juz bedzie luty, bo styczen nie bardzo mi sie udał. Swoja drogą mam atkie skoki, bo październik byl nie udany, listopad i grudzien super się udały, styczen z kolei nie. Wiec wg statystyki luty i marzec powinny być dobre :P
Po takiej zapowiedzi to spodziewam się, że przez luty przelecisz huraganem KonikGarbusek w pełnym galopie Teraz nie wypada dać plamy, a co!

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Moja mama to też chomik i też miałam taki "przechlap" puki razem mieszkałyśmy, co ja chciałam wywalić ona chowała..Jak przez rok mieszkałam z Mężem u teściów to teściowa(też chomik) chowała te kosmetyki co chciałam wywalić (np. puste po balsamie tubki..bo a nuż da się jeszcze na ćwierć nogi wycisnąć ). Dopiero teraz mogę zrobić porządną selekcję! Mówię do mamy "weź co chcesz ,resztę wywal ja tego na oczy nie chce widzieć" ..Moja mama jeszcze z 8razy upewnia się czy to albo tamto nie chce z powrotem...po czy w końcu wywala
(...)
A na inermis.pl kremiki Ziaji PRO kosztują 19zł
No plus przesyłka..Ale jak się postarać to przesyłkę za darmo można mieć....

Co do offtopa: mi się wydaję że za późno wprowadzowo w PL reformę edukacji w szkołach podstawowych..I niektórzy się już nie załapali
A po co się męczyć i dusić tubkę, skoro można rozciąć

Ponoć na intermis.pl darmowa wysyłka od 150zł - ile by trzeba nakupić nadprogramowo Akurat tego do stóp nie prześwietlałam pod tym kątem, ale rzeczy, które kupiłam w styczniu wyszły taniej z przesyłką z all. Na samym peelingu enzymatycznym (bez przesyłki) wychodziło ponad 8zł różnicy

A co do wiedzy obecnej młodzieży... Wczoraj wymiękłam, gdy w Uwadze maturzystka nie znała wzoru na pole kwadratu, a innej ich grupce nauczyciel tłumaczył wspólny mianownik w ułamkach. Na litość Boską, to jest zakres 4 klasy podstawówki

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
O krem do stóp zupełnie się nie boje gorzej z peliungiem do twarzy ale trudno. Najwyżej jak już będzie bliżej daty zużyje do ciała. Wiem na pewno że nie kupie już takiego mega peelingu do twarzy.

U mnie styczeń był udany mimo tej ogromnej kwoty zakupów (ogromnej jak dla mnie). Kupiłam próbki na edm a moja kolorówka mieści się w pudełeczku 10*20cm . Zuzyć było sporo i w lutym powinno być też dobrze. Co prawda na luty już sobie zapisałam zakupy (pewnie jutro lub we wtorek dojdzie zamówienie z ori)
Ale i mam już 3 zużycia:
-mydło w płynie dove
-krem do rąk dove 75 ml
-krem pod oczy ziaja 15ml
Postanowiłam od lutego też zapisywać sobie wszystko w pliku i na koniec miesiąca wklejać liste podsumowująca.
Ja się połasiłam na taki ogromny peeling, bo zamierzam stosować go razem z mamą. Jedną taką sesję a la salon kosmetyczny już odbyłyśmy - mama zachwycona, więc jest szansa na zużycie .
Brawa za bilans
Tak z ciekawości spytam - te 3 zużycia to jeszcze styczeń? Bo luty dopiero od jutra

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka

Edytowane przez ganimedea
Czas edycji: 2010-01-31 o 09:07
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora