2011-05-18, 15:59
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
Napisane przez gerda
a oto moje zakupy, najulubieńszy pajacyk  i te malutkie czapeczki 
|
cud, miod i orzeszki...
Cytat:
Napisane przez Caltea
Kellysss, bardzo Cię przepraszam, że tak późno odpisuję, ale miałam gości  .
2 podwójne piersi z kurczaka lub z indyka (czyli ok. 1 kg)
3 łyżki mąki
1-2 łyżki majonezu
20 dkg żółtego sera (zetrzeć)
1 jajko
1 ząbek czosnku
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz, ulubione ziółka
można dodać zieloną pietruszkę
Połączyć wszystkie składniki. Masa powinna mieć konsystencję, jak ta na placki ziemniaczane (jeżeli jest zbyt rzadka, do trzeba dosypać troszke mąki).
Formować kotleciki i piec na rozgrzanym tłuszczu (można obtaczać w bułce tartej, ale ja tego nie robię  )
Jak Ci się dziś już nie przyda, to będziesz miała na zaś

|
Super ten przepis....i Bedzie na zas bo my juz po obiadku
Zrobilam pulpeciki w sosie smietanowym+ ryż+ fasolka szparagowa
Cytat:
Napisane przez agnyska81
Hej popołudniowo
Jak się z tego odczytuje? No chyba, że Wy znowu widzicie coś, czego u mnie nie ma, na przykład tabelkę
Oj rozumiem  Też mam dostać i też się nie mogę doczekać, bo planowanie utknęło mi w miejscu.
W tej ciąży to już drugi rzut h.  Przy poprzednim miałam kilka dni takich, że nie dało się normalnie siedzieć i miałam wizję, że chyba najbardziej bolące po porodzie krocze nie będzie tak straszne. Teraz leczę zawczasu.
Na infekcję mam coś niecoś, ale i tak najlepiej czułam się, jak dziś wstałam rano po całej nocy wietrzenia  Takie nic, a jak pomaga

|
Juz dziewczyny wytłumaczyly jak to sie czyta 
I powiem Ci w tajemnicy ze tez mam cholernego H ...
i tez mi ciagle sie chowa i wyłazi
Cytat:
Napisane przez lausanne
wciąż maniakalnie omijam wzrokiem Wasze ciuszki, żeby się nie zachwycić i nie wpaść w szał zakupów - bo wiem że gdzieś u rodzicow leżą trzy wielkie pudła pełne ciuszkow po K. Ale chyba długo tak nie pociągnę  Bo zaczynacie wrzucać ich coraz więcej  Albo pęknę i polecę do sklepu kupic maciupenkie sukieneczki  (i utonę w tych łaszkach - bez szafy w dodatku jeszcze) albo przytargam pudła i sobie obejrzę co mam ( i też utonę  )
|
Ja tez juz mam ochote podotykac tych małych ciuszkow i tez mnie korci karton
z najmniejszymi ubrankami Alana
Cytat:
Napisane przez AneczkaJ
Czyli jak w 23 tyg. zmierzyli moją córeczkę na 501 g, to w 40 tyg. będzie ważyła pomiedzy 2914 gram a 3496 i to raczej powyżej 3 kg? Dobrze rozumiem?
|
No raczej jak idzie z centylami to powinna tak wazyc jak mowisz
Ale problem w tym ze nie zawsze dzieci ida rowno z siatka centylowa
Cytat:
Napisane przez acelinka
i
ja nie zamierzam stosować aż tak bardzo radykalnej diety przy karmieniu, będe unikać tylko produktów które mocno wzdymają, groch, fasola, kapusta itd. a reszte zamierzam w ramach rozsądku jeść normalnie, a jeżeli coś z dzidzią będzie się działo no to bedziemy reagować
Wklejam śpioszki jakie babcia kupiła Natalce na dzień dziecka  jeszcz ekocyk kupiła, no ale kocyk jak kocyk to nawet fotki nie robie 
|
spioszki słodkie 
A co do karmienia to tez jestem zdania ze nie ma co przesadzac z niejedzeniem wszystkiego... Wiadomo pierwszy tydzien ostroznie zeby nie mieszac malutkowi za
bardzo ale potem to mozna stopniowo rozszezac diete mamy
Aaaa......Jak byłam w szpitalu po porodzie Alana to dali mi na drugi dzien kurczaka
z Curry.... Ja do nich mowie ze karmie i chyba nie powinnam jesc pikantnego..
A oni ze mozna wszystko jesc i zjadłam bo byłam głodna a to tak ładnie pachnialo
i małemu nic sie po tym nie dzialo
Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-05-18 o 16:01
|
|
|