Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-06, 09:45   #2671
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ja stawiam na te wszystkie produkty pochodzenia mlecznego i na ten efekt kumulacji w organizmie. Z położną rozmawiałam w środę, więc środy nie liczę jako diety, od wczoraj nie jem serów, jogurtów, nie piję mleka. Jeszcze tylko zostało mi masło do kanapek, ale tego jest tyle co kot napłakał przecież. Z resztą też może "rzucę". Poza tym jak pisała Kajool, mleko pod różnymi postaciami może się czaić w innych produktach. Kto wie czy jeszcze jakiś błędów nie robię. Od dziś piszę sobie co jem. Wiem, że trzeba poczekać żeby organizm się oczyścił, zastanawiam się tylko ile trzeba czekać.
Mała od jakiś 10 min śpi. Zasnęła na podłodze na środku pokoju na macie edukacyjnej. Ciekawe ile tak pośpi - nie będę jej przenosić, bo to ostatnio źle się kończy. Może przynajmniej zjem resztkę wczorajszego obiadu....
Ojej jak czytam, to wyobrażam sobie Twoje padnięcie
Ja modlę się każdego wieczoru, żeby mała fajnie spała,ale i tak padam i tak...

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wiem,ze mam złote dziecko
Właśnie sie przebudziła i mnie zaczepia aaaaaa..takim słodkim dziewczęcym głosikiem

Żanetko ja nigdy żadnego dziecka nie dopajałam nawet w upały.Tylko i wyłącznie cyc.
Dziecko jak chce pić,to possie chwile póki leci rzadkie mleczko.

A baby blues przejdzie,to normalne,ze sie martwisz.
Masz pod opieką prawdziwe dziecko a nie lalkę.
Przejdzie

Co do ściągania,też nie pomogę bo aj nie daję z butli,jedynie ściagam jak gdzieś wychodzę i T. daje.

na problemy brzuszkowe tez za wiele nie pomogę,bo ani jedno z moich dzieci nie miało problemów.

Natko daj Mu moze probiotyk.
Jelitka będą pracowały jak należy.
Byłam w Klubie i co tu sie znów powtarzać:CUDA!
piękne cudeńka macie

Oo...Iza zasnęła

Cookie fajną masz koszulę(o ile to Ty na zdjęciu w klubie przy łóżeczku).
Powiedz mi jak to robisz?
skad masz tyle siły?
Ja w dzień jestem cierpliwa, rozmawiam do niej, patrzymy na siebie, karmimy się, w nocy do 3 tez, ale potem padam jak pies pluto

Dzisiaj- dam rękę ściąć po 3 razie odkładaniu jej do lóżeczka, powiedziałam że nie daje rady i śpi z Nami... i byłam pewna że jej nie odkładałam. Wstaję, a jej obok mnie nie ma patrze na ziemię czy nie spadła nie ma jej !! patrze a ona w lóżeczku
Potem znowu wstała do cyca i padłam razem z nią w łóżku naszym - śniło mi się że w końcu ktoś jej dał MM i spała jak suseł i dostałam deklarację, że do 25 lipca ona jest nakarmiona ( nie wiem czemu taka data) i nie musze wstawac w nocy !

Karmisz na żądanie ?
Daj mi trochę siły !

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Heja.
Wiadomosc od Madziaranew:

Czesc. Urodzilam sliczna coreczke, bolalo ale jak dostalam ja na rece to zapomnialam o bolu. Szczesliwa jak nigdy!

Wiecej szczegółów nie znam narazie
Gratulujeeeeeeeeeeeee !
Więcej informacji proszę !

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a jak wygląda takie łapanie "na małysza"?

ja nie zakładam po kąpieli czapeczki bo po co, tylko kłade na główce pieluszkę, żeby tak okryć główeczke zanim dokładnie wyschnie sama po kąpaniu.

a mój tż w sumie ma twardy sen i chyba się nie budzi jak mała zacznie kwękać w nocy, ja się budzę, ale też widzę po tż-cie że troszkę zmęczony.

ja też właśnie nie za bardzo się cieszę z wszelkich odwiedzin, no ale co zrobić, z domu nie wygonię jak ktoś przyjdzie, przynajmniiej jej każdy coś przyniesie, od kuzynki dostałam torbę ciuszków - sukieneczek różnych po jej córach, częśc jak nówka nie śmigana, grzechotkę i pakę papmków premium care dwójek, od sąsiadów też taką pakę pampków tylko jedynek, chusteczki pampersa - więc takie prezenty to ja lubię i moge przyjmować takich mało kłopotliwych gości - bo raczej się szybko zmywają bo wiedzą że czasu na dłuższe wizyty nie mamy przy malutkim dziecku

gratulacje z okazji rocznicy

macie piękny prezencik z tej okazji rocznicy slubu -

biedna, nie mam pojecia co Ci poradzic.. moze spróbuj z tym paracetamolem jak mówi Zanka...

super - madziaranew gratulacje
Mój D też wykońcozny.
jedzie teraz do De to pewnie pośpi za wszystkie czasy,
boję się dni bez niego...
boję sie że będe tak wykonczona ze zemdleje majac mala na rrekach..
tesciowa bedzie mi pomagac i siostra,ale to i tak nie to samo...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Wieści od WODAQUA:
Znieczulenie miała ogólne i czuła się jak w filmie,potem jak pijana pół dnia Trochę się podłamała bo nie chcieli dac jej małej-mimo 10pkt.była zbyt apatyczna i ją wygrzewali.dobrze,że mąż mógł do niej chodzic bo sama by się tam inaczej doczołgała! Ale dziś już jest mała z Wodaquą,taka spokojna i śpiąca,potem possała cyca,/brodawki bolą/,a teraz śpi słuchając bicia mamy serca Wodaqua cała obolała,mąż się pięknie stara tylko boi się wrzasków z porodówki
POZDROWIENIA DLA FORUMOWYCH DZIEWCZYN
klask i:
Niech wracaja szybko do sił!
i do NAS!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
hej bylismy wczoraj skontrolowac nerki i miedniczki sie poprawily ale za to wyszly kamienie!
w kielichach dolnych obu nerek dwa drobne złogo do 1,5mm i jedem większy w nerce lewej do 3mm średnicy. Robilismy kontrolne USG miedniczek nerkowych, a tu nowa niespodzianka z kamieniami.
Podejrzenie refluksu, niestety poza USG jeszcze zadnych badan nie mielismy.
W przyszłym tygodniu mamy wizyte w Akademi Med. w Gdańsku poprosze o kciuki!
Jakby stresu o nereczki było mało...
...w rzucie jajnika prawego widoczna przestrzeń płynowa 23x16mm z drobnymi pecherzykami przysciennie- obraz moze sugerować stan po skreceniu jajnika.
Wizyta u endokrynologa, oczywiscie prywatna, dopiero 27.08. w podarniach oczywiscie do konca roku nie ma terminów.
BEDZIEMY DZIAŁAĆ...
Ojej a skąd takie się coś bierze ?
jakie są objawy ?!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Obwieszczam,że Karolineee jest na porodówce.
odeszły Jej wody,ma 3 cm rozwarcia..

A nie mówiłam parę postów wyżej?
Aby raz dwa poszło !!!??
Albo już jest !?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Znowu przewalona noc Wykończę się niedługo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Spałyśmy może ze 2 godziny Jeszcze ten beznadziejny sen śniło mi sie, że po porodzie zostawiłam ją w łóżeczku nadziei, a sama poszłam na dyskotekę A jak wróciłam po nią to jej już nie było

Widzę, że Beatka też na nogac
Kochaaaanaaaa!
Ratuj mnie !
Podaj Twój sposób na to, aby mała spała w nocy dużej niż w dzień ?!
Moja też myli dzień z noca !
w Nocy oczy jak 5 zł i wszystko ją ciekawi !

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Madziaranew

Karolinee powodzenia oby szybko i najmniej boleśnie.

W załączniku fotka Maksia od Sloneczka

a ją na nogach z mała na cycu.

A ty Brunetko karmisz piersią czy mm czy mieszanie?
Aleeeeeeeeeeee ma włosków !!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurde jakie to niesprawiedliwe dacie radę kochana i wszystko będzie ok !!!

ja też dołączam do zmartwionych mam
bylismy u neurolga i powiedziała nam że nie widzi nic niepokojącego ale wysłała na wszelki wypadek na usg główki i wczoraj je zrobiliśmy...
niestety nie wszystko jest ok...
jakaś tam asymetria komór mózgowych niby w granicach wariantu anatomicznego ale się martwię
no i jakieś zmiany-echododatnie smugi naczyń w jądrach podkomorowych spowodowane infekcją wewnątrzmaciczną mamy powtórzyć usg za 3-4 miesiące, sprawdzać przyrost obwodu główki ... chce mi się wyć, tak się martwię co będzie dalej...wypytywała mnie lekarka czy chorowałam w ciąży, potem pytała o żółtaczkę małego , potem coś wspomniała o cytomegalii...
mam dość , zamiast cieszyć się jutrzejszymi chrzcinami Szymka to ryczę ...

Musi być dobrze, pamiętaj !

Ja mam pytania :

1.Któraś pisała o jakieś gulce koło uszka która coś wskazuje ?!
Gdzie ta gulka ma być ?! i co ona wskazywał ?!

2.Jak przestawić mała żeby dłużej w nocy spała, a nie w dzień?

3. Skąd bierzecie siły?! Ja padam jak pies pluto !

4.Czy ja dobrze robię ? Przewijam mała, zje i kładę ją do łóżeczka ? czy np. w dzień położyć ją gdzieś w inne miejsce np. fotelik? albo taki fotel ktory się dostosowuje do jej ciałka ?

5. Kiedy unormuje się jej dłuższe spadnie ?

6. Jaka to była firma związana z chustami ? mąż chce!

A my dzisiaj mamy tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Emilie - 1 Tydzien.jpg (34,5 KB, 72 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora