|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Sweet bardzo mi przykro w powodu R
![]() Ja też miesiąc przez porodem już nie chodziłam do gina. Jakby co to miałam się zgłosić na IP ![]() Nerolka Twooja Izunia to jak aniołek ![]() Patik Ty to masz perypetie z teściową ![]() ![]() ![]() CZY UBIERACIE DZIECIACZKOM CZAPECZKI PO KĄPIELI ?! U mnie mała właśnie śpi. Wstała przebraliśmy się, zjedliśmy, odbiło Nam się - jej odbicie wylądowało między moimi cyckami ![]() ![]() cieszą mnie jej bączki i kupki ![]() i teraz sobie majaczy przez sen ;] Dzisiaj mają przyjść goście.. nie chce ich ! ale mąż zaprosił bo wyjeżdża w nd już, powiedziałam małej że będzie chaos - strasznie dużo do niej mówię, też tak macie? i ona przy tym się uspokaja.. Idę pooglądać dzieciaczków ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Żaneta my czapeczke po kąpieli założyliśmy tylko w szpitalu, teraz w domu nie zakładam..
#2583 |
Zadomowienie
|
A ja się boję, że to jest to co opisywałaś, niespokojny sen od tej alergii. Już sama nie wiem. Dziś powtórka. Rano po porannym karmieniu spałam razem z nią w łóżku i co chwilę budził mnie płacz i musiałam smoczek do buzi wkładać, to chwilę pospała. Już nie wiem co robić. Mała zaczyna wyglądać jak biedronka na buzi. Zastanawiam się czy nie zaprzestać karmienia piersią na kilka dni - tnz odciągać tylko laktatorem, ale jej tego nie podawać tylko samo MM. Poszłabym do pediatry, ale moja przyjmuje na dzieciach zdrowych tylko raz w tygodniu, a nie chce Idy czymś zarazić na dzieciach chorych. Już nie wiem co robić.... Poradźcie coś dziewczyny. Kajool, Dziubek, ile czasu od przejścia na dietę minęło zanim odczułyście poprawę??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Crazy a jak zadzwonisz do pediatry?! Zrób sobie listę może tego co zjadłaś i zastanów się co by mogło ją uczulać ?
A mi w szpitalu właśnie nie zakładali i było tak samo ciepło jak teraz mam w sypialni,a teściowa wiecznie podkreśla, że czapeczka czapeczka po kąpieli... mój mąż podkreśla, że nie chce aby się przegrzała, ale widzę że nie raz sam nie wie co robić. Ja tam czapeczkę dałabym dopiero wtedy kiedy będzie naprawdę zimno w sypialni...ale to będzie dopiero ok zimy,bo z południa mamy okno... Jak z tym odciąganiem?! Odciągać po każdym karmieniu? Ja bym dawała jej tylko z butli na noc, ewentualnie w dzień kiedy ją zostawię a będę musiała wyruszyć w miasto. MM w ostateczności. I myślę,że w dzień cyc w nocy butla z moim mlekiem - teraz muszę wykminić tylko ile ona potrafi zjeść a ile się napić. Mój mąż pracuje pełną parą - nawet mnie nie słucha ![]() obiad mi zrobi sobie nie, cały czas w pracy przy laptopie, przy tym porządki + dodatkowe sprawy w mieście i tacie jeszcze pomaga w stolarni ![]() nawet nie chce się położyć na 30 min. a w nocy fakt nie wstaje do małej, bo spała z Nami,ale każde jęknięcie, stekanie go budziło, więc nie wyspany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mała to samo, śpi w dzień niespokojnie, co chwilę budzi się, właśnie z nią pospałam, co chwilę musiałam smoka dawać i klepać po pupci (to ją uspokaja) tylko że my na mm to nie wiem jak możesz poradzić sobie z potencjalną alergią
![]() |
#2587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam się jeszcze was zapytać jak wklejacie obrazki z dysku na wizażu, to zamiast URLa podajecie scieżkę z dysku? Pojawia się wam taka szara ikonka w edycji tej wiadomości, czy od razu widać miniaturkę zdjęcia?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Niestety nie miałam ostatnio czasu, ani czytać, ani pisać na forum... Dzisiaj trochę nadrobiłam. Była u mnie mama kilka dni pomóc przy małym, bo mąż pracuje. Mały ładnie je z cyca i do każdej pieluszki robi kupkę ![]() Wczoraj mieliśmy z mężem 4 rocznicę ślubu i pojechaliśmy z małym na lody. Spał ładnie i pozwolił rodzicom zjeść spokojnie. Dziękuję wszystkim za gratulację ![]()
#2589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę sprzątac........ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Mam do Was pytanie: Mój mały ma od wczoraj wodnista kupke, jakby biegunkę, męczy się przy tym, stęka, pręży, popłakuje. Byłam dzisiaj u pediatry, ale niczego sensownego się nie dowiedziałam, tyle że dziecko się nie odwadnia, bo badali mocz. Mam mu zrobić wywar z ryżu i podać. Czy ktorąs z Was miała kiedyś lub teraz podobny problem? Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Crazy nam przepisała Bebilon Pepti, zobaczymy czy pomoże
ale ona twierdzi, że wszystkie problemy małej to kolki moja nie jest wysypana, ale ma troszkę krostek na policzkach, nie wiem czy to z alergii czy trądzik, u nas objawy jeśli to alergia to tylko z układu pokarmowego: kolki całodniowe, zaraz po jedzeniu małą łapie, niespokojny sen, kupy ze śluzem a i zważyłam się z malą potem sama, wyszlo mi że waży 3900 g ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
nie martw się na zapas, a jeśli chodzi o ten ryż, nam jak coś lekarka radziła kupić kleik ryżowy i go zagotować aż się z niego zrobi taki kisiel i dodać do mleka bądź podać sam
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło czytać takie relacje z początków macierzyństwa ![]()
![]() |
#2593 | ||
Raczkowanie
|
Juleczka przepiękna
![]() Cytat:
My smarujem z hipp od 1dnia do twarzy i ciała. Zdjęcie poniżej Cytat:
A gości też teraz strasznie nie lubię.
![]() |
#2594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała od jakiś 10 min śpi. Zasnęła na podłodze na środku pokoju na macie edukacyjnej. Ciekawe ile tak pośpi - nie będę jej przenosić, bo to ostatnio źle się kończy. Może przynajmniej zjem resztkę wczorajszego obiadu.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj od rana były już 3 takie wodniste. Gorączki nie ma bo mierzę mu temeperaturę, więc chyba nie żaden wirus... Ale chcialabym mu ulżyć a nie wiem jak... Ja nic takiego nie zjadłam, bo mało co w ogole jem a jak już to wszystko to co wolno karmiąc piersią. Mały ładnie przybiera na wadze, dzisiaj już miał 4830g.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas kupa jedna na dobę i coraz później się pojawia, jak robiła w nocy to kolejnej nocy godzinę dwie później, potem następnego dnia rano, kolejnego popołudniu i wczoraj nie było dopiero dziś nad ranem mój podpis pod postami mnie przeraża
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-08-05 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |||
Zadomowienie
|
Odbębniliśmy kolejne ktg
![]() ![]() Później badanie na fotelu... Kolejna lekarka i kolejny masaż szyjki... I wiecie, co? Wczoraj to był pikuś - dziś to myślałam, że mi przez szyjkę do gardła się chce przedostać ![]() ![]() ![]() ![]() Po badaniu stwierdziła, że szyjka długa (ma w/g niej 2 cm, wczoraj u innej było 1,5 cm, a przedwczoraj 1 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
To musi być cudny widok ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No w końcu!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny poradźcie mi coś... Dzwoniłam dziś na tą patologię, żeby sobie tam miejsce zarezerwować (jak to określiła lekarka), no i tam mi kazano zadzwonić jeszcze raz ok. 19 bo na razie miejsc brak, ale może coś się zwolni... Problem polega na tym, że ta lekarka chce mnie położyć bo niby mam nadciśnienie, którego nie mam [!!!], bo ten ostatni incydent był jednorazowy z ciśnieniem 140/90. Teraz jest ok. Ja kompletnie nie wyobrażam sobie tego, że mogłabym dziś już tam leżeć, zwłaszcza, że to weekend więc i tak nic mi nie będą tam robić... No i korci mnie, żeby tam nie dzwonić ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
BAN stały
|
Wiem,ze mam złote dziecko
![]() Właśnie sie przebudziła i mnie zaczepia aaaaaa..takim słodkim dziewczęcym głosikiem ![]() Żanetko ja nigdy żadnego dziecka nie dopajałam nawet w upały.Tylko i wyłącznie cyc. Dziecko jak chce pić,to possie chwile póki leci rzadkie mleczko. A baby blues przejdzie,to normalne,ze sie martwisz. Masz pod opieką prawdziwe dziecko a nie lalkę. Przejdzie ![]() Co do ściągania,też nie pomogę bo aj nie daję z butli,jedynie ściagam jak gdzieś wychodzę i T. daje. na problemy brzuszkowe tez za wiele nie pomogę,bo ani jedno z moich dzieci nie miało problemów. Natko daj Mu moze probiotyk. Jelitka będą pracowały jak należy. Byłam w Klubie i co tu sie znów powtarzać:CUDA! piękne cudeńka macie ![]() Oo...Iza zasnęła ![]() Cookie fajną masz koszulę(o ile to Ty na zdjęciu w klubie przy łóżeczku). |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
a do mnie dziś położna dzwoniła, mówiła, ze miała przyjsć ale jak jej powiedziałam, ze u lekarki byliśmy to stwierdziła, że nie ma sensu
życzyła zdrowia dla małej i życzyła powodzenia w walce z kolkami już nie przyjdzie w takim razie i dobrze, bo wcale nie potrzebuję już jej wizyt co nie zmienia faktu, że fajna z niej babka, super położna, ale nic i tak nie pomoże ani nowego nie wniesie
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym tego uniknąć... A co do Twojego dylematu, to ja bym chyba przeczekała aż Twój gin wróci. Ale to tylko moje zdanie, bo jako zwiercony typ nie wyobrażam sobie z własnej woli do szpitala się kłaść i tkwić tam, skoro lepiej można dziecko do wyjścia we własnym domu zachęcać ![]()
![]() |
#2602 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie wiem co mam robić. Dziecko mi się wykańcza!
![]() Wczoraj pediatra wypisała nam na brzuszek jakieś proszki. Daliśmy wieczorem pierwszą dawke i po pół godzinie zaczął sie horror! MAła nie spała od 19 do 5 rano.. wyła w niebogłosy, nic nie było w stanie jej uspokoić... ani masaże, ani okłady, ani kapiel, suszarka. nic! Zrobiła jedna wielka kupe, ale to nie pomogło. O 5 padła, wstała o 8 całkiem zadowolona. Nakarmiłam i daliśmy 2 dawke tego proszku.. Znowu pół godziny i ryk niesamowity ;( od 8 nie przspała ani minuty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Wtajemniczenie
|
Heja.
Wiadomosc od Madziaranew: Czesc. Urodzilam sliczna coreczke, bolalo ale jak dostalam ja na rece to zapomnialam o bolu. Szczesliwa jak nigdy! Wiecej szczegółów nie znam narazie ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-08-05 o 16:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj może troszkę pomoże czopki Vibrucol może też spróbuj, uspakajające są
![]() |
#2605 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Boże, współczuję ![]() ![]() Cytat:
Super!!!!! Gratulacje!!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |||||
Zakorzenienie
|
a jak wygląda takie łapanie "na małysza"?
![]() Cytat:
a mój tż w sumie ma twardy sen i chyba się nie budzi jak mała zacznie kwękać w nocy, ja się budzę, ale też widzę po tż-cie że troszkę zmęczony. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() macie piękny prezencik z tej okazji rocznicy slubu - ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny które kupują herbatki na laktację - polecam Babydream Rossmanowską. Któraś pisała o herbatce z Hippa granulowanej - jak dla mnie to takie trochę placebo, głównie glukoza, porównałam skład obu i: anyż - Hipp 0,2%, Babydream 30%; kminek - Hipp 0,5%, Babydream 14%, koper - Hipp 0,1%, Babydream 28%, zawartości innych w tej pierwszej nie podali. Nie mówiąc o tym że Babydream kosztuje koło 6 zł ![]() [/QUOTE] Ja pisalam o herbatce hippa nie wiedziałam że babydream ma też herbatke , dzieki za info kupie sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
Madziaranew GRATULACJE SERDECZNE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale jaja z tym Lepperem ![]() ![]() ![]() Karolineee- jeśli ciśnienie ok, to ja bym nie szła do szpital w weekend .w tym czasie i tak tam wszystko zlewają... Wieści od WODAQUA: Znieczulenie miała ogólne i czuła się jak w filmie,potem jak pijana pół dnia ![]() ![]() ![]() POZDROWIENIA DLA FORUMOWYCH DZIEWCZYN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
karolineee, mam takie samo zdanie jak Brumek, ale widze że już zdecydowalaś ![]() ![]() Madziaranew, gratulacje!!!!! wodaqua , trzymajcie się tam ![]() Mały śpi własnie w chuście, w ogóle przespał kilka godzin na świeżym powietrzu...zobaczymy jak w nocy będzie ![]() a zapomniałam wam napisać jakie mam zdolne dziecko - w nocy przy karmieniu tak potrafił bąka puścić że aż tatę zbudził ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- no..nie powiem bo mnie to lekko zszokowało... ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- siedząc z małym w chuście maluję paznokcie i myślę nad sukienkami - jutro idziemy na wesele a ja dalej nie wiem w czym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.