|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
A może wyjdziecie do domku po kilku godzinach. W sumie do terminu masz jeszcze sporo czasu, więc nie powiedziane że już się wezmą za wywoływanie porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz skurcze jak nic!!! ![]() Cytat:
Pytałam o Ciebie już ze dwa razy, bo się niepokoiłam...
|
|
#2642 |
|
BAN stały
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Kolinko no w końcu.
Nie uciekaj więcej ![]() Brunetko świetnie No chyba,ze nie czytasz smsów. Musicie częsciej. Scio no kurczę ![]() Moze rumianek?Czasem lubi uczulać. Karolineee rodzi Aniu bo jak sie ma dzieciatko w chuście,to jakby w brzuchu i często sie zapomina. Ja za blisko kuchenki np. stan ęłam a po chwili odskoczyłam bo Izę miałam na sobie ![]() No to może Ci sie przyśni ta odpowiednia suknia? Natko oby nocka już była spokojna,i ranek,południe,wieczór,no cka..... waga Dominika zachwycająca
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2644 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jak pisalam mam tak intensywne ostatnie dni, ze nie mialam czasu lub sil na internet ja mam zapisane numery dziewczyn dyzurujacych (do Ciebie nerola m.in.) i na pewno napisze jak cos sie zacznie dziac ja juz w nowym domu mieszkam i ciagle cos porzadkuje, ukladam, przekladam, rozkladam etc w srode podlaczali nam kanalizacje wiec uzbrojona w aparat, kartke i olowek, latalam po wykopach - archiwizowanie roznych robot budowlanych, to moje zadanie... w temacie malucha - to dzisiaj montowalam kolyske i karuzele nad lozeczkiem, znajoma uszyla mi dwa zamienne wklady do kolyski, bardzo porzadne chociaz nie wyszlo tak tanio ![]() ciagle czekam na materac do lozeczka, zamowilam przez internet, od kilku dni wisi ze zrealizowane a materac nie doszedl od poniedzialku zaczne ich poganiaca wczoraj przywiezli pralke i sobie ja zabrali z powrotem, bo byla uderzona i zarysowana z boku, odmowilam przyjecia, maja wyslac nowa (platnosc przy odbiorze wiec nie marudza z wysylka a ja nadal piore u mamy ![]() no i to tylko garstka wiadomosci co u mnie bylam w klubie, ale wracam tam z powrotem, jestem pod wrazeniem waszych/naszych maluszkow
|
|
#2645 |
|
BAN stały
|
Obwieszczam,że Karolineee jest na porodówce.
odeszły Jej wody,ma 3 cm rozwarcia.. A nie mówiłam parę postów wyżej? |
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby poszło szybko
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to nam się dzisiaj/jutro wszystkie przeterminowane rozpakują ![]() No, prawie wszystkie...
|
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Żeby szybko poszło to rodzice Karolinee zobaczą wnuczkę, mają być chyba do niedzieli, więc w ostaniej chwili
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Znowu przewalona noc ![]() ![]() śniło mi sie, że po porodzie zostawiłam ją w łóżeczku nadziei, a sama poszłam na dyskotekę Widzę, że Beatka też na nogach ![]()
|
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() czy juz gratulowac karolinee? czekamy na wiesci
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
My też na nogach bo duży o 7 pije kaszkę
![]() małego coś boli brzuszek nie może kupy zrobić.Dałam mu herbatę koperkową zob czy zadziała w nocy dzisiaj pobudki co 3h![]() jestem ciekawa co z Karolinką
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Agni,Lilka, no już mi smutno,że nie widzę szczęśliwych wiesci od WasKarolineeee- mam nadzieje,że jesteś już po wszystkim wykrakałam Ci wczoraj ten poród ale to przypadek-wiem...poprostu pora już była ![]() Kolina- dobrze,że jesteś i wszystko u Ciebie ok ![]() miłego dnia |
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Madziarew GRATULACJE
k laski:![]() : oklaski:Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Madziaranew
Karolinee powodzenia oby szybko i najmniej boleśnie.W załączniku fotka Maksia od Sloneczka a ją na nogach z mała na cycu. A ty Brunetko karmisz piersią czy mm czy mieszanie?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-06 o 07:34 |
|
|
|
#2655 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() : oklaski: Wielkie gratulacje. Cytat:
.o to ja też chcę gaz![]() Cytat:
![]() i do tej pory to już perwnie urodziła. mam nadzieję. |
||||
|
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kolina witaj, dobrze że się odezwałaś Twój synek już ma bardzo ładną wagę![]() Cytat:
Albo robi jak wściekły albo nie potrafi... Walczymy![]() Cytat:
![]() Jakie ma długie włoski świetny!
|
||
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana podaj adres na pw, bede z młodą na spacerze to wstąpie na poczte
![]() A ja się wyspałam Pszczoła zjadła o 19, strzeliła kupe po same pachy, wykąpaliśmy ją, jeszcze trosze dojadła tak ze 20 ml i padła u nas na łóżku. Nie przenosiliśmy jej zeby nie ryzykowac pobudki spała z nami.Obudziła się po 4 potem 7.30 i znow spi. Ale przed wieczornym karmieniem dałam jej sabsimplexu (ok.8 kropelek jej daje).Nerolko pediatra tez mowiła, ze to moze rumianek przyczyną jest tych kolek kazała odstawić. Kupiłam jej ten probiotyk biogaia moze pomoze na te zaparcia.Natko powodzenia, a jak wlaczycie? |
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podaję Espumisan co drugie karmienie po 3 kropelki, masuję czasem godzinami brzuszek no i termometr w takich "kryzysowych" momentach. Chyba też kupię te kropelki biogaia, jak je stosować? Od kiedy można? |
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
my dajemy Lakcid, mielismy tydzien czasu zaparcia, ale przeszly (tffu tffuu- zeby nie wróciły)
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie patrze do ulotki. Nie ma wieku, wazne zeby codziennie podawac 5 kropelek, mozna na lyzeczce, mozna z napojami, mlekiem
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
a zapomniałam napisać,że Twoja Julcia też piekna jeśli urodzisz 7 to będziemy mieć dzieci z tego samego dnia ![]() więc trzymam ![]() Cytat:
![]() jak to jest,że tak duzo dzieci ma problemy z tymi cholernymi zaparciami... kurde coś sie cofamy w tej ewolucji zamiast się rozwijać... Natko trzymam żeby Wam wszystko przeszło!!!!---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- karolineeeeeeeeeeeeeeeeee eee co z tobą????????????????????? ?????????????????????? |
|
|
|
|
#2662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() We wtorem będzie miał 4 tygodnie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dacie radę kochana ja też dołączam do zmartwionych mam ![]() bylismy u neurolga i powiedziała nam że nie widzi nic niepokojącego ale wysłała na wszelki wypadek na usg główki i wczoraj je zrobiliśmy... niestety nie wszystko jest ok... jakaś tam asymetria komór mózgowych niby w granicach wariantu anatomicznego ale się martwię no i jakieś zmiany-echododatnie smugi naczyń w jądrach podkomorowych spowodowane infekcją wewnątrzmaciczną mam dość , zamiast cieszyć się jutrzejszymi chrzcinami Szymka to ryczę ... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-06 o 10:09 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
Dziubek-
nie martw się na zapas,skoro wynik jest w granicach to nie jest źle. przygotuj sie do jutrzejszego święta,weź się w garść, trzymaj się żabko,ja wierzę,ze na pewno wszystko będzie w porządku![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Rozmawiałam z Wodaquą- ma Zosię ciągle ze sobą,mała gryzie sutki jest słodziutka,może w poniedziałek wyjdą do domku,łóżka nie wygodne niestety...czekamy na Was Wodaqua ![]() Karolineeeee- co żabko z Wami??????????????????? |
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Madziaranew gratulacje !!!
Karolinee, mam nadzieje że jesteś już po. ![]() Carmela, biedna Sarcia- takie maleństwo a już jakieś paskudztwo się pokazało- trzymam kciuki za leczenie. ![]() Dziubku, spokojnie skoro ta asymetria jest w normie, to nie ma co się martwić. Zmiany musicie obserwować, ale Szymek wygląda na zdrowego i szczęśliwego chłopca- jestem pewna, że okaże się że to nic poważnego. ![]() Jutro Szymka dzień, więc postarajcie się nim cieszyć. |
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo i żadnych wieści do tej pory nie ma????? My wczoraj z Lilianką skończylyśmy 4 tygodnie a dziś Filip kończy 1,5 roku ![]()
|
|
#2667 |
|
BAN stały
|
Wieści od Karolinee:
Maja przyszła na świat 6 sieronia o gidz.00:20.ma 3300 i 54 cm.w sumie szybko w miarę rodziłam,ale oczywiście boleśnie ![]() niestety musieli mnie naciąć bo bo mała z rączką przy główce wychodziła. Szyli mnie 1,5 godz i to była męka ale dałyśmy radę buziakiSmsa dostałam po 5 rano ale tel. mi spadł pod łóżko a Iza śpi i nie nie mogłam znaleźć a Iza śpi.Mam właczony tylko wibrator.Na szczeście znalazłam. Dziubku jak w granicach normy,to dobrze,skonsultujcie to może jeszcze. Kurczę,przykro mi ale wierzę,ze jest wszystko w porządku ![]() Maksiu Słoneczko witaj |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie można kupic wode Humana?
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
albo na ich stronie, mają sprzedaż internetową ja kupowałam w sieci sklepów Alma -tylko nie wiem czy maja sklepy w całej polsce czy tylko w wybranych województwach.
edit alma jest w sopocie i gdyni dziękuję Wam kochane za słowa otuchy
|
|
|
|
#2670 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za pomyślną wizytę. Biedna Sarcia...Cytat:
za szybką akcjęCytat:
![]() k laski: Witaj Maju![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

A może wyjdziecie do domku po kilku godzinach. W sumie do terminu masz jeszcze sporo czasu, więc nie powiedziane że już się wezmą za wywoływanie porodu 

Masz skurcze jak nic!!!
dlatego wybaczcie ze nie odniose sie do zadnego tematu

zębole
żeby poszło szybko

k laski:
Pszczoła zjadła o 19, strzeliła kupe po same pachy, wykąpaliśmy ją, jeszcze trosze dojadła tak ze 20 ml i padła u nas na łóżku. Nie przenosiliśmy jej zeby nie ryzykowac pobudki spała z nami.Obudziła się po 4 potem 7.30 i znow spi. Ale przed wieczornym karmieniem dałam jej sabsimplexu (ok.8 kropelek jej daje).