2011-11-07, 19:56
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Hej Ja już po wizycie, wszystko u mnie i małej ok, co prawda nie robił mi usg, będę miała za 3 tyg. bo teraz mam się pojawiać u niego w takich terminach.W sumie to dobrze, bo dziś byłam sama, a na następną wizytę wezmę tż Serduszko bije pięknie, szyjka ok, więc super
Nowy lekarz bardzo spoko, miły facio, bardzo delikatny. W sumie siedziałam u niego 4o minut z czego 35 przegadaliśmy Jes tem zadowolona
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9
hejka dziewczyny byłam u lekareza mam rozwarcie na 3cm i dzidzi ajest już bardzo nisko jade do szpitala ponoć będe już leżeć tam do końca wszystkiego dowiem się w szpitalu jak by co dam znać trzymajcie kciuki by wszystko było ok papa buziaczki
|
Trzymaj się dzielnie kochana Wszystko będzie ok
Cytat:
Napisane przez Anabellita
Hej dziewuszki
dopiero weszłam do domku,
Byłam na powtórce glukozy bo poprzednia mi wyskoczyła z brzucha po 15min 
Dziś z rana uzbrojona w cytrynę udałam się do przychodni i wiecie co... pielęgniarki wysłały mnie do domu  Wyszła do mnie jakaś ich przełożona i stwierdziła, ze skoro raz zwymiotowałam glukoze to najprawdopodobniej historia sie powtórzy i nie ma co mnie maltretować.
Kazała iść do domu zjeść śniadanko i po 2 godzinach od zjedzenia stawić się na pobranie krwi
Ponoć tak można przy obciążeniu glukozą ciężarnych, no i w tym momencie się zastanawiam - po jaką cholerę męczą ciężarówki tym świństwem? Przecież o wiele lepiej i przyjemniej zjeść śniadanie 
Przełożona pielęgniarek wielce zdziwona była "a lekarz Pani nie powiedział, że tak mozna?" W sumie to w piątek same pielęgniary nie wiedziały co ze mną zrobic po tym pierwszym razie 
Ech... ta nasza służba zdrowia
Kamciurka jak Twoja dzisiejsza glukozka?
|
Ale Ci się udało z tą glukozą! Szczęściara
Cytat:
Napisane przez renata:)
no ja juz po wizycie, wszystko w porządku z mała waży już 1,5kg  wszystko ponoć wzorcowe a teoretycznie będzie ważyła coś kolo3,5 -4kg  chyba padne przy porodzie....księżniczka główką w dół nadal i esowato ułożona
no i mam leżeć jak najgęściej i najczęściej niestety
przytyłam 3 kg przez miesiąc....aż mi wstyd ale jak tak się nie ruszam to trudno żebym nie tyła
za dwa tyg kolejna wizyta a w międzyczasie glukoza po raz trzeci...i reszta badań w tym toxo i cyto IgM
|
Super, że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez inutil
Kurcze, ja się źle czuję. Wczoraj chyba się nieźle przeforsowałam w tej Ikei... Już wieczorem bolał mnie brzuch(tak jak na @), rano też. Cały dzień leżę, i pobolewa
wizytę mam w poniedziałek, ale chyba zadzwonię do gina jutro i się umówię, a potem podjadę tylko po zwolnienie...
zaczynam się tym martwić 
|
Może skocz na IP? Nie ma co czekać chyba jak Cię tak boli.
Cytat:
Napisane przez neska22
Info od Agatka
"Jestem już w szpitalu. Dzidek waży 1226. Nie jest zle. Jutro ordynatora pytam ile bede lezec.mam tv za 6zl/24h czyli ekstra . a laski byle jakie"
|
Super, że Dzidek rośnie
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------
Cytat:
Napisane przez anankee
u mnie ok po wizycie, pessar pięknie trzyma szyjkę więc jestem o niebo spokojniejsza 
|
No to cudownie 
Cytat:
Napisane przez eliza1984
Ja już po wizycie.Szyjka się wydłuzyła,więc juz nie musze ciagle leżeć ,ale bez przesady chodzić za dużo tez nie.Lekarz powiedział ,ze jak by sie nie wydłuzyła to by mnie położył do szpitala i bym dostała zastrzyki na rozwój płuc w razie czego.Dostałam dodatkowo luteinę i coś z potasem bo ten fenoterol go wypłukuje ,wiec dołaczam do klubu lekomanek :magnez,fenoterol,izoptin ,luteina (całe szczęście pod jezyk broniłam sie przed tą dowcipna)potas i nospa doraźnie.
Jak wracalismy zachciało mi sie strasznie shaka z maka waniliowego ,ach zaspokoiłam się .Lecę na m jak miłośc dziś ważny odcinek
A i jeszcze jedno dla mamusiek które bedą rodzić na zelaznej.Rozmawiałam z położna to powiedziała ,ze tą nową część oddają już teraz jakoś 13 czy 15 więc dostać się dostaniemy i będą lepsze warunki,chociaż złe w tamtych salach nie były podobno
|
Super wieści, dbaj o siebie i odpoczywaj dużo
|
|