|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Monia trzymamy bardzo mocno kciuki
![]() ![]() ![]() ![]()
#1952 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Ja też mam jutro wizytę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Faelyvrin fajnie tak wrócić w stare mury i powspominac.... i super niespodzianke zrobił Ci tżcik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
dopiero weszłam do domku, Byłam na powtórce glukozy bo poprzednia mi wyskoczyła z brzucha po 15min ![]() Dziś z rana uzbrojona w cytrynę udałam się do przychodni i wiecie co... pielęgniarki wysłały mnie do domu ![]() Kazała iść do domu zjeść śniadanko i po 2 godzinach od zjedzenia stawić się na pobranie krwi ![]() Ponoć tak można przy obciążeniu glukozą ciężarnych, no i w tym momencie się zastanawiam - po jaką cholerę męczą ciężarówki tym świństwem? Przecież o wiele lepiej i przyjemniej zjeść śniadanie ![]() Przełożona pielęgniarek wielce zdziwona była "a lekarz Pani nie powiedział, że tak mozna?" W sumie to w piątek same pielęgniary nie wiedziały co ze mną zrobic po tym pierwszym razie ![]() Ech... ta nasza służba zdrowia ![]() Kamciurka jak Twoja dzisiejsza glukozka?
#1955 |
Wtajemniczenie
|
Moonika trzymam kcuki, pobyt w szpitalu napewno wyjdzie na dobre
![]() Jutro mam wizyte, byłam miesiac temu na ostatniej i zawsze przed kolejna mam nerwy czy wszystko jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
Monia kciuki za WAs!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
no ja juz po wizycie, wszystko w porządku z mała waży już 1,5kg
![]() ![]() no i mam leżeć jak najgęściej i najczęściej niestety przytyłam 3 kg przez miesiąc....aż mi wstyd ale jak tak się nie ruszam to trudno żebym nie tyła ![]() za dwa tyg kolejna wizyta a w międzyczasie glukoza po raz trzeci...i reszta badań w tym toxo i cyto IgM Mmonika w szpitalu się wami zajmą odpowiednio, i juz niedługo Michaś będzie na świecie! ![]() co do kombinezoników to mam jeden polarkowy 56, dwa 62: takie gruby kurtkowo-polarowy i polarowy, i jeszcze taki bez nóżek też kurtkowy no i piore wszystko w 40stopniach
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png ![]() ![]() Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2011-11-07 o 14:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1958 |
Zadomowienie
|
Mmonika trzymaj sie
![]() w szpitalu będziesz pod stałą opieką, dobrze, żeby dzidzius jeszcze trochę posiedział w brzuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja myślałam, że w tym roku poproszę rodzinkę, żeby zamiast kupować prezenty dla nas, to żeby kupili już coś dla Dzidka a tu moja siostra wpadła na genialny pomysł, że zawsze jest wymyślania, co komu kupić, więc żeby w ogóle zrezygnować z prezentów i tylko dzieciom coś kupić!!! Tylko, że u nas jest w rodzinie tylko jedno dziecko - JEJ!!! A pomysł zrodził się stąd, że mieli w tym roku remont, potem była świadkiem na bierzmowaniu i po prostu kaski nie mają. Ja to rozumiem, ale pierwsza jej powiedziałam o moim pomyśle z prezentami a ona teraz będzie całą rodzinę truła, żeby nie kupować prezentów. Jestem na nią troszkę zła, bo serio myślałam, że w ten sposób cosik zaoszczędzimy... A tu zaoszczędzimy, ale nie przez to, że coś dostaniemy, tylko przez to, że sami nie będziemy musieli kupować prezentów. A w sumie to ja lubię dawać prezenty i przez to też jej pomysł wydaje mi się głupi :/ Cytat:
![]() A teraz lecę zebrać pranie. 4 wsady prania zrobiłam, więc będzie troszkę z tym roboty ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam kombinezon tescowy na 62 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę bo dziś rano myślałam że zejdę na zawał po tym jak zmierzyłam sobie ciśnienie. Czytałam że kilka z nas ma problemy z wysokim ciśnieniem u mnie jest na odwrót. Zawsze miałam książkowe ciśnienie nawet teraz ale od kilku dni mam strasznie niskie dziś rano miałam 93/69 puls 92 i trochę się przestraszyłam. Niby czytałam w necie że lepiej mieć niskie niż wysokie i że w III trymestrze spada ale nie wiem co robić wizyte mam za tydz i gin a zadzwonić nie mogę bo pojechał na urlop za granice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | |||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale wszyscy wokól tacy mądrzy że po co tyle małych mieć, no ale w co dziecko ubierać ![]() ![]() to masz tak jak ja...
![]() |
#1963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam cały czas takie ciśnienie, a nawet wcześniej miałam niższe tak ok.80/60 i puls ok. 70 i lekarz nic nie mówi, że to źle. Na pewno niebezpieczniejsze jest ciśnienie za wysokie. Mierz systematycznie w ciągu dnia i zobaczysz czy Ci się będzie utrzymywało, bo jednorazowy pomiar nic nie mówi. Myślę, że na razie nie masz się czym martwić, tym bardziej, że piszesz, że dobrze się czujesz. Jak będziesz się jednak nadal martwić może zadzwoń do swojego gina, a on rozwieje wątpliwości. Ostatnio zdarzyło się, że miałam 139/97, więc przy moim niskim ciśnieniu głowę chciało mi rozwalić i nawet miałam zaburzenia widzenia, a lekarz powiedział, że jak to było jednorazowe, to nie ma się czym przejmować.Należy jedynie to kontrolować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do Bliklego to pyyycha ![]() ![]() ![]() właśnie dzisiaj zaczęłam kupować ciuszki i wszędzie słysze to samo: nie kupuj małych ciuszków bo mogą się w ogóle nie przydac i w ogóle. Juz zgłupiałam i też miałam zamiar miec po 3 szt z rozmiaru 56 z bodziaków, pajacyków, kaftaników i śpioszków ale może lepiej mieć po 5 szt? po ile tego macie? bo ja już nie wiem ![]() ![]() coś mam kiepski nastrój od wczoraj. Dowiedziałam się, że moja starsza siostra mnie obgaduje nagminnie za moimi plecami i komentuje wszystko do rodziców i doszło do tego, że tato nam oferował pomoc w wyprawce teraz się z niej wycofuje i ja nie wiem jak my się dopniemy finansowo ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 |
Raczkowanie
|
elunia 25 Mój ginekolog, ani kardiolog nie widzą w tym nic złego. Nie masz wg mnie powodów do obaw tym bardziej, że normalnie też nie masz za wysokiego. Jeśli nie masz objawów takich jak omdlenia, zawroty głowy, bóle głowy, senność, to się nie martw. Najlepiej mierz ciśnienie do następnej wizyty mniej więcej o tej samej godzinie, a potem pokaż to lekarzowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witamy z Livka wszyskie mamusie i brzusie
![]() jutro zaczynamy 27 t ![]() jejciu ale jak tak czytam ze niektore z Was juz 32 to az mnie starch ogarnia hihi a pozatym nie wiem kiedy to zleciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi pomaga ![]() AgaMili pokoik sliczny ![]() ale nas wystraszylas strsznie. dobrze ze wszystko przeszło ![]() ![]()
![]() |
#1968 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Ja jak zwykle w poniedziałek mam 2 godzinną przerwę w pracy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bambusiek ja też używam tego programu codziennego czasami ale do niego jest zalecane użycie płynu do prania bo jest to krótki program i proszek moze się źle wypłukać, no chyba że sie włączy podwójne płukanie. Ja kupiłam dzidziusiowy płyn do prania i jest ok ![]() Madziorek owszem należy uważać ale to zazwyczaj jak są nowe ciuszki. ja mam wręcz schizę na tym punkcie żeby nie zafarbować ciuchów ale sie wycwaniłam i mieszam swobodnie kolory nawet nowe rzeczy bo używam takich specjalnych ściereczek do prania. O takich i jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby się cos zafarbowało. Z czystym sumieniem mogę polecić tylko nie wiem czy w Pl są takie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A takie pączusie to tato zawsze przywodził jak w delegację do Warszawy jeździł....ale smaka narobiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1969 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi gin wyliczył ze ok 3,600 będzie mieć Milenka przy porodzie, ale siostra wszystkie dzieci powyżej 4kg miała a ostatnie prawie 4,4 kg ![]() ![]() ![]() Aaaaa kciuki za resztę dzisiejszych wizyt ![]() Ja też juz niedługo , bo we czwartek mam usg ![]()
![]() |
#1971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie mozesz pogadac z rodzicami i nia??? jejciu zabiła bym taka siostre ![]() ![]()
![]() |
#1972 |
Zadomowienie
|
Ja mam jeszcze takie sciereczki do białego co "szarość" wyciągają i teraz to pranie co mam w pralce jest białe ale jedno przescieradełko ma czerwoną otoczkę i na wszelki wypadek wrzuciłam po jednej ściereczce.
#1973 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Tzcik na II zmianie w pracy, a ja się biorę za nadrabianie wczorajszego i dzisiejszego dnia ![]() Wczoraj cały dzień odgruzowywaliśmy mieszkanie (wiem,że niedziela, ale trudno) - nie wiem ile kursow z pudlami do piwnicy zrobiliśmy (na szczęście mieszkamy na parterze ![]() Ale pokój mamy zaczyna przypominać pokój, TZ dzisiaj nawet dywan wytrzepał i rozłożył, jutro jeszcze musi skończyć listwy i kawałek ściany .. Ale reszta mieszkania też wymaga teraz odgruzowani a- ja własnie porządkuję papiery znalezione u mamy w pokoju (umowy, kwity itp) ... Ehhh .. ale ponadrabiam Was trochę ![]()
![]() |
#1974 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Ja jak zwykle po pracy wpadłam się przywitać i lecę poczytać co tam u Was ciekawego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
napisałam eska do Agatka bo mi cos zaswitalo ze ona chyba do szpitala miala pojsc, nie? jak odpisze to dam znac....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny stwierdzam, że baby to mają przerąbane. Wynosić dziecko, tu nas boli, tam nas strzyka,tu skurcze, rozwarcie. No masakra. Urodzić dziecko to też do przyjemności nie należy. A facet co?? Zrobi dziecko dla niego to tylko czysta przyjemność. Dziecko się urodzi to z kolegami musi opić, a my znowu pokrzywdzone, bo jak tu sie napic jak sie karmi piersią? To jest nie sprawiedliwe!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zadomowienie
|
Uff to dobrze, że z AgaMili wszystko ok, bo cały dzień dziś o niej w pracy myślałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | ||||
Zakorzenienie
|
Aha
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A nieproszonych gości współczuję, mam nadzieję, że u Ciebie się nie zadomowiły ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zadomowienie
|
Witam mamuski
![]() Monia trzymam kciuki ![]() ![]() gratuluje zaczetych tygodni i miesiecy ![]() bylam u lekarza ![]() ![]() ![]() dzius ok jeszcze jedna wizyta i potem spotkanie na porodowce ![]()
#1980 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ta cukiernia aahhh i szarlotkę tam mają super ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() muszę iść do Rosmanna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a my z małzem byczymy się teraz po obiadku objedzeni ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.