2011-11-15, 13:52
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Napisane przez Efijy
A tak jeszcze to chciałam się zapyta jak często chodzicie na wizyty do gin. ? Bo mój to tak wychodzi ze co 4 tyg i strasznie mi się dłuży czas do następnej .
|
Co 3-4 tygodnie, częściej nie ma potrzeby jeśli ciąża przebiega prawidłowo.
Bliżej porodu na pewno trzeba będzie częściej.
Cytat:
Napisane przez agatka661
Hej laski, ide zaraz nadrabiac co naskrobalyscie, w miedzyczasie powiem, ze bylam u gina
chodze tez co rowny miesiac
powiedzialam mu, ze chce usg 3d,,, chlop sie wsciekl i powiedzial, ze jak chce zabic swoje dziecko to prosze bardzo;/ albo jak chce wywalac kase w bloto,
ze dziecko nie lubi tego usg 3d, ze wtedy skacze i moze cos mu sie stac..../przez promieniowanie/
nie wiem teraz co mam robic,,,, powiedzial ze jak chce na swoja reke robic to 3 d to prosze bardzo, ale on do tego reki nie przzylozy.../byl zly ;/
ze mam nie kombinowac tylko normalnie chodzic do niego na wizyty, ze usg zrobie na nfz zwykle a nie jakies 3d!;/
jestem w kropce ;/
czy to jesst naprawde takie szkodliwe? zeby tylko raz zrobic ?
eh....
|
Dziwny facet.
Wiadomo, że przy sprawdzaniu tętna, czyli jak lekarz słucha bicia serca, wytwarzane są efekty cieplne większej mocy, dlatego tętno powinno sprawdzać się nie za długo, tylko tyle żeby ocenić czy jest prawidłowe. W miejscu, w które trafia wiązka ultradźwięków nieznacznie wzrasta, być może przy 3D ten wzrost jest duży.
Na pewno nie powinno się robić zbyt często USG, na pewno nie za często dopochwowo, czyli powiedzmy do 10-12. tc. Bezpieczniejsze jest to przez brzuch, bo powłoki stanowią pewnego rodzaju barierę dla ultradźwięków.
Wszystko z umiarem, ale lekarz powinien wyjaśnić dokładnie dlaczego nie, a nie naskakiwać.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302
teraz z powodow zdrowotnych jestem na zwonlieniu ale zastanawiam sie nad powrotem. Chociaz z drugiej strony fajnie jest pogadac z ludzmi i sie spotkac
|
Zdrowia Ci życzę!
A co do przychodzenia do pracy, to jestem podobnego zdania
o
|
|
|