Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 09:45   #4231
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

cześć dziewczyny. ja się melduję też, mało się udzielam, bo mało siedzę przy kompie, wymyśliłam sobie taki plan zajęć, że prawie nie mam kiedy
Żeby mi sie mózg nie zlasował całkiem, i żeby fajnie wykorzystać ten czas, zapisałam się na ruski i zakuwam teraz, wróciłam do grania na gitarze (póki jeszcze brzuch nie przeszkadza ), czytam , gotuję, uskuteczniam długaśne spacery...

A ostatnio był u nas mój brat z żoną i dzidzią dwumiesięczną, więc miałam okazję poćwiczyć trzmanie (też nie miałam kompletnie doświadczenia, a nie skręciłam karku, więc Freya, nie przejmuj się! ) i przewijanie. A malutka jest przecudna po prostu.

a propos przewijania, mam pytanie, czy orientujecie się trochę w pieluchach wielorazowych? na tych wszystkich eko-stronach zachwalają, że wychodzi znacznie taniej, zdrowiej dla dziecka i krótszy jest okres pieluchowania, a do tego łatwe to wszystko w obsłudze. Wydaje mi się zbyt piękne i ciekawi mnie, jak to wygląda w praktyce.

Ałła, nie zazdroszczę sytuacji w pracy, ale zgadzam się z dziewczynami, myśl przede wszystkim o sobie i maleństwie. To jest teraz najważniejsze, i masz święte prawo iść na zwolnienie.

Śliweńka, gratuluję udanej wizyty Ja się wybieram jutro, ale tylko na taka kontrolną, usg dokładniejsze juz pewnie zrobie w 20tyg.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:17   #4232
liveinhope
Raczkowanie

Ja bardziej niż na płeć, czekam na to pierwsze USG genetyczne, żeby się upewnić, że wszystko w porządku
Od początku przytyłam 1 kg
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:23   #4233
eve_3086
Przyczajenie

Heloł

Ja mam wizyte 21 ,wiec jeszcze kilka dni. i nie moge sie doczekac. strasznie sie marwtie, czy wszsytko jest dobrze. to juz jakas moja obsesja , z pierwszym dzieckiem bylam jakas spokojniejsza,a teraz same glupie mysli, bo co rusz jakies programy w tv sao roznych przpadkach. ajcc juz wole nie pisac... bedzie na pewno ok. co do plci , szczerze przyznam ,ze czuje sie calkiem inaczej niz z pierwszym - bo mam mdlosci apetyt inny , choc jak narazie jest kilogram do przodu - na moje to w cyckach :P wiec wszyscy mi mowia, ze bedzie dziolcha.mi to obojetne, oby zdrowe.
co do kapania, przebierania tez mialam takie obawy,a jak przyniesli Adasia to wszystko "wiedzialam" i sie nie balam. instynkt zadzialal wiec dziewczyny spokojnie - bedzie dobrze, dacie rade .
eve_3086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:33   #4234
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Tak mówiłam i nawet dzwoniłam do mojego ginekologa czy moge ale obawa i tak jest bo nie chce faszerować maluszka jakimiś lekami czy znieczuleniami. I cos mi się wydaje że bede musiała jeszcze pare razy odwiedzić dentyste
8ewus8 moja ciąża nie była planowana..a miałam sobie juz rok temu zrobić porządek z zębami na "w razie co" ale ja się tak boje dentysty że unikałam jak ognia i przekładałam na póżniej
Marsz do dentysty!!! Zrozum, że w ciąży lubią się zęby psuć i same się nie naprawią, i lepiej nie będzie. A nieleczone mogą mieć negatywny wpływ na Twój cały organizm i Twojego dziecka. Tylko uprzedź dentystę, że jesteś w ciąży.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:36   #4235
occulta24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Siedzialam jak przejechana walcem ale myslalam ze jakos przetrwam. Okolo 12 poszlam do szefa, wychodzac zrobilo mi sie slabo i ocknelam sie dopiero jak koledzy sadzali mnie na krzesle. Pierwszy raz w zyciu zemdlalam. Stalo sie to tak szybko ze nawet nie zdarzylam usiasc, padlam jak dluga na ziemie. Szef tez sie wystraszyl i kazal isc do domu odpoczac. Mialam kilka spraw do zalatwienia i w sumie wyszlam dopiero po godzinie. Najbardziej zabolaly mnie slowa mojej kierowniczki, ktora na moje slowa ze zemdlalam i chce sie zwolnic odpowiedziala: "Skoro musisz".
Nawet się nie wygłupiaj, możesz się przewrócić i zrobić i sobie i Maluchowi krzywdę. Praca NIGDY nie jest tyle warta, fajnie że nie chcesz koleżankom dokładać pracy, ale zdrowie masz jedno.
Przepraszam że tak troszkę ostro, ale nie chciałabym żebyś sobie zrobiła krzywdę żeby być miłą dla otoczenia.

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Maluch ma całe 52 mm, 54 gramy, nogi, ręce głowy na miejscu Serce bije w normie i oprócz przezierności karkowej wszystko jest dobrze. Jutro jadę do kliniki zapytać o możliwość zrobienia USG genetycznego u nich i jeżeli wynik wyjdzie też ponad normę, to wtedy zrobię dalsze badania.
Gratki że tak ładnie wszystko wyszło i że taki duży

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja czasami tak sobie myślę, że fajnie by było posiedzieć w domu, odpocząć, nie zawracać sobie głowy tymi wszystkimi projektami, rysunkami i innymi pierdołami. Ale im dłużej myślę, tym bardziej wiem, że posiedziałabym tydzień, może dwa, i chyba bym zwariowała. Wiadomo, że można iść na spacer, na zakupy, można czytać, sprzątać, spotykać się ze znajomymi (o ile w ciągu dnia ktoś będzie miał czas), ale dla mnie to wszystko ma granice. Oszalałabym chyba. Ja nie wiem jak wytrzymam na koniec ciąży w domu, kiedy to nie będę mogła za dużo pochodzić, przemęczać się nie wolno. Pozostanie siedzenie i przekładanie się z boku na bok.
Poważnie, ja mam tak strasznie dużo rzeczy do nadrobienia, że już marzę o zwolnieniu. Mam górę książek, chcę się nauczyć szydełkować, trochę poszyć, pouczyć się kilku programów i chciałabym pouczyć się jakiegoś języka żeby młode się osłuchało, mam trochę rzeczy które chciałabym "zdekupażować ". Mam nadzieje że mi na to starczy ciąży . Okropnie marzę żeby mieć czas się ponudzić.

pola_m
u mnie w rodzinie Maluchy miały bardzo wrażliwe tyłeczki, więc zazwyczaj uczulały pampersy - przy dłuższym noszeniu, więc używano ich na noc i na spacer, a tak to cały czas tetra

Edytowane przez occulta24
Czas edycji: 2011-11-15 o 10:39
occulta24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:56   #4236
_agata
Zakorzenienie

A wiesz ile ja mam planów, ile to rzeczy bym chciała zrobić, czego się nie nauczyć... a koniec końców wyjdzie tak, że nie zrobię nic. Taka moja natura.
Gdzieś tak miesiąc temu siedziałam w domu przez 10 dni, musiałam wykorzystać urlop.
Wiecie co?
Miałam w planach rozmrożenie i umycie lodówki, posprzątanie i umycie szafek w kuchni, wyczyszczenie porządne piekarnika, umycie okien, porządki w szafkach z ubraniami, doprowadzenie łazienki do błysku i porządne glancowanie podłogi.
10 długich, wolnych dni.
Podczas których zrobiłam 3 prania, a odkurzanie zleciłam chłopu.

Jeżu kolczasty, a jak ja się napalałam na naukę hiszpańskiego! Dwa lata wierciłam chłopu dziurę w brzuchu. W końcu zaczęliśmy. Było super, język piękny, melodyjny, nie za trudny. Ależ szłam, jak burza. Aż doszło do poważnej nauki. Po semestrze zrezygnowałam, bo trzeba się było w domu uczyć.
Gdyby nie to, teraz mówiłabym już pięknie i biegle po hiszpańsku, a tak dupa blada.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:02   #4237
liveinhope
Raczkowanie

A ja - mimo, że spanie to teraz mój ulubiony sport
jednak chciałabym pracować jak najdłużej.
Boję się zmamuśkowienia w domowych pieleszach.

Dziewczyny trzeba szybko rodzić, Państwo poprawia naszą politykę prorodzinną
Cytat:
Propozycje działań będą zależeć od wzrostu PKB. I tak, w wariancie zakładającym najlepszy stan gospodarki, od najbliższego roku z ulgą na dzieci musieliby się pożegnać rodzice posiadający jedno bądź dwójkę dzieci. – Ulga i becikowe byłyby przyznawane tylko w określonych warunkach – mówi "Rz" urzędnik z kancelarii premiera.
źródło: http://www.tvn24.pl/12690,1724283,0,...wiadomosc.html

Edytowane przez liveinhope
Czas edycji: 2011-11-15 o 11:10

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 11:23   #4238
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Gratuluję dużego malucha

Jak to oprócz przezierności
Przeziernośc wyszła 3 mm, gdzie norma to 2,5 mm. Niby nieduża różnica, ale zawsze...
Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość

My mieliśmy w deweloperskim stanie Urządzanie mieszkania po swojemu to wielka frajda i faktem jest, że w mojej 'nowej' kuchni znacznie lepiej mi się gotuje
Może pochwalisz się zdjęciami Waszych czterech kątów?
Poszukam jakieś zdjęcia, bo kiedyś robiłam
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
aneczka240 to wynik przezierności wyszedł jakiś niezbyt?

W ogóle to sobie ze 2 dni temu uświadomiłam, że termin mam na dzień ojca, będzie miał mój Tż prezencik
Przezierność wyszła 3mm, norma to 2,5 mm.
Cytat:
aneczka, warto potwierdzić ten pomiar przezierności.
Musi być dobrze.
Dziś się zapisałam w klinice na kolejne USG z nt: koszty 250 zł. Jeżeli znów wyjdzie podobny wynik, to amniopunkcja robiona jest w ramach NFZ Mam nadzieję, że jednak nie będzie ona potrzebna.
Cytat:
Napisane przez occulta24 Pokaż wiadomość
Gratki że tak ładnie wszystko wyszło i że taki duży
Duży to na pewno po tatusiu

Ja dziś od rana zalatana. Byłam odebrać oryginał wyników i kupić pojemniczek, potem do kliniki zapisać na USG, na chwilę do babci męża pokazać malucha i teraz leżakuję w domu. Rano się obudziłam, nie mogłam zasnąć, a później jak już budzik zaczął dzwonić to tak mi się słodko spało, że nie chciałam wstawać... Ale zdrowie malucha ważniejsze, ja się wyśpię później
Idę zaraz zrobić obiad, bo mąż na II zmianę idzie.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:04   #4239
ghosst
Raczkowanie

Cześc wszystkim,
ja już też mam wolne i uwielbiam ten stan Tak sobie myślę, że następna szansa na to, żeby sobie tak po prostu pożyc to emerytura. Też wróciłam do gitary (kaleczę strasznie po kilkunastu latach przerwy, ale za rok będę już dzidzi grac kolędy), uczę się, czytam, gotuję różne nowe rzeczy, oglądam sobie filmy (w końcu mam czas nadrobic braki w klasyce kina i to do południa)... bomba jak dla mnie! Na moje miejsce jest już zatrudniona dziewczyna na zastępstwo, bo moje stanowisko było jak najbardziej zastępowalne, więc bezproblemowo to przeszło. Akurat ja pracowałam w formie dyżurów medycznych (7-19, 19-7), więc tak czy siak nie mogłabym w ciąży pracowac ani w nocy, ani dłużej niż 8 godzin no i generalnie niespecjalnie byłoby co ze mną zrobic w tym czasie. W takich miejscach pracy jak moje, to jest normalne zupełnie, że kobiety idą na zwolnienie od razu, bo pomijając godziny dyżurowania, to jednak jest zbyt duże ryzyko dla dziecka (łatwo można złapac jakiś "syf", a w ciąży o to łatwiej, organizm osłabiony). Nie nudziłam się nigdy w życiu i nie wiem co to znaczy Zamamusiowania w domu też się nie boję - to chyba rodzaj charakteru bardziej niż okoliczności "sprzyjających" No w każdym razie praca przed tym nie uchroni raczej.
Gdyby nie nachodzące od czasu do czasu schizy o zdrowie dziecka, to takiego błogostanu nie było jeszcze w moim życiu (no tak, "stan błogosławiony" przecież). Mdłości do zniesienia, zmiany nastrojów takie na razie, że się często wzruszam (popłaczę sobie na filmie, ot i tyle). Mam nadzieję, że tak będzie dalej i te wszystkie sensacje mnie nie dopadną.

Edytowane przez ghosst
Czas edycji: 2011-11-15 o 14:25
ghosst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:21   #4240
_agata
Zakorzenienie

aneczka, trzymam kciuki.

o
Stary 2011-11-15, 12:22   #4241
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
aneczka, trzymam kciuki.
Dziękuję Na pewno się przydadzą

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 12:30   #4242
moniczka1302
Wtajemniczenie

Hejka dziołszki. Na tym forum jestem nowa, obecnie w 15 tygodniu, termin na 8 maja poki co Bąbel nie pokazuje czy bedzie chlopczykiem czy dziewczynka wiec nie mam co nawet sie zabierac na wczesne zakupy
od piątku jestem na zwolnieniu przez nastepne 2 tygodnie z powodu przeziebienia wiec mam czas troszke pobuszowac w necie i pogadac troszke z Wami, w tym samym stanie
pozdrowka!
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:34   #4243
_agata
Zakorzenienie

Cześć moniczka!

o
Stary 2011-11-15, 12:57   #4244
moniczka1302
Wtajemniczenie

czesc Agata!!
jak samopoczucie w ciazy? z tego co zdążyłam wyczyta z poprzednich postow - tez jesteś w 15. tygodniu widac juz brzuszek? mi od jakiegos tygodnia niezle wywaliło bęben
Stary 2011-11-15, 12:58   #4245
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

A ja dzis zakupiłam białe body z króliczkiem na srodku Nie wytrzymałam po prostu

Moniczka witaj
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 13:00   #4246
diablica071086
Zadomowienie

udalo mi sie w końcu przeczytac wszystko co napisałyście:P

dziadki już wiedzą cieszyli sie, a teraz moi rodzice cześciej do mnie dzwonia z pytaniem jak się czuję.( dziadkowie razem z ojcem do 4 rano siedzieli i opijali zdrowie "obcego" jak im powiedzieliśmy drodzy rodzice a raczej dziadkowie)

W pracy juz wiedzą ale moje slonko nie wyobraża sobie żebym po macierzyńskim wróciła do pracy bo przecież 6 miesięczne dziecko jest za małe na żłobek.

nowy obiaw ciazy jak zjem to podem mi sie pięknie odbija nie zaleznie czy to owoc czy miesko. Co do potraw moje sloko zakazał mi wszystkiego co niezdrowe więc koniec chipsów i ogranicza mi słodycze( ale dziś chyba kupię sobie malą paczuszke chipsów)

ogólnie padam na twarz a rano wstac nie mogę a wieczorem nie prędko mi do łózka

waga jak na razie stoi tylko coś biust urósł a mam już 70g/h więc niedługo spadochrony bedę kupowac a macie jakiś tani sklep z bielizną
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:03   #4247
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
dzidzia na głowie stała później zaczęła fikołki robić przekręciła sie na plecy w końcu po tym jak zrobiła kilka fiflaków i przez chwile nie widziałam gdzie jest głowa a gdzie nogi pomierzył gin wszystko i ma już ok.169 gramów (TŻ powiedział że do porodu do kilograma nie daleko a ja mu że wtedy to będzie mieć 3-4kg to TŻ pow że to zapałka teraz )no i na koniec gin zajrzał między nogi i wyszło że jeszcze nie widać a zgadywać nie chce więc czekamy do 12.12 na kolejne usg, i mam zrobić na nie morfologie i mocz

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

a dziecko ma od pupci do główki 10cm a z nóżkami mówił gin będzie 15cm tylko nie szło zmierzyć bo breaka tańczył
No to super ze udało się pomierzyc zwłaszcza ze jak piszesz to niezłe akrobacje robiło maleństwo, pewnie rosnie Ci jakiś mały sportowiec
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:06   #4248
eeewooo
Przyczajenie

Dzieki wszytskim za odpowiedzi i otuche,moj lekarz mowi ze wszystko ok ale troche nadal sie martwie bo jestem dosc szczupla osoba. Teraz waze 51kg i dlatego tak sie boje czy moje dziecko jest wystarczajaco duze.
eeewooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:08   #4249
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
czesc Agata!!
jak samopoczucie w ciazy? z tego co zdążyłam wyczyta z poprzednich postow - tez jesteś w 15. tygodniu widac juz brzuszek? mi od jakiegos tygodnia niezle wywaliło bęben
Dobrze, dobrze
Rozrastam się póki co na boki, do przodu chyba jeszcze nie. Ja nie widzę.
Dziś już kończę 15. tydzień

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A ja dzis zakupiłam białe body z króliczkiem na srodku Nie wytrzymałam po prostu

Moniczka witaj
Zaraz się okaże, że tylko ja nic nie kupiłam
Moja niechęc do zakupów przejawia się także na tym polu, nie mogę się zmusić, nic nie oglądam, nie dotykam. Mam jeszcze czas

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
waga jak na razie stoi tylko coś biust urósł a mam już 70g/h więc niedługo spadochrony bedę kupowac a macie jakiś tani sklep z bielizną
Wszystko tylko nie tania byle jaka bielizna w ciąży.
W ciaży i po porodzie biust jest szczególnie wymagający i potrzebuje szczególnego podparcia. Kupuj więc dobre biustonosze, a zobaczysz, że to zaprocentuje w przyszłości.
Ja nie chcę mieć cycków do pasa, a przy takim rozmiarze jest ryzyko.

Z tego też powodu nie będę kupowała staników do karmienia, bo IMO to jakieś nieporozumienie jest. Nie dość, że nie podtrzymują biustu, to rozstawiają na boki i robią jakąś miazgę.

o

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 13:11   #4250
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

Moniczka witaj
ja tez kupilam juz jedna rzecz, ale bedzie dobra dopiero na swieta bozonarodzeniowe na swieta a mianowicie - buciki z TESCO FF - czerwone z wystającą głową renifera na 6-12 mieseicy nie moglam sie oprzec
a co myslicie o zakpuach dzieciecych łaszkow w PRIMARKU? moje kiolezanki kupowaly, byly bardzo zadowolone bo i dobre jakosciowo (podobno) i tanie
Stary 2011-11-15, 13:13   #4251
katka_19
Wtajemniczenie

Kochane proszę pomóżcie,
czy z tymi moimi objawami: ciągłe nudności/wymioty powinnam się zgłosić do swojej Pani doktor? do lekarza pierwszego kontaktu? na pogotowie?

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:20   #4252
kapukat
Zakorzenienie

Aneczka - to powodzenia - i przynieś dobre wieści
ja dzisiaj ogarniam dom...oj ogarniam ogarniam - i dzisiaj przywiozą mi wreszcie komode no to sobie zdąże do świąt wszystko wyczyścić
Witam nową mamusię - gratulacje

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Zaraz się okaże, że tylko ja nic nie kupiłam
Moja niechęc do zakupów przejawia się także na tym polu, nie mogę się zmusić, nic nie oglądam, nie dotykam. Mam jeszcze czas

Wszystko tylko nie tania byle jaka bielizna w ciąży.
W ciaży i po porodzie biust jest szczególnie wymagający i potrzebuje szczególnego podparcia. Kupuj więc dobre biustonosze, a zobaczysz, że to zaprocentuje w przyszłości.
Ja nie chcę mieć cycków do pasa, a przy takim rozmiarze jest ryzyko.

Z tego też powodu nie będę kupowała staników do karmienia, bo IMO to jakieś nieporozumienie jest. Nie dość, że nie podtrzymują biustu, to rozstawiają na boki i robią jakąś miazgę.
nie tylko Ty - ja też nie i jakoś mnie nie ciągnie - na razie mam święta Bożego Narodzenia i rodzicom muszę prezent wysłać

co do bielizny - masz rację i absolutnie się z Tobą zgadzam - tylko dobre i podtrzymujące biust staniki - ja też nie chce mieć ich do pasa, a biorąc pod uwagę wielkość moich piersi to może się tak zdarzyć jak nakupuję szajsu

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ja tez kupilam juz jedna rzecz, ale bedzie dobra dopiero na swieta bozonarodzeniowe na swieta a mianowicie - buciki z TESCO FF - czerwone z wystającą głową renifera na 6-12 mieseicy nie moglam sie oprzec
a co myslicie o zakpuach dzieciecych łaszkow w PRIMARKU? moje kiolezanki kupowaly, byly bardzo zadowolone bo i dobre jakosciowo (podobno) i tanie

Primark to tutejsza nazwa Pennys - ja ubieram się tam odkąd przyjechałam do Irlandii, ciuchy są niezniszczalne a w miare cenowo dostępne - i tam też jak zajdzie taka potrzeba będę robić wyprawkę, tym bardziej że to jak na razie jedyny sklep który nie jest różowo - niebieski - jak wszystkie w Irlandii dla maluchów, ale ma też neutralne kolory biały i brązowy - z czego się cieszę, bo ja płci nie chce poznawać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:25   #4253
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kochane proszę pomóżcie,
czy z tymi moimi objawami: ciągłe nudności/wymioty powinnam się zgłosić do swojej Pani doktor? do lekarza pierwszego kontaktu? na pogotowie?
generalnie to chyba dolegliwosci ciazowe, ktore moga nawet do konca 5-miesiaca trzymac
ale jezeli jest bardzo zle, to lepiej idz do swojego lekarza jak najszybciej trzymaj sie cieplo!!!

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Primark to tutejsza nazwa Pennys - ja ubieram się tam odkąd przyjechałam do Irlandii, ciuchy są niezniszczalne a w miare cenowo dostępne - i tam też jak zajdzie taka potrzeba będę robić wyprawkę, tym bardziej że to jak na razie jedyny sklep który nie jest różowo - niebieski - jak wszystkie w Irlandii dla maluchów, ale ma też neutralne kolory biały i brązowy - z czego się cieszę, bo ja płci nie chce poznawać[/QUOTE]

hmmm to chyba jeszcze wykorzystam tate bo siedzi w UK zeby zrobil jakies zakupki :roll eyes: wierzę w jego dobry gust hihiihihi

a propos naszych sklepow to w HM sa mega fajne rzeczy, ale jak dla mnie - drogie chociaz na przecenach mozna wiele cudenkow znalezc za male pieniazki
Stary 2011-11-15, 13:25   #4254
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Rzadko pisze ale czytam Was regularnie

Po pracy jestem tak padnieta ze nie mam sily na nic, potrafie 2 godziny przespac o ile malz nie ma dyzuru i moze zajac sie Mackiem.
Pisalyscie wczoraj o sytuacji w pracy i mnie tez to martwi. Dzis od rana bardzo ze sie czulam, od 4 rano mialam mdlosci i juz nie moglam spac. Wiedzialam ze bede miala kiepski dzien no ale to nie pierwszy i nie ostatni taki. Siedzialam jak przejechana walcem ale myslalam ze jakos przetrwam. Okolo 12 poszlam do szefa, wychodzac zrobilo mi sie slabo i ocknelam sie dopiero jak koledzy sadzali mnie na krzesle. Pierwszy raz w zyciu zemdlalam. Stalo sie to tak szybko ze nawet nie zdarzylam usiasc, padlam jak dluga na ziemie. Szef tez sie wystraszyl i kazal isc do domu odpoczac. Mialam kilka spraw do zalatwienia i w sumie wyszlam dopiero po godzinie. Najbardziej zabolaly mnie slowa mojej kierowniczki, ktora na moje slowa ze zemdlalam i chce sie zwolnic odpowiedziala: "Skoro musisz". No cholera jasna!! Ale to taki typ kobiety. Pamietam ze ktorakolwiek z dziewczyn w pracy zaszla w ciaze i poszla na zwolnienie to komentowala ten fakt najglosniej. Ja poprzednia ciaze tez dosc wczesnie poszlam na zwolnienie i pewnie mi tez sie oberwalo. Najlepsze jest to ze jak jej corka zaszla w ciaze to od razu kazala jej isc na zwolnienie, bo po co ma sie dziewczyna meczyc.

Jak wrocilam po macierzynskim to nastapila redukcja etatow, wrocialm w sama pore i tym samym zachowalam swoje stanowisko. Problem w tym ze zakres obowiazkow po moim zwolnionym koledze przejelam ja. Za ta sama place!! Od stycznia ciagne dwa etaty i nie mam czasu sie po tylku podrapac. Nawet zjesc nie mam kiedy przez co mecza mnie mdlosci. Wszyscy mowia zebym szla na zwolnienie bo dlugo tak nie pociagne i mimo ze czuje ze szefa glownego mam po swojej stronie, to kierowniczke niekoniecznie. Obawiam sie ze moze mi byc nieprzychylna. O czym zreszta przekonalam sie po powrocie z macierzynskiego. Pracowalam juz ale wykorzystywalam zalegly urlop wypoczynkowy. Tak sie zlozylo ze byly dawane awanse za przepracowane lata. Oczywiscie mnie awans ominal bo kierowniczka, ktora wowczas byla zastepca poprzedniego szefa-zapomniala o mnie. Pozniej tlumaczyla ze przeciez bylam na macierzynskim pol roku i mi sie awans nie nalezal. Tymczasem dwie dziewczyny byly tez na macierzynskim ale o nich ich kierownik nie zapomnial. Dopiero jak przyszedl nowy szef to z miejsca mnie awansowal, co kierowniczke wyraznie zeźliło Tak wiec kierowniczki nie mam po swojej stronie.

I teraz nie wiem co robic. Jestesmy w jednostce 4 kobity razem z kierowniczka, jesli odejde, to moje obowiazki spadna na dwie moje kolezanki bo kierowniczka na pewno nie wezmie nawet czesci na siebie. Lubie te dziewczyny, maja duzo swojej roboty i z tego wzgledu nie chce isc na zwolnienie. Z drugiej strony martwie sie o siebie i dziecko, przede wszystkim o dziecko. Praca ponad sily i stres z tym zwiazany wykancza mnie fizycznie i psychicznie, boje sie ze szkodze dziecku.
W przyszla srode mam wizyte, moj gin na pewno bedzie pytal czy nie chce zwolnienie a ja nie wiem co robic

Rozumiem Cię dobrze bo ja ostatnio słabo się czuję i też zemdlałam i to jak załatwiałam coś na mieście weszłam do sklepu i runełam jak długo nic nie pamiętam bo tym omdleniu nie byłam na wizycie bo też jakoś nic mi nie dolegało ale nie pewnoś jest, wiec ja jak bede szła teraz do gin. to jak mi zaproponuje tym razem też zwolnienie to skorzystam nie będe ryzykowac ze znowu gdzie zemdleje.

A tak jeszcze to chciałam się zapyta jak często chodzicie na wizyty do gin. ? Bo mój to tak wychodzi ze co 4 tyg i strasznie mi się dłuży czas do następnej .

aneczka240

Mam nadziej że wszystko się wyjaśni z tą przeziernością. Trzymam kciuki
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:31   #4255
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kochane proszę pomóżcie,

Ogólnie nudności i wymioty to raczej norma, ale jeśli nie możesz przez to nic zjeść, to zgłoś się do swojego lekarza.
Spróbuj małych przekąsek - mnie najbardziej pomagały banany i kruche ciastka zbożowe.
Stary 2011-11-15, 13:31   #4256
anulka4771
Wtajemniczenie

ja też chodze narazie co 4tyg ostatnio byłam 10 listopada i ide 8 grudnia,póżniej będą częstsze wizyty u gina.Jednakże gin mi zawsze zaznacza że jakby było coś nie tak to mam przyjść.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:34   #4257
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Hej laski, ide zaraz nadrabiac co naskrobalyscie, w miedzyczasie powiem, ze bylam u gina
chodze tez co rowny miesiac
powiedzialam mu, ze chce usg 3d,,, chlop sie wsciekl i powiedzial, ze jak chce zabic swoje dziecko to prosze bardzo;/ albo jak chce wywalac kase w bloto,
ze dziecko nie lubi tego usg 3d, ze wtedy skacze i moze cos mu sie stac..../przez promieniowanie/
nie wiem teraz co mam robic,,,, powiedzial ze jak chce na swoja reke robic to 3 d to prosze bardzo, ale on do tego reki nie przzylozy.../byl zly ;/
ze mam nie kombinowac tylko normalnie chodzic do niego na wizyty, ze usg zrobie na nfz zwykle a nie jakies 3d!;/
jestem w kropce ;/
czy to jesst naprawde takie szkodliwe? zeby tylko raz zrobic ?
eh....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-11-15 o 13:37
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:36   #4258
moniczka1302
Wtajemniczenie

ja tez mysle juz coraz czesciej o zwolnieniu juz do konca ciazy, niby prace mam wymarzona dla ciezarnej - przy komputerze, ale coraz ciezej mi wytrzymac 8 godzin na tylku, bola mnie plecy i dosc czesto brzuch, coz takie uroki ciazy i generalnie jest dosc stresujaco, aczkolwiek nadgodzin nie siedze, jak 80% moich kolegow/kolezanek w pracy.
zreszta, powrot do domu po pracy jest okropny - ciemno, miasto zapchane z korkow ze czasem po 1,5 h jade do domu a mam tylko 7 km wiec jak otwieram drzwi do domu to chce sie juz polozyc

teraz z powodow zdrowotnych jestem na zwonlieniu ale zastanawiam sie nad powrotem. Chociaz z drugiej strony fajnie jest pogadac z ludzmi i sie spotkac
Stary 2011-11-15, 13:38   #4259
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Hej laski, ide zaraz nadrabiac co naskrobalyscie, w miedzyczasie powiem, ze bylam u gina
chodze tez co rowny miesiac
powiedzialam mu, ze chce usg 3d,,, chlop sie wsciekl i powiedzial, ze jak chce zabic swoje dziecko to prosze bardzo;/ albo jak chce wywalac kase w bloto,
ze dziecko nie lubi tego usg 3d, ze wtedy skacze i moze cos mu sie stac....
nie wiem teraz co mam robic,,,, powiedzial ze jak chce na swoja reke robic to 3 d to prosze bardzo, ale on do tego reki nie przzylozy...
jestem w kropce ;/
czy to jesst naprawde takie szkodliwe? zeby tylko raz zrobic ??
eh....
Hmm, może jeszcze za wcześnie po prostu, słyszałam że na początku ciąży może być szkodliwe. W którym jesteś tygodniu?
Stary 2011-11-15, 13:39   #4260
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
A tak jeszcze to chciałam się zapyta jak często chodzicie na wizyty do gin. ? Bo mój to tak wychodzi ze co 4 tyg i strasznie mi się dłuży czas do następnej .

u mnie wizyty na USG są trzy w trakcie całej ciąży, ale ja dla swojego spokoju mam zamiar się umówić jeszcze na połówkowe badania o ile takowe tu robią, albo przynajmniej podejrzeć kijankę, bo czasami zastanawiam się czy rzeczywiście jestem w ciąży, czy tylej bo jem
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości