2011-11-18, 10:47
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
na początek: Dzień Dobry 
po mega rozterkach "posłać czy nie posłać dziecka do przedszkola" ostatecznie stwierdziłam, że dzień z rówieśnikami dobrze jej zrobi 
Cytat:
Napisane przez iustyna1
JustPi to Ty pisałaś, że dziecko po przedszkolu idzie szybciej spać, bo zmęczone? To chyba Twoje  . Moje jak się prześpi w przedszkolu, to wraca rześki jak skowronek i do 22.00 walczy w łóżku  . Jak jest weekend, to nie śpi w dzień i wtedy idzie punkt 20.00 spać.
Dziwne to trochę, bo w poprzednim przedszkolu nie chciał spać a w tym prawie codziennie śpi. Tam płakał rano, że on nie chce do przedszkola, bo trzeba leżakować.Tu też trzeba a nie marudzi  .
|
moja już nie śpi w przedszkolu, podobno leży i sobie śpiewa ale rzeczywiście jak spała to wieczorne zasypianie trochę dłużej trwało, tylko ona od małego przyzwyczajona, że najpóżniej 19.30-20 jest w łóżku, albo po prostu ten typ tak ma. Za to w nocy zapewnia trakcje 
A w weekendy też Ci dzieciaki wcześnie wstają? nie wiem czy mają jakiś radarek, że rodzice w domu i nie ma spania? 
Cytat:
Napisane przez iustyna1
cały wieczór dzielnie próbują  raz jedno, raz drugie.
Kuba mnie woła z góry, poszłam. Mówi: "mamo zobacz zrobiłem wąże  ". No to patrzę a on porwał chusteczkę higieniczną na kawałki, zrolował i położył sobie na poduszce. Wąże kurde  .
|
to moja jak siedzi na toalecie i robi kupę, i to trochę trwa, więc ją zostawiam i jakiś czas temu dorwała papier toaletowy, odrywała po listku, zgniatała w kulki i wkładała do kieszeni szlafroka - "mamo kotleciki zrobiłam" 
innym razem papier wkładała do betoniarki z lego i cement robiła po mamie zainteresowania 
Cytat:
|
Napisane przez jacieeeee;30572823
[/COLOR
No i kończymy dziś 16 tygodni 
|

Cytat:
Napisane przez jacieeeee
Mam tonę prasowania, trzeba by podłogi umyć, kurze pościerać, pościel przebrać, ale mam lenia w doopce 
|
taaaaa skąd ja to znam 
Cytat:
Napisane przez Lili 83
A my kończymy dzisiaj 15 tygodni.
|

udało się nadrobić dzięn wczorajszy a dziecie w końcu padło w łóżeczku i śpi, a długo do misiów gadała. bo oczywiście obudziła się przy przekładaniu z wózka
ciekawe czy da jeszcze drugą kawkę wypić...
|
|
|