|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
I witaj się i Ja.
Emi pięknie spała. Tiriu tiru. Nerolka a Ty nie klepiesz przy przewijaniu w pupcie tak słodko ![]() ![]() Jacieee kawa Ci coś w ogóle pomaga? Mi wystarczy, że coś zjem i jestem obudzona ![]() ![]() ![]() Beatko wyślij mi proszę tego linka na fejsa, bo myślałam, że będę mogła sobie tylko tak o odświeżyć stronę, a tu dupa. Brumek jak poszłam prywatnie to mówił co gdzie jak po co na co kiedy. Poszłam z NFZ to nie dość że wchodziły dwie mamuśki, jedna rozbierała dziecko do badania, drugie dziecko badał i mówił do dwóch mamusiek, czasem nie wiedziałam czy do mnie mówi,czy do tej drugiej mamy :| tyle dobrego,że kazał stanąć na przeciwko jego i pokazać jak szeroko nosimy dzieci jak było źle to pokazał jak nosić. Babonik Ja smaruję sie tylko i wyłącznie nivea. Jest tłusty i skóra moja się tak nie ciągnie. A co do pillingu itd to polecam z Garniera 3w1 ->ten jest bardzo wydajny i skóra moja po maseczce czy nawet umyciu jest super. Nie wiem co miałam pisać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- dziękuje - można głosować co 5 minut ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko jak sobie przypomnę paluszki Domka, te wszystkie badania, dotykanie, macanie i szukanie czy moje dziecko nie urodziło się czasem z niedorozwojem to .... brrr .... Tak naprawdę to dalej jestem przewrażliwiona... czasami patrzę na Dziecia i sprawdzam, czy czasem nie zachowuje się niepokojąco... eeee marudzę ![]() Znośnie to mu idzie zasypianie w łóżeczku ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1024 | |||
Zadomowienie
|
Bry babolki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
no tak jacieeeee = jedzonko ![]() ![]() Cytat:
![]() o widzisz kawa!!!! boże co mi Cris dziś zafundował śpię sobie jak ten suseł a tu naglę taki ryk mama Shira w dwóch susach dopadła do łóżeczka a mój biedny Żbik się krztusił mleczko z noska aż mu pociekło biedny krzyczał i złapać tchu nie mógł ale miałam strach !!!!!! ![]()
![]() |
#1025 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O i znowu
![]() |
#1026 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
w ciąży miałam strasznie suchą skórę, aż takie suche liszaje na policzkach miałam i ten krem mi pomógł - nigdy nie miałam tak ślicznej cery jak po nim. No i ciąża minęła i wróciła moja cera mieszana, teraz mam atak pryszczy na czole ![]() W ogóle to te hormony mnie wkurzają - przed ciążą myłam włosy co 3-4 dni, w ciąży co tydzień ( ![]() ![]() ![]() Jeny, ale moja dzisiaj marudaaaa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Marinko ja na podstawie swoich obserwacji stwierdzam, iż mój jesienny kombinezon jest , cieńszym ,nie ma polarku w środku tylko takie miekkie wysciełanie no i nie jest z nieprzemakalnego materiału. A ten zimowy no to juz na oko grubszy z polarkiem , kaptur bardziej okalający buzie ( w jesiennym mam taki luźny) no i taki bardziej śliski, nieprzemakalny.To chyba tyle
![]() dla mnie zimowy to taki |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Trele morele
![]() Jacieee dla mnie kawa mogłaby nie istnieć. Właśnie Ja bardzo często myślę o Dominiczku i jego paluszkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Rozeznanie
|
DDtvn:
widzicie, jak zawitkowski uczy podnosic dziecko?? ktoras z Wa sie az tak z tymm 'bawiła'? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
Monika takie głupie pytanie ale mnie dręczy.
Jak chce iśc z wnioskiem o dodatkowy urlop to do ZUS'u nie? mi macierzyński Zus wypłaca.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
Witam sie po raz drugi. Agata o 8 przytuliła się do mamy i pospałyśmy jeszcze dwie godzinki
![]() idzemy ćwiczyć z Agatonkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nóżka pięknie się zagoiła, śladu nawet nie, a przy rączkach zostały takie jakby krostki. Nie wiem jak je opisać... jak rozdrapane ugryzienie komara. Cytat:
![]() ![]() Cytat: "Niemowlę jest jeszcze zbyt małe, by nosić je w pozycji pionowej; nie należy go także "sadzać na biodrze" czy w inny sposób prowokować nadmiernego rozwarcia nóg w stawach biodrowych"
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogoda jest kiepska, niby nie pada ale tak szaro jest... aż się żyć nie chce 22.11 idziemy na szczepienie, 15.12 na usg bioderek, mam nadzieję, że już ostatni raz klikniecie?
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-11-18 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Jacie a mnie i ortopeda i fizjoterapeuta kazali nosić w pionie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | ||||
Rozeznanie
|
na początek: Dzień Dobry
![]() po mega rozterkach "posłać czy nie posłać dziecka do przedszkola" ostatecznie stwierdziłam, że dzień z rówieśnikami dobrze jej zrobi ![]() Cytat:
![]() ![]() A w weekendy też Ci dzieciaki wcześnie wstają? nie wiem czy mają jakiś radarek, że rodzice w domu i nie ma spania? ![]() Cytat:
![]() ![]() innym razem papier wkładała do betoniarki z lego i cement robiła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() udało się nadrobić dzięn wczorajszy ![]() ciekawe czy da jeszcze drugą kawkę wypić... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() U nas nocka super, wyspaliśmy się. Zaraz się będziemy zbierać na spacerek, troszkę zimno no ale... ![]() ![]() Katarek na już ładnie minął ![]() ![]() Iustyna Kuba jest boski ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też macierzyński wypłaca ZUS, wniosek o dodatkowy urlop zanosiłam do ZUS-u. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Rozeznanie
|
ja podnosze tak jak Zawitkowski pokazuje, na co moja pediatra spytała 'co to za cyrki wyczyniam'
![]() nosze ją pionowo bo inaczej się drze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio skupiam się tylko na Lenie i na tym czy to Bebiko jest dla niej dobre czy nie
kurcze wysypki wciąż nie ma, brzuch jej nie boli, kupki normalne oby to był dobry znak, bo widzę, że Bebiko jej lepiej smakuje niż Pepti
![]() |
#1040 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1041 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jaki to sposób podnoszenia Zawitkowski pokazywał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Wtajemniczenie
|
Oj nie umiałabym tego powtórzyć
![]()
#1043 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Wczoraj byliśmy u laryngologa i z uszkami wszystko ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dlatego teraz moje dziecko pieje jak nastolatek w czasie mutacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję dziubku, przyznaję, że rozjaśniłaś mi sprawę!
dziewczyny klikam cały czas w Wasze bannerki ![]() Cytat:
![]() i coś miałam napisać. do jacieee, ale zapomniałam. Ale mam beznadziejny humor, deprecha jesienna jak nic się maluje ;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co bioder to ja nie na biodrze ale przodem z rozłozonymi kolankami i tak sie Szymkowi podoba to co mam zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a lekarze to mają pomysły jak wprowadzić dziecko w odpowiedni nastrój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
dziubku żebyś się nie zdziwiła, hehe
![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.