Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 08:44   #1021
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

I witaj się i Ja.
Emi pięknie spała.
Tiriu tiru.

Nerolka a Ty nie klepiesz przy przewijaniu w pupcie tak słodko ja jakbym mogła to bym zjadła te cudo

Jacieee kawa Ci coś w ogóle pomaga? Mi wystarczy, że coś zjem i jestem obudzona za kolejny tydzień

Beatko wyślij mi proszę tego linka na fejsa, bo myślałam, że będę mogła sobie tylko tak o odświeżyć stronę, a tu dupa.

Brumek
jak poszłam prywatnie to mówił co gdzie jak po co na co kiedy. Poszłam z NFZ to nie dość że wchodziły dwie mamuśki, jedna rozbierała dziecko do badania, drugie dziecko badał i mówił do dwóch mamusiek, czasem nie wiedziałam czy do mnie mówi,czy do tej drugiej mamy :| tyle dobrego,że kazał stanąć na przeciwko jego i pokazać jak szeroko nosimy dzieci jak było źle to pokazał jak nosić.

Babonik Ja smaruję sie tylko i wyłącznie nivea. Jest tłusty i skóra moja się tak nie ciągnie. A co do pillingu itd to polecam z Garniera 3w1 ->ten jest bardzo wydajny i skóra moja po maseczce czy nawet umyciu jest super.

Nie wiem co miałam pisać...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:52   #1022
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja myślę, ze chyba do tej do której rodzicowi będzie chciało się wyjść Przy minus 20 to chyba siłą by mnie musieli wynieść
mnie to nawet przy -10 by się nie chciało tyłka ruszać z domku

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
do meza dzis przy obiedzie rzekłam (bo oni mieli zupe zabielana a ja nie): jeszcze pół roku i też sobie zrobie pomidorową ze smietana! co za zyczenia...
jak niewiele potrzeba do szczęścia i pełnej ekstazy

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
zrobione
dziękuje - można głosować co 5 minut

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Pepti ma fajne puszki, bo można zerwać etykietki,w Nutrze nie. Mam pomazane markerami Trzymam w nich tez różne supkie i teraz Agatkowe kaszki
o, i na kaszki musze sobie przeznaczyć parę puszek

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Beti klikam w baner ( szkoda że nie otwiera się nowa karta, bo wkurza wracanie na wizaż z powrotem)
kurcze , Zance się otwiera samo w nowej karcie a u mnie w aktywnej.. nie umiem tego zmienić za chiny....

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę jutro o kciuki za Szymonkowe bioderka
O 12.20 mamy usg
za Was

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:55   #1023
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
już kiedyś był tu taki temat ja jestem zwolennikiem w takich przypadkach,a dostałam tu od co poniektórych Pań
lepiej o tym nie rozmawiać na forum ogólnym,bo to ciężki temat.
Wiem, nie chcę znowu burzy wywołać , więc proszę żeby mój post pozostał niezauważony
Tylko jak sobie przypomnę paluszki Domka, te wszystkie badania, dotykanie, macanie i szukanie czy moje dziecko nie urodziło się czasem z niedorozwojem to .... brrr ....
Tak naprawdę to dalej jestem przewrażliwiona... czasami patrzę na Dziecia i sprawdzam, czy czasem nie zachowuje się niepokojąco... eeee marudzę

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

za tygodnie
Czyli znośnie Dominikowi idzie spanie w łóżeczku?
Znośnie to mu idzie zasypianie w łóżeczku Budzi się codziennie koło północy i mamusia bierze go do siebie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jacieee kawa Ci coś w ogóle pomaga? Mi wystarczy, że coś zjem i jestem obudzona za kolejny tydzień
Działa, działa. Wczoraj popołudniu nie wypiłam trzeciej i o 19 mogłam iść spać. Ale nawet jakby nie działała to bym piła, bo uwielbiam smak kawyyy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:01   #1024
Shira_83
Zadomowienie

Bry babolki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Shira to ja Ci teraz zawsze już będę jedzenie przypominać?
Dzieć śpi, a i mama zaraz pójdzie jego przykładem po pada...
mama pada nie deszcz
no chyba już mi tak zostanie jeszcze jak widzę te pełne wymię tej krówki to

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Widzę, że jacieeeee z kolacją się kojarzy

no to Was trzyma , zdrówka dla wszystkich trzech
podziwiam, jak sobie radzisz z dwójką?

ja nie wiem i trzymam kciuki za szczepienie

trzymam

dobijcie mnie, ledwo żyję i NIC mi się nie chce...

no tak jacieeeee = jedzonko mi też nic się nie chcę łącze się w leniu
Cytat:
Witam i ja ... z kawą.

W nocy dwie pobudki ( 01.40 i 4.10 - moje Dziecię ostatnio między pierwszym a drugim karmieniem nie wytrzyma dłużej jak 3 godziny)
Nad ranem 0 5.30 zaczęło się już gadanie, ale jeszcze usnął na chwilkę i wstaliśmy 0 6.20
A teraz to moje Dziecię przebiera nogami w leżaczku, piszczy (przestał gaworzyć, teraz piszczy) i łapie się za głowę obiema rękami

Iustyna Twój syn jest the best

Kciuki za dzisiejsze szczepienia

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

No i kończymy dziś 16 tygodni
za tygodnie

o widzisz kawa!!!!

boże co mi Cris dziś zafundował śpię sobie jak ten suseł a tu naglę taki ryk mama Shira w dwóch susach dopadła do łóżeczka a mój biedny Żbik się krztusił mleczko z noska aż mu pociekło biedny krzyczał i złapać tchu nie mógł ale miałam strach !!!!!! usypiałam go jeszcze potem godzinę ale już nim zostałam w łóżku masakra!!!!
Stary 2011-11-18, 09:04   #1025
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry babolki

no chyba już mi tak zostanie jeszcze jak widzę te pełne wymię tej krówki to

no tak jacieeeee = jedzonko mi też nic się nie chcę łącze się w leniu

za tygodnie

o widzisz kawa!!!!

boże co mi Cris dziś zafundował śpię sobie jak ten suseł a tu naglę taki ryk mama Shira w dwóch susach dopadła do łóżeczka a mój biedny Żbik się krztusił mleczko z noska aż mu pociekło biedny krzyczał i złapać tchu nie mógł ale miałam strach !!!!!! usypiałam go jeszcze potem godzinę ale już nim zostałam w łóżku masakra!!!!
No to ładnie się strachu najadłaś Hmm.... najadłaś.... ja faktycznie coś mam z tym żarciem No i o kawie Ci teraz przypomniałam
O i znowu

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-18, 09:05   #1026
ellika
Rozeznanie

Cytat:
A teraz to moje Dziecię przebiera nogami w leżaczku, piszczy (przestał
Moja też piszczy i drze się nawet łeb mi pękaaaaa na początku to było nawet śmieszne, ale już nie jest
Cytat:
moj jakby tak powiedzial to bym sie kupy spodziewala...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
mam strasznie suchą buzię na twarzy,jak jechałam zrobić kreski na oczy to nie miałam nic na buzi i jak się zobaczyłam w samochodzie w świetle dziennym to sie przestraszyłam mam strasznie suchą i brzydką skórę buzi... jest mało elastyczna, chyba zaraz zrobią sie zmarszczki

zupełnie nie wiem jak o nią prawidłowo zadbać

kosmetyczki sie nie zapytam,bo ona będzie mi chciała nawciskać swoje drogie kremy z salonu

co mam używać,jak ,kiedy?? HELP ME!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------
polecam ten kremik: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ce.html&next=1
w ciąży miałam strasznie suchą skórę, aż takie suche liszaje na policzkach miałam i ten krem mi pomógł - nigdy nie miałam tak ślicznej cery jak po nim.
No i ciąża minęła i wróciła moja cera mieszana, teraz mam atak pryszczy na czole mam próbki Effaclar duo La roche, zobaczymy czy pomoże

W ogóle to te hormony mnie wkurzają - przed ciążą myłam włosy co 3-4 dni, w ciąży co tydzień () a teraz musze codziennie, a że nie lubię myć włosów (chyba od dziecka ) to myje co drugi dzień i wyglądam jak wyglądam. Ja chce z powrotem siebie sprzed ciąży

Jeny, ale moja dzisiaj marudaaaa
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:10   #1027
dziubek79
Zakorzenienie

Marinko ja na podstawie swoich obserwacji stwierdzam, iż mój jesienny kombinezon jest , cieńszym ,nie ma polarku w środku tylko takie miekkie wysciełanie no i nie jest z nieprzemakalnego materiału. A ten zimowy no to juz na oko grubszy z polarkiem , kaptur bardziej okalający buzie ( w jesiennym mam taki luźny) no i taki bardziej śliski, nieprzemakalny.To chyba tyle
dla mnie zimowy to taki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 09:11   #1028
zanetaa88
Zakorzenienie

Trele morele

Jacieee dla mnie kawa mogłaby nie istnieć. Właśnie Ja bardzo często myślę o Dominiczku i jego paluszkach pamiętam jak leżałam w Szpitalu i któraś mnie poinformowała, że takie coś miał, strasznie smutno mi się zrobiło.Teraz myślę, czy mu się to zagoiło czy jest ok, ale boję się zapytać, aby nie przypominać tej sytuacji

Stary 2011-11-18, 09:16   #1029
CookieMonsters
Rozeznanie

DDtvn:
widzicie, jak zawitkowski uczy podnosic dziecko?? ktoras z Wa sie az tak z tymm 'bawiła'?
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:21   #1030
zanetaa88
Zakorzenienie

Monika takie głupie pytanie ale mnie dręczy.
Jak chce iśc z wnioskiem o dodatkowy urlop to do ZUS'u nie?
mi macierzyński Zus wypłaca..

Stary 2011-11-18, 09:21   #1031
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Witam sie po raz drugi. Agata o 8 przytuliła się do mamy i pospałyśmy jeszcze dwie godzinki

idzemy ćwiczyć z Agatonkiem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 09:29   #1032
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Trele morele

Jacieee dla mnie kawa mogłaby nie istnieć. Właśnie Ja bardzo często myślę o Dominiczku i jego paluszkach pamiętam jak leżałam w Szpitalu i któraś mnie poinformowała, że takie coś miał, strasznie smutno mi się zrobiło.Teraz myślę, czy mu się to zagoiło czy jest ok, ale boję się zapytać, aby nie przypominać tej sytuacji
Żaneta nie przypomnisz mi, bo ja cały czas mam to w głowie Fakt, że teraz już jestem spokojniejsza i nawet potrafię z tego żartować (jak obcinam Domkowi paznokcie i się wierci, to go "straszę", że jak mu palec utnę przez przypadek, to dodatkowych już nie ma żeby się wyrównało ) ale często "obserwuje" czy coś niepokojącego się nie dzieje.

Nóżka pięknie się zagoiła, śladu nawet nie, a przy rączkach zostały takie jakby krostki. Nie wiem jak je opisać... jak rozdrapane ugryzienie komara.

Cytat:
DDtvn:
widzicie, jak zawitkowski uczy podnosic dziecko?? ktoras z Wa sie az tak z tymm 'bawiła'?
Ja widziałam. A dziś to nawet czytałam gdzieś, że dziecka w wieku Dominika nie powinno się nosić pionowo A ja tylko tak noszę, bo on inaczej nie chce. I na biodrze też go podpieram

Cytat: "Niemowlę jest jeszcze zbyt małe, by nosić je w pozycji pionowej; nie należy go także "sadzać na biodrze" czy w inny sposób prowokować nadmiernego rozwarcia nóg w stawach biodrowych"

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-18, 09:36   #1033
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

Ja widziałam. A dziś to nawet czytałam gdzieś, że dziecka w wieku Dominika nie powinno się nosić pionowo A ja tylko tak noszę, bo on inaczej nie chce. I na biodrze też go podpieram

Cytat: "Niemowlę jest jeszcze zbyt małe, by nosić je w pozycji pionowej; nie należy go także "sadzać na biodrze" czy w inny sposób prowokować nadmiernego rozwarcia nóg w stawach biodrowych"
nam ortopeda kazał na biodrze nosić żeby bioderka się dobrze kształtowały

pogoda jest kiepska, niby nie pada ale tak szaro jest... aż się żyć nie chce
22.11 idziemy na szczepienie, 15.12 na usg bioderek, mam nadzieję, że już ostatni raz
klikniecie?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-11-18 o 09:38
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:37   #1034
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jacie a mnie i ortopeda i fizjoterapeuta kazali nosić w pionie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:38   #1035
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

Jak dla mnie to wszystko to troche przesada sie nie znam, ale zawsze bralam dziecko tak zeby i mi i jej bylo wygodnie nie wiem, ale wydale mi sie, ze jakbym miala tak wszystko analizowac, to nic innego bym ni robila i do tj pory ani razu bym jej nie podniosla
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:47   #1036
JustPi
Rozeznanie

na początek: Dzień Dobry
po mega rozterkach "posłać czy nie posłać dziecka do przedszkola" ostatecznie stwierdziłam, że dzień z rówieśnikami dobrze jej zrobi

Cytat:
JustPi to Ty pisałaś, że dziecko po przedszkolu idzie szybciej spać, bo zmęczone? To chyba Twoje . Moje jak się prześpi w przedszkolu, to wraca rześki jak skowronek i do 22.00 walczy w łóżku . Jak jest weekend, to nie śpi w dzień i wtedy idzie punkt 20.00 spać.

Dziwne to trochę, bo w poprzednim przedszkolu nie chciał spać a w tym prawie codziennie śpi. Tam płakał rano, że on nie chce do przedszkola, bo trzeba leżakować.Tu też trzeba a nie marudzi .
moja już nie śpi w przedszkolu, podobno leży i sobie śpiewa ale rzeczywiście jak spała to wieczorne zasypianie trochę dłużej trwało, tylko ona od małego przyzwyczajona, że najpóżniej 19.30-20 jest w łóżku, albo po prostu ten typ tak ma. Za to w nocy zapewnia trakcje
A w weekendy też Ci dzieciaki wcześnie wstają? nie wiem czy mają jakiś radarek, że rodzice w domu i nie ma spania?

Cytat:
cały wieczór dzielnie próbują raz jedno, raz drugie.

Kuba mnie woła z góry, poszłam. Mówi: "mamo zobacz zrobiłem wąże ". No to patrzę a on porwał chusteczkę higieniczną na kawałki, zrolował i położył sobie na poduszce. Wąże kurde .
to moja jak siedzi na toalecie i robi kupę, i to trochę trwa, więc ją zostawiam i jakiś czas temu dorwała papier toaletowy, odrywała po listku, zgniatała w kulki i wkładała do kieszeni szlafroka - "mamo kotleciki zrobiłam"
innym razem papier wkładała do betoniarki z lego i cement robiła po mamie zainteresowania

Cytat:
Napisane przez jacieeeee;30572823

[/COLOR

Cytat:
Mam tonę prasowania, trzeba by podłogi umyć, kurze pościerać, pościel przebrać, ale mam lenia w doopce
taaaaa skąd ja to znam
Cytat:
A my kończymy dzisiaj 15 tygodni.

udało się nadrobić dzięn wczorajszy a dziecie w końcu padło w łóżeczku i śpi, a długo do misiów gadała. bo oczywiście obudziła się przy przekładaniu z wózka
ciekawe czy da jeszcze drugą kawkę wypić...
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:48   #1037
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamuśki

U nas nocka super, wyspaliśmy się.
Zaraz się będziemy zbierać na spacerek, troszkę zimno no ale... Wyposażyłam się osttanio w ciepłą czapkę i rękawiczki i nie ma źle
Katarek na już ładnie minął

Cytat:

Iustyna Kuba jest boski Chyba się nie da z nim nudzić, co?

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mały po szczepieniu ma takiego dość duzego bąbla na ręce, tak jakby go mucha kńska użądliła. I to nie w miejscu ukłucia, tylko nad nim tak z 2 cm. Teraz mielismy szczepeienie na 4,5 misiące.

Czy wasze dzieci też tak miały ?? To jest normalne??
Mój takiego czegoś nie miał...

Cytat:
A my kończymy dzisiaj 15 tygodni.

Cytat:
artur kiedys odwalil numer: patrzymy, a leci do kibla jak perszing. wyciaga nocnik, sciaga spodnie i sika... na stojaco. bylismy tak w szoku ze nawet oblana sciana i podloga to pikus! teraz jak leje to nie trzyma sie za siusiaka tylko operuje jakos ta skora naokolo krocza i takim dziwnym sposobem celuje...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki.

Cytat:
Monika takie głupie pytanie ale mnie dręczy.
Jak chce iśc z wnioskiem o dodatkowy urlop to do ZUS'u nie?
mi macierzyński Zus wypłaca..
Ja nie Monika, ale pozwolę sobie odpowiedzieć
Mi też macierzyński wypłaca ZUS, wniosek o dodatkowy urlop zanosiłam do ZUS-u.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:50   #1038
ellika
Rozeznanie

ja podnosze tak jak Zawitkowski pokazuje, na co moja pediatra spytała 'co to za cyrki wyczyniam'
nosze ją pionowo bo inaczej się drze a tak w ogóle to jej nie noszę tylko przenoszę - ręce mam dalej obolałe
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:52   #1039
zanka205
Zakorzenienie

ja ostatnio skupiam się tylko na Lenie i na tym czy to Bebiko jest dla niej dobre czy nie
kurcze wysypki wciąż nie ma, brzuch jej nie boli, kupki normalne
oby to był dobry znak, bo widzę, że Bebiko jej lepiej smakuje niż Pepti

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:53   #1040
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
ja podnosze tak jak Zawitkowski pokazuje, na co moja pediatra spytała 'co to za cyrki wyczyniam'

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-18, 09:54   #1041
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
nosze ją pionowo bo inaczej się drze a tak w ogóle to jej nie noszę tylko przenoszę - ręce mam dalej obolałe
to niezła pediatra
a jaki to sposób podnoszenia Zawitkowski pokazywał?
Stary 2011-11-18, 10:02   #1042
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
to niezła pediatra
a jaki to sposób podnoszenia Zawitkowski pokazywał?
Oj nie umiałabym tego powtórzyć

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-18, 10:02   #1043
karolinee1983
Zadomowienie

Hej przyszłam się przywitać tylko bo pewnie zaraz będę musiała uciekać - moje dziecko nie śpi i wymaga ode mnie uwagi jak jej nie zapewnię towarzystwa zacznie krzyczeć wniebogłosy - to jej nowa metoda.

Wczoraj byliśmy u laryngologa i z uszkami wszystko ok w jednym uszku trochę woskowiny było, więc pani doktor postanowiła to wyczyścić - mała darła się tak, że w recepcji ją było słychać później była tak zła na cały świat, że w drodze powrotnej darła się w aucie, dopóki nie wyjęłam jej z fotelika i nie wzięłam na ręce (). Przed snem wieczornym też postanowiła się powydzierać bo mama chciała ją uśpić tak ją to wycie wymęczyło chyba, że spała do 5 prawie, a wstała przed 7 i jak ją chciałam ubrać rano, znowu zaczęła się drzeć jak stare kalesony, jakbym jej krzywdę jakąś robiła

dlatego teraz moje dziecko pieje jak nastolatek w czasie mutacji mam nadzieję, że to SKOK

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 10:03   #1044
Marina1
Zakorzenienie

dziękuję dziubku, przyznaję, że rozjaśniłaś mi sprawę!

dziewczyny klikam cały czas w Wasze bannerki

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja ostatnio skupiam się tylko na Lenie i na tym czy to Bebiko jest dla niej dobre czy nie
kurcze wysypki wciąż nie ma, brzuch jej nie boli, kupki normalne
oby to był dobry znak, bo widzę, że Bebiko jej lepiej smakuje niż Pepti
Zanka a ja bacznie obserwuję Wasze poczynania z Bebiko

i coś miałam napisać.
do jacieee, ale zapomniałam.

Ale mam beznadziejny humor, deprecha jesienna jak nic się maluje ;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:06   #1045
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy u laryngologa i z uszkami wszystko ok w jednym uszku trochę woskowiny było, więc pani doktor postanowiła to wyczyścić - mała darła się tak, że w recepcji ją było słychać
klask i: Cieszę się bardzo.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-18, 10:07   #1046
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
DDtvn:
never !!!!

Cytat:
Żaneta nie przypomnisz mi, bo ja cały czas mam to w głowie Fakt, że teraz już jestem spokojniejsza i nawet potrafię z tego żartować (jak obcinam Domkowi paznokcie i się wierci, to go "straszę", że jak mu palec utnę przez przypadek, to dodatkowych już nie ma żeby się wyrównało ) ale często "obserwuje" czy coś niepokojącego się nie dzieje.

Nóżka pięknie się zagoiła, śladu nawet nie, a przy rączkach zostały takie jakby krostki. Nie wiem jak je opisać... jak rozdrapane ugryzienie komara.

ja też nosze pionowo inaczej nie ma bata bo sie sam podnosi!!
a co bioder to ja nie na biodrze ale przodem z rozłozonymi kolankami
i tak sie Szymkowi podoba to co mam zrobić
Stary 2011-11-18, 10:07   #1047
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Oj nie umiałabym tego powtórzyć
to musiało być ostro skomplikowane
Stary 2011-11-18, 10:09   #1048
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziękuję dziubku, przyznaję, że rozjaśniłaś mi sprawę!

dziewczyny klikam cały czas w Wasze bannerki

Zanka a ja bacznie obserwuję Wasze poczynania z Bebiko

i coś miałam napisać.
do jacieee, ale zapomniałam.

przyjezdzaj do mnie na carlo

Cytat:
Hej przyszłam się przywitać tylko bo pewnie zaraz będę musiała uciekać - moje dziecko nie śpi i wymaga ode mnie uwagi jak jej nie zapewnię towarzystwa zacznie krzyczeć wniebogłosy - to jej nowa metoda.

Wczoraj byliśmy u laryngologa i z uszkami wszystko ok w jednym uszku trochę woskowiny było, więc pani doktor postanowiła to wyczyścić - mała darła się tak, że w recepcji ją było słychać później była tak zła na cały świat, że w drodze powrotnej darła się w aucie, dopóki nie wyjęłam jej z fotelika i nie wzięłam na ręce (). Przed snem wieczornym też postanowiła się powydzierać bo mama chciała ją uśpić tak ją to wycie wymęczyło chyba, że spała do 5 prawie, a wstała przed 7 i jak ją chciałam ubrać rano, znowu zaczęła się drzeć jak stare kalesony, jakbym jej krzywdę jakąś robiła

dlatego teraz moje dziecko pieje jak nastolatek w czasie mutacji mam nadzieję, że to SKOK
za uszka
Stary 2011-11-18, 10:09   #1049
JustPi
Rozeznanie

Cytat:

super, że z uszkami wszystko dobrze
a lekarze to mają pomysły jak wprowadzić dziecko w odpowiedni nastrój
Stary 2011-11-18, 10:10   #1050
Marina1
Zakorzenienie

dziubku żebyś się nie zdziwiła, hehe
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości