|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
I my się witamy porannie
![]() Póki co kawy nie pije bo mam nadzieje że Sarenka troche sie pokręci ma nacie, zje coś i jeszcze chwile pójdzie dospać, a ja z nia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Witam i ja ... z kawą.
W nocy dwie pobudki ( 01.40 i 4.10 - moje Dziecię ostatnio między pierwszym a drugim karmieniem nie wytrzyma dłużej jak 3 godziny) Nad ranem 0 5.30 zaczęło się już gadanie, ale jeszcze usnął na chwilkę i wstaliśmy 0 6.20 A teraz to moje Dziecię przebiera nogami w leżaczku, piszczy (przestał gaworzyć, teraz piszczy) i łapie się za głowę obiema rękami ![]() Iustyna Twój syn jest the best ![]() Kciuki za dzisiejsze szczepienia ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- No i kończymy dziś 16 tygodni ![]()
#993 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jeśli nie ma mocnego wiatru, śnieżycy to przy -10 a nawet trochę niższej spokojnie. Bo czasem jest -1 a zimno tak że nie chce się ruszyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chcesz się na figury zamienić? Ja bym chciała tyle ważyć.. ![]() Dla Tymka ![]() ![]() ![]() http://www.wiocha.pl/273475,Malpeczka ![]() ![]() A ja jadę z małym do Krakowa. Odezwę się po południu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Ja podobnie jak Carmelca mam nadzieje, ze Agata jeszcze pójdzie spać, ale złudne moje nadziaje. Wstała o 6.30 (jak zwykle). Nakarmiona i szczerze mówiąc to leżała ze mną na łóżku a ja drzemałam. zy spała nie wie.
Jacie dla Daminiczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
BAN stały
|
Dziewczyny mały po szczepieniu ma takiego dość duzego bąbla na ręce, tak jakby go mucha kńska użądliła. I to nie w miejscu ukłucia, tylko nad nim tak z 2 cm. Teraz mielismy szczepeienie na 4,5 misiące.
Czy wasze dzieci też tak miały ?? ![]() Karol dziś mnie zaszokowal, pierwszy raz od dwoch tygodni przespal calą noc bez jedzenia. od 20 do 6,30... ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-11-18 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam z rana, my już nie śpimy od dłuższego czasu ale trzeba było się poprzytulać i powygłupiać w łóżku ![]() tż pojechał zmieniać opony a my relaksik ![]() mały dziś miał cudowną noc ![]() ![]() a dziś wieczorem mama się zresetuje carlo rosi z psiapsiółami ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agata usnęła ide się zdrzemnąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
BAN stały
|
teraz maly spi, ale moze sprawdze czy mu nie zezlo a jak coś to zadzwonie do osrodka i zapytam się co sjest grane? mi się kojarzy ze bartek tez mial coś podobnego.. i ze to mialo tak byc.
wogole podczas szczepienia widac bylo jak mu się szczepionka rozchodzi pod skorą.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Wtajemniczenie
|
Moje Dziecię pewnie za jakieś pół godziny pójdzie spać, ale ja bym nie wytrzymała od 6.20 do 9 bez kawy
![]() Dlatego już jedną wypiłam i jestem w takim stanie, że usnąć nie usnę, ale całkiem obudzona nie jestem. Dlatego jak Dominik odpłynie to wypiję jeszcze jedną. Mam tonę prasowania, trzeba by podłogi umyć, kurze pościerać, pościel przebrać, ale mam lenia w doopce ![]()
#1001 |
Zadomowienie
|
u mnie tez dzieciaki spia, wiec wpadlam sie przywitac.
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi położna mówiła, że jak dziecko za dużo tygodniowo przybywa to też niedobrze.. Ale zabij mnie, nie wiem dlaczego :confused: ![]() A my kończymy dzisiaj 15 tygodni. Też piątkowi jesteśmy ![]() Cytat:
![]() Helllołłłł ![]() Radziu dosypia. I nie wiem co chciałam napisać............. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Bartessa- może za płytko wkłucie było? nam sie nigdy nie zdarzyło.A okładałaś kwaśną wodą? Ja robię okłądy w żelu za każdym razem. Brida,żeby dziecko lubiło leżeć na brzuszku może sie przydac coś takiego.Przy Nadii stosowałam,teraz jeszcze nie próbowałam,bo NIkos jakiś za mały mi się jeszcze wydawał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
BAN stały
|
Babonik wątpie zeby bylo za płytko, pielęgniarka prawie na prosto wkluwała tę igłę, ąż bałam się czy mu w kość nie wbije.
Nie robiłam okladów, a jak sie ten preperat nazywa? |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
Marzena_S
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brumku i jak tam nocka? Budziłaś małego jednak czy pospaliście sobie słodko?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Wtajemniczenie
|
Lili za 15 tygodni
![]() ![]() Monia Twój Arturek to niezły gagatek ![]() Dominik śpi, ja zrobiłam sobie drugą kawę i właśnie zapiekam jabłka z cynamonem w piekarniku (zamiast ciastka do kawy). I tak się zastanawiam jak ja jutro u taty na imieninach wytrzymam w postanowieniu odchudzania, jak mama już zrobiła sałatkę jarzynową, upiekła karczek, zakupiła ciasto... brrrr ![]() Telik przejrzałam cały Twój blog ( ![]()
#1009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
CrazyM. najważniejsze że dziecko zadowolone ![]() ![]() AgaG. "toś" poszalała ![]() Carmela- to i tak Cię bardzo tanio wyniesie koszt prostowania ![]() Zanetka- ![]() Madziulka ![]() Dziękuję za podpowiedzi z FOTOSIKIEM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja pannica obudziła się - uwaga - o 4.00 i spania nie było ![]() usnęłą z biedą przed 6 na pół godziny wstała o 6,30. A że wyspana nie była więc miała mega marudę i na rękach źle, na plecach tragedia, na brzuchu 5 minut dobrze, potem juz nudno, w wózku źle, jeść nie, herbatki nie, zabawki przez 2 minuty fajne potem juz są beee - o masakra ![]() padła o 9 dopiero - padam na twarz - ciekawe ile pośpi - a tu szczepienie przed nami - jak wstanie to mam nadzieje że zje normalnie juz bez fochó i na szczepienie pójdziemy przed 11. trzymajcie kciuki. lece nadrabiać i prosze o kliki w banerek w podpisie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-18 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() my też piątkowe ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- ja tak samo - juz nie wyparzam tak często - ale myje pod gorącą wodą bo maam prawie wrzątek w kranie
![]() |
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bzykanko lezy i kwiczy nadal ![]() Avatarek szukałam kiedyś balonik gif w google i sie znalazł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Dziewczyny na początek pytanie, bo potem zapomnę ( pytanie mega głupie ) - jak wygląda zimowy kombinezon, czym się różni od jesiennego ? Cy mogłybyście podsunąć jakieś linki takowych ? Beatko, trzymam kciukasy za szczepienie, tak sobie myślałam, że wpadłabyś do mnie na kawkę, ale Igi w dalszym ciągu chory, i nie chciałabym, by zaraził Julę. Dla innych dziewczynek też kciuki. Brunetko u mnie dzieje się to samo, przecieka mi jak już zrobię mleko, do szału mnie to doprowadza. A jak miałam z szeroką szyjką ( brownsa ) to dopiero przeciekało. Teraz mam wąską szyjkę i nie aż tak przecieka, ale przecieka. ( głupio zabrzmiało to ostatnie zdanie ![]() dziubku zazdroszczę spokania z przyjaciółkami, fajny wieczór Wam się szykuje. Brunetko i przepraszam, ale Cie pomęczę jeszcze trochę pytaniami - też przechodzisz stopniowo z Pepti na Bebiko ? Jak Ala po nim się ma ? Płacze ? Pisałam już, że mam hiper mega lenia ? A dziś jeszcze muszę wyjść z domu załatwić pewną sprawę na poczcie, muszę małego terebanić ze sobą, a miał nie wychodzić do końca tyg. z domu. Ale to tylko będzie 15 min. Dziewczyny, nie mogę się doczekać tego mieszkania, już nie chcę być tu. O nie mały się budzi. E nie, ruszył się. patik a wiesz, że ja tak samo myślałam z moją pracą ? qrwa, bo nie wiem kiedy dam radę ją napisać.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |||
Rozeznanie
|
witam,
dzis znowu z dwojka dzieciaczkow wiec tak na szybciutko poki jedno spi ![]() nocka w miare ok.w miare bo bywalo lepiej..Fifi spal swego czasu do 6/7 bez pobduki a teraz budzi sie dwa razy ![]() Cytat:
![]() ![]() hmmm..jest mala roznica wieku-2,5 mca-wiec oboje wymagaja uwagi. najgorzej jest jak jest pora drzemki (corki brata)bo wtedy chce byc lulana..a nieraz Filip zacznie marudzic. wtedy wolam kogos z dolu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zacisniete ![]() klik ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
jestem i żyje, nocka w miarę ok, pobudka o 2 i 5. ale dziś pogoda do bani.
#1017 |
Wtajemniczenie
|
Oglądacie DDTV???
Jest o legalnej aborcji w przypadku wad genetycznych... nie wiem co bym zrobiła ![]()
#1018 | |
Zadomowienie
|
Marinka w zasadzie to nie wiem czym ma się różnić
![]() a teraz ja mam prośbę ![]() mam strasznie suchą buzię na twarzy,jak jechałam zrobić kreski na oczy to nie miałam nic na buzi i jak się zobaczyłam w samochodzie w świetle dziennym to sie przestraszyłam ![]() ![]() ![]() zupełnie nie wiem jak o nią prawidłowo zadbać ![]() kosmetyczki sie nie zapytam,bo ona będzie mi chciała nawciskać swoje drogie kremy z salonu ![]() co mam używać,jak ,kiedy?? ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
już kiedyś był tu taki temat ![]() ![]() lepiej o tym nie rozmawiać na forum ogólnym,bo to ciężki temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Baboniku dzieki za odp.
pisze 1 reka brumek polecala chyba jakis dobry krem na sycha skóre. Clarins chyba
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Słyszałam, że do -10 st., ale to pod warunkiem, że jest 'suchy' mróz - bez wiatru i wilgoci. Cytat:
![]() ![]() Zle się zrozumiałyśmy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli znośnie Dominikowi idzie spanie w łóżeczku? ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego znowu ![]() Brumeczku daj już sobie i Tymkowi pospać ![]() ![]() Dobry ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.