2012-03-28, 22:18
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Wiecie co? Ja tym razem nie mogę się zdecydować na który tytuł zagłosować Fakt, że podobne są, ale też przez to wszystkie fajne 
Cytat:
Napisane przez doris888
tak , tak- masz całkowitą rację- może nie wyraziłam się jasno ale to tylko w kontekście płaczu dziecka- właśnie tego co mnie przeraża- że mała będzie płakać i płakać a ja nie będę umiała znaleźć powodu  starsze płaczace dziecko umie wyrazić dlaczego mu źle -dlaczego płacze  poza tym myślę że jako mama- kobieta ma inne podejście a raczej wiekszy instynkt od faceta opiekującego się płaczącym niemowlakiem 
|
A to z płaczem to racja 
Natomiast co do opieki nad niemowlęciem to zawsze i wszędzie głoszę tezę, że jedyną rzeczą której facet nie potrafi zrobić jest karmienie piersią Wszystkie pozostałe może w 100% tak samo dobrze albo nawet i lepiej niż kobieta wykonać Warto to facetom powtarzać i nie brać na siebie za dużo obowiązków przy dziecku. Tak to już jest we współczesnym społeczeństwie - kobiety przyjęły na siebie wiele męskich ról i tak samo mężczyźni wykonują czynności kiedyś typowo kobiece. Przy opiece nad dzieckiem tym bardziej pomoga to w budowaniu relacji ojca z dzieckiem!
Cytat:
Napisane przez kapukat
Kism - mówiłam, ale oni twierdzą że wszsytko jest w porządku...a ja mam takie dziwne, bo czuję jakby ktoś nalał mi do środka cementu a jednocześnie miałby mi się zacząć najgorszy okres w życiu... nie wiem jak to lepiej opisać, ale czuję się z moim brzuchem strasznie, tylko dziwne bo nie jest twardy - obmacuje go co jakiś czas, zobaczyć czy to nie skórcze, albo twardnienia...ale nie - więc już zupełnie nie wiem o co chodzi 
|
Hmm... Objawy zbliżającego się porodu mogą być przeróżne Jeśli położna twierdzi, że to ok, to mam nadzieję, że tak jest. Szkoda tylko jeśli dla Ciebie to jest nieprzyjemne, ale ale... Już zdecydowanie bliżej niż dalej do końca tych sensacji 
Cytat:
Napisane przez clauudik
Pochwal się, który to bar  bo już któryś raz o nim słyszę i ciągle zapominam zapytać. A czasem przydałoby się jakieś sprawdzone miejsce na szybki i w miarę zdrowy obiad.
|
Hehe, racja, już przynajmniej drugi raz o nim piszę - Łasuch na Sowińskiego, ciut niżej niż Bombaj i po drugiej stronie ulicy.
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984
W poniedziałek byłam na wizycie. Szyjka znowu się skróciła więc mam leżeć, leżeć i leżeć. Poza tym na KTG wyszły małe skurcze.Moja myszka waży już 2300g i odwróciła sie główką do dołu 
Opowiem Wam w jak malo przyjaznej i w ogóle nie fajnej szkole rodzenia byłam.
Min. mówili w tej szkole żeby przez miesiąc nie używać chusteczek do mycia pupy tylko myc sama wodą. Fakycznie??? I jak to jest z tą solą fizjologiczną? Ja czytałam, że należy ją używać kiedy dziecko skończy 3 miesiące, a na SR mówili, że można od razu.
|
Miłego leżenia w takim razie! Dobrze, że dzidzia już duża, więc w razie czego powinno być bezpiecznie 
Szkoła rodzenia - porażka! Bez komentarza...
Ja w zasadzie nie przypominam sobie, żebym do czegokolwiek używała soli fizjologicznej, ale moim zdaniem można od urodzenia. Do mycia buzi używałam przegotowanej wody, a sól to mi się kojarzy jeszcze z tym, że jak np. do oka coś dziecku wpadnie, to można zakroplić, żeby łatwiej wypłynęło. Do noska to na pewno wygodniejsze są te sole morskie w sprayu (ja bardzo polecam Disnemar).
|
|
|