|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
i co teraz? praktyki w innym szpitalu czy koniec praktyk i zaczynasz szukać pracy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
Missmalezja - jesteś niesamowitą osobą, inteligentną i z wyczuciem, wiem że cokolwiek postanowisz to będzie bardzo przemyślana decyzja. Mi pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby decyzja była łatwa i szybka!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
Missmalezji - przyjeżdżaj do mnie, do Gdańska!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-28 o 19:44 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A w jakiej dawce brałaś Dopegyt? Ja biorę 2x1. Nie mulił Cię? I jakie masz ciśnienie w drugiej ciąży? Bo ja czytałam, że jak się ma w pierwszej problemy z ciśnieniem, to jest duże prawdopodobieństwo, że w drugiej też będą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33198678]Dziękuję. A w jakiej dawce brałaś Dopegyt? Ja biorę 2x1. Nie mulił Cię? I jakie masz ciśnienie w drugiej ciąży? Bo ja czytałam, że jak się ma w pierwszej problemy z ciśnieniem, to jest duże prawdopodobieństwo, że w drugiej też będą ![]() Perse,ja miałam ostatnio pacjentkę 4x dziennie dopegyt,wprowadzony dopiero 3tyg przed porodem... koszmar ![]() ![]() Ważne,żeby po ciąży kontrolować ciśnienie,bo niestety często zostaje po ciąży.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie ja już o tym pisałam - nie jedna warstwa mniej czy więcej, tylko tak, żeby dziecko miało ciepły kark i plecki - nie zimne i nie gorące, tylko ciepłe. Mój synek np. jak go ubrałam w jedną wartwę więcej był po prostu jak mały lód, chociaż w mieszkaniu było 20 stopni. Pediatra jak do nas przyszła, też kazała go okryć jeszcze. Każde dziecko ma inne potrzeby. Ja po domu chodzę w ciepłym dresie, mój mąż w koszulce z krótkim rękawkiem, a Michaś biega w dwóch koszulkach i bluzie - jak mu zdejmę jedną, to od razu się kuli i krzyczy, ze mu zimno. Tylko jak szaleje, to się rozbieramy. Więc tu tak naprawdę chodzi o komfort dziecka, a nie o ilość wartw ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-28 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Pozdrowienia i buziaki dla Gabi Trzymama kciuki ![]() Jestem padnięta po całym dniu..... Zasiedziałam się na plotkach w pracy i tak zeszyło mi 5 h.... Jutro zaczynamy remont więc nie będa Was podczytywac chyba, że pójde do siostry to Was nadrobie, a tak to mogę byc przez 4 dni bez neta, albo i dłużej więc ciężko będzie mi Was nadrobic ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Gatta - powodzenia z remontem - oby jak najszbyciej ku końcowi!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o kremy z filtrami dla dzieci od 1 dnia życia to z ziajka ponoć też jest...
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...ci_spf_30.html nie pamietam czy była wymieniana? ![]() ooo i u hipp też już sie na stronie krem pojawia http://www.hipp.pl/?id=602 heh apropo pamięci a raczej jej braku wczoraj się ze mnie tz smiał bo ledwo wyszedł z kąpieli a ja mu kazałam iść się kąpać bo idziemy spać ![]() ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-28 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No proszę, a u mnie kilka godzin po porodzie było już 90/60 - takiego to w życiu nie miałam, zapytałam położną, czy ja jeszcze żyję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4635 |
Konto usunięte
|
I rodziła sn czy miała cesarkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie u okulisty, nadal trochę na ślepo po tych kropelkach na rozszerzenie źrenic i z wyglądem obcego
![]() ![]()
#4637 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co jakiś czas ktoś przychodzi i sprawdza rozwarcie. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczynki wyjaśnijcie mi proszę coś. Kiedyś słyszałam wiele razy, że kobiety w ciąży nie mogą się pochylać do przodu, np podnosić czegoś z podłogi tak że brzuch wisi, bo może się odkleić łożysko. Ostatnio koleżanka mnie wyśmiała, powiedziała, że to bujda. Jak to jest ??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-28 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Uffff.... Posprzątane prawie wszystko po raz drugi! W kuchni mi sporo zeszło i łazienkę już odpuściłam, nie ma szans, żebym dała radę! Czekam aż tż wróci od kolegi i mi wannę umyje, żebym się mogła wykąpać
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33194234]Nie wiecie, co tam u Gaabbi?[/QUOTE] Nie... Teraz juz późno, może śpi. Napiszę do niej rano. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To piękną miałaś tym razem pogodę. U mnie dalej nie za specjalnie... Trzymam kciuki, żeby końcówka antybiotyku pomogła! A jak ten brzuch Cię boli? Mówiłaś chyba o tym położnej? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mi się sporo brudziła... Nie przejmuję się teraz w ogóle koszulą do porodu, bo przy Maksie jakoś na początku położna przyniosła mi szpitalną i mówi, żebym sobie przebrała, bo po co mam sobie swoją niszczyć i w ciągu kilku godzin porodu (od 8 do 14:45) kilka razy mi dawała czystą koszulę, żebym się w miarę świeżo czuła ![]() Przy porodzie bez majcioszków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Dziewczynki, nie było żadnych nowych propozycji tytułu, to chyba założę już sondę, co? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Nikt nie protestuje, więc sonda założona ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam u okulisty właśnie wczoraj ![]() Jeżeli chodzi o podnoszenie - to żadne podnoszenia nie są w ciąży wskazane, ale tu chyba chodzi o kręgosłup i napięcie mięśni brzucha. Zresztą ZAWSZE jak cokolwiek podnosimy, nie tylko w ciąży! nie wolno się nachylać ze zgiętym w pałąk kręgosłupem, tylko zawsze mając rozstawione stopy ugiąć lekko kolana, a kręgosłup mieć wyprostowany! To naczelne przykazanie dotyczące wszelkiego rodzaju podnoszenia i unoszenia czegokolwiek ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-28 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobranoc dziewczynki. Jeszcze tylko zagłosuję w sondzie i idę spać ![]() edit : zagłosowałam ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-28 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33198678]Dziękuję.
A w jakiej dawce brałaś Dopegyt? Ja biorę 2x1. Nie mulił Cię? I jakie masz ciśnienie w drugiej ciąży? Bo ja czytałam, że jak się ma w pierwszej problemy z ciśnieniem, to jest duże prawdopodobieństwo, że w drugiej też będą ![]() Ja też brałam 2 razy dziennie po 1 tabl - dopegytu i no-spy forte. Nie przypominam sobie, żebym była jakoś szczególnie zamulona, ale to był też okres pylenia, a ja mam uczulenie na pyłki, które w ciąży tak mi się uaktywniło, że w życiu jeszcze tak nie miałam - przez 2 miesiące w ogóle nie wychodziłam z domu tylko do lekarza! Miałam non stop włączony oczyszczacz powietrza na pełen gwizdek, a i tak myślałam, że umrę, więc ciężko mi powiedzieć, co było skutkiem uczulenia a co skutkiem dopegytu, bo ogólnie byłam zmulona. Teraz dokładnie w tym samym okresie co w pierwszej ciaży skoczyło mi ciśnienie (koniec 6 m-ca), zgadza się, że jest duże prawdopodobieństwo powtórki ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
No, dbaj o kręgosłupik, bo masz tylko jeden i musi na długo wystarczyć, a teraz dostaje i tak niezły wycisk ![]() A zaświadczenia od okulisty żadnego nie dostałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Kism - mówiłam, ale oni twierdzą że wszsytko jest w porządku...a ja mam takie dziwne, bo czuję jakby ktoś nalał mi do środka cementu a jednocześnie miałby mi się zacząć najgorszy okres w życiu... nie wiem jak to lepiej opisać, ale czuję się z moim brzuchem strasznie, tylko dziwne bo nie jest twardy - obmacuje go co jakiś czas, zobaczyć czy to nie skórcze, albo twardnienia...ale nie - więc już zupełnie nie wiem o co chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Zagłosowałam i idę spać. Jutro analityka plus fryzjer. Mam nadzieję, że nie padnę gdzieś na mieście ![]() ![]()
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
W poniedziałek byłam na wizycie. Szyjka znowu się skróciła więc mam leżeć, leżeć i leżeć. Poza tym na KTG wyszły małe skurcze.Moja myszka waży już 2300g i odwróciła sie główką do dołu ![]() Wczoraj złapały mnie jakieś mocne skurcze w pochwie. Bardzo się przestraszyłam, a teraz ciągle brzuch mi twardnieje. Zastanawiam się czy nie iść jutro na ktg. Opowiem Wam w jak malo przyjaznej i w ogóle nie fajnej szkole rodzenia byłam. Za szkołe zapłaciłam 340zł! Miało być 5 spotkań i jedno sam na sam z położnymi w ramach kąpieli i pielęgnacji. Spotkań było ogólnie 4 w tym kąpiel i pielęgnacja w grupie, ale na szczęście małej. Nie zależało mi na wykłócaniu się dlaczego tych spotkań odbyło się tak mało ponieważ zajęcia były mało interesujące, mało wnosiły i moja wiedza wcale się nie powiększyła. Na moje pytanie np. jak mam sobie poradzić z kolką u dziecka usłyszałam odpowiedź: Znaleźć przyczynę. No ok, bez komentarza. Teraz była kąpiel i pielęgnacja. Jako jedyna chodziłam bez męża i bardzo brzydko mnie potraktowano!!! Pani przygotowała wanienki i lalki tylko dla par!!! Wkurzyłam się i powiedziałam, że ja też tu przyszłam się czegoś nauczyć, a ta kretynka spojrzała się na mnie i powiedziała: a to Pani tez chce kąpać? No i skończyło się na tym, że dostałam tylko lalke, a wanienki juz dla mnie nie miała bo mnie nie policzyła. Z tego wszystkiego przez chwilę poczułam sie jakas gorsza bo jestem sama a z drugiej strony to co za kretyńskie podejście kobiety. Ech, zmieniam temat bo zaczęłam się znowu denerwować. Min. mówili w tej szkole żeby przez miesiąc nie używać chusteczek do mycia pupy tylko myc sama wodą. Fakycznie??? I jak to jest z tą solą fizjologiczną? Ja czytałam, że należy ją używać kiedy dziecko skończy 3 miesiące, a na SR mówili, że można od razu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33199538]I rodziła sn czy miała cesarkę?[/QUOTE]
Cesarka.. bardzo BARDZO duża ilość białka w moczu, nie było na co czekać. Ale mi słodzicie dziewczyny no już dajcie spokój ![]() Z tym ciśnieniem to trzeba ostrożnie. Niskie nie jest jakoś mocno groźne, zazwyczaj wtedy dostaje się płyny szybko przez kroplówkę i monitoruje się tętno dziecka,tak przy nadciśnieniu.. no trzeba to mieć pod stałą kontrolą. Dziewczyny! Jeśli macie wysokie ciśnienie, pojawiają się obrzęki, i nie daj boże do tego boli głowa.. pędzicie na izbę, bo to bardzo niebezpieczne. Jeśli jest samo wys ciśnienie i obrzęki, zrobic badanie moczu na białko. Jak wysokie - też do szpitala ;] |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Konto usunięte
|
U mnie na szczęście zero białka w moczu, w szpitalu zrobili mi też biochemię, tę keratyninę czy coś tam i jeszcze inne rzeczy w kierunku gestozy i wyszło OK.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33202350]U mnie na szczęście zero białka w moczu, w szpitalu zrobili mi też biochemię, tę keratyninę czy coś tam i jeszcze inne rzeczy w kierunku gestozy i wyszło OK.[/QUOTE]
Cieszę się Perse ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Rozeznanie
|
Witajcie! Dopiero teraz dorwałam się do komputera.
Cytat:
Byłam dziś u lekarza. Robił mi 3D bo miesiąc temu sprzęt mu nie działał. I stwierdzam że 30 tc to za późno na takie badanie. Mała była odwrócona, widziałam tylko uszko, kolanko i żebra. Ale na szczęście nic za to nie płaciłam. Mój lekarz robi to badanie w ramach NFZ. ![]() ![]() Lekarz powiedział mi że jak dziecko do 32 tc nie jest główką w dół to raczej już się nie przekręci. Idę jeszcze coś zjeść bo jestem baaaardzo głodna. ![]() Do jutra!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.