|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
Jeśli chodzi o koszule to możesz juz więcej z niej nie skorzystać ![]() Generalnie chyba trzeba być bez gadżetów majtkowych, bo mi koleżanka mówiła, że jak założyła piżamę do porodu to ją zjechali, że co ona sobie wyobraża, dziecko przez nogawkę rodzić chce czy co... tyłek ma być odłonięty... niestety ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tego nie rozumiem. Ten kraj mnie na prawdę z dnia na dzień zaskakuje coraz bardziej. Do tej pory myślałam, ze jak już sobie zapłacisz, to masz tak jak chcesz i to za co zapłacisz... jak się okazuje nie zawsze. A jeśli chodzi już w ogóle o polską służbę zdrowia, to na prawdę brak mi słów i czasem ręce opadają. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Wiecie co? Ja tym razem nie mogę się zdecydować na który tytuł zagłosować
![]() ![]() Cytat:
![]() Natomiast co do opieki nad niemowlęciem to zawsze i wszędzie głoszę tezę, że jedyną rzeczą której facet nie potrafi zrobić jest karmienie piersią ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Szkoła rodzenia - porażka! Bez komentarza... Ja w zasadzie nie przypominam sobie, żebym do czegokolwiek używała soli fizjologicznej, ale moim zdaniem można od urodzenia. Do mycia buzi używałam przegotowanej wody, a sól to mi się kojarzy jeszcze z tym, że jak np. do oka coś dziecku wpadnie, to można zakroplić, żeby łatwiej wypłynęło. Do noska to na pewno wygodniejsze są te sole morskie w sprayu (ja bardzo polecam Disnemar). |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OMG!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kism - też jestem fanką disnemaru! ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-28 o 22:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Rozeznanie
|
I tak właśnie wygląda moje wcześniejsze chodzenie spać... nie mogę się od Was oderwać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4655 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brak słów ![]() co do chusteczek - to mam wrażenie, że podejście niektórych jest takie jak w Irlandii - najlepiej wszystko "natura" zrobi ![]() Cytat:
![]() a Ty mnie tu nie strasz dobrze? ja mam rodzić po połowie kwietnia i tyle ![]() Edytowane przez kapukat Czas edycji: 2012-03-28 o 22:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To bardzo dobra cena ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja wanna wreszcie wypucowana, więc ja zmykam... Tż tak się przejęł tym, ile ja dziś zrobiłam, że całą łazienkę pięknie wysprzątał i jeszcze jakieś rury rozmontowywał i czyścił ![]() Dobranoc! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zadomowienie
|
Bry
Od 5ej nie śpię, staram się później chodzić spać żeby nie było takich problemów, ale wieczorem padam szybko. W ogóle co to za pogoda, wieje i jakoś tak niezbyt miło za oknem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
ja dzisiaj też od rana na nogach, powoli zaczynam cierpieć na bezsenność ciążową. Ponoć organizm przyzwyczaja się do nieprzespanych nocy już w ciaży ![]() dzisiaj mam wycieczkę po urzędach.... :/ miłego dnia wszystkim!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Raczkowanie
|
JA dzisiaj za to cały dzień na kanapie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- dziewczyny robiła któraś z was leczenie kanałowe w ciąży?bo dała mi trutke dentystka 4 tyg temu a mnie boli ten ząb ![]()
![]() |
#4661 |
Rozeznanie
|
Witam
Poczytałam was miło z rana i tak sobie pomyślałam, że to forum jest naprawdę mega pomocne, tyle informacji, tyle doświadczeń, przemyśleń -naprawdę dużo się można dowiedzieć- w przeciwieństwie do tej szkoły rodzenia wyżej opisanej. ![]() ![]() Nocki też mam niespokojne, zgaga męczy, częste wizyty do wc, nerwy w lewej nodze, aż się popłakałam wczoraj CZytam sobie książkę o porodzie , powoli zaczynam się bać |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi wystarczyły filmiki na you tubie z porodami ![]()
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() COś mnie głowa boli. ta pogoda może doproawdzić do szału. ponuro, wietrznie. brrrrr |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja często korzystam z tego przywileju zwracam jedzenie w restauracji jak jest nie takie jak zamawiałam, upominam się o zagwarantowane umową rzeczy patrzą na mnie jak na wredne babsko ale mam to w dupie ![]() Ale jesteście odważne - ja na samo słowo poród zatykam uszy i zaczynam śpiewać żeby absolutnie nic nie słyszeć ... Nie wiem jak ja urodzę ![]() Cytat:
![]() Ale traktuję to jak świetną książkę więc przyjemnie się doczytuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolejna nieprzespana noc z mega zgaga, kilka razy musialam wstawac po mleko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- macie tez juz problem ze wstawaniem z lozka? mi to idze w iscie zolwim tempie i zawsze stekam przy tym, jak jakas sedziwa oma ![]() dzis raczej siedze w domu, pogoda nie zacheca na jakiekolwiek wyjazdy i moze uszyje ocieplacz na tetre, to Wam potem pokaze co mi wyszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |||
Raczkowanie
|
Witam mamusie czwartkowo !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaczynamy 36 tc, waga +13 kg, obwód brzucha 110 cm no i zaczynam pić herbatkę z liści malin i masaż krocza. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie dzisiaj też dosyć wieje, strach na dwór wyjść ![]() Śniło mi się, że śliweńka urodziła ![]() skończyłam 34 tydzień ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Rozeznanie
|
zgłasza kradzieże w sklepach jak widzi, albo jak coś się nie zgadza na paragonie, nie popuści jak widzi jakieś nadużycia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja się dzisiaj chyba wybiorę do gina, chciałam czekać do przyszłego wtorku, ale mały nie współpracuje i wolę się upewnić, co się tam dzieje. Na telefon do internistki i tak zaspałam (tzn. wstałam o 8.20, ale wiadomo, dziadki pobrały już wszystkie numerki), więc jutro będę czatować nad telefonem od 7.55. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Leżenie trochę pomaga, pochwa czy tam coś w jej okolicy boli mniej... fakt, że jak się przekręcam w łóżku, albo wstaję to czuję ale mniej a już najlepiej jest jak dzidziuś kopie wtedy zapominam o wszystkim ![]() ![]() ![]() Dziewczyny które macie takie bóle jak będziecie coś więcej wiedzieć to napiszcie o tym ![]() a co do plam i niezdarności to dostałam takie jaśniutkie jeansy ciążowe, są fajne, super w nich wyglądam ale co je założę to ubrudzę, zawsze coś mi na nie upadnie, ja coś czuję że one się w pralce rozlecą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Nawet nie jestem dziś jakoś bardzo połamana po tych wczorajszych porządkach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() kapukat, jest w końcu sprawiedliwość na świecie ![]() Ja nawet odpuściłam wyjście z Maksem do lekarza. Wiecie, że go dalej trzyma przeziębienie po tych nartach? Już 1,5 tyg. ![]() ![]() Uuu, nie zazdroszczę. Powodzenia! Miłego dnia również ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33205805]I bardzo dobrze. Gdyby wszyscy byli tacy, może wreszcie usługodawcy zaczęliby szanować klienta, a nie robili na odpie***, bo ciemna masa i tak nie zauważy różnicy. Widać to jak na dłoni w programie Gesslerowej. Karmi się ludzi taką papką, a płacą za to kupę kasy. Szkoda gadać.
Ja się dzisiaj chyba wybiorę do gina, chciałam czekać do przyszłego wtorku, ale mały nie współpracuje i wolę się upewnić, co się tam dzieje. Na telefon do internistki i tak zaspałam (tzn. wstałam o 8.20, ale wiadomo, dziadki pobrały już wszystkie numerki), więc jutro będę czatować nad telefonem od 7.55.[/QUOTE] Wyobraziłam sobie tych "umierających, ciężko chorych dziadków" biegnących po numerek ![]() ![]() buziaki :cmok
#4675 |
Rozeznanie
|
tak się zastanawiam nad tym rożkiem czy będzie w ogóle potrzebny??? kupujecie???macie już?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Haha, nieźle ze snem ![]() ![]() Ech, ja dziś kończę 34 tc ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33205805]Ja się dzisiaj chyba wybiorę do gina, chciałam czekać do przyszłego wtorku, ale mały nie współpracuje i wolę się upewnić, co się tam dzieje. Na telefon do internistki i tak zaspałam (tzn. wstałam o 8.20, ale wiadomo, dziadki pobrały już wszystkie numerki), więc jutro będę czatować nad telefonem od 7.55.[/QUOTE] Tzn. co tam? Dalej się Dawidek mało rusza? ![]() ![]() agata, a co tam u Ciebie? Jak się czujesz psychicznie na zwolnieniu? ![]() ![]() Ok, dość tego pisania z rana, bo jak zwykle mi za chwilę nie wiadomo kiedy godzinka przy Was ucieknie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja niestety nie mogę już stać w tych kolejkach, a więc zostaje mi rejestracja telefoniczna, bo też w przychodni nikt mnie nie przepuści, bo ciąża to nie choroba (sytuacja autentyczna, nie mój wymysł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To znaczy teraz poczułam coś jak rozciąganie i sama nie wiedziałam już, czy to początek skurczu, czy on. Mam w ogóle wrażenie, że jakoś dziwacznie się obrócił. Tak czy inaczej kopniaków od wczoraj zero i pojadę to sprawdzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33206228]Mało to mało powiedziane...
To znaczy teraz poczułam coś jak rozciąganie i sama nie wiedziałam już, czy to początek skurczu, czy on. Mam w ogóle wrażenie, że jakoś dziwacznie się obrócił. Tak czy inaczej kopniaków od wczoraj zero i pojadę to sprawdzić.[/QUOTE] pod koniec ciazy coraz mniej wyczywa sie energiczne ruchy dziecka, bardziej wlasnie takie przeciaganie ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- ło matko, juz prawie 11 ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- w sobote wreszcie bedziemy mieli wozek, nosidelko ![]() dziewczyny - bedziecie szczepic dzieci na meningokoki/pneumokoki/rotawirusy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.