Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
Napisane przez izotropia
no to zostaje na weekend  ordynator powiedzial ze w pn mnie zbada i wtedy zobaczymy narazie biore luteine bo odstawili mi cos przeciwskurczowego,licze ruchy 3x dziennie i mam nadzieje ze nic nie bedzie sie dzialo i w pn wroce do domu 
|

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987
I już chyba nie będę pisać o córeczce -mała. Mój M. zdecydował się na imię. Będzie Hanna. 
|
Ślicznie 
Cytat:
Kism dzięki za tą rozpiskę. Skopiowana.  Też muszę porozmawiać na ten temat z M. Ciekawe co on na to powie...
|
Cytat:
Napisane przez begie13
muszę sobie gdzieś zapisać tę rozpiskę...
dzięki za info 
|
Cytat:
Napisane przez doris888
zapisałam sobie- pewno jak pokaże mężowi to chyba się za głowę złapie, ale myślę że będę sięstarać jak Ty żeby znaleźć kasę na Menigo i Pneumokoki... skojarzone chyba raczej nie, tak jak już któraś tu pisała nas kłuli wiele razy i żyjemy...
|
Cytat:
Napisane przez aga_bre
Jesteś niezastąpiona.
|

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek
rozpiski nie musisz pamiętać właściwie, bo po pierwszej wizycie i szczepieniach lekarz z wizyty na wizytę będzie pilnował, jakie szczepienia masz przygotować (da Ci receptę) na kolejny raz i jakie badania zrobić  i dziewczyny, chciałam Wam powiedzieć, że większość z tych szczepionek trzeba przechowywać w lodówce po kupieniu!!! jak będzie gorąco, to w aptece są takie specjalne foliowe torebki - termosy na szczepionki! bo jak przegrzejecie, to mozna wyrzucić do śmieci... w sumie myślę, że spokojnie można je włożyć do takiej torby na mrożonki, porządnie zwinąć kilka razy i dokładnie zamknąć, jeżeli będziecie je nieść z apteki do domu, czy jechały do przychodni z własnymi szczepionkami.
|
Owszem, rozpiskę w każdej przychodni na tablicy się znajdzie czy w necie, ale mamom po raz pierwszy, które już teraz chciałaby się w tym rozeznać, to pewnie trochę ciężko się w tym połapać. Ja sama musiałam sobie to przypomnieć i zastanowić się, co te 5w1 i 6w1 dają Dają oczywiście bez dyskusji mniej wkłuć, a to czy są lepsze... Kurcze, skąd zwykły szary człowiek ma wiedzieć, ile w tym prawdy, a ile marketingu i działalności przedstawicieli medycznych 
Ja szczepionki kupuję po prostu w przychodni na miejscu, wydawało mi się, że takie rozwiązanie jest bardziej powszechne Nie ma problemu z ich transportem.
Cytat:
Napisane przez rinco
Śniło mi się dzisiaj, że przyjechali po mnie jacyś ludzie ze szpitala, żebym już jechała rodzić, bo już mój termin był, a ja torby nie miałam spakowanej i czekali na mnie, a ja się w pośpiechu pakowałam, prasowałam koszule itd.  No i trochę się tym snem przestraszyłam i postanowiłam się dziś spakować (przynajmniej częściowo) 
|
Myślałam, że końcówka będzie "...a ja dalej szydełkowałam" 
Cytat:
Napisane przez Gaabbi
Dostałam potwierdzenie, że mebelki dla Hani przyjadą do nas w środę 
|

Cytat:
Napisane przez aga_bre
Wiem o czym mówisz, dlatego ja nigdy nie czytałam formu AM, bo się zaczynam raz, że stresować, a dwa to wszystkie jakieś tam moje obowy stają się takie błahe i wydaje mi się, że jestem taka strasznie malostkowa.
Dzisiaj już skręciliśmy łóżeczko i zaczynamy przemeblowanie robić w pokoju dzidziusiowym.
|
Ja tam bywam od samego początku z innych przyczyn... z uwagi na moje 2 #. Jeszcze długo przed założeniem naszego wątku tam bywałam i znam kilka dziewczyn 
Ale pewnie, że nie ma co się nakręcać i stresować...
Brawo za łóżeczko!
Ja jeszcze chwilę poleżę i idę kończyć u Kaja 
Cytat:
Napisane przez kapukat
dziewczyny ja wiem, że to pytanie wyda się głupie, ale jeśli w książeczce szczepień mam szczepienie kolejne - 2 miesiąc - to znaczy że dziecko ma mieć skończone dwa miesiące czy zaczęte?
|
Nie ma głupich pytań! 
Jeśli u was jest tak samo jak w Polsce, to u nas nazywa się to "drugi miesiąc", dziecko powinno mieć skończone 6 tyg. i tak co 6 tyg. kolejne dawki, jeśli nic się nie poprzesuwa (np. z powodu choroby dziecka), a jak by sie przesunęło, to po prostu jak już dziecko będzie zdrowe, to idziemy do szczepienia, a następna dawka po 6 tyg. od poprzedniej.
Cytat:
Kism nie kupiliśmy stojaka bo M. nie chciał. Jak byliśmy w hurtowni i kupowaliśmy wanienkę to ja chciałam kupić i foczkę (takie coś do przytrzymywania maleństwa) i stojak. A wtedy M. mówi że on potrzebuje tylko wanienkę bo on będzie kąpał. Jak pójdzie po rozum do głowy to kupię mu stojak. A swoją drogą strasznie drogie są te stojaki w porównaniu z wanienką (za wanienkę zapłaciliśmy 18 zł  ).
|
A to jak sam chce, to niech ma 
Niestety, racja, że stojak kilka razy więcej kosztuje niż wanienka, ale ulga dla kręgosłupa bezcenna...
|