Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-04-25, 21:46   #2308
MoniqW
Raczkowanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja jednak zamowilam w polskiej aptece z uk ta witamine D. Ale teraz mam do was pytanie, czy jak jest ona w moich witaminach to nieprzeszkadza to, aby dawac tez dziecku? (karmie piersia).
A w ogole to sie zaniedbalam i zadnych witamin nie biore, dopiero dzis tez zamowilam razem z ta wit.D, bo nie dosc ze malo jem, to nic nie lykam... w koncu sie anemii nabawie, musze sie za siebie wziasc
A wy dziewczyny bierzecie jakies witaminy?
Ja biorę Pharmaton też co w ciąży a dodatkowo dla małego miałam wit D a od 8 doby D+K. Aha i żelazo bo mnie anemia w szpitalu dopadła po porodzie i magnez bo nocami łapały mnie skurcze w rękach.
Muszę się w końcu zebrać i opis porodu napisać znaim zapomnę

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny tak Was czytam i się zastanawiam...bo wasze dzieciaczki mało śpią w dzień a mój Gabrysiek potrafi przespać całą noc- dzisiaj spał od 22 do 5 , i w dzień śpi też bardzo dużo.je co 3-czasem nawet co 4 godziny, a ten czas kiedy nie je-przesypia zazwyczaj prawie cały martwię się czy to normalne jest...czy z niego taki śpioszek czy coś się dzieje????
Agabi a nie jest żółty ? Popros moze połozna żeby przyjechała i na niego zerkneła. A może po prostu taki typ - daje mamusi odpoczać.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A powiem wam jeszcze,ze jestem niesamowicie szczesliwa i spokojna.Niczym sie nie denerwuje,nawet jak siedze z malym do 4 rano,bo spac nie chce mam w sobie spokoj i przepelnia mnie szczescie.
Mam nadzieje,ze ten stan sie utrzyma,bo czuje sie jak na haju
Cieszę się, że kupy ok A co do szcześcia to mam tak samo, koleżanka która będzie rodzić na początku maja pyta mnie czy mam baby bluesa a ja zupełnie w drugą stronę. Jestem w ciągłym stanie euforii

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
MoniqW mnie tez krwawila jedna brodawka. Zauwazylam w trakcie nawalu kiedy musialam jeszcze odciagac mleczko laktatorem procz przystawiania Szymonka. No i za rada poloznej dalam odpoczac brodawce wiec z tej piersi tylko sciagalam laktatorem a karmilam z drugiej. Caly dzien i noc wietrzylam brodawke ... po prostu chodzilam z cyckiem na wierzchu i smarowalam mascia z lanolina (medeli). I w przeciagu dnia, dwoch brodawka sie zagoila.
Dzięki Aguśkaa nie dałam już rady i tak własnie zaczełam robić, jest lepiej dziś raz nawet przystawiłam małego. Mam tylko zagwostkę z tym wietrzeniem bo mi ciągle kapie mleko i nie moge za długo powietrzyć bo wsyztsko mam mokre

Co do wkładem to u mnie rewelacyjnie sprawdzaja sie Baby Ono, TZ raz kupił mi Belle - tragedia, przeciekaja, przyjepiaja sie do sutków może nadają się jak kropelka ucieka ale w przypadku nawału nic z tego. Canpola są dla mnie trochę za małe i grube. A ha i TT miałam w paczce z laktatorem i tez były ok podobne do Baby Ono.