|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ja aby moja ładnie pospała trochę dłuzej bujam ją w kołysce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2282 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Moja mama mówi, że dzieci takie niespokojne są na zmianę pogody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Nie odzywalam sie od powrotu ze szpitala, bo padl mi zasilacz od laptopa
![]() Juz pare dni spedzilismy z Ania w domu, choc troche sie czuje jakby to byl jeden dlugi niekonczacy sie dzien ![]() ![]() Karmie mala piersia i poki co fajnie nam idzie - staram sie karmic nie czesciej niz co 2.5, ale za to tak zeby mala ssala aktywnie i tak po 20-30 min. Miedzy karmieniami spi, choc uspic ja to czasem niezle wyzwanie. Dzieki Mravka, wczoraj doczytalam ze karmisz Robsonka na spiocha i zauwazylam ze jak Ani w nocy z rozka nie wyjmuje (albo pielucha - do rozka - karmienie) to potem w tym rozku szybciej zasypia. Tylko z kolei nie wiem czy pionizowanie jej w rozku wystarcza zeby porzadnie odbeknela. Wczoraj byla polozna, nie powiedziala niczego w sumie i niezbyt odpowiedziala na moje pytania ale za to zwazyla Anie i potwierdzila ze juz ponad polowe spadku wagi odrobila. ufff ![]() Fizycznie sie dobrze dosc czuje, juz mnie nic zbyt nie boli choc energii mam malo - pewnie przez to niedosypianie. Brzucho taki smieszny, mieciutki ![]() ![]() Cytat:
![]() Na meilu cudnosci, ja ciagle nie wrzucilam zdjec ale postaram sie juz niedlugo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hm... ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jednak zamowilam w polskiej aptece z uk ta witamine D. Ale teraz mam do was pytanie, czy jak jest ona w moich witaminach to nieprzeszkadza to, aby dawac tez dziecku? (karmie piersia). A w ogole to sie zaniedbalam i zadnych witamin nie biore, dopiero dzis tez zamowilam razem z ta wit.D, bo nie dosc ze malo jem, to nic nie lykam... w koncu sie anemii nabawie, musze sie za siebie wziasc ![]() A wy dziewczyny bierzecie jakies witaminy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Rozeznanie
|
dziewczyny tak Was czytam i się zastanawiam...bo wasze dzieciaczki mało śpią w dzień a mój Gabrysiek potrafi przespać całą noc- dzisiaj spał od 22 do 5 , i w dzień śpi też bardzo dużo.je co 3-czasem nawet co 4 godziny, a ten czas kiedy nie je-przesypia zazwyczaj prawie cały
![]() ![]()
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
Całą ciążę nie mogłam patrzeć na słodycze, słabo mi się robiło na samą myśl o słodkim. A teraz mogę zjeść na 1 posiedzenie: paczkę biszkoptów, torbę chrupek kukurydzianych albo herbatników? Why???? Normalnie na okrągło nie nażarta jestem! Coś cienko widzę swój spadek wagi i powrót do figury sprzed ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Jejku ile nowych zdjec na mailu
![]() Wszystkie dzieciatka sa piekne, naprawde, az sie wzruszylam ![]() I stwierdzam, ze prawdziwe z nas szczesciary ze jestesmy mamuskami takich cudnych maluszkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
właśnie się zastanawiam czy coś brac, zapomniałam zapytac dziś położnej, ale jutro sie z nią widzę, to podpytam.
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Moja Kaja miała dziś to samo! pół dnia nie spała, a potem nawet jak zasnęła to nie na długo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skosultuj to moze z pielegniarka czy pediatra, jesli cie to niepokoi, mi polozna kazala zglosic jesli dziecko byloby anemiczne, malo energiczne,itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny!
Chciałam się podzielić radosną wiadomością, że Hania urodziła się 18.04.2012r o godz 9.30 przez cc. Od razu bardzo głośno płakała i nie zapomnę tego wspaniałego uczucia kiedy ją pierwszy raz zobaczyłam, a potem przytuliłam Haneczka ważyła 3370g i mierzyła 56cm. Niestety w szpitalu okazało się, że ma crp podniesione i trzeba było zostać do dzisiaj i Malutka dostała antybiotyk. Dziś wróciliśmy do domu i jak się trochę ogarnę, to postaram się Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Przy Wiki tez bralam witaminy i mimo to mialam dawac witamine D. Pytalam tez dwoch kolezanek i tak samo mimo witamin podawaly dziecku wit D. Do mnie przyjezdzaja w sobote znajomi z Polski i przywioza witamine,wiec bede dawac. Chcialam tez chrzest robic,bo ci znajomi co przyjada beda chrzestnymi,ale niestety nie da rady,przez to ze Eryk nie chcial wyjsc o czasie,nie zdazylismy pozalatwiac.I chrzest przesunie sie prawdopodobnie na jesien i bedzie w Polsce.
![]() |
#2294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karmiac musicie brac witaminy! Ja w szwecji bralam specjalne dla karmiacych, tutaj mi powiedziano w aptece ze bierze sie te same co w ciazy, ze nie ma specjalnych ![]() No wiec ja napewno bede brac te co w ciazy bralam po prostu! Ale cos musicie brac bo organizm ciezko pracuje karmiac! Nawet jesli bym nie karmila to lykalabym witaminki plus zelazo, w koncu duzo krwi sie traci po porodzie! Ja niedlugo uciekam spac bo strasznie zmeczona tym dniem jestem , czekalam z taka nadzieja dzisiaj i padam na buzke! Moze dzisiaj w nocy to bedzie, chociaz juz tyle razy to pisalam...
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
gkatarzynka GRATULACJE!!
Moja mała dziś nie miała ochoty spać. Zamiast śpiuchać wolała "porozmawiać" i tak nie spała od 14.00-19.00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | ||
Zakorzenienie
|
rybka ja biore normalnie witaminytakie jak w ciazy (prenatal). Gin kazal mi brac jeszcze zelazo ale nie spytalam jakie wiec nie biore.
Cytat:
Syn jednej mojej kolezanki codziennie robil jej pobudke o 9, 10 rano kiedy moj zawsze wstawal 5 czy 6 rano i juz bylo pospane. Oczywiscie jesli jest bardzo anemiczny, nie ma nic aktywnosci to wtedy moze trzeba by pojsc do lekarza, jednak ja mysle, ze takie ma usposobienie Twoj mały. Wogole slodki jest noi Ty tez wygladasz kwitnaco ![]() Cytat:
![]() nowaken Ania jest cudowna! ![]() gosiu jak tak patrze na Twoje zdjecia, to wydaje mi sie ze Eryczek jest do Ciebie podobny a cora bardziej do meza, jednak ma cos od Ciebie tez z wygladu ![]() ![]() Zia kochana bedzie coraz lepiej. Dla kazdej mamy to szok, bo nie tak sobie wyobrazamy macierzynstwo. Ciesze sie ze karmienie piersia udane ![]() balbinka slicznego masz synka ![]() MoniaHan swietna z Was rodzinka, wygladasz super! A co masz za zmiane bo nie doczytalam;/?
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
MoniqW śliczne zdjęcia Piechu jaki zaciekawiony
![]() Aguśka jakie śliczne naklejki nad łóżeczkiem ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- A tak w ogóle to Andrea skończyła dziś 2tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Wtajemniczenie
|
gkatarzynka GRATULACJE!!!! no to sa juz dwie Hanki na forum
![]() Tikki wszystkiego naj z okazji 2 tyg dla Malutkiej!! Aguska dziekuje za mile slowa odnosnie naszej familii ![]() nic mi nie przepisali na to cos to mam tam niezagojone, infekcji na szczescie nie ma, posmarowali mi dzis azotanem srebra i jade na nastepna dawke w piatek, juz mnie troche mniej piecze to moze sie w koncu zagoi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gkatarzynka gratulacje ![]() U nas też dzisiaj Kaja nie spała prawie cały dzień, ale była spokojna.Nina walczy z gorączką,zbiłam z 39, 2 na 37, ma cuchnące siuski, jutro się przejdę z Nią do lekarza.Dzień taki se ![]() Wstawiłam parę fotek z cyklu Zycie Źrebaczków od Konikoni ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() A no i fajnie mieć taką kumpelę na miejscu do spacerów, u mnie wszystkie pracują, a Przyjaciólki nie mieszkają w moim mieście. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja najfajniejsza koleżanka, która de facto kocha wszystkie dzieci wyprowadziła się do Włoch ![]() czasem przylatuje do Polski i przyjeżdża do mnie. Już mi zapowiedziała, że w wakacje mnie odwiedzi ![]() (dodam, że dziewczyna jest niewidoma, ale tak zaradna, że zazdroszczę jej tego ile świata już zwiedziła). No i większość najfajniejszych koleżanek mieszka gdzieś daleko, bo 30 km też jest juz przeszkodą aby wyjść razem na plotkarski spacer ![]()
![]() |
#2305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
![]() konia po paru glebszych ludzie mi nie przeszkadzaja ![]() Bo tak to niesmiala jestem ![]() Ale opcja dzialki z hamakiem jest dla mnie kuszaca ![]() Biedna Ninka, mam nadzieje, ze jej szybko przejdzie. Ciekawe czy to od zabkow? Ja dzis zobaczylam krew w kupce Filipa;/ kurcze zmartwilam sie, chociaz to pierwszy taki incydent, ale to wszystko przez to, ze on jak byl w trakcie nauki nocnikowania, to wstrzymywal kupke i ma teraz troszke problem z zaparciami, kupke ma taka twarda (sorki za szczegoly) no i mysle, ze tak powstalo jakies pekniecie na sluzowce odbytu od cisniecia i od tej kupki... Teraz juz ladnie wola ze chce kupke i sam siada bez prosb ale wczesniej nie chcial siadac tylko wolal do pieluszki zrobic kupke, wiec jak mu juz majtki ubieralam, to wstrzymywal kupke. No a teraz ladnie siada ale robi kupke z 5 minut, troszke sie meczy no i ta krew. Mam nadzieje, ze to nic powazniejszego bo oczywiscie czarne mysli w glowie;/
#2307 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj biedny Filipek, pewnie to faktycznie od zaparć. A Nina biedna, bo nos Jej się zatyka , tż właśnie wrócił z apteki z kroplami , podam w nocy jak będzie cięzko. Przy zębach zawsze tak ma, ale też mogła się zarazić od tych dzieci znajomych, one wiecznie są chore,no cóż, trzeba to przetrwać, mam nadzieję,że Kai ochrona z cyca wystarczy by się obronić przez zarażeniem ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę się w końcu zebrać i opis porodu napisać znaim zapomnę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do wkładem to u mnie rewelacyjnie sprawdzaja sie Baby Ono, TZ raz kupił mi Belle - tragedia, przeciekaja, przyjepiaja sie do sutków może nadają się jak kropelka ucieka ale w przypadku nawału nic z tego. Canpola są dla mnie trochę za małe i grube. A ha i TT miałam w paczce z laktatorem i tez były ok podobne do Baby Ono. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to super nocka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I co Lenka, która położna była u Ciebie? Koniecznie sprawdźcie tę żółtaczkę, mam nadzieję że to tylko pozostałość po tej szpitalnej i będzie schodzić, u nas też dość długo się utrzymywała, jak byliśmy 2 tyg po porodzie u pediatry to twierdziła, że żółta, a za tydzień jak byliśmy już nie było śladu ![]() ![]() Ja teraz mam ok. 50ml/pierś, więc dość mało jak dla 5 tygodniowego dziecka, które nota bene nawet całej jednej nie opróżni, bo zasypia gdzieś po 30ml ![]() No i kciuki za odpadnięcie kikuta! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do nacięcia to mnie bolało tak tydzień, później tylko przy siadaniu i wstawaniu, ale niedługo. Dziś już zero bóli, w ogóle zapomniałam, że miałam tam jakąś ingerencję. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My już na Mazurach ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę spać, bo padam ![]() Do jutra! ![]()
![]() |
#2310 |
Wtajemniczenie
|
a wlasnie co do witamin to ja biore dla kobiet karmiacych. po porodzie mialam anemie i bralam zelazo 3x/dziennie przez 10dni, bo bylam blado-zolta z sinymi ustami przez tydzien.
moja Hanka zmowila sie z Waszymi dzieciaczkami - od 16 nie spala, teraz u mnie 22 i dopiero zasypia przy cycu, az Tz powiedzial ze nie moze sie nia zajmowac dzis bo nie ma cierpliwosci bo ona dzis za bardzo upierdliwa. Aguska pewnie ta krew przez kupki...oby. Konia aby Nina szybko dobrze sie poczula co do kolezanki to ona mieszka w miescie 25km ode mnie, w poblizu szpitala w ktorym rodzilam. miasto jest fajne i czesto tam jezdzilismy z TZ, takze dla mnie to nie jest duza odleglosc, dwie psiapsioly sa w Polsce i widze srednio raz na 1,5 roku (a maja dzieciaczki rok starsze od Hani, zreszta tak fajnie wyszlo ze maja dzieci rok po roku - one siebie nie znaja a dwie ciaze chodzily w tym samym czasie ![]() a tutaj w uk w sumie mam jakies tam znajome - ale bez rewelacji ![]() dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.