Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-06-21, 11:17   #4180
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że zaczęłam 38. tydzień Do terminu z usg równe 3 tygodnie...

Zastanawiam się czy pić te liście malin czy to za wcześnie
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Byłam u gina
jak zwykle sie mna odpowiednio zajal nie to co ta durna baba!!!!

Wg niego ten papierek wyszedł niebieski bo musialam wypic wody za duzo i mocz moze byl rozcienczony. (ja pilam duzo w nocy) wiec sie go pytam czy od moczu tez wychodza niebeiskie a on ze tak ale nie od normalnego tylko wlasnie jak jest rozcienczony. (tego nie wiedzialam) pochwalił mnie za czujnosc i powiedzial ze chyba juz mi On nie wystarcza ze papierki kupiłam

zrobil mi ktg i mialam jakies tylko 3 skurczybyki wieksze ale nie takie duze ja ich nie czułam. Mowil ze ogolnie super.

I ZROBIL MI USG!!!!!!
takie dokladniejsze dlugo robil pokazywał mi małą jak pije i jak sie rusza itp i wazy juz 2800

dowiedzialam sie tyle ze 3 lipca na wizyte mam przyjsc i umówimy siie juz na date cc. Ze za 2 tyg rozwiaze juz ciąze zebym az tak nie odczuwała tego mojego kregoslupa.
a jesli sie akcja zacznie to mam przyjsc do szpitala szybciej.
I jak mnie zobaczyl to powiedzial ze dawno mnie nie wdzial a ja ze bylam u Niego to Go nie bylo, wiec stwierdzil z emial przeczucie ze go nawiedze w szpitalu .
Super, ze wszystko Ci wyjaśnił
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja bym takiego nie rozważała na ojca mojego dziecka
To jak historie z porodów:
Jak leżałam w szpitalu to leżała ze mną laska, która w okolicach 2005 roku rodziła pierwsze dziecko. Opowiadała, że na porodówce prawie same pierworódki, wszystkie młode, krzyczą że boli, panikują itp. I nagle na porodówkę wprowadzają kobietę ok. 40 lat, która rodzi swoje 9(!!) dziecko. Ponoć dwa skurcze i po 20 min. dzieciak był na świecie. Kobieta była na zakupach i tak ją naszło w sklepie to przyszła urodzić. Pierwsze o co zapytała to gdzie jej siatki z zakupami bo w domu czekają na obiad... (to było w szpitalu w Krynicy).
Niezła kobieta za 9 tym razem rzeczywiście to już rutyna

Moja mama jest nauczycielką i raz opowiadała że jedna dziewczynka z bardzo wielodzietnej rodziny nie przyszła na kilka pierwszych lekcji, więc się pyta co się stało. A ta dziewczynka mówi- bo mama w nocy rodziła, dobrze wszystko poszło tylko z pępowiną mieliśmy problem bo tata nie znalazł nożyczek i byłam zmęczona, dlatego nie przyszłam na lekcje...nieźle

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
On się strasznie boi płacenia alimentów ale to napewno go nie ominie. Jak narazie zwala całą winę na mnie (że zaszłam w ciążę).
Rachunki zbieram prawie od początku tak na wszelki wypadek i widać się to przyda.
Bardzo dziękuje za te porady
Od wiatru nie zaszłaś zrobił niech płaci, chociaż tak jak pisałam wcześniej przemyśl, czy chcesz go w ogóle widzieć w życiu dziecka, zeby małemu nie wprowadzał dodatkowego zamieszania w głowie, jak będzie miał kiedyś prawdziwego tatę.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
ma któraś sprawdzony przepis na jakiś chłodniczek??czekam na propozycje
nienawidze tego tradycyjnego z botwinki, bleee
Lubię
hiszpański gazpacho:
miksujemy 4-5 bardzo dojrzałych pomidorów (można dodac puszkowych jak tye zwykłe nie są takie super)
2 ogórki i 1 paprykę (wypestkowane)
3-4 zmiażdżone ząbki czosnku, namoczoną bułkę, oliwe z oliwek 2 łyski octu winnego, sól pieprz. Odstawić do lodówki na pare godzin by sie przegryzło, udekorować bazylią

Turecki jogurtowy
jogurt naturalny, starte i odsączone ogórki, sól, mięta świeża lub suszona, koperek, sól pieprz, też się musi przegryźc, jak za gęsty można rozerzedzić wodą, można udekorować pokruszonymi orzechami
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora