|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4172 |
|
Rozeznanie
|
hej,
ale miałam sen : śniło mi sie że mam 3 pępki prince-mysle ,ze ciekną ci bardzo wolno wody idę Was dalej nadrabiać... |
|
|
|
#4173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brak mi słów, u nas w szpitalu (jak byłam oglądać porodówkę) było czysto. Ciekawe jak to będzie wyglądało podczas porodu. Mam nadzieję, że żadnej mamusi nie spotkają takie warunki jakie Ty opisujesz.Cytat:
Rodzisz w tym samy szpitalu co za pierwszym razem? Tego sobie nie zakodowałam. |
|||
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane! Ja ostatnio znów ganiam - wczoraj po bankach i zusie bo ciągle jest zamieszanie z moimi zwolnieniami i dopiero dziś dostanę kasę za ostatnie 2 m-ce. No i oglądaliśmy meble bo musimy dokupić komodę i półki do pokoju. Zapadła też decyzja odnośnie wózka - bierzemy jednak szary - teraz trzeba go tylko zamówić i dokupić fotelik i adaptery. Dzięki za opinie odnośnie koloru - na forum zwyciężył brązowy a w realu szary czyli ostatecznie wyszło 50:50.
Kochane gratuluję pomyślnych wizyt i kolejnych rozpoczętych tygodni! Alex bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji... Skup się teraz na sobie i maleństwie. Wiem, że możesz się czuć tak, jakby cały świat na głowę Ci się zwalił ale uwierz w to, że lepiej teraz niż później. U mnie w rodzinie jest podobna sytuacja i uwierz mi, że później będziesz szczęśliwa. Odnośnie uznania dziecka dziewczyny mają rację - skoro on tak się zachowuje to lepiej żeby nie był ojcem a papierze bo może potem sporo problemów narobić. sas gratulacje!!! chmielinka cudne fotki Hani! wanilllka ważne, że wcześniej wszystko wykryto i można działać. Będzie dobrze! Norniczka jestem pewna, że małej nic nie jest! Nie denerwuj się zbyt mocno, bo ona też się denerwuje. Ważne, że wiecie już o tej cukrzycy i możecie działać coś w tym kierunku. Ciastek fajnie masz z tym ginem i super, że z małą ok Teraz grzecznie odpoczywaj wg zaleceń.
|
|
|
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Soleilka, już doczytałam o cc u Was.
Cytat:
Dobrze, że wszystko w porządku i wizyta na poziomie! Cytat:
Co za człowiek!!!Paula, straszny opis tego szpitala - w ogóle mają prawo tak postępować?
|
||
|
|
|
#4176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morfologia poprawi Ci się za tydzień-dwaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ma piękny kolor i jest pyszny
Będę mamą w sumie to już jestemEdytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-06-21 o 11:18 Powód: --- |
|
|
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się wk....
wyobraźcie sobie...dzwonię do USC w PL, bo pisałam o akt urodzenia, żeby mi wysłali na adres mojej mamy....podanie wysłane ok.2 tygodnie temu.... pytam się grzecznie, czy wystawiony, czy wysłany... baba mówi, że tak, podała mi na jaki adres i zaczyna się pluć, że przecież nie wysłane to podanie 2 tyg temu, bo oni dostali 11....ale ja mówię, wiadomo, zanim dojdzie...a ona podnosi głos i mówi-bo proszę Pani, to idzie przez Urząd Miejski.... to ja już też podkur...odpowiadam, że przecież zadzwoniłam tylko po informację, nie wiem którędy te pisma idą i przecież nie mam żadnych pretensji...i do widzenia..... ale te baby potrafią być wredne....jakby tam za karę siedziały... :brz ydal:
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-06-21 o 11:18 |
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratki dla Was
|
|
#4180 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 9 tym razem rzeczywiście to już rutyna![]() Moja mama jest nauczycielką i raz opowiadała że jedna dziewczynka z bardzo wielodzietnej rodziny nie przyszła na kilka pierwszych lekcji, więc się pyta co się stało. A ta dziewczynka mówi- bo mama w nocy rodziła, dobrze wszystko poszło tylko z pępowiną mieliśmy problem bo tata nie znalazł nożyczek i byłam zmęczona, dlatego nie przyszłam na lekcje...nieźleCytat:
zrobił niech płaci, chociaż tak jak pisałam wcześniej przemyśl, czy chcesz go w ogóle widzieć w życiu dziecka, zeby małemu nie wprowadzał dodatkowego zamieszania w głowie, jak będzie miał kiedyś prawdziwego tatę.Cytat:
Lubię hiszpański gazpacho: miksujemy 4-5 bardzo dojrzałych pomidorów (można dodac puszkowych jak tye zwykłe nie są takie super) 2 ogórki i 1 paprykę (wypestkowane) 3-4 zmiażdżone ząbki czosnku, namoczoną bułkę, oliwe z oliwek 2 łyski octu winnego, sól pieprz. Odstawić do lodówki na pare godzin by sie przegryzło, udekorować bazylią Turecki jogurtowy jogurt naturalny, starte i odsączone ogórki, sól, mięta świeża lub suszona, koperek, sól pieprz, też się musi przegryźc, jak za gęsty można rozerzedzić wodą, można udekorować pokruszonymi orzechami |
|||||
|
|
|
#4181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i lepsze ogórki szklarniowe czy gruntowe??
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z polskiego
![]() Kupilam sobie pol kilograma kabanosow peperonii
|
|
|
|
#4183 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Już niedługo...Cytat:
Cytat:
|
|
#4184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślę, że to jest kwestia podejścia lekarza, bo właśnie bardzo dużo lekarzy mających możliwość zrobienia tego usg zdzierają kasę z ciężarnych. U mnie w mieście jest właśnie taki jeden... znajoma była w ciąży bliźniaczej i poszła do niego właśnie zrobić sobie usg 4d a ten dziad ją skasował podwójnie (!!!) bo twierdził że skoro w brzuchu ma 2 dzieci to musi mu dwa razy zapłacić i skasował ją 500 zł ![]() dziękuję wam wszystkim sas gratulacje obrony ![]() ciastuś super że wizyta udana i w końcu wiesz na czym stoisz ![]() katharina śliczne zakupki Hania gratulacje donoszenia ![]() gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni my dzisiaj z Hanią zaczynamy 32 tc czyli 8 m-c i wczoraj wieczorem mąż mi powiedział że mam 5 rozstępów na pośladkach a już po cichutku liczyłam że mnie to ominie ![]() jeszcze mnie do tego strasznie bolą kolana, szczególnie jak wstaję, albo chodzę po schodach |
|
|
|
|
#4185 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może masz iść na szoping Albo na wszelki wypadek upewnić się o chodzi.kathrinaaaaa śliczne zakupki Cytat:
Gratuluję Myślę, że możesz już pić Cytat:
I leżakuj dużo zgodnie z zaleceniami doktorka Cytat:
piękna historia, a chłopa to bym zatłukła
|
|||||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowila ze zadzwoni do biura i sie dowie o co chodzi :P |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ogórki to obojętne, byle gorzkie nie były więc trzeba odciąć końcówki, jak gruntowe to ich więcej , bo one malutkie są
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() noc jak zwykle za krótka ![]() obudzilam sie przed 5 rano, po chwili TZ wstawal do pracy, wiec zrobilam mu kanapki do pracy i wypilismy wspolnie herbatke. Pozniej ogladalam tv aby oczay sobie zmeczyc, no i w koncu zasnelam. O 8 rano myslalam ze przyszla paczka dla TZta, bo czekalismy na nią i slysze ze ktos puka, wiec wstaje i ide do drzwi.. a tu sie okazuje ze kobieta schody zamiata i tak głośno miotłą hałasuje wiec znow do łożka, no i godzine pozniej kolejne pukanie, na szczescie tym razem gosciu z firmy transportowej wiec nie wsciekałam sie, ze musialam wstawac z łózka..dzisiaj kolejny leniwy dzien pogoda znow do d.upy i caly dzien ma lac i byc zimno, porazka...
|
#4189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szpital, cho.lera jasna!
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podłota jedna!!! |
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny gratuluje nowych tygodni ![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() moze spradz sobie w necie? ja nie mam pojecia jak to z tymi kolorami jest, nawet szybciej nie slyszalam o tych papierkach
|
|
#4192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My dzisiaj zaczynamy 32 tydzien czyli 8 miesiac [/QUOTE]Gratuluję Cytat:
Cytat:
Bardzo fajnego masz gina
|
|
#4193 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No właśnie, koledzy są najgorsi. Jak posłuchałam opowieści porodu z ich ust to na miejscu mojego męża nie chciałabym być nawet w szpitalu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolina gratuluję donoszenia Pisałyście o dokarmianiu w szpitalu, to u mnie położne nie dają mleka tylko wode z glukozą.
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Gratuluję WSZYSTKICH rozpoczętych tygodni! Zatrzęsienie Was przy czwartku... A co z Agunią, odzywała się do kogoś? Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-06-21 o 11:49 |
|
|
|
|
#4195 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ty się nie zastanawiaj, tylko na zakupy leć ![]() ![]() ale słodkie Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję udanej wizyty ![]() Cytat:
udusiłabym takiego ![]() Cytat:
dobra To jak moja siostra leżała w szpitalu na patologii, była taka pani, której odeszły wody, ale nie miała skurczy. Kazali jej więc chodzić. No to śmigała tak od rana do wieczora bez przerwy, ale cały czas uśmiechnięta, żartowała sobie. Potem przyszła sobie pogadać z moją siostrą i co się okazało, że ma już regularne skurcze co 7 minut, niby mówią jej że są silne, coś tam ją boli, ale nie bardzo. Potem co prawda jak już zaczęły się jej parte to darła się na cały szpital. Ale na drugi dzień od samego rana śmigała z dzieckiem po korytarzu w jednej ręce dziecko, w drugiej telefon i se tak gadała ![]() Cytat:
one są od tego, żeby udzielać takich informacji, a wszędzie w takich urzędach w większości takie niemiłe i łaskę ci robią, że odbiorą w ogóle telefon ![]() ![]() To u mnie w szpitalu jak widać nie jest tak źle, patrząc na wasze przykłady... Odwiedziny są od 13 do 20, na sali mogą być max 3 osoby, ale reszta może poczekać na korytarzu i potem się wymienić. Po sn dziecko zostawiają przy tobie, z wyjątkiem chyba pierwszej nocy, po cc jest podobnie, chyba tylko na noc zabierają. Jedyne co, to wszystkie pielęgniarki/położne bez wyjątku strasznie podchodzą do tematu karmienia piersią. Np moja siostra w ciąży miała zatory w nerkach i zapalenie, co było głównym przeciwskazaniem do porodu sn i do karmienia piersią (tak powiedział lekarz), druga sprawa, że tego pokarmu nie miała prawie wcale, dziecko ledwo zaczynało ssać i za chwilę się darło bo nic nie leciało. A pielęgniarki zamiast jakoś pomóc, doradzić, to krzyczały tylko na nią, że co z niej za matka, itd, robiły problemy, żeby dziecku podać mm.. A jedna weszła na sale, przy otwartych drzwiach na całą szerokość korytarza wyjęła mojej siostrze cycka i nacisnęła z całej siły, mówiąc "no jak nie leci, jak leci" (a wyleciało odrobinę i nic więcej)... |
||||||
|
|
|
#4196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie facet musi miec jaja!!
|
|
#4197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A kiedy masz mieć następną wizytę? Cytat:
Matko jak mnie w krzyżu łupie dziś....
|
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Chmielinka - córcia jest cudowna - nic tylko schrupać
|
#4199 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra lece robić obiadek potem zakupy a póżniej sprzątanie,będe zapierniczać jak sie da to może mnie zbierze![]()
|
|||
|
|
|
#4200 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc ! A ja dzisiaj spałam do 11:30 - za oknem była burza od rana i spalo mi sie super. I wszystko byłoby pieknie gdyby nie jakieś bóle... czuje nacisk na jajnik i cały czas ta pachwina... myślicie, żę to dzidzia???
Soleika- gratki 38 tyg! To już teraz możesz na porodówkę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałam, że napisałaś zrzygałam Cytat:
dla Twojego chopa! Jeden z młodszcyh partnerów na forum a o ile rozsądniej myśli od niektórych panów Cytat:
Cytat:
![]() Drugi szpital zaś to odwiedziny w godzinach od 14-18:00.... kilka osób na poporodowych i ogólnie komuna. Ale jset ZZo. I teraz nie moge się zdecydować! |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

i nawet dopakowałam torbę do szpitala bo myślałam, że może mnie zatrzymają w szpitalu, na necie wyczytałam że ciężarne dostawały zastrzyki już przy niższych stężeniach a u mnie taki kosmiczny wynik, mam nadzieje że już mi nic nie grozi

Teraz grzecznie odpoczywaj wg zaleceń.
Co za człowiek!!!

i byłam zmęczona, dlatego nie przyszłam na lekcje...nieźle
a już po cichutku liczyłam że mnie to ominie 
piękna historia, a chłopa to bym zatłukła 
klask i: